Unosi za: Arhiva za 2008/04

“I, da, znam, život treba slaviti i treba ga živeti. Punim plućima - svaki dan. Znam i da ga čine male stvari, mada često na to zaboravimo…,, rece buduca prva dama Get this widget | Track details | eSnips Social DNA Da [...]

Konvencija

U nedelju, 20.aprila u 15h, u sali Muzičke škole, biće održana konvencija LDP-a, govori Čedomir Jovanović

Mogući odgovori

Beži bre narkomanko jedna ) Već sam obavešten ;)

Možda neću biti tu … pozdrav za prvu damu.

A tamo …

- Kakvi ste bre vi organizatori …
Zatečena, jedna od nas, u žaru odgovara
- Nemoj tako, mi smo uradili sve što je trebalo. Došli smo još u 12h, i lepili smo i duvali …

Onda smo se svi rasplakali …

- Mislila sam na plakate i balone …
- Džaba, džaba!!!!

Potom

vrlji se sas jedan emajl na …dabome…a ja ću zvirnem da ti izašiljem neku sličku )

Vrljila sam se, odma’!
I stigle su.
A onda sam ih frljila tj. ŠIRIla DALJE!

I onda:

Neko vid’o odma’, pa uradio nešto … a ja rekoh:
- UBIĆU te!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ali majke mi HOĆU …
i stiže odgovor:
- Ćuti bre.

Neko vid’o kasnije:
- Zvao si me?
- Ha, ha, ha, …
- Šta je smešno? Zato si me zvao da se smeješ?
- Izvini, molim te, ha, ha, ha, ha …
- Pa dobro, sve mi je jasno ….
- E čekaj, nisam te zato zvao, ali ha, ha, ha … jaoj majko …

Neko vid’o posle
- Baš se frljaš, a ja te u stopu pratim …

Nemam nameru da vam kažem o čemu se radi, ali ako neko razume, odmah će da shvati …

Praznično raspoloženje

- Hristos Vaskrese!
- Vaistinu Vaskrese!
- Siti se ispričasmo.
- Jesi kući?
- Jok ti si.

I ja sam bila … i trajalo je dok nam se nije ispraznila baterija …
Za dan za nas sam nabavila sve od muz’ke, za Masima će’ da se pomučiš da me ubediš, za Gibonnija jesi …

za tebe

Gibonni - Tajna vj…

za mene

06 Hodaj.mp3

za nas

Na kraju prazničnog dana

Prva dama raspisuje konkurs za sekretara!

Nema se vremena za gubljenje, a i da ne bude dosadno, ne? ;)

Samsung SGH-J700

Bogmeč su se u Samsungu zaletiti sa svojom serijom kliznih mobitela. Ovo je prvi s kojim sam se ja imao prilike poigrati, no ako se ne varam kliznih Samsunga ima ono, ne znam, bar 20. Kako bilo, ranije spomenuta suradnja Europatrade MOBILEA i Gadgeterije rezultira prvim Samsungom predstavljenim na ovim stranicama.
Na prvu Samsung SGH-J700 je izuzetno oku ugodan, a i moram priznati da odlično leži u ruci. Uređaj nije ni prevelik ni presitan, taman za moje zdepaste ručetine. Potpune dimenzije glase 99,5 x 48,0 x 14,8 milimetara, uređaj teži 93 grama te nije ni najtanji ni najveći uređaj ovog proizvođača. Ako se mene pita idealnih je dimenzija. Ispod haube SGH-J700 je uređaj srednje klase, a u Samsungu ga reklamiraju kao ‘modni telefon’ i nisu daleko od istine. Simpatičan je jer između ostalog sadrži reflektirajuću površinu preko ekrana i većeg dijela uređaja koja odaje dojam ogledala.
(more…) croportal_url = "http://gadgeterija.net/?p=1453";croportal_title = "Samsung SGH-J700 – još jedan klizni predstavnik";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal"; Vezani članci

Ljubav na drugi pogled – HTC TYTN II by Groovyrider on March 9th, 2008

Sony Ericsson P1i – poslovnjak sa stilom by Groovyrider on October 6th, 2007

Ne dam ti da diraš moj HTC Touch by Groovyrider on February 19th, 2008

Ljubav na prvi pogled – Asus Eee PC by Groovyrider on March 6th, 2008

VIP Gospodićna Ivana by Zla by Zla on December 16th, 2007

Iako nije utorak , nedavno su svi Apple Store-ovi bili offline na nekoliko trenutaka kako bi se pripremili za predtsavljanje osvježene iMac linije računala. Kao što smo spominjali u ranijem članku, nema drastičnih razlika, pa se na prvi pogled može zaključiti da se radi o najavljenom prelasku na “Penryn” arhitekturu, kao što je [...]

