Unosi za: Arhiva za 2008/04

HAIKU RAT

Razoružavanje se uvek obavi iskrenošću.
Sve ostale vrste ratovanja (dignut ton, nos i kurac) su čiste dečije bolesti.
Stra’ od nepoznatog.

Pucanje u prazno nikad nije prazan pucanj iako odjek samo od okoline zavisi.
Ne i od pucnja.

Štitnika za život nema.
Ko ih i izmisli spada u onu grupu „druge vrste predaja“.

HAIKU BELO I NIKOTIN

Za krečenje je potrebno uvek 2.
2 dana.
2 ruke.
2 zvučnika.
2 valjka.
2 četke.
2 oka.

1 „ruka“ preko nikotinskog žutila.
2 „ruka“ za peglanje prve.

HAIKU ODMOR

Idenje se uvek vrši voljnim procesima.
I lovom.
Metoda čuda se isključuje iz ovog stiha.

Da bi se odmorio, moraš prvo da se umoriš.

HAIKU DAJ MI DAJ

Očekivanja su uvek isto što i davanja.
Samo se sebičnije zovu.

HAIKU KLIKERI

Igranje je uvek za ličan ćef.
Al i tu neko gubi.
No, čim se gubitak počne računati, mora da je reč o takmičenju a ne o igri.

HAIKU TAKMIČENJE

Na šalter osam!

Philips DVDR5570H

Philipsov DVDR5570H snimač s ugrađenim tvrdim diskom te analognim i digitalnim TV tunerom omogućuje gledanje i snimanje TV programa bez posredovanja vanjskog DVB-T prijamnika (Set Top Boxa). Zahvaljujući ugrađenom tvrdom disku od 250 GB, DVD snimač automatski pohranjuje program koji se gleda pružajući mogućnost pauziranja, ponovnog gledanja ili pohranjivanja programa u bilo kojem trenutku. Tako, uz HD tehnologiju, koja osigurava visoku kvalitetu slike i zvuka, ovaj DVD snimač svojim dodatnim mogućnostima čini gledanje omiljenih emisija pravim užitkom.Uz Philipsov DVD snimač moguće je pratiti program bez prekida reklamama zahvaljujući funkciji Prekid za reklamne poruke. Ta funkcija označava reklame koje je tako moguće tijekom reprodukcije preskakati. Još je jedna vrlo korisna funkcija i Pause Live TV s pomoću koje je moguće zaustaviti tekući TV prijenos i nastaviti ga gledati i do šest sati kasnije.

Televizijski program lako se može brzo pretražiti s pomoću daljinskog upravljača i Guide Plus+ elektronskog TV vodiča koji omogućuje jednostavno pronalaženje i postavljanje snimanja omiljenih emisija i do tjedan dana unaprijed. Za ponovni pregled omiljenih dijelova i trenutaka emisije više nije potrebno snimati cijeli program. Uporabom funkcije One Touch Instant Replay (brza ponovna reprodukcija) moguće je ponovno pogledati samo željeni dio programa, bez potrebe pregledavanja cijelog sadržaja.

Uređaj omogućuje i prijenos različitih multimedijskih podataka s jednog izvora na drugi, neovisno o tome jesu li podaci pohranjeni na tvrdom disku uređaja, DVD disku ili na vanjskom USB uređaju. Tako se DVD snimač u trenu može pretvoriti u multimedijski jukebox za reprodukciju videozapisa, glazbe i slika spajajući druge uređaje poput digitalnih fotoaparata i prijenosnih audiouređaja putem ugrađenih High Speed USB priključaka.

Philipsov DVDR5570H snimač s ugrađenim tvrdim diskom podržava sve audio i video formate potrebne za kvalitetno snimanje i reprodukciju te ima mogućnost 5.1-kanalnog snimanja zvuka.

