Unosi za: Arhiva za 2006/11


Ok, the greater picture is slowly emerging. What is the “World’s only Superpower” trying to achieve here: Israel will be “given” few more weeks by UN, to create a Hezbollah free buffer zone in South Lebanon. That would make room for diplomacy and a NATO led “peace keeping” force will enter the region making everybody happy.
What’s the idea: US will return to Lebanon to create a military base for future operations, introducing NATO as a new global “peace keeping” force, making UN obsolete. Next logical step is overthrowing Syrian government introducing “democracy” to the natives. Then, Iran… War over black gold could not be won with Iran in the middle.
One could think that Israel had a green light for this operation from US which knew exactly what was going to happen months ago. Israel only needed a provocation and the kidnapping of Israeli soldiers was good enough. So why the mindless destruction of the Lebanon? Because behind every modern war there is an army of companies fighting for new grounds and markets, and with new puppet government in Lebanon, guess who will get the job of rebuilding the country.
And how do I know this? Because I live in Serbia and I’ve seen it before…
Why it won’t work? United States with their (smartest ever) president are overstreching and overestimating its power to control everything in the World. They don’t control the situation in Afghanistan and war in Iraq is raging still. They don’t control it either, not in a way they would like to. They’re spending billions and there is still no profit. George W Bush wants it all and wants it now, before the end of his mandate because it is his last, and he is rushing, putting his own country in jeopardy. What are his achievements so far? World is a safer place? Freedom and justice are spreading over the World like blumming flowers over fields of Texas? There are less terrorists wanting to destroy the American life? I don’t think so… I would happen to think that Osama Bin Laden was their player all along.

Niža muzička škola „Petar Ilić“ u Aranđelovcu je prošle, školske 2005./2006. godine dobila i odsek za gitaru. Klasu vodi profesor Mladen Žic, a ove školske godine postoje i prvi i drugi razred.

Interni čas je nešto umesto roditeljskog sastanka, kada roditelji dođu i umesto da slušaju profesora koji čita ocene iz dnevnika ili se žali na probleme sa kojima se susreće, oni sede i slušaju sve učenike iz klase koji, bez obzira na razred, sviraju kompozicije koje su naučili do tog trenutka u godini. Drugak

Pošto je prošle godine bilo samo pet učenika prvog razreda, internog časa nije bilo ali je, juče oko 17h održan prvi interni čas ove klase. Album sa svim fotografijama možete videti na http://www.bebika.com/Galerije/Interni cas

Učestvovalo je devet učenika, četiri iz prvog i pet iz drugog razreda, i svako je odsvirao po jednu kompoziciju. Prvaci su uglavnom svirali vežbe za gitaru, dok su stariji učenici imali različite kompozicije na repertoaru.

Sve u svemu, jako fin način da se provede jedan školski čas.

AMD Athlon XP 1600+ / 150 Gb WD i Sony 17' TFTPosle nekoliko godina vernog služenja (napisao je tekstove i tekstove, i projekte i projekte) došlo je vreme da moj (sada već bivši) računar zamenim.

Ako vas interesuje AMD Athlon XP 1600+, sve detalje imate ovde: http://docs.google.com/View?docid=dc2wqw6c_14dp2wc7Dugo očekivani film Sacha Baron Cohen-a je najzad stigao u bioskope. Mi Nišlije nemamo neke normalne bioskope a boga mi ni bioskop (verujem da je slična situacija i u Kazahstanu), tako da ja čekam nekog pristojnog pirata, zvuči neverovatno ali ne nisam jos gledao film! Svejedno, Borat me je osvojio još pri prvom appearance-u u Da Ali G Show-u na MTV-u i drugde. Film je odmah napravio haos i sad svi pričaju o Saši Baronu ili ga tuže što je i bio njegov cilj. Ja stvarno ne vidim čemu tolika frka. Šta, vladama je dozvoljeno da zajebavaju narod ali ne i obratno?! Iako izgleda kao totalni lunitik, Saša je izuzetno inteligentna osoba koja i sada kad je napravio međunarodni incident tera dalje zajebanciju i dalje ih loži. Po meni on više ismeva glupe Amerikance nego grdne Kazahstance i nema ni trunke respekta prema bilo kojoj instituciji ni vladi. Ko još nije čuo za Borata ne sme propustiti ovaj film pre nego što ga zabrane. Sledi tekst "Kazahstanske himne" koja je lajtmotiv filma:"KAZAKHSTAN GREATEST COUNTRY IN THE WORLD.
ALL OTHER COUNTRIES ARE RUN BY LITTLE GIRLS.
KAZAKHSTAN NUMBER ONE EXPORTER OF POTASSIUM.
OTHER COUNTRIES HAVE INFERIOR POTASSIUM.

