Unosi za: Arhiva za 2008/12

Photobucket

Svim posetiocima Srebrnastog paperja sretna Nova 2009 !  

jelenaartpoezija

srecna-nova-godina.jpg

Na samom početku 2009. godine, SalsaNiš Tim Vam želi da u novoj godini budete veseliji i razigraniji nego što ste ikada bili!

Želimo Vam da budete zdravi i srećni, vedri i nasmejani, tolerantni i prijateljski nastrojeni prema drugima.

Savetujemo Vam i da se dooobrooo odmorite jer će 2009. godina biti još “vatrenija” od prethodne!

Vidimo se na žurkama!

No related posts.

Evo iskoristit ću ovih par sati prije pucnjave, vatrometa i čestitanja za jedan mali članak prije isteka 2008. Cijeli ovaj zadnji mjesec bio je pun vijesti iz Apple svijeta. Saznali smo da Apple odustaje od sudjelovanja na Macworld expou u San Franciscu, te kako će ovo biti posljednji put. Steve Jobs neće držati keynote, ali [...]
Konačno dođe kraj ludoj 2008. godini.
Blog Građanski Krug danas puni pet meseci, sa ovim postom skor je ukupno 59 objavljenih eseja toka svesti, kvazipolitike, razbezumljenosti i sudbine naše.
A oni koji nas svakog dana zatrpavaju razlozima za postojanje ovog bloga, i na sam dan dočeka neumorno ... daju razloge.

Terali su celo pre podne komunalce da čiste led u centru, specijalnim plastičnim lopatama za čišćenje snega & leda sa štampanog betona. Čistili su oni, samo čim je sunce zašlo pojavi se novi led - ovoga puta k'o staklo.
Možda bude večeras neka klizačka revija pod reflektorima? Pratite opštinski webcam, možda uočite neku piruetu ili dvostruki aksl.
Kako bilo, komunalosi su spremili širok asortiman sudova za odlaganje sopstvene nečistoće onih koji budu večeras u centru:
1. mala kanta za odlaganje pikavaca, papira od bureka, čaura od metaka i sličnih sitnica
2. žičani kafez za PET-ambalažu i previše vesele građane
3. novi plavi kontejner za ... svašta
4. kolica za so i prvu pomoć
Inače, građani su i sami ukrašavali ulaze svojih zgrada, da ulepšaju veselje.
Pojavili su se razni tipovi bilborda u gradu, novi lokali pozivaju Negotince da kod njih dočekaju Novo leto dvehiljadedeveto.
Pao je mrak, onaj prirodni ne Onaj. Počelo je odbrojavanje do veličanstvenog Desetominutnog Vatrometa i još veličanstvenijeg Govora-u-Ponoć (ne, nije u Ponoš!). Krajnje je vreme da se u sledećih sat vremena neke zamlate, koje ne mogu nikako da se odlepe od svojih kompjutera tokom cele godine, makar danas obuku i osmele da izađu na svež vazduh. Priča se, izgleda da i nije otrovan kako se misli - taj čist vazduh, you know what I mean!
Baš bi mogla da padne jedna prednovogodišnja Šetnja. Kao nekad ... u zimu koje se sve manje nas seća. Biće valjda tu još po neki preživeli dobošar? A lideri - k'o lideri, nema ih više nigde. Na trgu kod sata. Kom trgu? Gde je sat? Koliko je stvarno sati ... ?
Ma, narode, udri brigu na veselje u ponoć. I obavezno odbrojavajte od deset unazad do nule. Samo tada vam niko ne sme da zameri što - odbrojavate.
Ljudi, mi koji se vrtimo oko ovog bloga želimo vam svima što više sreće u narednoj godini, i da što manje razmišljate i glavu lomite raznim Njima i što više se radujete sopstvenim životima. To je vaše 100%, sa PDV-om.
Niko nema prava da vam kvari makar tih 15 minuta, od pet-do-dvanaest pa do kraja vatrometa ...
ŽIVELI!
Jedva čekam da počne ta, još luđa 2009. godina.

Nije baš da podnosim zimu van ski centra, u Beogradu je nesnosna što zbog vetra, što zbog poludelog saobraćaja koji nekako kulminira u doba Nove godine kao da ceo grad poludi. Odatle možda i razlog zašto nisam neko ko se preterano loži na novu godinu. Prednost nove godine je možda jedino u tome što ne [...]

