Unosi za: Arhiva za 2008/01

Jednostavno i efektno za svakog ko je početnik u pisanju biznis plana.

Share This

Teen.hr

Nakon dva tjedna probnog rada, na adresi www.teen.hr danas je i službeno pokrenut novi društveni portal za mlade - Teen.HR.
Portal je namijenjen prvenstveno mlađoj populaciji, a svojim korisnicima pruža mnoštvo zanimljivih servisa za zabavu i online druženje. Korisnici portala Teen.HR mogu međusobno komunicirati, razmjenjivati privatne poruke, kreirati liste prijatelja, galerije, komentirati druge članove, pisati blog, informirati se o najnovijim događanjima te sudjelovati na forumu.
Osim ovih standardnih društvenih funkcija, korisnici se također mogu zabaviti uz ljubavni kalkulator, 1na1 sučeljavanja sa drugim članovima te podijeliti svoje male tajne sa ostalima.
Posjetitelje očekuju nagradne igre te ostali zanimljivi sadržaji i servisi.

Vezani članci

Skarabejci najviše briju na vjenčanja i sprovode by Groovyrider on October 29th, 2007

Četiri tisuće tekstova napisano u tjedan dana na novoj WriteSomething stranici by Groovyrider on November 26th, 2007

Bluetooth zvučnik s druge planete by Groovyrider on October 11th, 2007

Mini tipkovnica iz Logitecha by Groovyrider on January 22nd, 2008

Nokia 3109 Classic dostupna na hrvatskom tržištu by Groovyrider on September 29th, 2007

Da mi je mreti bez bolova

da mi po telu veju najlepši stihovi

sa belim klasjem u kosi

da mi je mreti na voljenim rukama

sa ispranim pogledom od sveg zla

da mi je mreti tamo gde pevaju ptice dobroga

bez mrzlih reči u ušima

da mi je

živeti raj

pa da zaplačem

za ostavljenim svetom

kad me polože u beli sanduk

izrezbaren slovima

 

da mi je živeti san.

 

 

(autor:jelenaartpoezija)

Najveći sajt sa instrukcijama za izvođenje svega i svačega od najjednostavnijih pa sve do najkomplikovanijih radnji možete posetiti na adresi Instructables. Sajt je napravljen kao mesto gde možete sa ljudima podeliti to što radite. Ako se učlanite, što je besplatno možete da sarađujete sa drugima, zabavljate se i još uz sve to i nešto naučite u međuvremenu. Sajt je krajnje jednostavno koncipiran i nudi sva rešenja korak po korak. Mesto gde možete sa ljudima deliti ideje, rešenja, sve i svašta, što je korisno u svakodnevnom životu. Posvećen je svima. Naime, pokriva razna polja i može zadovoljiti širok spektar vaših interesovanja, bilo da je to, kako u navigaciji sajta stoji: Art Craft Food Games Home Life Offbeat Ride Tech
I na kraju sva rešenja koja on nudi su slikovita i data korak po korak, ako ste vizuelni tip to znatno olakšava rad. Probajte.

Share This

Na Rainfall-Daffison web siteu osvanula je lista deset “poslovnih” govora iz filmova. Pravi govor ili još bolje prava prezentacija je umjetnost sama po sebi, u času kada dobijete priliku svoj problem, prijedlog, ideju morate prodati kritičnoj i prečesto nezainteresiranoj publici i taj pokušaj (”pitch” kako bi rekli ameri) mora biti dobro osmišljen. Većina poslovnih odnosa koje imate u businessu je kupnja ili prodaja; ako mislite uspjeti morate prodati i ako svoj proizvod, ideju, koncept, rješenje niste u stanju formulirati u nekoliko sjajnih rečenica onda od vas nema dobrog trgovca.

http://www.youtube.com/watch?v=ANPsHKpti48

Misao dana:
I subscribe to the law of contrary public opinion… If everyone thinks one thing, then I say, bet the other way…


$1 Image Stabilizer For Any Camera - Lose The Tripod - The best video clips are here
Toliko jednostavno da graniči s genijalnošću… Vezani članci

Tjedni pregled 015 by Groovyrider on January 13th, 2008

Tjedni pregled 005 by Groovyrider on October 27th, 2007

O’š da te upiknem il’ da te narišem by Groovyrider on September 4th, 2007

Tjedni pregled 017 by Groovyrider on January 27th, 2008

Popišaj mi malo struje by Groovyrider on January 25th, 2008

Veče prekriveno jezivim šapatom.

