Unosi za: Arhiva za 2009/01

…pa sam odlučio da zatražim pomoć. On je bio baš ljubazan i pomogao, jedino…. nestao je kolor film pa je fotografija crno-bela Zahvaljujem se na velikoj pomoći
Praznična euforija i slavlja nose sitnicu koja može da zasmeta, ne zbog ekstremnog nacionalizma već zato što para uši. Makar sam ja navikao da prijateljima iz Srbije čestitam sa „srećno“ a onima iz Hrvatske sa „sretno“. Smatam to poštovanjem osobe kojoj se obraćam.
Iskrene čestitke sretnoj dobitnici nagradne igre! Logitech G5 Laser Mouse osvojila  je dpetra1972@gmail.com! Hvala svima koji su se uključili u ovu nagradnu igru, sretna nova godina!

Kofer je Dovlatovljev a Srce tame Konradovo.

led — tisina
usnuli zombiji
ptice — grane
napusteni parkovi

klupe — splavovi
usamljeni koraci
dah — san
iznevereni koncepti

zidovi — ulice
sruseni znakovi
prozori — zgrade
zatvoreni svetovi

Srećna Nova 2009.…nekoliko finih stvari
u ovoj skroz Novoj 2009. godini.

Ono što ja Vama želim, neću ovde napisati, jer se onda možda neće ostvariti.

Hvala Vam svima koji ste po koju reč ovde ostavili, hvala i Vama koji čitate bez reči…

Ja ću biti tu i dalje, pa svratite kad stignete.
Virtual ili Real…

Srećna Nova godina.

Ovako: na samom početku ove Nove godine, priznajem da ovaj tekst pišem sada, 30 Decembra, uveče u 19,oo sati. Pijuckam čaj i ispijam poslednje gutljaje zameđene rakije, koja je zaostala od “prvog” Božića; za drugi, januarski, pobrinuću se kasnije. Priznajem i to da neću biti na trgu, i toplo se nadam, da se narod koji je izašao pred Gradsku kuću, proveselio na pravi i jedini prihvatljiv način; uz dobru volju da se ne ljutimo ni na koga, sa makar 500 dinara u džepu – da se pojede i popije nešto; nadam se da je vatromet, za ove naše prilike, bio skoro veličanstven, i da baš i nije bilo toliko hladno kao što je sada, minus 7, mereno na izlazu iz moje zgrade.
Dakle, došla je Nova, a (da li je?) otišla u zaborav ona Stara, videćemo! Da li su ovakve ili onakve krize, koje su nam zapretile pred kraj prošle, zakoračile u naše domove već početkom ove najnovije, sveže nadošle godine.


Iako se ne isplati plakati za onim što je prošlo, može biti da ćemo žaliti za godinom koja je za nama. Premda se radi o prostim brojkama – koža je koža, naročito ako je vaša. Naravno, narod i narodi sa ovih prostora uvek su bili skloni brzom zaboravu. Verujem da se mnogi još sećaju devedesetih godina prošloga veka, poslednjih deset godina druge hiljadarke. Ili je sve to bio san? Videćemo! Uglavnom, ja ću i ove Nove 2009 godine, ako se ne desi nešto nepredviđeno, u sto osamdeset i kusur tekstova, ukazivati na faličnosti u životu grada Subotice. Da li će to pomoći da nam u gradu bude bolje? Ne znam. U svakom slučaju, meni, kao građaninu Subotice, ako srce baš i ne bude bilo na mestu, budite sigurni da će mi savest biti čistija od mnogih koji ruše i grade ovaj grad. Srećna Vam Nova!
JASIKEVIČEUS GRANDE

Srećna Nova 2009-a! :-)Drage blogerke / blogeri, dragi verni čitaoci i svi vi koji zalutate na strane Vesic.Org sajta:

Srećna vam Nova 2009. godina! -)

Zdravlja, ljubavi i sreće - sve ostalo je manje važno -)

Dragi prijatelji i slučajni prolaznici, prošla je još jedna godina, nekima lepa a drugima manje lepa. Svi će je pamtiti po različitim stvarima, ono što je bilo lepo pamtite, ono što nije probajte da zaboravite. Pred nama je nova 2009. godina. Svima vama želim da puno zdravlja, ljubavi, sreće i uspeha u Novoj 2009. godini. Takođe, želim vam [...]
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37