Iluzija kojom roditelji svoju decu upoznaju sa svetom laži i prevara jeste simpatični debeli čikica sa gustom sedom bradom i kosom, obučenim u crveno odelo sa belim krznenim delovima na rubovima tog odela, i jednim kajišem po sred debelog stomaka. Na nogama ima crne kožne čizme i sa sobom tegli veliki crveni džak pun poklona za dobru decu. Njegovo veličanstvo --- Deda Mraz.

Ipak ću napisati još jedan post u ovoj 2008. godini )

Sinoć u 19h održan je Novogodišnji koncert Muzičke škole “Petar Ilić” u Aranđelovcu. Učestvovalo je 18 učenika i 6 nastavnika škole, koji su pred prepunom salom pokazali zavidno umeće. Bilo je to sat i po uživanja. Klinci su ozbiljni, posvećeni onome što rade i pre svega, božanstveni kada se posle uspešno izvedene tačke nasmeju od srca. Nastavnici su mladi i dostojni svojih učenika )

Muzička škola “Petar Ilić” grabi dalje u svojoj Davidovskoj borbi za prostor, nove klase i srednju muzičku školu, kojom bi veliki broj talentovane dece iz Aranđelovca, Topole i okolnih mesta mogao da nastavi školovanje. Ovako, mali broj roditelja se odlučuje da decu šalje od kuće posle osnovne škole, što zbog finansijskih što zbog emotivnih nemogućnosti. Srednjom muzičkom Aranđelovac bi rešio i problem profesora u nižoj muzičkoj koji u 90% slušajeva nisu odavde.

Nadam se da će opštinski čelnici imati više razumevanja za ovaj hram zdanja koji veliki broj dece drži daleko od poroka i plime neukusa kojima su svakodnevno izloženi u Novoj i svim sledećim godinama.

Ekonomista Roger Farmer ima predlog za izlazak iz krize. Kaže da država, odnosno centralna banka, treba da kupuje i prodaje akcije preduzeća koje su u nekom indeksnom fondu, kao na primer S&P 500. Na taj način bi mogao da se spreča velike oscilacije u ceni odnosno naduvani baloni i potpuni slom.

Tyler Cowen se ne slaže jer smatra da bi to otvorilo dodatne probleme. Ako nešto na tržištu vredi manje od onoga koliko vlada misli da vredi, ljudi bi masovno prodavali akcije i na taj način doveli centralne banke u poziciju da drže previše deonica. Ne bi se znalo koliko te deonice zaista vrede. Posledično sve akcije preduzeća koje nisu podržane (nisu u S&P 500) bi bile manje primamljivije za ulaganje jer ne bi bilo državnog osiguranja. Takođe navodi očigledan problem interesa službenika koji bi donosili odluke.

Za mene lično je dovoljan i argument da nije posao države da ulaže u preduzeća bez obzira da li bi to moglo da ima pozitivne posledice na ekonomiju uopšte. Ovakav potez bi nas postavio na vrh klizavog brega posle čega bi teško mogli da osporimo bilo koje drugo mešanje države u privredu.

Srećna Nova godina!Videćete, to će biti lepa i važna godina.
Biće velika – od januara sve do decembra.
U nju će stati svi rođendani i mnogo nezaboravnih trenutaka.
Biće to godina koja se pamti.
Negde će sagraditi put, negde most, negde školu.
Mnogi će se useliti u nove stanove.
Svi će se nečemu obradovati.
Slušaćemo dobre vesti.

To će biti godina u kojoj se raste.
Deca Srbije porašće u novoj godini za preko 10 miliona centimetara i za više od 10 miliona kilograma.
Mnogo će se prodavati ogledala i češljevi.
Lekari će zevati u ambulantama jer ćemo biti zdraviji nego ikad.
Biće to godina lepa kao slika.
Procvetaće bagrem i lipa. Rodiće ponovo trešnje, šljive i grožđe.
Nebo će biti plavo i veliko. Sunce će nam biti lepo i toplo.
Neko će napisati novu pesmu.
Neko će se prvi put zaljubiti.
Nove majke nosiće u rukama novu decu.
To će biti dobra godina.
Radićemo, učiti i pevati. Kad se zamorimo, uvek će na vreme doći subota i nedelja.
Završićemo neke važne poslove i započeti neke još važnije.
Svi ćemo se slikati, za uspomenu na tu dobru godinu.
Kad se ponovo sretnemo, 31. decembra, nećemo se poznati. Svi ćemo biti veći, lepši i pametniji.
Pričaćemo jedni drugima kako je bila lepa i nezaboravna, slavna 2009. godina!

Duško Radović

A mi vam želimo da uvek nađete povoda da se smejete, da budete okruženi i ispunjeni ljubavlju i da radite sve ono što će vas činiti srećnim. )

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37