Unosi za: Arhiva za 2009/03

Istok Pavlović sada već tradicinalno pravi veoma uspešne online viralne kampanje, tako da je u najnovijem primeru VestiSrbija.com upotrebio u svetu poznati sistem (ali kod nas još ne) kreiranja “vesti” od strane jednog prijatelja (prijateljice) koja/koji se šali sa drugarima…

VestiSrbija.com - viralna kampanja za sajt Tracara.com

(more…)

Šta uče studente na Ekonomskom fakultetu u Beogradu? Dejan Miljković, profesor Ekonomskog fakulteta, predlaže nešto što se zove Novi ekonomski koncept za prevazilaženje krize u Srbiji. Stomak mi ne dozvoljava da čitam ceo tekst, ali pogledajmo sledeći tačku njegovog plana:

-- zamrzavanje cena domaćih proizvoda najmanje na period od 9 meseci nakon uspostavljanja novog koncepta; I obrazlaže:

Zamrzavanje cena domaćih proizvoda verovatno će se protumačiti kao neverovatan potez, posebno od pristalica neoliberalizma i pobornika slobodnog tržišta. Ali ne vidim zašto bi to bilo toliko neverovatno, i zašto je to manje prihvatljivo od zamrzavanja plata, ili recimo vođenja ekonomije na principu „časna reč“? Kada ideja bude predstavljena kroz konkretan ekonomski mehanizam uočiće se smisao ovog „neverovatnog“ poteza.

Jeste neverovatan potez i još je neverovatnije da ga predlaže jedan ekonomista. Ali potez nije neverovatan za "pristalice neoliberalizma i pobornike slobodnog tržišta", nego za sve one koji imaju OSNOVNO ekonomsko obrazovanje. Pitajte Krugmana ili Stiglitza ili bilo kog drugog socijalističkog ekonomistu koji poznaje osnove ekonomije šta misli o zamrzavanju cena i vidite gde će vas poslati.

Kako je to drugačije od zamrzavanja plata? On očigledno nije shvatio da se predlozi zamrzavanja plata koji figuriraju u javnosti odnose samo na javni sektor, na državne službenike, a ne na privatni.

Ja se ne sećam da smo na ovom blogu ikada i kritikovali koncept zamrzavanja cena, jer smo mislili da se tako nešto zdravorazumski podrazumeva. Ali evo, za one profesore Ekonomskog fakulteta koji to ne razumeju, ukratko šta bi bili efekti jedne takve mere:

1. Prvo će se formirati redovi, a onda će sve što je ispod realne tržišne cene biti razgrabljeno iz prodavnica i rafovi će biti prazni kao '93;
2. Prodavci neće više ni donositi novu robu, proizvođači neće proizvoditi, što će uništiti ekonomiju Srbije;
3. Nasilje nad privatnom svojinom koje tako bude izvršeno će zaustaviti bilo kakva dalja ulaganja u Srbiju, domaća ili strana;
4. Kad se kontrola cena jednom podigne, cene će jednokratno skočiti na nivo na kojem bi inače bile, što će svu prethodnu štetu koju ste napravili učiniti uzaludnom.

To će se dogotiti, kao što kažu osnove mikroekonomije i kao što kaže iskustvo sa ovih prostora prethodnih decenija. Plan koji Miljković naziva "Novi koncept... ", kao da je izašao iz kabineta Mike Špiljka, jer komunističke vlasti su do kraja 1980-ih to više puta to probale i nijednom nije upalilo. Ivica Dačić to verovatno zna i razume problem. Kad pomislim kakvi su nam pojedini ekonomisti koji u medijima nastupaju kao javni intelektualci, prestanem da se žalim na vladu.
Duci je ponovo bio gost na TV Jesenjin, u sportskoj emisiji:”Kontranapad”, gde je preko sporta kritikovao kapitalizam kao jedan monstruozni fašistički poredak koji u trci za nezaježljivim profitom uništava sve pred sobom: ljude, život, prirodu… i zato ima ekocidni karakter. Sport je kapitalističkom poretku samo instrument u vidu duhovne droge koja služi da se masa [...]

