Unosi za: Arhiva za 2008/09

Treći Beogradski festival novih komunikacija koji će biti održan u O3one-u, od 1-5. oktobra, baviće se, kao i prethodnih godina, aktulenim temama i dostignućima iz oblasti novih komunikacija.

B-Link 2008

Tema ovogodišnjeg festivala je “Virtual Me”, stoga će dosta prostora biti posvećeno identitetu na webu, kao i social networking-u, novim marketinškim strategijama, poslovanju na mreži, internet portalima, mobilnoj telefoniji, novim komunikacionim tehnologijama itd.

Prvog dana programa festivala , zajedno sa društvom iz CRI-ja i kolegom sa FON-a iz InternetProdavnica, imaću priliku da učestvujem u panel diskusiji o identitetu korporacija na Internetu. Više o samom predavanju možete videti na prethodnom linku, a potrudićemo se da kroz jednočasovnu diskusiju Vam predočimo na koji se način Internet može iskoristiti u razvoju korporacija i njihovog poslovanja, koji su to primeri kod nas i u svetu koji su iskoristili ovu mogućnost i šta je sve potrebno da budete i vi deo ovog uspešnog tima.

Dakle datum je 1. oktobar, galerija o3one na Andrićevom vencu, vreme 20h. Ulaz je naravno besplatan pa eto prilike da se upoznamo ukoliko to do sada nije bio slučaj. Vidimo se!

Mnogo je logičkih nedoslednosti u celoj raspravi.  Zbog ideološkog spinovanja ili čega, zaključci koje kvazistručnjaci, mediji i sledeći njih opšta javnost izvode, odudaraju od činjenica i premisa kao retko kad. 
Pogledajmo sledeće jednostavne i poznate činjenice: Hipotekarno tržište, koje je u srcu ove finansijske krize, je jako regulisano tržište.  Za polovinu svih hipotekarnih kredita odgovorne su državne firme, Fannie i Freddie.  Obimna regulacija je, naročito u poslednjih desetak godina, uključivala i zahtevanje od banaka da odobravaju stambene kredite i onima sa slabijim kreditnim sposobnostima.  Samo što su to političari tad zvali "affordable housing", a otkad je počela kriza zove se "subprime krediti".  
Kako kriza na jednom ovakvom, preregulisanom i ustvari poludržavnom tržištu može biti dokaz u prilog daljeg državnog mešanja, a protiv slobodnog tržišta?  Kada banke u Lihtenštajnu ili na Kajmanskim ostrvima počnu da propadaju, kada finansijski sistem u Hong Kongu počne da se urušava, tada ćemo moći da govorimo o krizi slobodnog tržišta.  Za sada, teret dokaza je na regulatorima da pokažu da je tržište koje je propalo bilo slobodno.  Ali umesto da u ofanzivi budu pristalice lesefera, u ofanzivi su regulatori.
Kao što je Milton Friedman govorio 1980-ih: Nisu mi jasni.  Imali smo socijalizam i nije radio. Na drugoj strani imamo kapitalizam i radi.  Na osnovu toga, oni zaključuju da nam u kapitalizmu treba još socijalizma. 

Posle kraće letnje pauze, Dirty Dancing Team ponovo se vraća organizaciji latino žurki u Nišu. Ovog puta radi se o zatvaranju letnje i otvaranju zimske sezone žurki u prostorijama SKC-a, što znači da se žurke iz Banovine prebacuju u renovirani prostor kluba na Pravnom fakultetu.

Prva u nizu žurki održaće se u petak (03.10.2008) i trajaće od 21-02h, sa obiljem vrednih nagrada za sve interesantne plesne parove. 

Kao i do sada najviše će biti salse, sa povremenim “setovima” bachate i reggaetona.

Inače, dolazak na ovu žurku već je najavila ekipa salserosa iz Beograda, tačnije jedan od organizatora Salsa kongresa Srbija sa svojim prijateljima, što znači da će atmosfera biti veoma interesantna.

Ulaz na žurku je simboličnih 100 dinara, uz studentske cene pića.

Vidimo se na žurci!

Dve vesti:

Kongres nije odobrio 700 milijardi za saniranje finansijske krize. Kongres, bar trenutno, ne veruje da je tržište nesavršeno.

Slaviša se oženio u subotu uprkos slaboj potražnji i time dokazao da je tržište ipak nesavršeno.
Velika kolekcija bookmarks-a za web dizajnere, te web developere. Na listi možete pronaći mnoštvo korisnih linkova raspoređenih po slijedećim kategorijama: Tools, CSS, Javascript, Tutorials i Links ili uključite opciju “Show all” te pogledate kompletnu listu koja sadrži više od 850 vanjskih linkova. counting more than 856 links, tutorials, tools, code snippets for web designers and developers Posjetite bookmarks [...]
... Zbogom tugo!

Konačno se i to desilo, dočekali smo da Zastava postane pravi proizvođač, PRAVIH automobila. Nema više Yuga, nema više Keca i fala bogu, nema više Floride.
Više nećemo proizvoditi stare automobile pod debilnim izgovorom da "je toliko dobar, da ga ne treba menjati".
Samo još da dočekamo da se ovi postojeći potpuno raspadnu (s' obzirom da su svi već polu-raspadnuti) i da odu u penziju.
Kao što možete videti, uopšte mi nije žao... niti će mi ikada biti.


Naslov nema baš neke veze sa onim šta ću reći. Danan sam trebao dobiti uverenje o državljanstvu. Lepo mi rekoše da dođem posle 13 sati. Došao ja, uzalud... Uzeo sam broj i čekao svoj red. Jedno 10 minuta stojim, primećujem da niko od ovih 14 ispred mene ne ide kod matičara. Kad sam proverio o čemu se radi pao mi mrak na oči. Neki problem sa kompjuterima tako da danas matični ured lepo ne radi. I
Jos jedna odlicna emisija na televiziji Bor. Ista ekipa na celu sa Dejanom Djordjevicem, koji je upakovao neverovatne price borskih blogera u jednu celinu. Djole, jos jednom , svaka cast. Glavni ,,glumci,,  sa previse treme, pokusali su da predstave svoje i tudje blogove u ovoj emisiji, posvecenoj predstojecem BlogOpenu…. Walter, Suske, Grne, Panky, Miff, Aca Kulic, [...]
Taman sam se zabrinuo oko toga da li ću imati šta da jedem, kad mi je tekst u Novostima povratio osmeh na lice - Srbija neće gladovati!
Novinar (ili ko god je bio zadužen za smišljanje naslova) očigledno nikada nije čuo za koncept spoljne trgovine.
Utorak - 6. dan Rodin-ov muzej je na levoj obali Sene, u mirnom kraju i finoj ulici. Smesten je u kuci u kojoj je Rodin radio, ziveo… - ili sam tako ja mislila. Kad smo prisle ulazu shvatile smo da je kuca u stvari palata. Od onih u kojima nisu ziveli kraljevi nego pravi bogati Parizani. [...]
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37