Unosi za: Arhiva za 2008/08

Revizorskoj kompaniji Dilojt i Tuš će za procenu vrednosti kapitala NIS država Srbija isplatiti 480.000 evra.

Evo šta mi nije jasno. Ako postoji neopoziva odluka da se NIS proda, zašto se onda radi procena vrednosti? Ako bi odluka da se NIS proda ili ne proda nekako zavisila od procenjene vrednosti, onda bi procena imala smisla. Ali pošto je već odlučeno da NIS ide na prodaju, čemu procena? Kakav uticaj ta procena ima?

Jedina prava vrednost se na kraju krajeva dobije na tenderu ili aukciji. Jasno mi je da kupac koji učestvuje na aukciji angažuje konsultanta da mu pomogne da odluči koji iznos da ponudi. Ali zašto prodavac, koji je već ionako odlučio da proda? Prodavac može da oragnizuje tender i tako dobije najveću moguću cenu za svoju robu, što će istovremeno biti i najbolja procena njene vrednosti.

A nije mi jasno ni zašto takva procena košta pola miliona evra kad sam ja u dvominutnoj proceni ovde izračunao sličnu cenu.
Fizičari, a i mnogi drugi, širom sveta polako odbrojavaju dana do uključivanja najkompleksnije i najsavršenije mašine koju je čovek ikada napravio. Projekat vredan preko 8 milijardi dolara, hiljade naučnika, inžinjera, tehničara, majstora radilo je godinama na toj mašini. Konačno, bliži se i taj trenutak kada će najsnažniji akcelerator čestica LHC, u CERN-u početi sa radom. O [...]

Isteklo mi vreme do kada su moj pasoš, pa i lična karta važili. Isteklo mi prošle jeseni, a ja kao lojalan građanin na vreme izvadio ličnu kartu sa sve Sаvеznom rеpublikom Jugoslаvijom, sada, već zaboravljenom.

Izvadih novu ličnu kartu sve plašeći se da mi pošteno zarađeni dinar, još uvek, u banci neće isplatiti bez važećeg dokumenta. Pravila, propisi, idemo ka Evropi, neka je i treba tako.

Rekoše mi tada da će nov PASSEPORTE sa sve čipovima, generalijama, papilarima i kapilarima, kodovima i čime sve ne, moći da se dobije već od marta ove godien. Kao lojalan vernik, poverovah državi, a i kome bi drugom?

Planirao sam ja tako, nekako s proleća da ću ove godine na letovanje tamo i vamo, u posetu ovamo i onamo, na kulturne spektakle kod onih i kod ovih i to po inostranstvima. Kad ne lezi vraže.

Prođe mart, prođe april, prođe i maj i jun i juli, a evo ga i avgust zamakao a ja i nadalje bez PASSEPORTA. Ne otputovah ama baš nigde.

Ali nije da nije. Povremeno me država lepo izvesti, obrati mi se, kaže mi uputi me. Molim lepo.

Da se zna. Država je to.

Strpite se, ne putujte ako ne morate !!!???, ma ostanite kod kuće, tu vam je najbolje, svoja kućica svoja slobodica, biće uskoro, biće, biće…


foto: marinowski

Ako pak morate.

Prijavite se, zakažite, podnesite, budite još jednom strpljivi, pozvaćemo vas, obavestiti, napraviti, učiniti, ma ne brinite, biće, biće…

Dobro je da sam izvadio bar ličnu kartu koja važi do 2011.godine.

Ospokojava me.

aleandro minore

Blog Day 2008 Ove godine prvi put učestvujem u akciji BlogDay koja ima za cilj promovisanje po pet blogova koji su autoru dovoljno važni i nteresantni da ih preporuči svojim čitaocima.

Da ne bih na ovaj dan preporučivao blogove koje sam već prikazao ovde, predstaviću ukratko pet blogova koji su mi na neki način više skrenuli pažnju na sebe u poslednje vreme, u odnosu na ostale blogove:

