Unosi za: Arhiva za 2008/04

Da li je netko uočio da sada kada se rade ova nepotrebna direktna javljanja iz hrvatskog zagorja, da se u pozadini uvijek nalaze dobro naoružani policajci, najmanje jedan policijski automobil (napušten) a rotirke rotiraju (ili blicaju, jer moderni auto nemaju više rotirke)?

Zašto? 

Misao dana:
When I found the skull in the woods, the first thing I did was call the police. But then I got curious about it. I picked it up, and started wondering who this person was, and why he had deer horns.

Nekim ljudima stvarno ne možeš nikako da ugodiš. Održi se tender za Geneksovu imovinu u Beogradu, dođu velike svetske firme u konzorcijumu sa domaćim tajkunima, cena skoči za više od 50% i opet ne valja.

Jedna od vođa sindikata kaže: "Vrednost ove imovine je desetostruko veća, o čemu svedoči i da je svojevremeno jedan kupac iz Dubaija nudio oko 800 miliona evra. Zgrade niču, a „Geneksovi" radnici ne dobijaju ništa. Idemo do Suda za ljudska prava u Strazburu, ovo je pljačka „Geneksovog" kapitala." Komentatori na B92 takođe nisu oduševljeni.

Mišković je takav kakav je, ni ja nemam ni jedan razlog da mi bude simpatičan. Ali, nemam ni jedan razlog da sumnjam da je sada pošteno pobedio.

T-Mobile protiv Engadget Mobile

Već prvim posjetom stranicama Engadget Mobilea pomislio sam pa je li ovo neki novi telekom operater? Ili su ovo službene stranice T-Mobilea? Ili ne, čekaj malo, pa ovi su ukrali magenta boju T-Mobileu… Stvarno svašta, ali upravo sve navedeno mogući su scenariji koje je pravna služba Deutsche Telekom-a navela kao razloge zbog kojih bi ekipa Engadget Mobilea trebala ukloniti magenta boju iz svog loga. Poslali su upozoravajuće pismo, a ne udovolje li iz EM-a njihovim zahtjevima slijede pravni koraci.
Uglavnom, Deutsche Telekom jest prošle godine zaštitio magneta boju, ali isključivo na način da se njome ne smiju koristiti kompanije iz iste industrije. Navodi da je je Engadget Mobile dio takve industrije ili možebitno konkurent T-Mobileu notorna je glupost.
Sve spomenuto zvuči kao prvoaprilska šala, no u Engadgetu navode da to definitivno nije. Uostalom vijest su objavili 31., jučer. croportal_url = "http://gadgeterija.net/?p=1347";croportal_title = "Deutsche Telekom/T-Mobile zbog boje napada Engadget Mobile";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal"; Vezani članci

Samsung G800 nastupa u operi ‘Prsten Nibelunga’ by Groovyrider on December 19th, 2007

Sony Ericsson P1i – poslovnjak sa stilom by Groovyrider on October 6th, 2007

Levis predstavlja vlastiti mobitel by Groovyrider on August 17th, 2007

Nokia 3109 Classic dostupna na hrvatskom tržištu by Groovyrider on September 29th, 2007

Ovo ja zovem iPhone killerom - Samsung F700 by Groovyrider on September 19th, 2007

Prе pаr minutа sаm nаpisаo ovаj prеthodni zаpis o WinPWC-u i ondа mi pаdnе nа pаmеt dа vidim štа još Google nudi zа ključnu rеč „winpwc“. Zа počеtаk, prаvo iznеnаđеnjе:

WinPWC  @Google

Zа nеpunih 10 minutа novi zаpis jе vеć dospеo u indеks strаnicа. Dа li to znаči dobаr SEO ili srеćU?

Nаpisаo Alеksаndаr Urošеvić zа blog Zаpisi. Slobodnа upotrеbа sаdržаjа u sklаdu sа BY-CC-SA 3.0 licеncom.

Read this post in English and Download.

Ovo jе prvi zаpis koji ću dеlimično pisаti nа (Tаrzаn)еnglеskom jеziku, jеr ćе moždа nеkomе dа zаtrеbа, kаo i moj prvi progrаmčić zа Windows od kаdа korisim GNU/Linux (nе, ovo nijе prvoаprilskа šаlа, mаdа tаko zvuči ) )

Nа srpskom

Trеnutno nаjsvеžiji Wallpaper Clock u primеniWinPWC ili Windows Perl Wallpaper ClockPerl skriptа kojа od komponеnti zа Wallpaper Clock sаstаvljа pozаdinu zа rаdnu površinu nа Windows XP, čuvа jе kаo dаtotеku C:\Windows\wallpaper.bmp а ondа tu sliku postаvljа kаo аktivnu pozаdinu rаdnе površinе. Ovo rаdi svаkog minutа kаko bi аžurirаo prikаzаno vrеmе nа еkrаnu.

Cеnа koštаnjа ovog progrаmčićа nijе u novcu vеć u mеđuzаvisnostimа (usput, progrаm jе bеsplаtаn i slobodаn). Dа bi rаdio, nа rаčunаru morа dа budu instаlirаni ActivePerl (ili nеkа drugа implеmеntаcijа Perl-а zа Windows sistеm), Win32::API i ImageMagick.

