Unosi za: Arhiva za 2008/09

Danima gledam tatu kako se muči oko posla. Uvek je u nekoj gužvi, obavezama. Shvatio sam da treba dosta rada da bi se u ovom svetu preživelo. Gledajući tv skapirao ja da poznate ličnosti ne žive loše. Zato, smislih kako da sebi olakšam budućnost. Biću i ja poznat. Da, da, samo se Vi smejte. Ali, ja ovo ozbiljno. Mama mi pomaže u tome (kao da je shvatila šta njeno dete želi). E sad... Da bi neko bio poznat treba biti u svim medijima. Ja bio na TV-u, na internetu sam već neko vreme, to je već poznato, pa na red ostale samo novine. Danas se desilo i to. JA U NOVINAMA. Mama je poslala sličice časopisu "MOJA BEBA" koji izlazi svakog meseca i namenjen je najmlađima i njihovim roditeljima. Kako ga redovno kupuje, to je učinila i danas. A tamo, veliko iznenađenje- JA. Verujem da je trčala do kuće ne bi li javila rodbini da sam u novinama uz potajno nadanje da će i oni kupiti iste.

PS-ja sam pod rednim brojem 31.
I tako su prvi koraci učinjeni. Sada ostaje samo da čekam nekog da me primeti....

Očima prijatelja.
I jednom starom dijanom.

umetnost2.jpg

umetnost3.jpg

Vejo, zvezdo, hvala na ovom trenu!

Na uspomeni.

Prepisanoj.

Obojenoj.

Umnoženoj.

Na oku.

Tebi.

Carica si!

Wallpapers addthis_url = 'http%3A%2F%2Fwww.dedabor.com%2F%3Fp%3D744'; addthis_title = 'Wallpapers%2C+13+prelepih+pozadina'; addthis_pub = '';

Letak, zakacen za brisac.

Pročitah juče simpatičan tekst Mome Kapora u Ninu. Iako nisam neki strasni ljubitelj ni Mome ni Nina, članak mi se dojmio vrlo zanimljivim. A specijalno ovaj citat koji potera spregu misli:

“Nikada nisam razumeo zbog čega se intelektualci u najvećem broju slučajeva slikaju u intervjuima ispred polica sa enciklopedijama i drugim debelim knjižurinama, a ne u špajzu ispred tegli sa zimnicom, u kojoj uživaju mnogo češće nego u knjigama.”

smederevac.jpg

Naravno, sva ta moja misaona zavrzlama se pokrenula na WC šolji gde sam i čitala članak.
Jer gde drugde čovek da ima fokus ovih dana!
Pomišljam da ćemo kroz neko vreme stvarno postati ko Japanci i početi da gajimo ogroman kult WC-a. Pošto su oni u deficitu sa prostorom za življenje, WC im je postao jedino mesto u kom mogu da ostanu lepo sami sa sobom, siti se ispričaju, isplaču, regenerišu, prolepšaju…
Ili, počnu da misle.
Ta veza dupeta i glave je već svima odavno poznata.
Kome nije mogu da citiram Spidlorisa: Nemojte da serete!

Tema članka je bila zimnica što za mene ima specijalnu sentimentalnu težinu.
Jer ako postoji simbol zime, porodice, toplog, kiselog, slatkog, zajedničkog, onda je to baš ta konzervirana ljubav.
I mislim se u sebi, od kada su uveli radijatore, od te ljubavi ništa.
Dok si imao lepo jednu vurunu na sred kuće, bivao si u toplom zajedništvu, a ne u WC-u čitajući Nin i misleći o besmislu!?
Lepo si se grejao, smejao, svađao, gledao, mirisao…
Bio na izvoru.
Toplote.

Ova rebrasta ljubav samo dobra za sušenje čarapa!

Ništa od mirisa drenjina. I pekmeza od šipka.
Ništa od kiselih paprika koje su najlepše kad ih probaš vruće.
Ništa od slatkog od dunja. Il kupina.
Ništa od šarene salate.