Prije nekoliko dana otkriveno je kako je prijatelj Milana Bandića uspio kupiti neko zemljište u zagrebačkom Resniku koje je prije nekoliko dana pretvoreno u građevinsko čime je vrijednost tog zemljišta narasla nekoliko puta (nekoliko znači više od dva, a u konkretnom slučaju faktor uvećanja vrijednosti je blizak broju osam).

Jučer je taj komad zemlje, opet spletom vrlo sretnih okolnosti, odlukom Gradske skupštine, sada čvrsto u rukama partnera postao “kao stvoren za gradnju šoping-centra” i time je vizija, koja je bila dokučiva samo trojici, došla na korak do ostvarenja.

Sva ta čista posla pokvarile su ipak jedne dnevne novine kada su objavom slike Milana Bandića i Darka Turopoljca ispred otvorenih škrinja s blagom potpuno nes(p)retno stvorile dojam da gledamo gusare koji upravo dijele plijen. Priču o podjeli škrinja s blagom akteri su odmah proglasili samo šalom. Štoviše, oglasom preko pola stranice u novinama morali su objašnjavati šalu, koja nikome nije bila smiješna. (business.hr)

Ono što je strašno zanimljivo (barem meni) u cijeloj toj priči, kao uostalim i u svim ostalim pričama koje se vežu za lik&djelo Milana Bandića je njegov standardizirani odgovor na takvo pitanje koje kaže “Neka organi pravne države rade svoj posao”, naravno nije M.B. (podaci poznati redakciji) jedini koji koristi ovu blesavu ispriku, nego se identična rečenica često citira iz ustiju nekih od naših ministara ali čak i trenutnog premijera.

Dakle, kako je to jedan moj kolega primjetio, Bandić je u cijeloj priči ili totalno čist pa nema nikakvog pa niti najmanjeg razloga za brigu te stoga poziva pravnu državu (ako je imamo) da odradi svoj posao i službeno mu izda certifikat da nije ništa skrivio, ili je pak riječ o nečem sasvim drugome a to je da je dotični toliko uvjeren u nesposobnost pravne države ili pak njegovu sposobnost opstruiranja postupka i zatiranja tragova da mirne duše može reći takvu rečenicu, praktički se rugajući sustavu znajući kako iz cijele priče neće biti apsolutno nikakvog efekta.

Problem s koruptivnim djelima je što u njima u pravilu nikada nema svjedoka, a oni koji možda postoje o njima ne žele govoriti iz jednostavnog razloga što su u njih i sami “umočeni”.

Postoji naravno i treći scenarij, po općem mišljenju u cijelosti nevjerojatan, a taj je da je dotični lik, jedan od 800.000 najbližih prijatelja Milana Bandića zahvaljujući izoštrenom poslovnom njuhu i osjećaju za rizik mudro investirao novac i danas kupi za to nagradu.

Misao dana:
It’s about time law enforcement got as organized as organized crime.

Lociraj.net

Izuzetno mi je drago kad naiđem na neki kvalitetan domaći servis. Zapravo na Lociraj.net nisam naletio samostalno - na njega me upozorila ekipa eMisije svojim 38. po redu vodcastom o zbivanjima u svjetskom i domaćem ICT sektoru.
Ukratko Lociraj.net je ‘Hrvatska lokacijska tražilica koja pronalazi vama najbliže objekte te ispisuje njihove adrese i udaljenosti.‘. U pripadajuća polja potrebno je unijeti grad, ulicu, broj ulice te broj željenih rezultata koji će se prikazati nakon čega servis lista sve bankomate, banke, benzinske stanice, ljekarne, javne bilježnike, pošte, bolnice te fitness centre u blizini. Osim kao popis rezultate je moguće pogledati i na Google Maps karti. Servis radi odlično, a moguće mu je pristupiti i preko mobilnih uređaja. Definitivno palac gore, a palac gore dajem i činjenici da Lociraj.net prikazuje rezultate za lokaciju Gadgeterije, a za koju 98,9 posto Hrvata nikada nije čulo.
Lociraj.net croportal_url = "http://gadgeterija.net/?p=1452";croportal_title = "Lociram te na Lociraj.net";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal"; Vezani članci

Uploadao sam sliku na uploadcentar.com by Groovyrider on February 16th, 2008

Hrvatske domene sa najviše crtica by Groovyrider on April 14th, 2008

Novi Croportal surf – surferi napokon došli na svoje by Groovyrider on April 23rd, 2008

Otvoren natječaj ‘Otvorena informatika’ by Groovyrider on March 8th, 2008

Jubilarna peta interNeta by Groovyrider on March 13th, 2008

Samo kuriozitet. Searchme.com je nova web tražilica (ili samo sučelje za pretraživanje?) sa sučeljem koje će korisnicima Mac računala možda biti pomalo poznato. Na prvi pogled implementacija Coverflow ideje je zabavna i zaintrigirati će posjetitelja. Rezultati su vrlo slični rezultatima koje Google izbacuje, a “preview” opcija je poprilično korisna ako se ograničimo na prvih 10-20 [...]