Novi Philipsov DVD snimač može se kupiti u svim bolje opremljenim trgovinama elektroničke opreme po cijeni od 2899 kuna.

croportal_url = "http://gadgeterija.net/?p=1468";croportal_title = "Philipsov DVD snimač s tvrdim diskom i TV tunerom";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal"; Vezani članci

Bluetooth zvučnik s druge planete by Groovyrider on October 11th, 2007

Vipnet ponudio Vip over IP by Groovyrider on September 25th, 2007

Šest mjeseci razgovori za 0 kuna u Vip mreži by Groovyrider on April 29th, 2008

Opake hokejašice – naručite kalendar by Groovyrider on January 15th, 2008

Apple izdao Final Cut Express 4 by Groovyrider on November 16th, 2007

USB penis

Ako se iz bilo kojeg razloga užasavate pogleda na mušku ‘alatku’ nemojte nastaviti čitati ovaj tekst, a ni u kom slučaju ne klikajte na priloženi video. Upozoravam, muška batina u krupnom planu…
U moru USB flash diskova raznih oblika i namjena pronašao sam jedan koji ima nevjerojatnu žudnju povaliti vam USB utor računala. Očekivano ili ne, disk je uobličen u muško spolovoilo, koje ispod haube umjesto uobičajenih dijelova sadrži ponešto elektronike te 1GB podatkovnog prostora. Teeny Weeny disk izrađen je od nekakve gume koja mu daje izgled i svojstva spolovila, no nikako se ne preporuča njegovo korištenje na drugačiji način od onog za što je namijenjen. Svoj primjerak možete nabaviti po cijeni od 20 dolara, a ‘u akciji’ ga možete vidjeti u priloženom video zapisu.

croportal_url = "http://gadgeterija.net/?p=1466";croportal_title = "Muško spolovilo kao USB flash disk (NSFW)";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal"; Vezani članci

USB stick za klince by Groovyrider on December 15th, 2007

Tehnologija sa stilom, drvenim by Groovyrider on November 26th, 2007

Feng Shui u USB izdanju by Groovyrider on October 13th, 2007

Virtualni računalni ljubimac by Groovyrider on August 7th, 2007

Košulja s ugrađenim ventilatorom by Groovyrider on July 3rd, 2007

Izvinjavam se zbog cudnih znakova u starim postovima. Prilikom importovanja/exportovanja baze sa blogom nastao je neki problem i nasa slova u postovima i komentarima pretvorila su se u ove cudne znake….

Ostao sam bez ideja, ako neko zna kako da resim ovaj problem bio bih vrlo zahvalan )

Bookmark:
Add 'MySQL i nasa slova' to Del.icio.usAdd 'MySQL i nasa slova' to FURLAdd 'MySQL i nasa slova' to Feed Me LinksAdd 'MySQL i nasa slova' to TechnoratiAdd 'MySQL i nasa slova' to Yahoo My WebAdd 'MySQL i nasa slova' to Stumble UponAdd 'MySQL i nasa slova' to Google BookmarksAdd 'MySQL i nasa slova' to BlogmarksAdd 'MySQL i nasa slova' to DeliriousAdd 'MySQL i nasa slova' to SocialdustAdd 'MySQL i nasa slova' to Live-MSNAdd 'MySQL i nasa slova' to DiggitaAdd 'MySQL i nasa slova' to FaceBook

Gledam u ponedeljak kviz Zelite li da postanete milioner. Svakakvih li pitanja ima, neka laka neka teska, neka zanimljiva neka bas glupa, ali neka i totalno pogresna!

Pita gospodin voditelj u igri “Brzi prsti”: Poredjajte jedinice za tezinu pocev od najmanje. Ponudjeni odgovori su: gram, dekagram, kilogram i hektogram.

Heeeeeeeejjjjjjjjjjjjj!!!!! 6. razred osnovne skole, zar je toliko komplikovano da zapamtite da je tezina - sila i izrazava se u Njutnima a da su kilogrami, grami i tome slicno masa. Toliko komplikovano… ali da ponovim, po hiljaditi put - mozda jos neko zapamti.

