Unosi za: Arhiva za 2007/04

Dragi moji, vi koji još niste odustali od smaracha ili niste skoro dolazili i videli da odavno nema novih postova, samo da vas obavestim:

Elem, osim tehničkih problema koje sam imao sa blogom poslednjih meseci, smorio sam se i nemam nameru više da pišem na ovom blogu. Razmišljao sam i da ga ukinem, ali to bi bilo nepravedno prema rečima koje sam ovde zabeležio i koje su obeležile jedan, za mene dobar period života (iako je većina postova napisana u trenucima nezadovoljstva ili negativnog raspoloženja) koji ne želim da zaboravim. Tako da će blog ostati tu gde jeste kao stranice dnevnika jednog perioda.

Hvala svima koji su bili uz mene i zbog kojih je ovaj blog živeo.

ItSecurity - Besplatni programi iz oblasti sigurnosti

ItSecurity.Com je objavio vrlo koristan članak:

103 Free Security Apps for Mac, Windows and Linux

sa listom besplatnih programa za Windows / Linux / Mac operativne sisteme.

Programi su podeljeni u kategorije:

Spyware, Antivirus, Rootkit, Firewall, Email, Web Utility, Network, Intrusion Detection System, Virtual Private Network, Temporary Files, Wireless, Encryption, Miscellaneous

(čisto da dobijete osećaj šta se tamo nalazi).

Topla preporuka za obilazak ove lokacije.

(zahvaljujući kolegi Pleskonjiću)

Na sajtu mozete videti raspored predavanja po danima.

Preporuka je da ako zelite da prisustvujete otvaraju Konferencije, morate uci ranije u veliku salu, jer broj prijavljenih uveliko premasuje kapacitet sale, tako da ce se otvaranje pratiti i preko bima u susednoj, manjoj sali.

Vec vise od nedelju dana tesko se mogu pronaci mesta za boravak na Palicu, pa ostaju hoteli i ostali smestaj u Subotici.

A video of the army instructor telling the soldier to shoot and yell obscenities while thinking of African-Americans in the Bronx aired on German national television Saturday


Warning: Division by zero in /home/.finley/vesic/vesic.org/blog/wp-content/plugins/tla_97223.php on line 595

Mala Miss Sunshine

Odličan film za vikend popodne -)

Iako “Comedy/Drama” i ocena 8.1 na IMDB sajtu mnogima ne znači puno, vredi svakog minuta provedenog u bioskopu. Tema (čisto da zagolicam filmske nepce): parodija na američku kulturu i porodicu, primenljiva na gomile “savremenih društava”. Jedan dobar i pozitivan film.

Zato, voljene pod ruku, i pravac u Dvoranu Kulturnog Centra dok se još daje (ili u bioskop blizu vas :-))

Kad nešto “uđe” na Internet,to teško posle može da “izađe”,ne može više da se izbriše,tu gotovo da je potpuno nemoćna dirigovana Svetska medijska mašinerija…!

Tako se na netu može naći video klip o Terorističkom Napadu na Svetski Trgovački Centar.Imam taj video klip,skinuo sam ga sa neta kao i milioni ljudi,ali pošto još nisan uveo ADSL ( klip ima 102 MB) taj dokument ću kasnije dati da se skida,a sada cete videti jedan kraći klip o Napadu na Pentagon.

Moram da napomenem da je to zvanični snimak državnih Medija USA,međutiom kada se pojavio na internetui,to je više nemoguće cenzurisati.Mogu oni da ruše sajtove koliko hoće,ali opet će neko sa diska da sve to postavi…

Na video snimku koji ćete videti,lepo si i jasno vidi,… da nema teorije da je boing udario u zgradu Pentagona,kao i da su tu do sada najsofisticiraniju terorističku akciju ikada izvedenu u Svetu,… izveli neki polupismeni Arapi na čelu sa Bin Ladenom…!???
To je naprosto smešno,jer se onda postavlja jedostavno pitanje…ako su to uradili Arapi,šta bi Amerima mogli tek da urade vrhunske tajne službe poput Ruske,Kineske,Japanske…

