Unosi za: Arhiva za 2007/11

Dell XPS m1530

Dell je predstavio XPS M1530, prijenosnik uskog profila i primamljivog izgleda, a koji po dizajnu podsjeća na ranije ove godine predstavljen model XPS M1330. S okvirnom cijenom u Europi nešto višom od 1000 eura, koja uključuje PDV i dostavu, prijenosnik XPS M1530 čini idealnu priliku za kupce koji traže najoptimalniji spoj tehnologije i stila.’Izuzetno dobra prihvaćenost prethodnog modela, prijenosnika XPS M1330, pokazuje kako je Dellov fokus na dizajn i performanse naišao na zahvalnu publiku u segmentu kupaca koji traže vrhunsko iskustvo pri korištenju prijenosnih računala. Model XPS M1530 će iskustvo korištenja XPS serije računala donijeti i u najpopularniji segment prijenosnika s dijagonalom zaslona od petnaest inča,’ izjavio je Charlie Tebbs, direktor marketinškog odjela Della za EMEA regiju.

Težine 2,62 kilograma i profila od samo 23,7 kvadratnih milimetara, prijenosnik XPS M1530 pruža niz prednosti u korištenju ove klase računala. Standardne karakteristike uključuju široki zaslon visoke definicije s dijagonalom od 15,4 inča, slot-load optički pogon, grafički podsustav uskladiv s DirectX 10 standardom, set preciznih multimedijskih tipki te podršku za spajanje AV uređaja putem HDMI sučelja. Kupci osim toga mogu birati i boju, s obzirom da model dolazi u dvije vizualne varijante - poslovno crnoj i grimizno crvenoj.

Multimedijski entuzijasti posebno će cijeniti opcionalni Blu-Ray optički pogon, slušalice koje eliminiraju pozadinsku buku te daljinski upravljač koji se priključuje na integrirano ExpressCard sučelje. Prijenosnik osim toga uključuje i Dellove MediaDirect i Instant Office technologije koje omogućuju brzo i jednostavan pristup glazbi, filmovima i fotografijama, kao i pristup kalendaru i adresaru, bez potrebe za podizanjem cjelokupnog sustava. Za one koji uvijek moraju imati pristup Internetu, XPS M1530 uključuj standardni Wi-Fi mrežni adapter te opcionalnu Bluetooth i širokopojasnu mobilnu vezu koja se može ugovoriti s nizom operatera. Za više informacija o prijenosniku XPS M1530 posjetite internetske stranice na adresu www.dell.co.uk/xps-notebooks.

Svi modeli XPS stolnih i prijenosnih računala uključuju i Premium XPS podršku, koja kupcima jamči promptnu pomoć najboljih Dellovih računalnih tehničara za kućna računala. Tehničari moraju proći rigorozan trening kako bi postali dio XPS tima za podršku. XPS tehnička podrška je dostupna ‘non-stop’ (24/7) putem elektroničke pošte, instant poruka ili telefona.

Informacije o dostupnosti proizvoda u Hrvatskoj dostupni su od Dellovih partnera, tvrtki Kodeks, Combis, Megatrend i Tecom trade.

Vezani članci

Rekao sam ti za RekaoSamTi.com by Groovyrider on September 12th, 2007

Ovo ja zovem iPhone killerom - Samsung F700 by Groovyrider on September 19th, 2007

Nokia 3109 Classic dostupna na hrvatskom tržištu by Groovyrider on September 29th, 2007

Skarabejci najviše briju na vjenčanja i sprovode by Groovyrider on October 29th, 2007

Logitech + jedan klik = objava na Jubito by Groovyrider on November 14th, 2007

Pitanje je sledeće - zašto kad dinar apresira novine izveštavaju o nezadovoljnim izvoznicima, a kada depresira izveštavaju o nezadovoljnim dužnicima? Zašto nisu izveštavali prethodnih nedelja o zadovoljnim dužnicima, a sada o zadovoljnim izvoznicima?