Mesec zarivenih noktiju u obraze

odgriza kožu sa usana.

 

Jutro se utopilo u isceđenom bršljanu,

dan je prekrio lice mahovinom

niko nije video

slegnuta ramena svitanja mraka

razmimoišlih snova.

 

Krila su sanjala gnezdo.

Otpadaju perca zabluda.

Istrošena koža na dlanu ptičjem

leandri slanog kristala

geografija srčanog mišića

slepo tumara,

neko je ugasio svetla

pustivši bič magle

da raskrvari četri sunca u komorama.

 

Skokovi po iglicama inja

i tupi udar lobanje o stenu.

 

Vidimo se na penzionerskoj klupi.

Možda.

 

Bitnost ćemo prigriliti

kad je ne bude bilo.

Presahla usta,

peskom obložen pogled

peva baladu

o nesvesti shvatanja

jednostavnih

svetlucavosti života.

Uzalud pričam

o onome što naučih od smrti.

 

Uzalud pričam.

 

Sićušno nešto je pojelo čoveka,

sićušno, al’ dovoljnog apetita.

Čovek je potresao gnezdo

padaju grančice po sluzokoži jednjaka.

 

Slika stoji naopačke

o povratku ni senke nema.

Proklizala igla na gramofonskoj ploči.

Padaju koštice nara

ogoljena pomorandža na stolu.

Ledenica na trepavici

grebež po slepočnici.

Razbacani nadrealni pejzaž

pije žuč u protoku realnosti.

 

Da li se čuje glas iz gluve sobe?

 

Ostavljam zarez na kraju

van svih pravila

to mi je u opisu ludačkog oka nadanja

ili u slici

ili u ili,

 

 

 

 

(autor: jelenaartpoezija)

Vrlo lako smo se ovde složili da o liberalnim strankama i posebno, kandidatima u Srbiji teško može biti reči, kako u prvom tako i u drugom krugu izbora. Debata se onda okrenula sledećoj temi - šta bi jedan liberal trebalo u smislu glasanja za manje zlo da uradi u II krugu? Čini se da je većina ovde bila za to da se glasa za Tadića. Ja sam bio protiv od samog početka. No, kada je Koštunica izašao sa ucenom Tadiću da mora prekinuti EU integracije ako oni pošalju misiju na Kosovo ili priznaju nezavisnost, a Tadić to glatko odbio, ja sam to smatrao prvim dobrim znakom. I rekao sam da ako se to pokaže trajnom raselinom između njihovih politika onda bi svakako, kao za manje zlo trebalo glasati za Tadića.

Neki komentatori su i dalje bili rezervisani, i skeptični, kao naš lighthouse. Ispostavilo se da su (je) nažalost imali pravo. Prva sumnjiva stvar bila je Tadićevo odbijanje da detaljnije komentariše razlike između svoje i Koštuničine politike, uz naglašavanje njihove zajedničke herojske borbe za Kosovo, i stalno uveravanje da Vlada neće pasti posle predsedničkih izbora. To mi nije zvučalo logično. Ako se on, Tadić, zalaže za bezuslovni nastavak EU integracija, i odbija bilo kakvo Koštuničino relativizovanje te stvari, a Koštunica nepokolebljivo istrajava na priči da nema ništa od SAA i integracija ako pošalju misiju i priznaju Kosovo (kao što će sigurno i poslati misiju i priznati Kosovo) - kako onda Tadić može biti siguran da će opstati njihova zajednička Vlada? Ili ima pouzdane informacije da će Koštunica posle izbora odustati od svoje pozicije, ili on namerava da odustane od svoje. Trećeg nema. Pitam se - šta vama izgleda verovatnije?

Pošto ja ne verujem da će Koštunica odustati od svog plana, jedina mogućnost je Tadić ZNA da će on odustati od svog. Za sada želi da talambasa o Evropi i boljem životu, čak i pomalo da glumi odlučnost i samostalnost ("neće mene Koštunica ucenjivati") ne bi li na prevaru, kao i prošli put, pridobio glasove manjina i LDP-a, a onda posle izbora nastavio sa bespogovornom podrškom Koštunici i njegovoj politici.

