Unosi za: Arhiva za 2008/06

Jedan poslanik i jedan senator u Rumuniji pokrenuli su inicijativu da se u zakon o audiovizuelnim medijima unese obaveza da informativne emisije sadrže 50 odsto ‘pozitivnih’ vesti, što je Senat jednoglasno usvojio. U obrazloženju te inicijative navodi se da informativne emisije sadrže isuviše nasilja, agresivnih pojava i zločina, što utiče depresivno na gledaoce, pa treba uravnotežiti emisije “pozitivnim” vestima.”

Ovu vest je kod nas preneo Blic, a viđenja se mogu videti na blogovima MediaSerbia i Komunikacii.net.

(more…)

veselispust 2007

Karljevo - Jedna osoba je teže povređena, a deset lakše, tokom manifestacije "Veseli spust" na Ibru, potvrdio je Tanjugu dirktor Zdravstenog centra "Studenica" u Krajevu Dragan Arsić.
Arsić je rekao da je povredu oka zadobio Mileta Tošić (51) koji je prebačen na dalje lečenja na VMA. Svi lakše povređeni, dodao je on, su posle ukazane lekarske pomoći pušteni kućama.
Na turističko-sportskoj manifestaciji "Veseli spust" učestvovalo je oko 5.000 ljudi spuštajući se niz Ibar čamcima i splavovima od srednjovekovnog drevnog grada Magliča do Kraljeva.
Ta tradicionalna manifestacija, 19. po redu, održana je u organizaciji Kajakaškog kluba iz Kraljeva i Skupštine grada, a predvodio je gradonačelnik Miloš Babić.
Pored učesnika iz oko 20 gradova Srbije u "Veselom spustu", kao i prethodnih godina, učestvovali su gosti iz inostranstva.

 B92

Lud Deda, lud blog, ludaci svud okolo ! Panky mi dao spot lude mace koja je gora od bilo koje koze… MIFF mi dao vic o Pirocancu, a Suske komentarise o Torlaku gorem od Pirocanca! Kud ide ovaj svet, ko to zna??? …pojacaj do daske zvucnike !!! i gledaj macu…Ko prezivi nek prica ! Dolazi Pirke kod Doktora kad [...]

Umutiti dva cela jajeta, pa dodati jednu šoljicu za crnu kafu ulja, jednu čašu jogurta i dve iste čaše brašna pomešanog za praškom za pecivo.
Sipati u podmašćen i brašnom posut pleh, dim. 10×30cm.
U sredinu istog testa uroniti 4 viršle.
Posebno umutiti 4 cela jajeta, dodati 200 gr izrendanog tvrdog sira, pa preliti preko usutog testa.
Peći na 200 stepeni oko pola sata.


Jaja skuvati, oljuštiti pa preseći na lolovine.
Žumanca izvaditi u poseban sud i dodati kiselu pavlaku, kao i slani, pečeni suncokret. Sve izmešati dobro i puniti polovine jaja.


noć, kiša, zelena suknja, rediteljska stolica, plavi kišobran, dunjevača, crne sandale, pesak, kisela voda, punto, šuma, stari put, inđija, sajam, banovo, pivo, miris, zora, kafa, taš, meskička salata, sunčane cvike, aloma sladoled, braon japanke, trenerica, šetnja, 27 marta, pijanac na klupi, vožnja, klima, sladoled, dijalog, grljenje, dijalog, šetnja, poseta, gajba, pas, tv, muzika, vetar, šetnja, dušek, film, spavanje, voda, tost, bela košulja, tuš, šetnja, autobus, noć, knjiga, iron and wine, taksi, žuti frotir, san, dinja, kafa, dove, crvene japanke, tikvice, limunada, pinceta, dunav

Vanja je danas za Vas izabrala ovo.

Ja bih te sanjala - Negative

Da nema sunca ni meseca,
ja mogla bih.
Da nema vode ni vazduha,
ja mogla bih.

Da nema stiha ni tonova,
ja mogla bih.
Ali, da nemam tebe,
šta bih tada ja?!

I da imam gde da odem,
ja ne bih otišla.
Da imam šta da kažem,
ja bih ćutala.

I da nekom drugom mogu,
ne bih mu pevala.
Jer da nemam tebe,
šta bih tada ja?!

Ja bih te sanjala,
Ja bih te sanjala,
Od snova te pravila,
Jer ako postojiš ti,
Postojim i ja…

Evo nečeg za što se nisam nadao da će toliko zaživjeti na Mac računalima. Naime njemačka podružnica ZDNet-a napravila je aplikaciju/hack koja omogućava svim Mac Pro odnosno Xserve korisnicima da dodatno boostaju performanse svojih Mac računala. Dakle svi oni koji imaju Intelove Xeon procesore imaju mogućnost između ostalog podignuti brzine svojih računala do maksimalno [...]
Od proslog leta do ovog, vreme mi je proteklo brzinom svetlosti. Zbog previše obaveza u toku ovog perioda, čini mi se da, kao da je bilo juče a u stvari prodje godina. Unos ovog posta činim preko mobilnog telefona, a lokacija je borsko jezero. Jos koji dan i definitivo prelazimo u ovaj raj, odakle [...]
Oduvek sam teorije da "nema jedinstvenog recepta" za ekonomski uspeh, i da to zavisi od zemlje do zemlje, smatrao posebno bizarnom vrstom anti-intelektualizma, bez obzira da li je zagovaraju likovi poput čuvenog Katića iz Politike, ili pak ekonomski nobelovci.

William Easterly, profesor sa NY univerziteta ima odličnu kritiku novog izveštaja Svetske Banke o perpektivama prevazilaženja siromaštva, koji smo ovde već komentarisali, a koji se u osnovi svodi na "nema recepta" anti-intelektualizam. Kaže Easterly: "The report of the World Bank Growth Commission, led by Nobel laureate Michael Spence, was published last week. After two years of work by the commission of 21 world leaders and experts, an 11- member working group, 300 academic experts, 12 workshops, 13 consultations, and a budget of $4m, the experts’ answer to the question of how to attain high growth was roughly: we do not know, but trust experts to figure it out.

This conclusion is fleshed out with statements such as: “It is hard to know how the
economy will respond to a policy, and the right answer in the present moment may not
apply in the future.” Growth should be directed by markets, except when it should be
directed by governments.

My students at New York University would have been happy to supply statements like
these to the World Bank for a lot less than $4."
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37