Napad na kule bliznakinje je najveće Prevara u istoriji čovečanstva,a “Napad na Pentagon” je najslabija tačka te velike obmane,jer snimak koji ćete gledati govori sve sam za sebe,sve će vam biti jasno,jer propagandne gluposti koje Pentagon propagira,potpuno odudaraju od onoga što ćete viderti da se desilo!
Pogledajte…

Download 3MB of ”Napad na Pentagon” 


Pobednički dizajn tima herzog and de meuron za Olimpijski Stadion u Pekingu izabran je između 13 predloga od kojih su tri ušla u uži izbor. Nesvakidašnji high-tech koncept u obliku ptičjeg gnezda osvojio je srca članova žirija.

Izgled stadiona je njegova čista struktura. Fasada i konstrukcija su jedno. Elementi konstrukcije seoslanjaju jedni na druge čineći formaciju sličnu ptičjem gnezdu što je i osnovna ideja. Radikalan a istovremeno jednostavan prostorni efekat čini jedinstveno istorijsko obeležje za Olimpijadu 2008.
Stadion zadovoljava sve tehničke i funkcionalne potrebe za održavanje Olimpijskih takmičenja ali bez upotrebe elemenata jednolične tehnokratske arhitekture kojom dominiraju strukture velikih raspona i digitalni ekrani. Posetioci ulaze u pokriveno šetalište koje se prostire po celom obimu iza tribina. Odatle, stepenicama stiže se do bilo koje od tri etaže tribina. Lobi, koji funkcioniše kao stanična dvorana, je pokriven urbani prostor sa radnjama i restoranima.Prostor između elemenata konstrukcije popunjen je naduvanim ETFE jastucima, na isti način na koji ptice popunjavaju prostor između grančica nežnijim punilom.Ovi “jastuci” slični onima na Allianz Areni postavljeni su sa gornje strane krovne konstrukcije čineći je vodonepropusnom a istovremeno propuštaju sunčevu svetlost potrebnu travi na terenu. Po bočnim stranama jastuci služe kao zaštita od vetra tamo gde je potrebno. Pošto su restorani u lobiju zamišljeni kao nezavisne jedinice, fasada može i bez punila omogućavajući prirodnu ventilaciju prostora što je bio najvažniji aspekt održivosti dizajna. Početni dizajn je predviđao poktretan krov koji bi potpuno zatvorio celu formaciju ali su usledile kasnije izmene na kojima su insistirali kineski inženjeri i krovni otvor je proširen a elementi skraćeni iz bezbednosnih razloga.

ostala rešenja na konkursu za stadion možete pogledati ovde.
Na ES-u sam pokrenuo temu koja ima za cilj da se eventualno jave zainteresovani za finasiranje postojecih ili startup projekata.

Na Konferenciji "E-trgovina" bice tri rada i dva predavanja na ovu temu (finasiranje startup kompanija), a u poslednje dve godine sam bio direktan svedok interesovanja koje postoji za eventualno finasiranje (kupovine) razlicitih online projekata. Nekoliko ovakvih kupovina se do sada i desilo, a mislim da ce ih uskoro biti sve vise, obzirom na porast koriscenja i interesovanja za Internet u Srbiji.

Na ovakav nacin mogu se na jednom ili na nekoliko mesta "poslati" potencijalni investitori, da bi videli online projekte za koje postoji konkretna zelja za investiranjem (iako mi iskustvo govori da najveci broj investitora tacno zna koje bi sajtove finansirao, pa je samo pitanje da li za to postoji zelja ili ne).

Za postojece projekte najbolji savet za pronalazenje investitora jeste da se napravi kvalitetan sajt koji privlaci odredjenu ciljnu grupu koja se lako moze definisati, ili se lako vidi za koga je namenjen sajt. Veoma je dobro da se kvalitetom sajta vec obezbedila dovoljna posecenost, obzirom da vecina (inostranih) investitora procenjuje vrednost projekta na osnovu broja jedinstvenih posetilaca.

Zainteresovani se mogu javiti i u sklopu ove teme...
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37