U večerašnjem Poligrafu na B 92 mogli ste da čujete i neke od detalja kako će to izgledati. Srbija će, kaže Tadić, one zemlje koje priznaju nezavisnost Kosova tužiti Međunarodnom sudu pravde u Hagu. A istovremeno će ih moliti za donacije i povlašćen, ubrzan prijem u EU! Dakle, evropska politika koju nam "demokratski" i "proevropski" predsednik nudi jeste perspektiva tuženja SAD, Britanije, Francuske, Nemačke i Italije, za početak, Sudu pravde. Jednostavan problem - zašto bi oni prili u svoje članstvo zemlju koja ih tuži? Ima li šanse da će primiti zemlju koja ih tuži?

Dalji predsednikov biser je bilo otvoreno priznanje da je naftno-gasni aranžman sa Rusijom bio protivusluga za političku podršku Rusije oko Kosova. Kaže Tadić, on je prvi počeo da razgovara sa Putinom još 2004 oko gasnog projekta, i tada je predlagao da vlasništvo bude 50-50 u zajedničkoj kompaniji. No, dodaje on, Rusija tad nije bila ekonomski jaka kao sada, a nije se, pazite sad, ni tako dosledno zalagala za našu stvar u kosovskoj krizi kao sada!!! Pa smo im zato dali 51% u gasnom aranžmanu (Bugari su uspeli da izdejstvuju fifti-fifti, ali oni nemaju Kosovo) i 51% NIS-a za 400 miliona! Jer su sad ekonomski jači, a nadasve, jer su nam pomagali oko Kosova! Da li ćete glasati za predsednika koji otvoreno priznaje da je učestvovao u poklanjanju NIS-a i većinskog paketa gasa Rusima, kao protivuslugu za rusku podršku njegovoj i Koštuničinoj propaloj politici sprečavanja nezavisnosti Kosova? Šta vam to obećava za budućnost?

Što je mnogo važnije, po čemu se on razlikuje od Tome Nikolića? Da li Toma ima nešto protiv obrazloženja da smo dali NIS i gas Rusima zbog Kosova? Ili protiv toga da ćemo tužiti Ameriku i 90% Evrope Haškom sudu kad priznaju Kosovo?

Situacija je jasna. Stvar ide ka referendumskoj polarizaciji, ali ne ovoj lažnoj, fiktivnoj o kojoj govori Tadić, da bi dobio glasove liberalnijih birača, a onda nastavio po starom da služi Koštunici, već ona u kojoj će se postaviti opozicija između onih koji žele da nastave ka EU bez obzira na Kosovo, i onih koji žele da odustanu od EU. Tadić može da bude ili ikebana na jasno iskristalisanoj politici Nikolić-Koštunica, ili deo fronta gde su G 17, LDP i manjine koji će da kažu - nek Kosovo lepo ide do đavola, mi imamo pametnija posla. Nema trećeg, nema srednjeg puta. Za Tadića vredi glasati samo ako vas je uverio da će jasno i nedvosmisleno izabrati ovo drugo. Mene nije uverio. Naprotiv. Smatram da je bolje da Tadić izgubi i da onda dođe do velikih lomova i prestrojavanja u strankama, gde će LDP i G 17 da ojačaju, DS da smeni Tadića ili da ga prisili da se prikloni LDP-u, i već na sledećim referendumskim izborima za Parlmenat da "evropska" koalicija pobedi, nego da pobedi Tadić, i onda, da bi opstao na vlasti pristane na Nikolićeve i Koštuničine ideje kako da se reaguje na nezavisnost Kosova, i onda imamo iste posledice kao da je Nikolić pobedio, samo sa Tadićem na mestu predsednika, i sa radikalsko-dss vladom na sledećim izborima, a možda i pre njih.
Evropska komisija, izvršni organ EU, je u izveštaju “Serbia 2007 Progress Report” ocenila napredak koji je Srbija ostvarila (ili nije) u čitavom nizu oblasti, od političkog života, zaštite ljudskih prava, zakonodavstva, svih grana privrede, obrazovanju, administraciji itd, pa tako i u medijskoj sferi.
Pažnja je posvećena samo audiovizuelnim medijima i regulativi u ovoj oblasti, posebno radu Radiodifuzne agencije i dodeli frekvencija.
U izveštaju se navodi:
"In the area of audiovisual policy Serbia has not yet signed the European Convention on Transfrontier Television. The situation of the Broadcasting Agency in Serbia remains a cause for concern. The allocation of national frequencies by the Republic Broadcasting Agency in 2006 is still controversial and continues to raise issues of transparency and accountability. A number of decisions have been contested before the courts. Allocation of regional and local frequencies has been ongoing, with a number of appeals pending. A decision taken by the Broadcasting Agency obliging the RTS to extensively broadcast live parliamentary debates raises concerns about interference with the editorial policy of the public service broadcaster."

