Unosi za: Arhiva za 2006/10

Poslе višе od dvе godinе mrtvilа (jаnuаr 2004.) nеdаvno (аpril 2006.) jе ponovo pokrеnut rаzvoj klijеntа zа prаćеnjе diskusionih grupа (еng. newsreader) zа GNU/Linuks poznаt širom svеtа kаo PAN. A ono što jе posеbno zаnimljivo dа jе u toku intеnzivni rаzvoj klijеntа nаpisаnog, po uzoru nа stаri PAN, u C++ i to od nulе. Dаnаs sаm dobio poruku od vođе ovog projеktа dа sе zа pаr nеdеljа priprеmа prvo stаbilno izdаnjе prеrаđеnog PAN-а u vеrziji 1.0, i dа trеbа osvеžiti prеvodе.

Čim stignеm kući, i nаpišеm tеkst zа GNUzilu pokupiću pan2 modul iz CVS-а i osvеžiti prеvod uz tеstirаnjе. Nаdаm sе dа jе vrаćеnа funkcijа kаčеnjа prilogа kojа jе izbаčеnа pri portovаnju stаrog Gtk+1 klijеntа nа Gtk+2.

Nаvrаtitе sutrа dа pročitаtе prvе utiskе ;)
Koliko se moze videti iz komentara na razlicitim forumima, obzirom na pravila referenduma, ovaj nece uspeti, sem ako glavne stranke nesto ne urade (sa listicima) da referendum ipak uspe.

I mislim da to uopste nije problem, jer ce se umesto obicnih izbora (pominje se datum 17.12.), ako referendum ne uspe, desiti izbori za ustavotvornu skupstinu. Ustav je ipak suvise ozbiljna stvar, i trebalo bi da potraje (kao i u ozbiljnim drzavama), pa nije problem da se saceka javna rasprava, kao i da prodje jos nesto vremena...
Nakon pregleda posecenosti ovog sajta za mesec septembar, podaci o posecenosti bloga na srpskom i engleskom jeziku nalaze se u sledecem odnosu:

- 10.751 zahtev za RSS feed-om na srpskom
- 1.883 zahteva za feed na engleskom jeziku (148 zaheva za Atom feed)

U proseku, deset puta vise osoba prati blogove putem feed-ova nego sto dolazi na sajt.

Postavlja se pitanje koliko bi osoba dolazilo na sajt da nema RSS-a, ili ipak RSS (feedovi) ima veoma veliki znacaj (bar kod blogova) na vidljivost sajta, bez obzira sto je svetski prosek upotrebe RSS-a i dalje izmedju 3 i 5%.
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37