Unosi za: Arhiva za 2007/11

"Dodatnih 15 posto akcija EPS bilo bi besplatno podeljeno svim punoletnim građanima, s mogućnošću da njima trguju tek nakon uspostavljanja realne cene" kaže Dinkić. Ja sam mislio da je realna cena ona oko koje se slože i kupac i prodavac, odnosno cena koju odredi tržište. Komunističke države su verovale da njihove vlade i komisije mogu da procene realni nivo cena. Videli smo kako se to završilo.

U ovom slučaju to znači da će komisija zabraniti (usput, gotovo nemoguće sprovesti) građanima da prodaju akcije dok one malo ne poskupe na berzi. Mada, veća ponuda akcija, pošto vlada da zeleno svetlo za prodaju, bi posledično mogla da obori cene istih. Takođe, Dinkić zanemaruje sadašnju vrednost novca, možda bi nekim građanima danas više značilo 300 evra nego 500 evra za godinu dana. I konačno, ovom merom uskraćuje građanima pravo da raspolažu svojom imovinom. Kao kada bi vam deda poklonio pola njive pod uslovom da je obrađujete.

Podela akcija građanima je sjajan i dugo čekani potez. Sa druge strane Dinkić bi trebalo da ima poverenja u građane da će sami najbolje odlučiti šta da rade sa svojom imovinom a ne da ih tretira kao decu i da im otvara "trust" fondove. Šta god da odluče građani će sami snositi posledice svog "neznanja".

Zvučnik kao jedrenjak

Ni bolja polovica Gadgeterije; koja se baš na Dušni dan uhvatila ‘zločestih djevojčica’ i raznih kinky igračaka; ni ja nikada nismo razumjeli koncept jedrenja. Skupi se nekoliko parova, iznajme jedrilicu i vozača, dobro skipera, te desetak dana dijele životni prostor na 3,5 kvadrata. Gomila ljudi na tako malom prostoru. Nemreš da prostite prdnut da ostatak ekipe to ne sazna, a o nekakvom seksu da i ne govorimo. Ko voli nema bolje stvari, no mi ipak takvu vrstu odmora preskačemo.
Najbliži dodir s jedrilicama mogli bi imati jedino s nekakvim gadgetom poput ovog sa slike. Nepoznata južnokorejska kompanija predstavlja Nexspeaker FS-701SW, zvučnik u obliku jedrilice. Da se radi isključivo o estetskom dodatku radnom stolu dokazuje činjenica da su u jedra ukomponirani zvučnici snage 7,5 watta dok trup jedrilice skriva subwoofer snage 15 watta. Sveedno fora, a za ovo mini plovilo potrebito je izdvojiti 52,000 južnokorejskih wona što vam je preračunato oko 292 kunice.
Izvor… Vezani članci

Kockica među zvučnicima by Groovyrider on August 5th, 2007

Još malo kockastih… by Groovyrider on August 6th, 2007

Visim ili stojim sasvim je svejedno by Groovyrider on August 13th, 2007

Desetostrani zvučnik by Groovyrider on September 8th, 2007

… Na BlogOpen, bez obzira da ili imate pass ili ne. Na i oko SPENS-a ima dovoljno kafića i restorana da se može tamo “umrežavati”, jer neće svakako u svakom momentu svi prijavljeni biti u sali (koja će inače biti prepuna).

Gde jesti, “sastančiti” uz jelo…

Što se tiče jela, preko puta SPENS-a, na bul. Cara Lazara, nalazi se veoma dobar fast food kineski restoran 2 Štapića, a malo dalje u Fruškogorskoj ulici nalazi se još jedan dobar kineski restoran - Kineski zmaj. Na obodima Spensa, kod ulaza na Stadion nalaze se restorani BabyBlue i Chicken Tikka (valda se tako piše), a ima ih još, ali ne znam sva imena…

Za one koji imaju limitirani budžet, kada se ide prema fakultetima sa strane SPENS-a, na bul. Cala Lazara, nalazi se picerija Palermo, gde pored pica ima velikih lepinja (Palermo lepinja) koja nije skupa, a možete ostati siti satima…

Smeštaj u Novom Sadu

Ako treba da rešavate smeštaj, a niste još to rešili, jeftinije rešenje su apartmani, moteli i hoteli, što su dalje od centra. Možete ih pronaći preko Google-a, ili ovde, ovde, malo komentara… Pogledate na Planplus.co.yu koliko je daleko smeštaj od SPENS-a. Najbliži su (Limani, Grbavica) hotel Aleksandar (4 zvezdice), hotel Zenit (sam centar grada), ACenter Birotel apartmani…

Share This

(klik na sliku za uvećanje)
Surfajući internetom u potrazi za šašavim gadgetima naišla sam na neke kvaziznanstvene članke koji kao objašnjavaju zašto žene toliko vole rozu boju – navodno, evolucijom je došlo do nekog kurcšlusa u ženskom mozgu pa se kad vidimo rozu boju raspametimo ko zadnje glupače i izgubimo i ono malo kredibiliteta kojeg smo se tijekom godine namučile stvoriti. Tu teoriju valjda podržava i najveći britanski dućan sexy igračaka LoveHoney, gdje sam se u moru neidentificiranih sexy igračkica koje su navodno kreirale žene za žene, totalno izgubila. Iako vrlo dobro baratam engleskim, nisam uspjela skužit čemu to služi i kako će mi te cjevčice, kvačice, žičice i pumpice pružiti neopisivo senzualno zadovoljstvo.
Evo par tih maloumnih napravica namijenjenih uzbuđivanju ženskih grudi – ‘Dvostruki vježbač grudi’, ‘Vibrirajuća kliješta za bradavice’, ‘Vesele vibrirajuće zezalice za bradavice’ i ‘Bežični vibrirajući masažer grudi’?!? Jest da moja bolja polovica uvijek kaže – tko voli nema bolje, ali ovo je stvarno glupo do boli.
Izvor… Vezani članci

MP3 player u obliku ruža za usne by Zla by Zla on October 14th, 2007

Pronađi vezu – šosić, pregačica, računalo? By Zla by Zla on October 16th, 2007

Slijepa – ali lijepa by Zla by Zla on October 17th, 2007

Tipkovnica s koje možeš jesti by Zla by Zla on October 21st, 2007

(autor: jelenaartpoezija)

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37