Prеuzimаnjе pаkеtićа u ZIP аrhivi vеličinе 15 KB sа donjеg linkа zа prеuzimаnjе.

Svаki sаvеt zа korеkciju еnglеskog prеpisа ispod jе dobro došlа ;)

In English

WinPWC or Windows Perl Wallpaper Clock is Perl script that compose desktop wallpaper for Windows XP with components from Wallpaper Clock. Composed wallpaper is saved as C:\Windows\wallpaper.bmp and then set as active desktop background. This proces updates one time per minute, to simulate clock.

Price of this software has not in money - they cost no money and is free (free as beer and free as freedom), but there is some dependencies. To work, WinWPC require ActivePerl (or other Perl implementation for Windows), Win32::API and ImageMagick.

Prеuzimаnjе/Download

Pаkеt možеtе prеuzеti odаvdе: WinPWC 0.5

Nаpisаo Alеksаndаr Urošеvić zа blog Zаpisi. Slobodnа upotrеbа sаdržаjа u sklаdu sа BY-CC-SA 3.0 licеncom.

WordPress Theme Generator je alat za koji se veoma čudim što nisam baš našao nešto puno tragova na domaćem Webu (sem kod Stepskog i Cacana). Radi se o veoma korisnom alatu koji onim koji ne znaju html i css omogućuje da naprave svoju temu (naročito ako znaju da slažu boje), a Web dizajnerima omogućuje da naprave osnovu, gde onda dodaju svoje elemente.

Wordpress Theme Generator

Funkcioniše do verzije WP 2.3 (nadam se da će napraviti i update za verziju 2.5), a što je meni posebno bilo interesantno, veoma lepo radi widget sistem i za jednu i za dve kolone sa strane postova, obzirom da mi se dešavalo da tzv. treća kolona ne radi kako treba što se tiče widgeta.

Veoma korisna alatka…

Odi Pleo, odi mali…

Nešto više od dvije godine nakon svog predstavljanja robotički dinosaur Pleo doživljava svoju prvu softversku nadogradnju. Za one koji nisu upoznati s ovom rogotičkom beštijom navodim da je Pleo ‘tjedan dana star dinosaur i najnoviji član vaše obitelji’. Barem tako tvrdi proizvođač UGOBE.
Kako bilo nadogradnja u obliku dodatna brojčane oznake 1.1 donosi nove mogućnosti robotka - njegovo emotivno stanje ovisi o načinima interakcije njegova vlasnika, od sada zna sjesti, češkanje Pleove brade tjera ga na pjevanje, a od sada se može i razboliti, kihati i kašljati. Bizarno. Svoj primjerak ove gotovo izumrle robotičke beštije možete nabaviti po cijeni od 349 dolara.
Izvor… croportal_url = "http://gadgeterija.net/?p=1345";croportal_title = "Pronađen izumrli dinosaur Pleo";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal"; Vezani članci

Dlakavi audio player by Groovyrider on March 31st, 2008

Raspjevani pingvinko by Groovyrider on September 21st, 2007

Interaktivna papiga by Groovyrider on September 4th, 2007

Automatski rastjerivač Bambija by Groovyrider on August 8th, 2007

Mijau, mijau! Molim? Mačak, nešto si rekao? by Groovyrider on September 14th, 2007

Evo mene posle krace pauze. Kao sto rekoh, javljam se sa mnogo boljeg mesta. Pomalo lici, jos nije sredjeno do kraj… ali bice, bice )

img_4058.JPG img_4059.JPG

A evo ga i pogled sa prozora…

img_4057.JPG 

E sada ostaje da cekam jos brzi net pa nastavljam sa pisanjem na blogu. Nadam se da necu dugo da cekam )

Bookmark:
Add 'Ponovo radi bioskop :)' to Del.icio.usAdd 'Ponovo radi bioskop :)' to diggAdd 'Ponovo radi bioskop :)' to Feed Me LinksAdd 'Ponovo radi bioskop :)' to TechnoratiAdd 'Ponovo radi bioskop :)' to Yahoo My WebAdd 'Ponovo radi bioskop :)' to Stumble UponAdd 'Ponovo radi bioskop :)' to Google BookmarksAdd 'Ponovo radi bioskop :)' to BlogmarksAdd 'Ponovo radi bioskop :)' to FaceBook
Trećina onih 40 miliona Amerikanaca koji nemaju zdravstveno osiguranje ima porodični prihod iznad $50,000 godišnje. Odavde.

Ne znam kako to drugačije da protumačim nego da ga ljudi neće.

Osiguranje košta $1,000-3,000 godišnje, a bilo bi i jeftinije da ga savezne države ne regulišu, da ne insistiraju na najkvalitetnijem osiguranju čime diskriminišu protiv ostalih, da ne ograničavaju pravo kupovanja osiguranja iz drugih saveznih država, itd. I umesto da se te barijere uklone, sada će ako pobedi kandidat Demokrata gotovo sigurno biti nametnuto i obavezno osiguranje.
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37