KAZAKHSTAN HOME OF TINSHEIN SWIMMING POOL.
IT’S LENGTH THIRTY METER AND WIDTH SIX METER.
FILTRATION SYSTEM A MARVEL TO BEHOLD.
IT REMOVE 80 PERCENT OF HUMAN SOLID WASTE.

KAZAKHSTAN, KAZAKHSTAN YOU VERY NICE PLACE.
FROM PLAINS OF TARASHEK TO NORTHER FENCE OF JEWTOWN.
KAZAKHSTAN FRIEND OF ALL EXCEPT UZBEKISTAN.
THEY VERY NOSEY PEOPLE WITH BONE IN THEIR BRAIN.
KAZAKHSTAN INDUSTRY BEST IN THE WORLD.
WE INCENTED TOFFEE AND TROUSER BELT.
KAZAKHSTAN’S PROSTITUTES CLEANEST IN THE REGION.
EXCEPT OF COURSE TURKMENISTAN’S

KAZAKHSTAN, KAZAKHSTAN YOU VERY NICE PLACE.
FROM PLAINS OF TARASHEK TO NORTHER FENCE OF JEWTOWN.

COME GRASP THE MIGHT PHENIS OF OUR LEADER.
FROM JUNCTION WITH THE TESTES TO TIP OF ITS FACE!"

Nakon sramnog logotipa Ministarstva KULTURE Republike Srbije u kom je dizajner, a i celo ministarstvo KULTURE pokazalo da su polupismeni, mešajuci ćirilicu i latinicu, još jedna institucija zadužena za OPISMENJAVANJE naroda, napravila je istu stvar - sajam KNJIGA.

Mešanje latiničnog "m" u ćiriličnom logotipu, mešanje kurzivnih i nekurzivnih slova, i tako dalje.

Nemam problem kada Pera iz Malog Mokrog Luga u logotipu svoje pekare pomeša ćirilicu i latinicu, ali kada to učine Ministarstvo KULTURE i sajam KNJIGA, onda osetim gorčinu u grlu. Užasno!

Evo i malo podsećanje na logotip Ministarstva Kulture RS, kod koga ima još više grešaka:

Iako sam generalno tehnološki zaluđenik i volim dobro parče hardvera ) kao i poslednje novitete, jednu stvar nikada nisam promenio: radio u meni i oko mene.

Prvi elektronski uređaj (ako se dva tranzistora, nekoliko kondenzatora i parče žice mogu nazvati uređajem ;-) ) koji sam sastavio svojim rukama bio je radio. Radio me budi, radio je u kupatilu (o da -) - ni nemate pojma kako mi izgleda gluvo i tužno kupatilo bez radija), radio je u slušalicama dok programiram; doduše, nekada je nešto vrlo blizu tome - Last.Fm - što je po mojoj definiciji radio - niti znam obim pesama niti koja je sledeća -)

Jednostavna elegancija akcije “pritisneš dugme i muzika je tu” je neprevaziđena - bez pozdravnih ekrana, bez procesa podizanja sistema, zakrpa na zakrpe, lista pesama, tagova, kategorizacije, normalizacije i svega što uz to ide.

Prosto se nikada nisam primio na bilo kakve MP3 uređaje, telefone koji sviraju MP3 ili čak tako fancy ;-) uređaje kao što su Ipod (stari, Shuffle ili Nano). Tako mi je i kolekcija MP3 muzike smešna prema kolekcijama meni dragih ljudi; no, da li će iko zaista ikada preslušati 50 Gb+ Mp3 pesama? Mp3 trošim baš kada moram, a to je na mestima gde nema radio talasa - u avionu.

Koje stanice slušam? Koje sajtove obilazim? Koje aplikacije koristim?

Zemaljske stanice: do nedavno me budilo Dizanje @ B92 i to mi je bila jedna od najomiljenijih emisija; no, sada su toliko naporni, toliko nerelaksirajući (prođe i do 45 minuta beskonačnog monologa/dialoga bez ijedne muzičke numere) i toliko pričaju o Velikom Bratu da sam promenio stanicu za buđenje. Trenutno nemam jutarnjeg favorita, šetam se preko Jat, Novosti, Idea i Cricket radija (vrlo rado prihvatam predloge).

Sajtovi: u principu samo dva sajta: Last.FM i Pandora. Oba sajta imaju sličan koncept, no drugačiju realizaciju.

