Unosi za: Arhiva za 2006/12


Pre par nedelja uđemo u Taxi, vozač sredovečan čovek, pristojnog izgleda, nenametljiv... a iz zvučnika... Vivaldi!!!!

Da li nas to uši varaju, da li je slučajno to tu? Ne! Diskmen priključen na auto radio svira Vivaldija!

Decembarsko veče u gradu, u taxiju... i Vivaldi - baš mi je prijalo. I suzdržao sam se opšteg čuđenja kako bih uživao u trenutku.

Ipak se čuda dešavaju. Ma koliko mala, ipak čuda.

Beogradski sindikat - Oni su
Podstaknut pre svega izbornim sloganima, beskrajnim ponavljanjima ispraznih priča poznatih nam likova na svim televizijama, a i člancima Alecka i Bluesmana, i ja se pridružujem propagiranju pesme “Oni su” benda Beogradski sindikat:

ONI SU

Ovo nimalo nije politički korektno
ni levo ni desno, već pravo u meso.
Pesnajom u vugla da ostanu bez zuba
da frfljaju u Skupštini kad raspravlja se Ustav.
Ovo je buna protiv dahija, ovo je kidanje bukagija,
nad ovim nemate kontrolu, to je masovna reakcija.
Brzo budi premijera, čujem zveckaju lisice:
Postroj mi sve ministre! Ključeve od riznice!
Ajmo, raport za narod, da čujem ko je krao,
sjeb’o nam živote, a nije odgovar’o.
Sad ste se ušemili, pa nema revanšizma,
to je kodeks lopova, niko neće da prizna.
A ljudi slabo pamte, to je ovde glavni problem
ko te jeb’o godinama, jebaće te opet.
Al’ zapitaj se: Dokle? Kakav si to čovek?
Ponizan i plašljiv, živiš bez slobode,
dovoljne su mrvice da odrekneš se borbe.
Jajare, funjare - zarazna bolest,
prodali bi kevu da u tome vide korist,
plaćamo račune na kojim je vaš potpis.
Ne treba nam BIA da mi kaže da sam pošten,
niti radikali da li Srbin sam uopšte.
Ne treba demagog da me s govornice zove, da borim se za bolje
mi znamo što smo ovde!

Refren: Oni su sistem, instrukcija,
dogma, korupcija, teror institucija,
represija ubija!
Mafija - murija, država - hajdučija,
kadija - sudija, a mi smo revolucija!
Oni su sistem, instrukcija,
dogma, korupcija, teror institucija,
Represija ubija!
Mafija - murija, država - hajdučija,
a mi smo revolucija!
To nije naša Srbija!

Zajebi dijalog, ne pregovaram s bagrom,
vi lažete ko stoka, eno štala vam je tamo.
Stranački vojnici, bolje palite u zaklon,
zaključaćemo grad dok ne očistimo talog.

I nek bude jasno svakom s poslaničkom platom,
ko nastavi po starom, platiće nam glavom.
Patriote pred izbore stoput su nas izdale,
slali nas u ratove za svoj lični interes.
Dok ikone su pevale, majke su naricale,
na krvavim parama institucije su nicale.
Realnost sve je skuplja, a gudra sve jeftinija,
žuto kao štampa kojom upravlja policija.
Crno-bela Srbija, nesloga je ubija,
na putu ka Evropi u govnima završila.
Zar bombom da kažem da ta priča mi se smučila?
Na sednice da upadam i taoce da uzimam?
Zar vas istorija naša nije baš ništa naučila?
Sami smo sebi poput najvećih dušmana.
Ovo je otvorena poruka svim najgorim njuškama,
za sva vaša dela presudiće vam ulica!

Refren …

U amanet svima, da ne ponovi se nikad,
generacije da pate za dobrobit režima,
zapamtite zauvek: SVI ZAJEDNO ko jedan,
samo ZDRAVI U GLAVI protiv sistema!

Iako ne volim rep muziku, ova pesma je sažetak Srbije, političkih stranaka i svega što nam se dešava.

Pročitajte tekst … pa ponovo … pa još jednom. I prosledite dalje, možda pomogne - svima nama koji su ostali u ovoj zemlji.