Ma samo da kompiliram nekoliko svojih razmišljanja o Đurđi Adlešić ali prije toga video na kojeg sam upravo naletio (tražeći u stvari nešto drugo):

http://www.youtube.com/watch?v=QrZaxVxZ0Aw

Kao što se vidi iz spota, čini se kako je HSS/HSLS osvojio otprilike trećinu očekivanog. Nema veze, u stvari sam tražio ovaj video. HSLS je krenuo s Vladom Gotovcem, pjesničkim likom (taman me podsjetilo na njega prije par dana kada sam gledao dokumentarac o 101), da bi se raskolio sa Budišom (”mi smo liberalna stranka ali samo dok sam ja prvi među liberalnima”), da bi se HSLS poput amebe multiplicirao i u svakoj iteraciji gubio veličinu i na kraju su preostala samo tri HSLSovca od kojih ovaj posljednji Zlatko Kramarić čini se (na kraju balade) nikada nije niti bio HSLSovac.

Anyway, ono što je zanimljivo u ovome času je kako su Čehok i Adlešić gradonačelnici u svojim gradićima. Pozicija Čehoka je odavno upitna i vjerojatno on ne bi niti bio gradonačelnik Varaždina da Čačić može biti i župan i gradonačelnik. Dakle to je neka kohabitacija više iz poluinteresne sfere i nekog kontinuiteta. Istovremeno Adlešićka broji dane u Bjelovaru, no rezultati ovih izbora jasno pokazuju kako niti Varaždin niti Bjelovar nisu više uporišta liberala i sasvim je danas izvjesno kako će u Čehok i Adlešićka na slijedećim lokalnim izborima ostati bez radnog mjesta. Ukratko, nalaze se na vrhu stranke koja je svakim danom sve manja, a njihovo zadnje uporište se topi poput sante leda usred globalnog zatopljavanja.

Đurđa je zanimljiva i po tome što je iz nekoga, meni totalno nejasnog razloga uporno na popisu najpopularnijih političara (i čini mi se da je redovito druga po Pulsu). Nemam racionalnog objašnjenja za tako nešto.

Eh, i sada ovih dana Đurđa odrađuje ulogu života, došla je u once_in_a_lifetime situaciju da direktno utječe na rezultate izbora i cijele nam zemlje u slijedećem razdoblju (od četiri godine ili prijevremene izbore - whichever comes first), i sada treba mudro birati. Imamo dakle lokalnu sredinu u kojoj joj je sudbina zapečaćena i objektivno teško da liberali mogu sakupiti snagu i osvojiti ponovno mandate (dapače, mogli bi pokrenuti likvidaciju svoje stranke), dakle štogod da radila mora to napraviti s osvrtom na buduću egzistencijalnu poziciju i to svoju vlastitu (a ni Čehok nije daleko). Demontažom HSLSa sa scene šansa da ponove rezultat na slijedećim izborima je u stvari minimalna i sada se mora prikloniti ekipi koja će odrediti njezinu budućnst u slijedećem razdoblju. Ako odaberu HDZ kao koalicijskog partnera, Đurđa&Co imaju max. četiri godine blagostanja ispred sebe (i za svog supruga) no gotovo sigurno brisanje nakon toga; Đurđa je zanimljiva HDZu proporcionalno utjecaju koji može donijeti, u ovome času je bizarno da nikada nije imala manje ali vrijedila više, no život je takav. No nitko tu nema iluzija da će je HDZ kao vrijedni i konstruktivni kadar odbaciti prvom mogućom prilikom a povijesnih primjera ima više nego dovoljno (dokaz A - Vesna Škare Ožbolt).

U izlogu B je SDP, no daleko bitnije HNS i Vesna Pusić koju Đurđa (a čini se niti Čehok) ne podnose baš dobro. Čehoka razumijem jer ga je HNS izgurao u Varaždinu, on to razumije ali ne smije reći na glas. Glede Vesne, objektivno je ona dalje dogurala od Đurđe i ako pogledate njihove biografije ispada kako je Vesna sve ono što je Đurđa mogla biti (znam, zvuči malo bezobrazno ali je tako). Ulaskom u koaliciju s SDPom, Đurđa može zaboraviti priču o Croatia Osiguranju (u kojem se zasigurno malo jamilo na temu HSLSa) a da ne spominjemo njezin osobni interes u vidu člana uprave tj. njezinog supruga čiji mandat vjerojatno također dolazi u pitanje a sasvim sigurno će biti i nekih nezgodnih pitanja kako je on uopće došao do tamo.