Pandora Radio Pandora nalazi svirku za vas preko kreiranja “stanica” - date nekoliko pesama koje su karakteristične za određeno raspoloženje ili vrstu muzike, Pandora onda pokušava da na tu stanicu natovari još pesama takvog tipa koristeći za to specijalno razvijen Genome algoritam koji za svaku pesmu formira svojevrsni pečat - genom. Izvor algoritma su ljudi - 30 muzičkih eksperata je 5 godina radilo i napravilo preko 400 atributa koji opisuju muziku.

Za svaku pesmu možete dati “palac gore” (uklapa se u željeni tip muzike) ili “palac dole” (”Pandora, promašila si”).

Stanice možete deliti sa prijateljima, odnosno dati im da slušaju istu muziku kao i vi.

Last FM Last.FM je moj favorit. Prvo tehnički detalji: koristi se Audioscrobbler tehnika za prikupljanje vašeg muzičkog ukusa; informacija se skuplja bilo preko uobičajenih programa za slušanje uz Last.FM dodatak (WinAmp, Windows Media Player) bilo preko Last.Fm plejera a zatim na osnovu baze podataka ostalih članova koji slušaju sličnu muziku, sistem pokušava da pogodi šta bi vam se sledeće dopalo. Postoje dva osnovna načina za prikupljanje podataka: jedan je dok slušate muziku sa vašeg računara (pa je automatski u grupi “volim ovo da slušam”) a drugi je slušanje Last.FM radio stanice (vrstu muzike na stanici birate zadajući omiljenog autora ili pesmu) i dva čuvena Love (volim) / Ban (ne volim) dugmeta kojim markirate pesme.

Last FM

Posle izvesnog broja pesama, Last.Fm počinje da gradi sliku o vašem muzičkom ukusu i da vam polako preporučuje “susede”, članove koji slušaju nešto slično vama i zabava tek počinje.

Last.FM je mnogo više od muzičkog centra; tu su grupe, događanja, pregledi (reviews) novih albuma, vaša stranica sa detaljima (moja je ovde) tu su čak i žive svirke u komšiluku; izaberite Serbia / Belgrade i daće vam veoma obiman spisak dešavanja (primer je na slici).

Pored ova dva sistema, postoji i gomila besplatnih radio stanica koje emituju preko Interneta - sve što vam je potrebno je veza, programče za puštanje i adresa stanice.

Primer takvog programa je Online Radio Tuner - prosto sam ga našao preko pretraživača, probao i video da radi; zahteva .Net 2.0 framework koji verovatno imate na mašini.

Online Radio Tuner

Dosta priče: pravac Pandora, pravac Last.FM i dajte im šansu - odslušajte jedno stotinak pesama; možda se prijatno iznenadite kako tehnologija može da vam ulepša dan - da vam otkrije nove horizonte muzike za čije postojanje niste ni znali.

E da, da ne zaboravim: Online Radio Tuner može pristojno da radi i na 128Kbp/s vezi; Pandora i Last.FM zahtevaju 256 Kbps/s vezu.BAGHDAD, Iraq -- Many Iraqis reacted with jubilation to Saddam Hussein's death sentence Sunday, while others took to the streets in protest. The Interior Ministry closed two Sunni satellite TV stations accused of inciting sectarian violence. Iraqi police and soldiers ordered the employees of First Channel [Zawra] and Salaheddin TV to leave their offices in Tikrit, Hussein's hometown. There have been no reports of widespread violence, and the measure to close the two TV networks is largely precautionary. A complete movement ban -- both people and vehicles -- was imposed on Sunday in the provinces of Baghdad, Diyala and Salaheddin, where Tikrit is located.
The former Iraqi dictator and six subordinates were convicted and sentenced for the 1982 killings of 148 people in a single Shiite town Dujail after an attempt on his life there. Saddam said those who were killed had been found guilty in a legitimate Iraqi court for trying to assassinate him in 1982.
Sunday's 50-minute court session was dramatic. Hussein entered with a Quran in hand, as he had in the past. He began shouting "Allahu Akhbar" -- God is great -- as the verdict and sentencing was read. He also argued with the chief judge and shouted, "Damn you and your court." As the judge ordered him taken away, Hussein said to one of the guards, "Don't push me, boy."
President Bush called the verdict "a milestone in the Iraqi people's efforts to replace the rule of a tyrant with the rule of law." "It's a major achievement for Iraq's young democracy and its constitutional government," Bush said, speaking on the tarmac at the airport in Waco, Texas, before heading to Nebraska for a campaign event.
The White House praised the Iraqi judicial system and denied the U.S. had been "scheming" to have the historic verdict announced two days before American midterm elections, widely seen as a referendum on the Bush administration's policy in Iraq.
Iraqis, not the coalition, would carry out the executions.
"The Saddam Hussein era is in the past now, as was the era of Hitler and Mussolini," said Iraqi Prime Minister Nuri al-Maliki, calling Hussein the worst ruler ever in Iraq. "We want an Iraq where all Iraqis are equal before the law," he said. "The policy of discrimination and persecution is over."
"It demonstrates that you've got an independent Iraqi judiciary and that they were applying their own laws," White House spokesman said.
But symbolic of the split between the United States and many of its traditional allies over the Iraq war, many European nations voiced opposition to the death sentences in the case, including France, Italy, the Netherlands, Spain and Sweden.
Lost in the drama of Sunday's death sentence was any mention of the failed search for the alleged weapons of mass destruction that Bush said led the United States to invade and occupy Iraq in March 2003.