Masa je osnovna osobina nekog tela, ista je i ovde i na Mesecu, Suncu, daleko od svih tela u svemiru. Tezina je osobina tela u gravitacionom polju, to je sila kojom telo pritiska podlogu na kojoj stoji (ili zateze knopac o koji je obeseno). Tezina tela jednaka je proizvodu mase tela i gravitacionog ubrzcanja. Na primer na Zemlji telo mase 1 kg ima tezinu od 98,1 kg*m/s^2 (kilograma puta metara u sekundi na kvadrat), tj Njutna. Ako isto to telo mase 1kg lansirate na svemirsku stanicu njegova masa ce ostati ista, ali tezina bice NULA NJUTNA !

Ukratko:

tezina (Njutn) = masa (kg) * ubrzanje (m/s^2)

Zabrlja ga lepo B92 i urednistvo Milionera, ali moze im se, oni su glavni u kvizu…

Da stvar bude jos gora, srediste stvar i takmicari. Nisam mogao da verujem da je od njih 10 samo 1 (jedan) uspeo da pogodi tacan odgovor….

Srecom, definicija nepismenosti obuhvata samo to da li neko ume da pise i cita. Da kojim slucajem ukljucuje i cetiri osnovne racunske operacije, ili ne daj Boze, nesto malo komplikovanije vezano za matematiku, fiziku i tehniku (zamenu sijalice) procenat nepismenih bi bio strasan….

Uzas….

ps. Dok god ima ovakvih bisera onaj stari, precrtan, naslov ovog bloga bice aktuelan…

Bookmark:
Add 'Masa vs tezina - po hiljaditi put' to Del.icio.usAdd 'Masa vs tezina - po hiljaditi put' to FURLAdd 'Masa vs tezina - po hiljaditi put' to Feed Me LinksAdd 'Masa vs tezina - po hiljaditi put' to TechnoratiAdd 'Masa vs tezina - po hiljaditi put' to Yahoo My WebAdd 'Masa vs tezina - po hiljaditi put' to Stumble UponAdd 'Masa vs tezina - po hiljaditi put' to Google BookmarksAdd 'Masa vs tezina - po hiljaditi put' to BlogmarksAdd 'Masa vs tezina - po hiljaditi put' to DeliriousAdd 'Masa vs tezina - po hiljaditi put' to SocialdustAdd 'Masa vs tezina - po hiljaditi put' to Live-MSNAdd 'Masa vs tezina - po hiljaditi put' to DiggitaAdd 'Masa vs tezina - po hiljaditi put' to FaceBook

Konvencija

U nedelju, 20.aprila u 15h, u sali Muzi??ke ??kole, bi??e odr??ana konvencija LDP-a, govori ??edomir Jovanovi??

Mogu??i odgovori

Be??i bre narkomanko jedna ) Ve?? sam obave??ten ;)

Mo??da ne??u biti tu … pozdrav za prvu damu.

A tamo …

- Kakvi ste bre vi organizatori …
Zate??ena, jedna od nas, u ??aru odgovara
- Nemoj tako, mi smo uradili sve ??to je trebalo. Do??li smo jo?? u 12h, i lepili smo i duvali …

Onda smo se svi rasplakali …

- Mislila sam na plakate i balone …
- D??aba, d??aba!!!!

Potom

vrlji se sas jedan emajl na …dabome…a ja ??u zvirnem da ti iza??iljem neku sli??ku )

Vrljila sam se, odma’!
I stigle su.
A onda sam ih frljila tj. ??IRIla DALJE!

I onda:

Neko vid’o odma’, pa uradio ne??to … a ja rekoh:
- UBI??U te!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ali majke mi HO??U …
i sti??e odgovor:
- ??uti bre.

Neko vid’o kasnije:
- Zvao si me?
- Ha, ha, ha, …
- ??ta je sme??no? Zato si me zvao da se smeje???
- Izvini, molim te, ha, ha, ha, ha …
- Pa dobro, sve mi je jasno ….
- E ??ekaj, nisam te zato zvao, ali ha, ha, ha … jaoj majko …

Neko vid’o posle
- Ba?? se frlja??, a ja te u stopu pratim …

Nemam nameru da vam ka??em o ??emu se radi, ali ako neko razume, odmah ??e da shvati …

Prazni??no raspolo??enje

- Hristos Vaskrese!
- Vaistinu Vaskrese!
- Siti se ispri??asmo.
- Jesi ku??i?
- Jok ti si.