I zaključak:
"Preparations in the area of information society and media are at an early stage
and further efforts are needed to meet European standards. The capacity of the
regulatory bodies remains below strength. There are particular concerns in the audiovisual sector."

Činjenica da neko neutralan i sa autoritetom procenjuje ovoliki spektar oblasti, uključujući i medijsku, meni se veoma dopada. Zamagljenja kojima mogu da budu skloni lokalni akteri nekako nestaju iz ove perspektive.
dugo sam se gnušala politike. iz fazona, ja sam iznad toga. onda sam nastavila da se gnušam, al vidim odno vrag šalu. gnušam se samo ja, a svi ostali jebeni stručnjaci. do mojega.

nama u srbijici se ne da da budemo apolitični jer nas kurvetina dočekuje svuda i to ne u mrežastim čarapama. u samoposluzi (by mišković), u ordinacijama, u prevozu... politika je omni zavladala i svi se nekako naprasno počeli da razumevaju. ja se ne razumem. takoreći, ignoramus najstrašniji.

onda me jednog dana zvali da mi kažu da će mi popisuju stvari jer nisam platila porez. koji bre, porez? pitam, ne vređam. pa lepo, porez, doprinose, neki taj rad (doprinos, koja kretenska reč). al ja sam već u sistemu poreskom, mislim, na svojoj opštini. ma nema veze, i u njihovom sam, kažu. al ja ne stanujem na toj opštini jebenih deset godinica, ja njima. pa što se nisi odjavila, pitaju oni. kako nisam, ima kod pandura crno na belo. eee, kažu oni, nismo mi panduri, mi smo poresko i ako ne uradiš to i to, ima ti uzmemo imovine toliko da zalegne za tvoje doprinose.

ja već vidim ročišta, šta je moja a šta njihova dužnost, čitaj, sve je moja, ništa njihova i odem do pomenute stare gradske općine. tamo ljubazna referentkinja, kaže da joj donesem neke artije, ja donesem i ona me oslobodi poreza, ups, doprinosa na toj opštini. odmah da naglasim da ja nikad ne kršim zakon. čak ni ulicu ne prelazim na crveno. ;)

kako se to odigralo, a ja niz nizinu pa pravo u jednu partiju da se učlanim. ta se partija zalaže za tzv. elektronsku vladu, između ostalog, oću reći, kad se prijavim na jednoj, brišu me iz druge opštine. tako postanem član partije. guess koje. ;)

u pomenutoj partiji sam polu-neaktivna. kad nešto iskaju, pažnju, lepu reč, glas, sitnu kintu, ja dadnem. ne znam mnogo njih poimence i ponaosob, al partija mi simpa, ima neki svet koji je završio moju školu, pa tu partiju i zovu FDU partija. jebiga, ja sam završila pomenuti FDU, pa mi nekako prirodno da sam njen deo. iako mi i dalje degutantno da sam član čak i biblioteke.

ipak. ipak. still. naš je narod malo odlepiška. sad su svi iz partije čiji sam član odjedared krivi ako jebeni radikali dođu na vlast. nije krivo ovo par miliona radikala koji će da glasaju za sebe nego nas par stotina iljada što nećemo uopšte da glasamo. kako bre?ovo je crvena zvezda. ja sam u duši komunista. ne onaj iz staljinovog, lenjinovog i titovog vremena model, već pravi, esenski komunista. ja mislim da su svi ljudi stvarno jednaki. in the core. iako taj core ne poznaju svi. nisam u fazonu da smo svi jednaki, a neki jednakiji. glasam po savesti, ne glasam protiv. ako mi se ne sviđa nijedan kandidat, ne glasam. sorry. pa vi vidite zašto je toliko besnih radikala namnoženo oko trenutačne vlasti.i ako treba da se padne do danceta, da ne kažem dna, hvala bogu, posle ima samo up. na gore. at the bottom of the barrel, there's only one way. up. I believe in miracles. al to već znate. :)

politika glasanje dno FDU partija red star eseni
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37