Poanta svega ovoga je samo to da Đurđina odluka ima dalekosežne posljedice ne samo za cijelu državu (o čemu nemam prevelikih iluzija da joj je zemlja neki osobiti prioritet osim deklarativnog) nego i za nju osobno. Đurđa danas bita gdje će i što će ona biti za pet godina, a alternative nisu primamljive.

Misao dana:
The Liberals have many tails, and chase them all.

Troika Boom Box

Njemačka dizajnerska kuća Troika, barem ako se mene pita, već tradicionalno predstavlja zanimljiva dizajnerska rješenja. Njihov najnoviji uradak zanimljivo je utjelovljenje AM/FM radijskog aparata.
Što se tehnikalija tiče one su sasvim obične - ugrađeni AM/FM radijski prijemnik te sat i budilica. Najveća snaga Boom Box uređaja leži upravo u dizajnu, a za razliku od brojnih drugih dizajnerskih rješenja određenih gadgeta, za čiju nabavku je potrebno prodati jedan od bubrega, za ovaj radio aparat potrebno je izdvojiti prihvatljivih 79 dolara.
Izvor… Vezani članci

Star Wars budilica by Groovyrider on September 19th, 2007

Monstruozna robotička budilica by Groovyrider on August 7th, 2007

Spašavaj se ‘ko može – eksplozivna budilica by Groovyrider on September 8th, 2007

Svjetleća budilica by Groovyrider on September 18th, 2007

Budilica u tepihu by Groovyrider on June 21st, 2007

Piše Slate.

Osnovni problem kada se porede države poput Švedske (gde je muško ženski paritet u vlasti skoro uspostavljen) i Saudijske Arabije (u kojoj nema žena u vlasti) jeste smer uzročnosti - da li Švedska izdvaja puno para za brigu o detetu zato što ima dosta žena u politici, ili u politici ima dosta žena zato što država pomaže kod brige o detetu? I ovo je uzrok toga da su skoro sve analize "vlasti žena" pristrasne, u statističkom smislu.

Ali, Indija je 1991. godine odlučila da u jednoj trećini sela (koja su izabrana potpuno slučajno), šefovi sela moraju da budu žene. Savršen eksperiment, a efekte su analizirale Duflo i Topalova. Koji su nalazi? Čini se da su sela u kojima su izabrane žene u malo boljem stanju od ostalih. Naime, u tim selima ima 30% više javnih česmi, a korupcija je za 25% niža.

Međutim, posebno je zanimljivo to da su birači u tim selima u proseku NEzadovoljniji kvalitetom vlasti, iako su objektivni pokazatelji bolji. Pitanje je zašto, a autorke nude nekoliko mogućih odgovora, kojima ni same nisu zadovoljne, tako da to ostaje otvoreno pitanje.

ZA PESNIKA SEWENA (ZA ČOVEKA OTVORENA SRCA, DOBRE DUŠE)

Pesniku spale knjigu,
otmu mu pero,
al' ti ćeš opet stvarati
onim što ne može nestati.

Reče za sebe da si paprat i jesi, ponovo ćes nicati,
a ja ću se u mladicama paprati, valjati pa opet leteti.

Negde će me na dnu srca, grebati,

što ni jednu tvoju nestalu

ne mogu ponovo čitati

ovde objaviti.

                                                         

                                                       (jelenaartpoezija)

Da se iskupi za duševne boli izazvane gDiskom , Google je odlučio vrlo skoro ponuditi GPS-like uslugu svim korisnicima Mobile Google Maps aplikacije ( uključujući i iPhone) u vrlo skorije vrijeme. Nova usluga My Location je još uvijek u beti a koristi (slično kao i Navizon) triangulaciju odnosno lociranje na mapi pomoću baznih [...]

