Unosi za: Arhiva za 2008/12

Imamo debelu sreću da još uvijek nismo do te mjere zagadili svoje životno okruženje da bi morali kao siroti Azijati po ulicama nositi maske na licima, ili pod obavezno kupovati flaširanu vodu ili činiti neke slične, ‘razvijenom’ svijetu normalne radnje. Još uvijek nismo, no vrlo se brzo približavamo tome.

Na slici vidite koncept naprave koja detektira zagađenost zraka. Proizašao je iz uma dizajnera Yasuhiroa Akame, a čini jednu jedini stvar – vizualno prikazuje trenutnu zagađenost zraka u okolini u kojoj se nalazi. Cijela stvar isključivo je u konceptnoj fazi i uopće je pitanje hoće li i kada komercijalno zaživjeti.

Izvor…

croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2008/12/30/nema-sanse-da-mi-zagadeni-zrak-prode-pored-ovog-gadgeta/";croportal_title = "Nema šanse da mi zagađeni zrak prođe pored ovog gadgeta";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";
MacWorld se bliži, nešto malo više od tjedan dana je do uvodnog Keynote-a i moram primjetiti da je količina glasina u odnosu na prošle evente značajno manja, barem u količini detalja i vjerodostojnosti. Da li to znači da se Apple još jednom odlučio vratiti uzbuđenje iščekivanja sa što manje detalja i informacija kao i prijašnjih godina [...]

Istok Pavlović je ponovo napravio viral sajt, ovaj put na aktuelnu temu kićenja jelke - Okitijelku.com.

Okiti jelku

Kao što u pod-naslovu sajta piše, imate na raspolaganju jednostavnu dečiju igricu kićenja jelke (ako u blizini imate dece, ili se tako osećate - uradite to sa decom, ili sami), i mogućnost da kreirano remek-delo sačuvate za buduća pokoljenja na vašem desktopu kao “zidni papir”.

Kako se radi o igrici za “narodne mase”, tako je i cilj promocije ovog servisa za “iste mase” ™: blog Tračara.net. Ovaj blog ima svetlu budućnost, obzirom na odabranu tematiku koja “privlači kao Vidovita Zorka” ™!

Ovo je dobra prilika da svim čitao cima ovog bloga, a i šire, čestitam Novu godinu!

P.S. Ne volim da spamujem mailovima, i sl.
P.P.S. SNG = Srećna Nova Godina

Dragi moji,

Jutros je promrzla trava ispred mog doma... tanak i lepljiv led zarobio je predmete, grane velike lipe i čitavu Prirodu.

Interesnatno je kako se ta priroda, moćna i snažna, prepušta ledenom gospodaru bez opiranja... poklanja se zimi, jer njeno je vreme.

Neka je tako... kad je tako Deda mraz brže pronalazi put do zajapurenih i nasmejanih lica mališana; mojih i vaših i naših... kad je tako, put mu je lakši ;)

Kad osetim taj ledeni dah kroz vazduh koji udišem, znam da je vreme praznika, vreme mira, vreme za porodicu i vreme darivanja i praštanja :)

Češće se smejem, češće sam šašava i zabavna, draži su mi ljudi...

Istini za volju, kada osetim taj dah znam da je negde nekome i hladno i da nema toplinu neke bezuslovne ljubavi i da samuje u tuzi bez zagrljaja. Zato nikada nije apsolutno lepo. Nikada nije ni apsolutno ružno; ništa nije ni toliko belo, ni tačno, ni netačno.

 

Imam još jednu želju za vas... punooo strasti...Želim da ovu godinu završim mislima o sreći i ljubavi.

Želim da njen kraj provedem sa onima ka kojima putuju moje misli i koje ljubim i volim.

Da potsetim sebe da sam tako mala, u svojoj veličini a velika u svom značenju i da sve što činim predstavlja ispunjenje obećanja iskrene dobrote: voleti i praštati; želeti i maštati; grešiti i stvarati; rasti i ostati veliko dete!

 

 

Želim vam dom prepun osmeha, kuću prepunu dragih glasova, misli prepune nadanja, korake ispunjene lakoćom, snove ispunjene željom i strašću, da vas greje i hrabri; ljubav, da vas miluje i kada ste sami; želim vam mogućnost izbora pravog ili "pogrešnog" puta i nove izazove!

 

Neka vas u Novoj 2009. osnaže Nova prijateljstva, neka vas Nova prijateljstva potsete na ranije godine, duše i misli... koje su vas dovele ovde; na ovo brdo sa kojeg jasnije vidite i na kojem ste srećni!

Nasmejte mi se jednom, osetiću to na daljinu... kao da vas gledam, kao da vas čujem...

Srećna sam!

Bila je ovo dobra godina ;)

 

 Dom je tamo gde je ljubav

 


Christmas gift suggestions:

To your enemy: forgiveness.
To an opponent: tolerance.
To a friend: your heart.
To a customer: service.
To all: charity.
To every child: a good example.
To yourself - respect.

Oren Arnold

 

 

 

 

 

 


 Vaša Dragana!

