Unosi za: Arhiva za 2009/02

Taman kada sam pomislio – potop, kada je četiri-pet dana neprestano padala kiša, sipilo sa neba, nit prolećna nit jesenja, već neka zimska koja se tek poslednjih decenija javlja, opet nas Onaj od gore spašava.

Napunjene su akumulacije po hidrocentralama, znači biće skupe struje, kullture (koji uzvišeni naziv) na njivama napojene i kiša je mogla da stane. Sve nam nekako po taman. Neko baš roditeljski vodi brigu o nama, a nama lepo. Ne dozvoljava da nam bude loše, da nam bude teško, pa kada su prepucavanja o poskupljenju, a on autoritativno preseče. Bar na par dana. Kada su polemike oko nastavka drugog polugodišta, ili ti letnjeg semestra ništa manje autoritativno vikne i reši problem bar na nedelju-dve. Kada su debate oko plata i ekonomskog razvoja, oko ulaska i izlaska, oko odbrane i večne vernosti, oko dinara, pogotovo oko evra, oko recesije, možeš misliti, ili stabilnosti, iznova autoritativno drmne rukom o sto i da vidiš – rešenje samo od seba, bar na trenutak-dva.

prostprost1

Obrni, okreni dobro je da o nama uvek brinu, ne dozvoljavaju da se udavimo, da budemo potopljeni, da se zagnjurimo i više ne izronimo. Ma potrebni smo mi njima, a to saznanje nam baš prija, miluje nam dušu.

A zašto gnjurac u naslovu?

Pa to mu dođe kao sinonim za podvodača, a sa njim zna se, možemo slobodno da se j…o, samo da se ne udavimo.

aleandro minore

brze kiflice sa šunkom

Potreban materijal:

180gr margarina ili masti
1 jaje
2 kašike milerama
malo soli
250gr brašna
150gr šunke
žumance

Priprema:

Zamesiti testo od brašna, umućenog margarina, milerama, jajeta i soli. Razvući testo, pa ga iseći na kvadratiće ili trouglove. Na sredinu staviti malo seckane šunke i savijati kiflice. Premazati žumancetom i peći dok ne porumene.

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37