Evo i videa (Flash potreban):

Pošto sаm sе vrаtio iz vojskе, oktobrа 1997. godinе, počеo sаm dа pišеm „Vеčito pitаnjе“, štivo filozofsko-psihološkog kаrаktеrа, nеkа mojа rаzmišljаnjа o rođеnju, životu i smrti. Nаrаvno, to (rеmеk) dеlo nikаdа nisаm dovršio, а komplеtno ću gа prеnеti ovdе nа zаpisе, po odlomcimа. Prvi odlomаk slеdi. (Oktobаr, 1997) Noć. Oči su postаlе tеškе, kаmеnu rаvnе, kаo [...]
E-business MBA

U proleće naredne godine najverovatnije krenuti e-biznis MBA studije na www.iimeuro.ns.ac.yu, koje predstavljaju zbir predmeta koncentracije (5 predmeta na Specijalističkim e-biz studijama) i osnovnih (core) MBA predmeta (videti na sajtu).

S jedne strane, zainteresovani mogu a upišu direktno e-business MBA studije, pa će slušati prvo osnovne predmete, ili predmete koncentracije (u zavisnosti od momenta upisa, broja upisanih, i sl.). Sa druge strane, studenti koji do tada završe Specijalističke e-biz studije, upisuju osnovne predmete.

Orijentaciona cena ovih studija je oko 4.800 EUR (1.000 EUR koncentracija/Spec studije i 3.800 core predmeti).

Program Specijalističkih E-biz studija sa FTN-a, najverovatnije se izvozi u RS

U narednom periodu biće objavljena informacija o tome da će program pomenutih Specijalističkih studija biti plasiran i u Banja Luci, sa određenim brojem profesora iz Srbije koji će predavati 5 specijalističkih predmeta, u dogovoru sa institucijom koja sprovodi studije u RS.

Detalji o ovom događaju trebalo bi uskoro da budu dostupni javnosti.
4. decembar 2006.
Marihuana, lek za dugovečnost?
Britanski tabloid The Sun objavio je članak o 120-godišnjakinji iz Indije koja za svoju dugovečnost zahvaljuje - kanabisu. Naime, Fulla Nayak, za koju se veruje da je najstarija žena na svetu, svakodnevno puši marihuanu i pije jako palmino vino. Fulla živi sa svojom 92-godišnjom ćerkom i 72-godišnjim unukom uz Indijski okean.

1. decembar 2006.
Topla jesen zbunila životinje
Evropske ptice selice, zbog neuobičajeno visokih temperatura nisu krenule na jug, a žabe i slepi miševi ne spavaju zimski san. Nemački orintolozi su saopštili da evropske ptice ove jeseni nisu krenule na jug, zbog visokih temperatura, neuobičajenih za ovo doba godine. Stručnjaci objašnjavaju da price selice još uvek mogu da nađu hranu na poljima, zbog čega se i ne sele, a na jug bi mogle da krenu tek krajem januara ili da možda čak ove godine uopšte i ne odlete na jug. Zbog visokih temperatura žabe i slepi miševi ne mogu da spavaju svoj zimski san i još uvek vode aktivan život. Stručnjaci smatraju da ovakvo neuobičajeno ponašanje kod tih životinja izaziva stres, a da bi se, u slučaju da dođe do naglog zahlađenja, one našle u nezavidnom položaju jer nemaju pripremljene i nagomilane rezerve masti u telu.(B92)

29. novembar 2006.
Profesor Baltazar maskota Zagreba
Poglavarstvo grada Zagreba odlučilo je da će lik iz crtanog filma, profesor Baltazar, biti službeni zaštitni znak hrvatske prestonice. Trodimenzionalne skulpture sa Baltazarovim likom, slično kao medved u Berlinu ili vučica u Rimu, uskoro bi trebalo da se nađu na zagrebačkim ulicama. Projekat podržava direktor Zagreb filma Vinko Brešan, kao i Hermina Grgić, naslednica Zlatka Grgića, autora crtanog filma o profesoru Blatazaru. (B92)

24. novembar 2006.
Globalni Buy Nothing Day
U okviru kampanje protiv nekontrolisane potrošnje, koja traje već 14 godina u 65 država u svetu, subota 24. novembar određena je za ovogodišnji Buy Nothing Day, dan uzdržavanja od histerične i nepotrebne kupovine. Buy Nothing Day organizuje se poslednjeg petka u novembru u SAD i Kanadi, i poslednje subote u novembru u ostatku sveta. Termin je usklađen sa uobičajenim datumima za početak božićnih rasprodaja. Na taj dan, širom sveta organizuju se duhovite povorke šoping-zombija, slobodne zone za razmenu stvari bez kupovine, u trgovačkim središtima postavljaju se naslonjači za odmor od potrošnje, dele se besplatni paketi sreće i zadovoljstva, sa porukom "Prestanite sa kupovinom bar jedan dan".