 

 

Kao što u tekstu stoji: Možda da, možda ne. Nije sigurno, verovatno, očekujemo, bili bi smo radosni kada bi tako ispalo, veoma smo zabrinuti ako ispadne drugačije, ako bude bilo da ispadne kroz prozor, ondak ajte da budemo u prizemlju. Parafraza: onaj ko nisko sedi ne može gore pasti – od patosa. Ko stigne do patosa, taj je sigurno pao. Dakle, ništa nije sigurno, sve je relativno, ili je dosta toga nesigurno. Mogli bi smo ovo razvlačiti, kao što poslanici u republičkoj skupštini razvlače sve i svašta. Jedino što je sigurno, što je sto posto, jer drugačije ne može biti, da će oni na vreme primiti svoje plate, dodatke ovakve i dodatke onakve, jer oni su to zaslužili, čak i onda kada ogromna većina nas smatra da bi oni, poslanici, trebali nama da plaćaju što sede u tim neudobnim poslaničkim klupama.


Svejedno, iako smo ih mi birali. Ionako ne želim o njima, već o Subotici, o Paliću, o prečistaču koji je, jašta, trebao biti gotov… Uglavnom kasni, kasniće više od pola godine. I niko neće odgovarati. Holandska firma, kao glavni izvođač radova, ne može odgovarati jer u njihovoj zemlji se nalazi Hag. Svi mi znamo šta znači Hag. A i da ne znamo, bilo bi isto. Ergo, prečistač kasni i mi tu, na žalost, ne možemo ništa, iako se ovakve stvari u ozbiljnim državama kažnjavaju debelim penalima. Ali ko mene uopšte uzima ozbiljno. Sigurno ne oni koji moju državu smatraju neozbiljnom. No, mi smo izgleda već navikli na ove stvarčice. Tu su pokriveni bazeni koji uopšte nisu pokriveni; skelet poput onog kostura u centru. Valjda je s njim sve i počelo. Plato Dr Djindjić je samo dobar primer da nismo dobri, što ne znači da smo loši. Samo smo malo neodgovorni, u stvari… malo smo mnogo neodgovorni. Izgleda da nam se može. Verovatno stanemo na crveno svetlo, ali nije sigurno; verovatno se zaustavljamo pred pešačkim prelazom, ali to baš i nije sigurno. Ono što sledi svi znamo, ili…
JASIKEVIČEUS GRANDE

KRALJEVO - Gotovo da ne prođe dan, a da neka prodavnica u Kraljevu ne bude opljačkana ili neka kuća obijena. Samo u petak, u roku od jednog sata, razbojnik naoružan pištoljem opljačkao je menjačnicu „Nada“ u Ulici cara Dušana i prodavnicu „Deana“ u Oktobarskih žrtava i pobegao sa plenom nešto većim od hiljadu evra. Najčešći [...]

lepinje

Potreban materijal:

500 brašna
3dl vode
2 kašičice šećera
parče kvasca
so i ulje

Priprema:

U 3dl mlake vode rastopiti parče kvasca, dodati kašičicu šećera i kašiku brašna, promešati i ostaviti 15 minuta da naraste. U vanglu staviti brašno, dodati kašičicu soli i to zamesiti sa kvascem. Testo treba da bude malo mekše nego za hleb. Dobro ga obraditi, podeliti na pet delova, pa oblikovati loptice. Svaku razviti oklagijom, tako da se dobije tanka lepinjica. Lepinje poređati u podmazan pleh, pokriti i ostaviti pola sata da narastu. Pre pečenja svaku namazati uljem, vodom i žumancetom, i peći u dobro zagrejanoj rerni.

Evo kako izgleda ekonomska istorija sveta. Prva pouka je da bogatstvo nije prirodno stanje, siromaštvo jeste. U 12 hiljada godina, koliko pokazuje ovaj grafik, ekonomski rast praktično ne postoji sve do 18. veka, a stvarno se ubrzava tek u 19-om. Zato pravo pitanje danas nije zašto su neki delovi sveta još uvek siromašni, nego kako su uopšte neki uspeli da za tako kratko vreme postanu toliko bogati. I to grafik pokazuje period posle 10 hiljada pre nove ere, kada je počela organizovana poljoprivreda, a ne zaboravimo da je izostavljeno je nekih sto hiljada godina plemenskog života, lova i sakupljanja plodova.

Ekonomski prosperitet je u istoriji čoveka, pa čak i u istoriji ljudske civilizacije, još uvek veliki izuzetak. Kad bi se vreme od nastanka homo sapisensa do danas sabilo u jedan dan, to bi značilo da je ovaj vrtoglavi ekonomski razvoj počeo u dva minuta do ponoći. Eto toliko je besmisleno govoriti o uzrocima siromaštva, ono prosto jeste tu dok čovek nešto ne napravi. Zato je i naslov prve sistematske ekonomske rasprave iz 1776. glasio "Istraživanje o prirodi i uzrocima bogatstva naroda". Tada je u kolektivnom sećanju još uvek bilo da je siromaštvo normalno stanje, dok je fenomen stvaranja bogatstva ni iz čega trebalo ispitati.

No related posts. No related posts.
What is the difference between a physicist, an engineer, and a mathematician? If an engineer walks into a room and sees a fire in the middle and a bucket of water in the corner, he takes the bucket of water and pours it on the fire and puts it out. If a physicist walks into a room [...]
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37