  • Tržišno rešenje - Ovaj blog vode pet osoba: Ivan Janković, Marko Paunović, Lazar Antonić, Miss Tocqueville, Slaviša Tasić. Na blogu se nalaze komentari autora na klasične vesti iz oblasti politike, ekonomije, društvenih pitanja, itd., odnosno reakcije na autorima interesantna pitanja koja potežu uglavnom klasični mediji. Mislim da je ovakav način vođenja blogova (bez obzira na političke i ine stavove) veoma interesantan kao početak pisanja predstavnika klasičnih medija u blogosferi.
  • Webmasterov Blog - Tonija Aničića sam upoznao prošle godine na BlogOpen-u u Novom Sadu, i definitivno mislim da se radi o veoma talentovanom blogeru koji skreće pažnju svojim kvalitetnim odabirom tema na blogu, koji je u relaciji i sa kvalitetom pisanja.
  • Sandra Jakovljević Blog - Da malo pohvalim moju studentkinju sa Specijalističkih E-biz studija (uskoro bi trebalo da brani Specijalistički rad): ima informativan blog sa dobrim odabirom tema (ovo je jedan od nekoliko blogova koji se mogu pratiti preko Vesti.rs).

I poslednja dva bloga koja ću ovom prilikom izdvojiti nisu nimalo nepoznata, a u poslednje vreme ih opet sve češće čitam (čitam jednostavno ono što mi u datom momentu iz nekog razloga privlači pažnju):

  • Mooshema - Jednostavno, čitanje ovog bloga me opušta. Tatjana Vehovec ume da veoma koloritno opiše različite teme koje kod većine pisanija drugih autora deluju veoma dosadno.
  • Svakodnevnica Blog - Zbir meni interesantnih tehničkih i ne-tehničkih tema. U poslednje vreme baš mi se dopadaju Goranove ne-tehničke teme.

Btw. Zahvaljujem se onima koji su moj blog uvrstili u svoju BlogDay listu!

Sada kada smo malo pokrenuli priču o salsi u Nišu i zainteresovali ljude za ovaj čudesni ples, vreme je da malo objasnimo šta je to salsa, gde je nastala, kako se igra, koji stilovi postoje, kako se treba ponašati na plesnom podijumu, stajling plesača i plesačica i sl.

U saradnji sa hrvatskim salsa portalom SalsaCroatia, beogradskom Beosalsom i nekoliko spoljnih saradnika, pokrećemo seriju edukativnih tekstova na ovu temu. Tekstovi će biti dostupni u sekciji Tekstovi na SalsaNiš sajtu, a dosta korisnih stvari možete pronaći i na SalsaNiš Forumu kao i Beosalsa Forumu.

Nadamo se da će Vam ovi tekstovi biti interesanatni i da ćete iz njih naučiti nešto novo i korisno, što će Vam pomoći da još više uživate u salsi i plesu uopšte.

Vaš SalsaNiš Tim

/Popodnevna kafa na splavu “Hrabro srce”,
Novi Beograd/

Sanjala sam
kako nije ono što jeste.
Kako nisam
ono što jesam.
Kako nisi
ono što jesi.
Kako nema
onog što ima.

I probudila sam se
uplašena.
Želim da jesmo
ono što nismo.
Bežim
u našu sobu
bez prozora i vrata.
Sa zavesama od mraka.
Sa zidovima
od znoja i strepnje
i patosom
od šapata i daha.

Gordana Vlajić 

Poslednji dan avgusta - vreme je za BlogDay: BlogDay posting instructions: Find 5 new Blogs that you find interesting Notify the 5 bloggers that you are recommending them as part of BlogDay 2008 Write a short description of the Blogs and place a link to the recommended Blogs Post the BlogDay Post (on August 31st) and Add the BlogDay tag [...]
Tako kaže neki, usuđujem se reći, kreten iz Rusije. Čovek bukvalno kaže da "ukoliko Zapad uvede sankcije Rusiji, to će njoj samo doneti koristi".

Postavlja se pitanje - ako su sankcije tako super, zašto Rusija onda sama sebi nije još odavno uvela sankcije? To je barem lako, doneseš zakon kojim kažeš "Zabranjuje se spoljna trgovina sa sledećim zemljama" pa navedeš sve zemlje koje želiš.

Odavno nisam pročitao ovako loš tekst.
Nazvala me malopre draga s posla i kaže kako joj je neki lik rekao da bi joj mogao pomoći oko stana. Dobitna kombinacija je briga oko neke babe koja bi nam ostavila stan kada pandrkne. Interesantno je to, samo, baba može da "potraje" još mnogo godina a možemo i mi da skončamo pre babe. Današnje babe su žilave, nijedna neće da legne i umre. A jok! To se bori zadnjim atomom snage da maksimalno
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37