24. novembar 2006.
Čileanski Indijanci tužili Majkrosoft
Mapuče Indijanci iz Čilea pokušavaju da podignu tužbu protiv Majkrosofta, nakon što je ova multinacionalna korporacija prošlog meseca lansirala Windows paket na mapuzugunu, tradicionalnom jeziku kojim govori oko 400,000 Mapuče Indijanaca. U Majkrosoftu tvrde da su želeli da pomognu Mapuče Indijancima da prihvate digitalnu eru i "otvore prozor kroz koji bi ostatak sveta mogao da pristupi njihovoj bogatoj kulturi". Vođe plemena Mapuče, međutim, optužuju Majkrosoft da koristi njihovo kulturno i kolektivno nasleđe bez dozvole. Oni su poslali pismo Bilu Gejtsu, u kom su ga optužili za intelektualnu pirateriju.

20. novembar 2006.
Globalni orgazam za svetski mir
Dvoje mirovnih aktivista iz San Franciska, Donna Sheehan (76) i Paul Reffell (55) zakazali su za prvi dan zime, 22. decembar, globalne antiratne demonstracije, tokokom kojih bi učesnici trebalo da dožive orgazam, tokom kojeg će se skoncentrisati na mir u svetu. Par smatra da je rat posledica "nagona mužjaka", i nadaju se da će sinhronizovani globalni orgazam seksualnu energiju ludi preusmeriti u nešto pozitivnije. Akcija je privukla veliku pažnju, a njena internet prezentacija http://www.globalorgasm.org./ dnevno beleži po 26.000 poseta.When she failed to welcome a workman who had just walked by, a professor Hiroshi Kobayashi, her inventor, stormed up to Saya and said:
"You're so stupid!" , towering over her desk.

"Eh?" she responded, her face wrinkling into a scowl. "I tell you, I am not stupid!"
"I almost feel like she's a real person," said Kobayashi, an associate professor at the Tokyo University of Science . "She has a temper ... and she sometimes makes mistakes, especially when she has low energy," the professor said.

Saya's wrath is the latest sign of the rise of the robot. Analysts say Japan is leading the world in a new generation of consumer robots. The latest models, such as Saya, were demonstrated at the World Expo opening just outside Nagoya on March 25.
Though perhaps years away in the United States, this long-awaited, as-seen-on-TV world -- think "The Jetsons" or "Blade Runner" -- is already unfolding in Japan, with robots now used as receptionists, night watchmen, hospital workers, guides, pets and more. The onslaught of new robots led the government last month to establish a committee to draw up safety guidelines for the keeping of robots in homes and offices. Officials compiled a report in January predicting that every household in Japan will own at least one robot by 2015, perhaps sooner.
Dаnаs jе svеtski dаn borbе protiv SIDA-е, nеizlеčivе bolеsti kojа jе poslеdnji stаdijum infеkcijе virusom humаnе imunodеficijеncijе poznаtijim kаo HIV. Zа višе informаcijа o sаmoj bolеsti poglеdаjtе člаnаk nа Vikipеdiji.
Orgаnizаcijа kojа sе ovim problеmom kod nаs vеć godinаmа intеnzivno bаvi jе JAZAS, i jеdаn oblik еdukаcijе i dеlovаnjа jе čuvеno dеljеnjе kondoma, širеm krigu čitаlаcа poznаtijih kаo prеzеrvаtivi, kurtoni, higijеnskе gumicе, kаbаnicа zа gospodinа, i ko znа kаko svе nе.
Nаjpoznаtiji „brеnd“ kondomа u Srbiji jе svаkаko DUREX. E, mаločаs sаm pokušаo dа posеtim www.durex.co.yu i zаprеpаstio sе kаd sаm bio prеusmеrеn nа www.trojan.co.yu, konkurеntsku „mаrku“ kondomа.

Dа mi jе nеko pričаo dа ćе i „kurtondžijе“ dа sе hаkuju, nе bih mu vеrovаo :) Živеli, ipаk, OVO JE SRBIJA!
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37