Ostade samo kiseo život sa rokom trajanja.
I radijatori.

flowers of pain 3 flowera of pain 3 part 2 flowers of pain 3 part 1

(autor: jelenaartpoezija)

Napokon drzavljanin sa crnim dokazom na belom papiru. Lepo danas to podigao, sistem im je radio najnormalnije. Dobio sam odmah i rodni list bez ikakvog posebnog zahteva. O'š ne'š moraš! Odskakutao sam do momaka u plavom da predam te papire za ličnu kartu ali... Naravno da mora biti neka zavrzlama. Kaže šalteruša da dođem sutra pre 8 na šalter 13 kad se dele brojevi. A tad, nešto posle 13 sati
Znate, imam ja jednu ljuljašku. Kupili mama i tata kako bi me u njoj uspavljivali i sebi spasili muka. Bilo je to super dok sam bio mali, ali sada sam to prevazišao. Ne drži me mesto pa se samo vrpoljim u njoj. Pokojna prabaka Kosa (baka moga tate) za tatu je imala jednu rečenicu, koja nije baš za javnost, ali se svodi na to kako nezna da sedi. E, taj sam i ja. Ma, šta ću gubiti vreme sedeći. Ja sam dečko od akcije. Tako sam se pre neki dan glupirao u gore pomenutoj ljuljašci. Radio malo istezanje, jačao mišiće. Na izgled treba misliti od ranih nogu. Neću da imam stomačić i višak kila, ko tamo neki...Oktobar 16

Radionica „Izazovi saradnje u oblasti istrazivanja IKT-a između Evropske unije i Srbije“ biće održana 16. oktobra 2008. u prostorijama Privredne komore Srbije, a na njoj će biti predstavljen Nacrt novog radnog programa za IKT za period 2009-2010 (ICT Work Programme 2009-2010).

Posebna pažnja će biti posvećena temama:

1. IKT za javnu upravu i e-uprava: trenutno stanje, trendovi i primeri dobre prakse u EU i Srbiji
2. IKT za poslovanje i e-poslovanje: trenutno stanje, trendovi i primeri dobre prakse u EU i Srbiji

Obe teme biće predstavljene i tretirane u kontekstu Okvirnog programa 7 i novog radnog programa za 2009-2010. Takođe svoj rad i modele podrške za uključivanje u FP7 projekte predstaviće i Konsultativni biro za međunarodne projekte, koji radi u okviru Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja.

Radionicu u okviru projekta SCORE (www.score-project.eu), finansiranog od strane Evropske komisije, organizuju Beogradska otvorena škola (www.bos.rs) i Informaciono društvo Srbije (www.e-drustvo.org) u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, a uz podršku Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Zbog ograničenog broja mesta najljubaznije vas molimo da potvrdite vase učešće popunjavanjem obrasca za registraciju i slanjem, do 26. septembra, na mail iva.vuksanovic@pks.rs ili na natasaradovic@bos.rs

Radni jezik radionice je engleski.

Radionica se održava u Privrednoj komori Srbije, Resavska 13-15, Sala 1, sa početkom registracije od 08:45h.

Kao reakciju na tekst “Pouke vođenja online novina/magazina - Sutra.hrDragan Ugljevičanin je predstavio svoj primer vođenja online poslovanja:

“@dragan: Prija mi čuti pohvale s tvoje strane. Moram da priznam da mi nije lako čuti da je Sutra.hr prestao sa radom.

19 novinara… Ja sam na sličan način ušao u Internet biznis.

Miloje je često puta novodio moj primer, kako sam sa prethodnim ozbiljnim iskustvom i kapitalom stao iza nekoliko uspešnih onlajn projekata. Recimo da je u vreme osnivanja WDA Studio brojao nešto preko 20 ljudi. 3 programera, 3 dizajnera, tehnički sekretar, preko 20 obučenih komercijalista opremljeni laptopovima, konsultanti…

Obzirom na veliki broj komercijalista, posao je krenuo očekivano, 127 oglašivača prvog meseca prodaje na poslovnom adresaru www.surfer.co.yu.

Ubrzo sam otvorio predstavnistvo i u Beogradu. Krediti, novi ljudi, oprema, sajmovi, simpozijumi…

Trebalo mi je 2 godine da shvatim da Internet biznis u Srbiji još uvek ne donosi toliko novca koliko ja očekujem. Na to su mi ukazali moji ljudi iz ekipe, i kao posledica - počelo je osipanje. Znao sam da moram nešto da okrenem i da se obratim profesionalcu što je i rezultiralo pokretanje Poslovnog Magazina i Poslovne Žene.

(more…)

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37