Unosi za: Arhiva za 2008/01

Danas je bez puno objašnjenja osvanulo na Zibrievom blogu set znamenki sa slike, bez objašnjenja osim komentara da iako “vi” neznate o čemu se radi Apple sa sigurnošću zna. Potegla se malo veća rasprava na forumima sa svih strana o čemu se točno radi. Dali je u pitanju Apple-ov “ključ” za potpisivanje 3rd party [...]
Jer će vam država dati 50.000 dinara mesečno plus redovnu penziju do kraja života. Treba samo da ubedite Komisiju da vredite, a izgleda da dobiti penziju uopšte nije ni teško.

Evo ja predlažem autora ove pesme za penziju.

Juče sam imala prilike pregledati par video snimaka sa YouTube-a na mobilnom samsung E250. Naime, reč je o novom interfejsu koji je pokrenut za mobilne telefone od strane youtube-a.  Da biste upotrebili ovaj servis, treba vam mobilni telefon koji može da streamuje video fajlove (RTSP/3GP sa H263/AMR) i paket sa neograničenim količinom prenosa podataka, pošto je YouTube Mobile veoma zahtevna aplikacija sa stanovišta prenosa i obrade podataka. Trenutno je samo mali deo video fajlova sa YouTube-a dostupan u verziji za mobilne telefone, među kojima se nalaze video fajlovi koji su nedavno aploudovani i popularni video snimci. Postoje i tri specijalne kategorije: people (ljudi), entertainment (zabava) i “grab bag”, kao i polje za pretraživanje koje vam omogućuje da pretražujete video fajlove

Share This

8hands je mali programčić koje sve vaše naloge na društvenim mrežama sjedinjava na jedno mesto. Reč je o desktop obaveštenjima različitih aktivnosti vaših prijatelja na različitim servisima. Na primer: putem njega ćete znati kada vaši prijatelji aplouduju nove slike na Flickr, ili kada se pojavi novi komentar na vaše fotografije na Flickr-u, ili kada dobijete privatnu poruku na Facebook-u ili novi tweet na Twitter-u - nema potrebe da ručno proveravate profile na različitim web sajtovima. Ima različitih interesantnih mogućnosti tipa da automacki utvrdi ko je vaš najbolji onlajn prijatelj sa kojim komunicirate najviše u svim vašim društvenim mrežama - tako da će vam biti najlakše da sa njim uspostavite kontakt; čuva kompletnu istoriju svih aktivnosti vaših prijatelja itd.

8hands se trenutno nalazi u alfa fazi i trenutno podržava: typepad, twitter, facebook, feedburner, blogger, Youtube, flickr, Myspace, wordpress itd.
U najavi su: friendster, LastFm, Xanga itd.

Share This

Daj mi bar jedan gutljaj iz tvoje čaše ja da srknem da liznem staklo glatko gde su ga ljubile usne tvoje Pa kada padne noć kad se smrkne da sanjam da te ljubim Da te ljubim slatko da mi u san dođu najlepše boje i da umrem al da me streljaju oči tvoje kao trnjine Da crknem kao kuče ne bi mi žao bilo da si mi dala juče da si [...]
Prema tekstu iz Blica, čini mi se da su činjenice ovakve:

Grad Kragujevac ulaže lokaciju koja vredi 5 miliona evra.
Đokovići ulažu 15 miliona evra.
Sa tim ulaganjima formiraju zajedničku firmu, u kojoj grad dobija udeo u vlasništvu od 5%.

Da li je neko ovde zavrnut za pare? Ja kao prvo ne znam zašto se grad bavi ulaganjem u tenis. Mislio sam da je to titoistička prošlost. Ali ako već ulaže, kako objasniti ovaj račun?