Autopilot
oooOOOOOOOOoooooooooooo ?: :?: ?:

zzzzzZZZZZZZzzzzzzzzzzzzz….
Slicni postovi

addthis_url = 'http%3A%2F%2Fwww.dedabor.com%2Fhumor%2Fautopilot%2F'; addthis_title = 'Autopilot'; addthis_pub = '';
Univerzijada je, posle Olimpijskih igra, najveće i najmasovnije sportsko takmičenje koje se može organizovati u jednoj zemlji. Oragnizuje se svake druge godine u nekom od gradova zemalja – članica Međunarodne federacije univerzitetskog sporta. Ove godine domaćin univerzitetskih reprezentativnih sportista je naš Beograd, tačnije naša Srbija. Pre nas, 2007. godine Univerzijada je održana u Bankoku. Baš lepo… Prilika da nacija [...]
Saša Radulović ima sjajan post.

Svetski muzičari se žale na zarade u Beogradskoj filharmoniji a ne nude pare.
KRALJEVO - Zbog visokog vodostaja Ibra ugroženi su bunari u Žičkom polju, a samim tim i uredno vodosnabdevanje Kraljeva. Nivo Ibra dostigao kritičnu tačku za izlivanje u Žičkom polju. Brodić restoran povezan za splav „Kraljica Ibra“ sinoć oko 22 časa se odvezao i zaplovio Ibrom prema Zapadnoj Moravi. Kako je za Radio 996 rekao [...]

Spring salsa blosom

Nakon par nedelja odmora i male pauze sa salsa dešavanja u Nišu, Dirty Dancing Team vraća se “u igru” sa jednom velikom salsa žurkom na Pravnom fakultetu.

Žurka pod nazivom Spring Salsa Blossom je prva u nizu salsa žurki u prolećnoj sezoni, i biće tematska.

Tematika žurke je početak proleća, što znači da će biti neophodni i neki prolećni detalji - razni cvetići u kosi, leptirići, cvetni dezeni, … ili bilo šta u svrhu prizivanja lepšeg i toplijeg vremena.

Dirty Dancing Team je za ovu priliku uveo i neke promene i zanimljiva iznenadjenja za sve salserose.

Žurka će biti održana u petak (03.04.2009) a organizovan je i besplatni promo čas reggaetona od 21-22h.

Nadamo se da ste se dobro odmorili i naučili da igrate Cupid Shuffle, jer će ova prva prolećna salsa u klubu na Pravnom fakultetu biti veoma energična i vesela!

Vidimo se na žurci!

No related posts.

Dragana je u velikoj meri slična ali i drugačija od onoga što ste do sada mogli da zaključite. Posao razumemo kroz ljude, život osećamo zbog njih… na ovom mestu ću vam češće i direktnije pokazati sebe i ponuditi vam svoje misli. Verujem da ćete tako lakše razumeti i neke teške reči i ozbiljne tekstove… uživajte. Još [...]

23. marta je mojoj sestričini Kristini bio rođendan. Tetka je bila zadužena da napravi tortu )

pesak torta

U 1/2l mleka skuvati 6 pudinga od vanile sa 18 kašika šećera. Može se dodati i 1 kesica vanilin šećera. Kada se puding ohladi u masu umešati predhodno umućen 1,5 margarin. Masu podeliti na tri dela, pa u prvi deo dodati 300gr mlevenog keksa, u drugi deo dodati 300 gr kokosovog brašna, a u treći deo dodati 200gr rendane čokolade. Sjedinjeno ređati na pleh, prvo masu sa keksom pošto je najčvršća, a druga dva po želji. Preko torte staviti umućena dva šlaga uobičajeno i ukrasiti po želji.

pesak torta

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37