I ja sam bila … i trajalo je dok nam se nije ispraznila baterija …
Za dan za nas sam nabavila sve od muz’ke, za Masima ??e’ da se pomu??i?? da me ubedi??, za Gibonnija jesi …

za tebe

Gibonni - Tajna vj…

za mene

06 Hodaj.mp3

za nas

Na kraju prazni??nog dana

Prva dama raspisuje konkurs za sekretara!

Nema se vremena za gubljenje, a i da ne bude dosadno, ne? ;)

Po naslovu odmah ćete verovatno pomisliti da ću da veličam Đinđića u patriotu koji se konačno “probudio” ili nešto slično,da pravim možda neki mit od toga,ali ne…Đinđić nije bio nikakav patriota,jer patriote kad dolaze ne vlasti ne uvode u osiromašenoj zemlji pogubne neoliberarne reforme putem divlje pljačkaške privatizacije,koje su,a svedoci smo toga,potpuno uništile privredu Srbije [...]EDIT:

Uskr??nja jaja by jelenaartpoezija
Crtanje p??elinjim voskom a zatim farbana u lukovini. D

KLIK za ve??u slikuPotreban materijal

kvasac (kocka ili kesica)
300 gr mleka
200 gr jogurta
2 kašićice soli
100 ml zejtina
oko 1kg brašna
250 gr margarina
2 belanca

Priprema:

Od sastojaka (kvasca, mleka jogurta, soli, zejtina i brašna) umesiti testo.
Podeliti ga na 28 kuglica.
Svaku posebno razviti, narendati preko margarin, i redjati jednu preko druge.
Možete na 4 gomile, stim da se poslednja 7-ma ne premazuje margarinom, ili na dve gomile a 14 ne treba premazati.

Zatim razviti te 4 ili dve gomile i praviti kroasane.


Poredjati u pleh, već nauljen, prekriti ubrusom i ostaviti da odstoje u plehu 2h.


Pre pečenja, zagrejati pećnicu, kroasane premazati umućenim belancem, i dodati susam (ili ne).Kupila sma ovu lepu veliku ribu i resila da je spremim malo finije zbog mog dragog koji ribu obozava.

Riba je bila nesto manja od 2 kg (odokativna procena )
Napraviti zareze po njoj i utrljati u nju 4 sitno naseckana cena bela luka.
U svaki zarez staviti po list susene slaninice.
Kako je slanina koju sma ja koristila bila bas bas slana ,ja sam stavila tekmalo soli po povrsini ribe a unutra nisma solila.

Dublju tepsiju nauljiti maslinovim uljem
Narendati dve sargarepe a dve naseci na tanke kolutove ( ja to radim sa ljustilicom za povrce )
Jedan veci krompir naseci na olutove
Jednu zelenu papriku (baburu) naseci na tracice.
Sa 15-ak sampinjona skinuti drskice i napuniti ih kajmakom.Malo stinuti prstima da ne bi ispao napolje.
sve to poredjati u tepsju a na sredinu preko povrca staviti ribu .
u ribu sipati oko pola case belog vina ,posuti malo i preko povrca.


Dosuti malo vode i na 150 stepeni pustiti da se na povrcu i ribi uhvati malo zuckasta korica (peci tako oko pola sta recimo)
Izvaditi iz pecnice ,okrenuti ribu jednom.Posuti je sa sokom od pola iscedjenog limuna.i narednjati drugu polovinu preko ribe.
Vratiti jos desetak min da se zapece.


Jednu pavlaku smesati sa supenom kasikom sitno seckanog persuna.
To sipati preko povrca a preko ribe tek malo premazati.
vratiti u pecnicu jos oko pola sata dok riba ne bude gotova.


blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37