Danas smo svedoci sve češćeg prelaska klasičnih časopisa i raznih novinskih publikacija sa štampanih na online izdanja. To jest svoje poslovanje okreću isključivo internetu kao mediju na kojem objavljuju svoje sadržaje. Međutim, Wikipedija, koja je u svojoj osnovi prisutna isključivo na internetu, okreće se sada štampanom izdanju.
Štampana verzija Wikipedije za sada će se pojaviti isključivo na području Nemačke. Najava je proizašla iz tabora Bertlesmann-a, a ovim korakom Wikipediju će pokušati približiti se široj publici. Sasvim logično, štampana Wikipedija neće biti u prilici pružiti čitaocima sve ono što ona nosi online ali i dalje njihov projekat je krajnje interesantan. Sa sobom će nositi samo najpopularnije članke wikipedije. Izdavač Bertlesmann najavljuje da će od svakog prodanog primerka štampane Wikipedije nemačkom ogranku ovog projekta donirati jedan euro, a cena koju će čitaoci morati da plate jeste 20eura.

Share This

U Češkoj je počela prodaja najvećeg domaćeg internet pretraživača. Naime, njega dnevno poseti 2,1 miliona korisnika, a tražena cena za taj portal iznosi oko milijardu dolara, objavljuju njihovi mediji.
U kupovini pretraživača mogu učestvovati svi, a potencijalni učesnici na tenderu su već počeli da potpisuju obavezu ćutanja, koja prethodi uzimanju informacionog prospekta koji bi trebalo da bude gotov do kraja ovog meseca. Prema ranijim informacijama koje su objavili domaći mediji u prodaji će se naći kako udeo manjinskih akcionara, tako i 70 procenata Seznam-a koji su u vlasništvu njegovog osnivača Iva Lukačoviča. On je informacije o prodaji tog internet pretraživača demantovao, ali su manjinski akcionari takve namere potvrdili.
Pomenuti pretraživač je u 2007-oj. godini imao promet od oko 87 miliona dolara i profit u iznosu od preko 31 milion dolara. Svoje prihode ostvaruje preko pre svega plaćenih poruka u katalogu i od reklama. Na kraju šta će biti sa ovim pretraživačem ostaje da se vidi. Ostanite uključeni.

Share This

Nakit od ostataka fotića

Nakon trideset i nešto godina iskustva s natezanjem sa ženama shvatio sam nekoliko stvari o njima. Za potrebe ovog članka zanima me jedna, a to je činjenica da većina pripadnica ljepšeg spola ne pada na zlato, dijamante i slične blještave poklone zbog čije nabavke bi većina nas trebala prodati bubreg, ako ne i dva. Više je stvar pravog trenutka, a pokloniti joj možete i najobičniji komad metala koji ste usput pronašli na cesti. Sjetih se sad Terry Gilliamove sage The Fisher King i scene kad Robin Williams ljubavi svog života poklanja onu metalnu žicu s čepa šampanjca koju je pronašao na ulici tijekom šetnje. Jednako tako pamtim kako je Zla znala svršavati kad bih joj nabrao kiticu poljskog cvijeća koju sam nabrao biciklirajući kroz Novi Zagreb do nje…
Craig Arnold voditelj je re:vision projekta, a u sklopu kojeg je predstavljen serijal nakita izrađenog od dijelova fotografske opreme. Svaka od narukvica prodaje se za 190 australskih dolara, no zaliha je trenutno rasprodana. Poslužite se njegovom idejom i iznenadite draganu. One to definitivno vole.
Izvor… croportal_url = "http://gadgeterija.net/?p=1450";croportal_title = "Nakit od dijelova starih fotića";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal"; Vezani članci

Učinite čudovište od laptopa by Groovyrider on October 30th, 2007

Rađe gaće nego auto na štapu by Zla by Zla on February 4th, 2008

Interaktivno multimedijsko platno by Groovyrider on October 9th, 2007

Tjedni pregled 014 by Groovyrider on January 6th, 2008

Konačni pad HD-DVD-a by Groovyrider on January 17th, 2008

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37