Unosi za: Arhiva za 2008/10[u vezi sa slučajem mirror be92 i reakciji drugara sa mojblog.rs]


Nikakva samozatvaranja, autocenzure, protesti ćutanjem, uvređenost. Ako je ćutanje zlato, zašto smo sve siromašniji (u ovom slučaju - virtualnim prostorom).

Imamo pod prstima savršen medij koji omogućava beskonačni broj kombinacija prenošenja poruke, ideje, stava, protesta, parodije, zafrkancije, montaže, promene adrese, identiteta, kontinenta. Možemo da radimo mnogo toga što je ne tako davno delovalo kao najluđa fikcija F.K. Dika.

Upravo nas je ta medijska kuća toliko puta inspirisala na razne oblike nepodobština koje su nas učinile živ(lj)im u najintertnijim godinama, sa mnogo opasnijim konsekvencama.

podsećanje >>


"Let-enjem protiv let-argije."

"Što pre stanite ispred ogledala. Još nije kasno da pružite maksimum. Mislite o tome!"

"Poštovana gospodo, otprilike vam je pola sata prošlo od punog sata, vreme je da stenete u živi zid, da stavite ruke između nogu..."


I to je bilo i korisno i sjajno.

Sve, naravno, mora biti odmereno, inače si dvoboj izgubio. Pokušaj sa kao-Veranovim blogom je jeftin, smešan trik, vreća za iživljavanje.

I za kraj, ne mogu a da se ne setim rečenice Jaše Hajfeca (poznatijeg u ulozi violiniste a ne govornika)...

"Ma za koju stranu da se opredelite u nekoj svađi, uvek ćete ustanoviti da su na vašoj strani neki ljude za koje biste više voleli da su na drugoj."

Ukoliko u ovom slučaju dve strane uopšte postoje.
KRALJEVO - Kraljevačka stočna pijaca, jedna od najvećih u Srbiji, od juče je zatvorena odlukom Veterinarske inspekcije. Razlog, neispunjeni veterinarski sanitarni uslovi. Ministarstvo poljoprivrede neće dozvoliti rad ove pijace sve dok se ne krene u ispunjavanje veterinarsko sanitarnih uslova, prvenstveno rešavanjem problema lokacije, rekao je pomoćnik generalnog inspektora za veterinu Goran Milošev. Milošev je [...]
KRALJEVO - Kraljevački spomen-park pod Grdičkom kosom gde su fašisti početkom Drugog svetskog rata streljali preko dve hiljade talaca, Romi iz obližnjeg naselja opet su pretvorili u pašnjak. Tu napasaju svoje konje, dok pojedini fudbalski klubovi u amfiteatru nadomak najveće zajedničke humke, često izvode treninge i igraju fudbal na “male” golove. Posle Kurirovih napisa i [...]
Prvo predavanje drugog dana biZbuZZ-a su održali Jelena Rakić i Vladimir Trkulja iz firme YU Build, koji su govorili o Upravljanju IT projektima. S obzirom da na ovo predavanje ne možemo dati objektivan komentar (hint), potrudićemo se da ukratko opišemo o čemu su Jelena i Vladimir govorili...

Detaljnije »

Dodaj komentar »

KRALJEVO - Polovina od 500 đaka Mašinsko-tehničke škole „14. oktobar“ u Kraljevu danima ne dolazi u prepodnevnu smenu ili se pojavi tek na kasnijim časovima jer u školi nema grejanja. Radijatori su hladni i u žandarmeriji. I škola i policija priključeni su na istu kotlarnicu kao i Fabrika vagona kojoj je „Srbijagas“ isključio grejanje [...]
Miloš Mileusnić vlasnik jednog od najposećenijih agregatora vesti, naslovi.net predstavio je u okviru drugog dana BizBuzz konferencije u Niskoj Banji način na koji je razvio svoj sajt. Ono što je na nas ostavilo utisak jeste činjenica da su Naslovi.net „one man show“. Miloš je naglasio važnost lične posvećenosti poslu, jer upravo takav stav dovodi do uspeha, a može da donese i profit.

Detaljnije »

Dodaj komentar »

Potreban materijal:

oko 16-18 pilećih karabataka
peršun
2,5 šoljice prezle
175gr parmezana
3 čena belog luka
1 kafena kašičica aleve paprike
250gr putera
ulje
so i mleveni biber

Priprema:

k
Karabatake posolimo i pobiberimo. Beli luk i peršun sitno iseckamo, dodamo prezlu, parmezan i alevu papriku. U ovu smesu uvaljamo karabatake i ređamo u nauljenu tepsiju. Istopimo puter u tiganju i prelijemo krilca.

Pileći karabataci sa parmezanom

Pečemo na 200C oko pola sata.
Ispečene karabatake ređamo u činiju i ukrasimo po želji.

Pileći karabataci sa parmezanom

Prelepe fotografije

Google je predstavio iPhone verziju svoje Google Earth aplikacije, naime radi se o svojevrsnom unaprijeđenju Google Maps-a koje već postoje na iPhone-u , ali ovaj put sve radi se o potpunoj funkcionalnosti na koju ste navikli pri korištenju “Desktop” verzije Google Eartha. Dakle radi se o pronalaženju lokacija, korištenju kompasa, panorame lokacija ( slično kao [...]
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37