EPILOGUE (or short version of the crap above)

Key words between the lines:
Iraqi dictator convicted and sentenced for the 1982 killings of 148 people. Campaign event two days before American midterm elections (referendum on the Bush administration's policy in Iraq). Iraqis, not the coalition, would carry out the executions. It demonstrates an independent Iraqi judiciary and that they were applying their own laws. European nations voiced opposition to the death sentence.
What about the alleged weapons of mass destruction that Bush said led the United States to invade and occupy Iraq and what about the genocide?
So I don’t get it, the good guys from U.S. (doin’ their JOB) came to free the people of Iraq from Saddam (bad), killing thousands in the process and in the end they convict him for death of 150? Talking about mismatch in body count…
Pre neki dan objavljena je informacija o kupovini sajta (tj. celokupnog projekta) www.marketingsherpa.com od strane firme MarketingExperiments.com:
1. MarketingSherpa's Being Acquired by MEC Labs Group
2. MarketingExperiments.com Announces Acquisition of MarketingSherpa

Marketingsherpa.com je ince po mom misljenju jedan od najboljih izvora konkretnih informacija na temu Internet marketinga (studije slucaja), a sam sajt je posebna studija slucaja sajta koji se pojavom 2001. g. u roku od godinu dana postojanja postao jedan od najrelevantnijih izvora ozbiljnih informacija na teme e-marketinga. MEC Group je takodje interesantan projekat, koji za razliku od Marketing sherpa.com projekta (studije slucaja i ankete korisnika) dolazi do informacija na temu internet marketinga laboratorijskim istrazivanjima.

Spoj ova dva sajta predstavlja veoma interesantan dogadjaj, a videcemo da li ce ovom kupovinom svet dobiti jos ozbiljniji internet marketing izvor.

DevDiv Hotfix Pilot program
Znate one situacije kada se savršeno napisan program ponaša potpuno suludo? Kada satima buljite u vaš elegantni kod koji _ne radi_ ono što ste zamislili? I kada posle sata i sata Guglanja na Mreži nađete link na Microsoft sajtu koji kaže nešto otprilike:

“A supported hotfix is now available from Microsoft. But the hotfix is intended only to correct the problem that is described in this article. Contact support …”

Grrr, od takvih reči se naježim. Tačno je da zvanjem srpskog MS-a možete da izvučete sam hotfix, ali to je posle ubeđivanja, davanja pola litra krvi i zalaganja jednog bubrega ) - stvarno, to je samo jedna zakrpa zaboga -)

Nova inicijativa, DevDiv HotFix Pilot program (deo Microsoft Connect inicijative za brži i bolji odziv MS-a na prijavljene probleme / predloge), gleda da to promeni - najvažnije zakrpe za .Net Framework i Visual Studio 2005 su dostupne odmah i besplatno … dobro, morate da imate MSN/Live nalog (ako koristite MS Messenger, imate ga), da koristite IE za skidanje zakrpa (instaliraće se Microsoft Transfer Manager, na slici), ali je sve to pesma u odnosu na prethodne muke -)
Iraqi citizens will have a future that's "better than anything they have known for generations," President Bush vowed Wednesday, after touring a factory that built fighter jets used in the war that toppled the regime of Iraq's Saddam Hussein.
"The Iraqi people are reclaiming their own streets, their own country and their own future," Bush said. Bush spoke on the same day that a top Pentagon official estimated that the war in Iraq had cost the United States $20 billion and that number was growing by about $2 billion a month. Before leaving for St. Louis, Bush signed a $79 billion appropriations bill to cover the initial cost of the war in Iraq, reconstruction and humanitarian efforts, and foreign aid to some of Iraq's neighbors. "With all the hardships of this transition, the lives of the Iraqi people will be better than anything they have known for generations," Bush said.

That better future is Iraq divided into 3 different regions: Kurdish state in the north, Shia region in the south and the "middle earth" for the Sunnies. Everything fits together perfectly if you look at the oil fields map and it's quite clear what was this war all about. "Conquer and divide" is the name of the game.
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37