Konacno se ova guzva oko glasanja na Web Festu blizi kraju. Pre nego sto je glasanje pocelo bilo mi je jasno da nemam bas nikakve sanse, u istoj kategoriji bili su Blog B92, Mooshema, BlogOye, PersonalMag, Gdesinacija i jos mnogi drugi odlicni blogovi koje redovno ili bar povremeno citam. Pitao sam se sta ja uopste trazim tu, ali u upocetku delovalo mi je zanimljivo. Prvi cilj bio je da imam vise od 0 (nula) glasova i da bar neko klikne na moj link na sajtu Web Festa (vazno je ucestvovati), posle toga rekose mi da je u konkurenciji i neki astroloski blog… naravno, svi koji me znaju znaju i to koliko volim astrologiju. Naravno, par postova i par e-mailova tek da se rezultat popravi u korist astronomsko-fizicarskog bloga. Misija je vrlo brzo uspesno okoncana. Uz to ubacih i par linkova ka niskim sajtovima, onako cisto kao mala reklama, smatram da treba promovisati lokalne sajtove, da cuju ljudi za njih, mozda im to pomogne da postanu bolji jer ovako… i nisu nesto narocito.

Bilo je to pre par dana, i za mene tu bese kraj price oko Web festa. Posle povremeno pogledam rezultate, vidim sta se desava i to je to. Ali… drugi su sve ovo shvatili mnogo ozbiljnije. Kao da im od ovoga zavisi zivot krenula je propaganda po forumima i sajtovima, klanovi i sve ostalo sto uz to ide. Neki su cak i pozivali svoje citaoce da koriste razlicite e-mail adrese da bi glasali vise puta.

Ok, sve to razumem, vole ljudi da pobede velike i poznate ali nesto drugo ne razumem. Ne razumem to sto sam na par mesta vec video ili cuo komentare o tome kako je sve namesteno kako ovo kako ono. Ne mogu da razumem one webmastere koji su toliko puni sebe i ubedjeni u to da su njihovi sajtovi najbolji a istovremeno prikrivaju copyright nekog CMS-a i teme (a pozivaju svoje citaoce da prijave ako negde slucajno vide prepisan tekst sa njihovog sajta) ili one koji isto misle da zasluzuju pobedu za najbolji forum, a njihov forum umesto smajlija prikazuje linkove.

Hej, ljudi probudite se! Popularnost i kvalitet NISU isto ! ! !

Svi mi volimo da pobedimo, ali moje misljenje je da je bolje biti poslednji nego pobediti po svaku cenu. Da bi pobedili prvo moramo da naucimo pravila igre i igramo i pobedimo po tim pravilima. Jedino takva pobeda je pobeda, a sve ostalo je prevara i kradja!

Ako nekome nije jasno kako su neki sajtovi/forumi/blogovi izleteli u sam vrh po broju glasova, mozda ce ova tema na jednom forumu pomoci u trazenju odgovora:

http://www.roditelj.com/forums/index.php?showtopic=33226&st=180

I tako… sada posle svega, nekoliko sati pre kraja glasanja izgleda mi da su na ovom glasanju pravi pobedinci oni koji imaju najmanje glasova…. a oni vecina onih u vrhu trebala bi sebi da postavi jedno pitanje “Zasto?”

200gr.skoljkice od testa 100gr praske sunke 100gr.kackavalja 2 jaja 3 krstavcica 2 kasike majoneza 1 kisaela pavlaka 1/2dl jogurta malo soli Testo obariti,jaja takodje pa iseci na kockice.Kackavalj,krastavcice i sunku iseckati isto na kockice.Sjediniti sve polako i izmesati sa pripremljenom prelivom od majoneza,pavlake i jogurta.
Potrebno za 4 osobe: 8 palacinki,1 glavica crnog luka,300gr ml.govedine,paradajz pire,so,biber,1 kisela pavlaka,150gr kackavalja,3 jaja. Sitno iseckati luk,zagrejati dobro ulje i na njemu prodinstati luk.Dodati mleveno meso i dinstati sve dok ne potamni.Zaciniti solju i biberom. Vec pripremljene palacinke tanko premazati masom od ml.mesa i umotati u rolne,pa ih poredjati u podmazanu posudu. Izrendati kackavalj,pa ga pomesati sa kiselom [...]
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37