Eazzzy fotić

Današnji digitalci su super. U najvećem broju slučajeva maksimalno su prilagođeni korisnicima i najčešće su odmah nakon prvog paljenja spremni za korištenje. Ipak, čak i najjednostavniji sadrže opcije i mogućnosti koje većini korisnika nikada neće trebati, a u kojima se također većina korisnika neće uspjeti i snaći. Recimo Sonyjev fotić od najbolje žene na svijetu - iako jednostavan, plaćen prije nekoliko mjeseci cca 1,5K kunica, sadrži opcije koje mi nisu baš najjasnije. E sad moglo bi se reći da sam ja seljak koji se ne zna služiti niti takvim digitalcom, no vjerujte neke njegove opcije u potpunosti su bespotrebne i bez razloga ubaćene u njega. Pronašao sam fotić s kojim će se sasvim sigurno znati služiti i prabaka koju ste ostavili tamo negdje u zabitima hrvatskog Zagorja, ili Zagore, ovisi otkud su vam korjeni.
Eazzzy fotić ne može biti jednostavniji. Sadrži jednu jedinu tipku, on za okidanje, te otvor kroz koji naciljate predmet, osobu ili votever da želite uslikati. Kako bi manipulacija snimljenim fotografijama bila što jednostavnija fotić sadrži i USB izlaz. Nedostatak cijele stvari je činjenica da Eazzzy živi u glavi dizajnera Sungwoo Parka, koji ga je osmislio i teško da će kao takav ikada komercijalno zaživjeti. Ipak, nikada se ne zna…
Izvor… Vezani članci

Erektivna svjetiljka by Groovyrider on July 27th, 2007

Kukavica kuka, ali doslovno by Groovyrider on August 31st, 2007

Beskorisna audio sjedalica by Groovyrider on October 20th, 2007

Samsungov ’slikaj i gledaj’ koncept fotića by Groovyrider on July 27th, 2007

Panasonicov monumentalni telefon by Groovyrider on July 6th, 2007

Gotovo je. Katić kaže da se kapitalizam urušava. Najveseliji njegov članak da sada. Ali su još gori komentatori koji mu posle svakog članka pišu "odlična analiza", "koherentno", i ovog puta "briljantno".

Voleo bih da sada mogu nešto da demantujem, ali to je jako teško kada ste suočeni sa besmislicama kao što su ove. Besmislice su stepen dalje od pogrešnih tvrdnji. Fizičar Wolfgang Pauli, kad je pogledao nebulozan rad nekog nazovi fizičara, reagovao je ovako: "Ne, ovo nije tačno. Štaviše, ovo nije čak ni pogrešno".

Tako je u nauci ostao termin not even wrong, za nešto što je još gore od pogrešnog, za nešto što uopšte nema smisla. To ne možete kritikovati, prosto ne znate odakle da počnete, morali biste poći od samih osnova i napisati čitav tom. Zato bolje da ne počinjemo sa Katićem, samo pogledajte da vas razveseli.
Potaknut nedavnim člankom na Mackorisniku :), uvjeren u ozbiljnost situacije Steve Jobs se odlučio na malo osobniji pristup. S obzirom na to da je još jedan dan trgovanja na burzi spustio Apple na 130.01$ odlučio je ohrabriti investitore i zaposlenike osobnim mailom (vidi čuda zna i on ponekad napisati osobni mail). Pa se tako [...]

FuturADUspeo sam da iskoordiniram svoje aktivnosti na taj način da ću moći od 13. do 15. februara da budem u Zagrebu i prisustvujem Konferenciji o Internet oglašavanju - FuturAD 2008. Obzirom da program jednodnevne konferencije (14. februar) počinje već u 9:00, a traje do kasnog poslepodneva, biću u Zagrebu 3 dana, što znači da će biti dovoljno vremena za viđenje i razmenu iskustava, informacija, druženje…

Prošle godine, sve do dva dana pred ovu konferenciju mislio sam da ću ići u ZG, ali se drugačije završilo. Ovaj put manje su šanse da se nešto ispreči mom prisustvu Konferenciji, i nadajmo se da će tako ostati.

Vidimo se u Zagrebu!

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37