Unosi za: Arhiva za 2007/10

Potrebno je za 30 princes krofni: 125g margarina 250 ml vode 125g brasna 4 jaja prstohvat soli Priprema Margarin,zajedno sa vodom i solju,rastopite u serpici na umerenoj temperaturi,dodati brasno,dobro promesajte i sklonite sa ringle. ohladjenom testu,uz stalno mesanje,dodajte umucena jaja. Spric napunite testom i iz sprica direktno sipajte testo na pleh oblozen papirom za pecenje. Vodite racuna da izmedju krofnica ima dovoljno razmaka. Pecite krofne u [...]
Najbolji presek i pregled da li je učinjen napredak u Srbiji posle tzv. petooktobarskih promena je da se vidi šta je bivša opozicija ( celokupni DOS ) obećavala i garantovala narodu da će da učini kada dođe na vlast.Prošao je dovoljan vremenski rok od 7 godina da se vidi da li su naši “genijalci” [...]

Marko Jevtić je u sklopu teme o finansijskom ulaganju u neke domaće projekte najavio da se privode kraju pregovori o dokapitalizaciji bloga Gdestinacija.com od strane sajta Mojblog.hr (isti vlasnici i sajta Mojblog.co.yu).

Gdestinacija.com blogZahvaljujem se kolegi Jevtiću (od narednog petka kreće na Spec. e-biz studije) što je objavio ovu informaciju u sklopu ovog bloga. Ova vest može se predstaviti i kao primer zašto je važno pratiti fusnote uknjigama (tj. komentare u blogovima)… ;)

Share This

 

Povodom Jesenjeg salona knjige i medija OD GUTENBERGA DO BAJTA i manifestacije BlogOpen PUIKV objavljuje

KONKURS za post koji će biti štampan u publikaciji / zbirci koju će Poslovno udruženje izdavača i knjižara Vojvodine objaviti kao promotivnu publikaciju Salona i jesenjeg BlogOpena.

Pravo učestvovanja imaju svi stvaraoci u blogosferi sa jednim ili više svojih postova.

(more…)

Share This

Ko veli da je stres neizlečiv?
Ili da je neudobno spavati u kolima?
Ili da…
tabla.jpgvrata.jpgvrata2.jpgdrvo.jpgprenociste.jpgpec.jpgglava.jpgkisa.jpg

U okviru aktivnosti Mreže institucija jugoistočne Evrope iz oblasti teorijske i matematičke fizike: SOUTHEASTERN EUROPEAN NETWORK IN MATHEMATICAL AND THEORETICAL PHYSICS - SEENET-MTP, http://seenet-mtp.pmf.ni.ac.yu, Katedre i Centra za teorijsku fiziku Odseka za fiziku (PMF-Niš), u periodu 29 oktobar - 1 novembar biće održana četiri predavanja iz oblasti savremene fizike:

1. dr Milutin Blagojević
(naučni savetnik, Institut za fiziku, Beograd)

GRAVITACIJA SA TORZIJOM I KRIVINOM

ponedeljak 29. oktobar u 14:00 časova, mala sala PMF-a br. 100.

2. Prof. dr Plamen Bozhilov
(Institute for Nuclear Research and Nuclear Energy, BAS, Sofia, Bulgaria)

ASPECTS OF STRING/M-THEORY – FIELD THEORIES DUALITY

sreda 31. oktobar u 12:00 časova, mala sala PMF-a br. 100.

3. Nikola Stoilov
(Sofia University, Faculty of Physics, Theoretical Physics Department, Bulgaria)

STRING SOLUTIONS ARISING FROM INTEGRABLE SYSTEMS

četvrtak 1. novembar u 12:00 časova, prostorija br. 306, PMF.

4. dr Milutin Blagojević će održati predavanje prilagođeno širem krugu ѕainteresovanih, pod nazivom

100 GODINA SAVREMENE TEORIJE GRAVITACIJE

utorak 30. oktobar u 13:00 časova, mala sala PMF-a br. 100

Predavanje pod rednim brojem 4. je ujedno i deo Projekta podsticanja, promocije i popularizacije fizike i prirodnih nauka u južnoj i jugoistočnoj Srbiji u organizaciji Odseka za fiziku PMF-a, Podružnice Društva fizičara Srbije Niš i Astronomskog društva “Alfa“ iz Niša.

Podružnica Društva fizičara Srbije Niš i
SEENET-MTP

Povremeno, u nejednakim vremenskim razmacima, od svog brata, fudbalskog trenera i bivšeg golmana londonskog Totenhema, Pol bi dobijao razglednice. Pažljivo bi ih pročitao, a onda čiodom pričvrstio za zid ateljea. Bio mu je potreban taj afrički pejsaž jedno, izvesno vreme. Zagledan u nebodere San Franciska sećao se zajedničkog detinjstva provedenog u radničkom Birmingemu, u očevoj automehaničarskoj radionici. Onda bi otišao do telefona i pozvao svoju ženu Lindu. Zoran Ilić

IZGUBLJEN OSMEH KROZ CRTEŽE I SLIKE

( autor crteža, slika i spota: jelenaartpoezija )

(.... ja sam rodjen sasvim sam.... EKV...)

Čarape na kisku

Dobro, znaaam, u usporedbi s Japanom gdje na samostojećim aparatima u svako doba dana i noći možete kupiti sve – od mobitela, konzerviranog kruha pa do upotrebljenih gaćica školarki, aparat koji prodaje čarape nije nikakvo čudo. Ali kad je tak lijepi šareni. I hvala bogu da je Japan ipak na drugoj strani svijeta pa smo još dovoljno normalni da se i ovom možemo čuditi. Jer nikako da smislim u kojoj bi se to situaciji trebala naći da mi pod hitno trebaju nove čarape iz automata. Pada luđačka kiša i cipele su mi promočile – bolje da kupim gumenjake nego nove čarape. Izašla sam iz kuće samo s jednom čarapom – bolje da se javim psihijatru dok nije kasno. Pokupili ste komada u bircu i nadate se seksu na brzaka – pa kaj onda kaj imate rupu na čarapama, i tak joj se više nikad ne budete javili. Zaboravili ste kupiti poklon za rođendan – pa bolje da mi ne pokloniš ništa nego para čarapa iz automata.
Ali evo, etablirana talijanska tvrtka za proizvodnju čarapa Gallo koja je lansirala ove vesele mašine prosvijetlila me: ‘Želja za kupnjom novog para čarapa može nam se javiti nenadano, usred noći,ili u nedjelju; a čarape nam mogu poslužiti i kao sredstvo da nekog pozovemo na večeru ili kao poklon pomirbe nakon svađe.’ Ahaaa… sad kužim. …ha, ha, ha…
Izvor… Vezani članci

MP3 player u obliku ruža za usne by Zla by Zla on October 14th, 2007

Pronađi vezu – šosić, pregačica, računalo? By Zla by Zla on October 16th, 2007

Slijepa – ali lijepa by Zla by Zla on October 17th, 2007

Tipkovnica s koje možeš jesti by Zla by Zla on October 21st, 2007

Za sada (nedelja) nema još naročiti broj blog postova na temu ove konferencije (pratiti DPT temu). U prethodnom postu hteo sam odmah da skrenem pažnju na po meni najinteresantnije poslovne detalje (vest) koji su u vezi sa ovim skupom (objavljivanje i najava informacije o dokapitalizaciji određenih sajtova).

(more…)

Share This

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37