Unosi za: Arhiva za 2009/04

Jedna je dama jutros dobila pesmu… samo svoju… o sebi. Zaista zaslužuje da bude objavljena: Smem li da ti kažem gledam te Smem li da ti kažem  volim tvoje usnule oči Smem li da ti kažem plašim se I možda završim poslednji let na tvojim usnama Možda moji snovi počivaju u snu tvog pogleda Možda se plašim dodira tvoje duše Možda se [...]

lenovo-e28093-ideapad-s10e

Vodeći hrvatski mobilni operater T-Mobile danas je ponudu obogatio jednim od trenutačno najpopularnijih malih prijenosnih računala, a riječ je o prvom modelu mini-prijenosnika renomiranoga svjetskog proizvođača Lenovo – IdeaPad S10e.

Lenovo IdeaPad S10e u T-Mobile ponudi dolazi s PCMCIA karticom E870 W’n'W ExpressCard IV u paketu, a dostupan je u svim T-Centrima. Cijena samoga uređaja je 2.698 kuna dok se uz potpisivanje pretplatničkog ugovora na 24 mjeseca u tarifnom modelu Mobile Internet 3GB i Mobile Internet Team 3GB može nabaviti već po cijeni od 998 kuna. Također, T-Mobile nudi dvogodišnje jamstvo na uređaj te daruje i neoprensku zaštitnu torbicu.

U posebnoj promotivnoj ponudi koja traje do 30. lipnja 2009., T-Mobile svojim korisnicima koji potpišu novi ili produže postojeći ugovor za neki od podatkovnih tarifnih modela omogućuje surfanje u prva tri mjeseca po cijeni od tek 1 kune mjesečno.

www.t-mobile.hr

croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2009/04/30/maleni-lenovo-ideapad-s10e-u-ponudi-t-mobilea/";croportal_title = "Maleni Lenovo IdeaPad S10e u ponudi T-Mobilea";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";Pošalji na Facebook, Twitter...
Pre svega, moram da konstatujem da Ivica Dačić za mene predstavlja jedno od najprijatnijih iznenađenja u ovoj vladi. Dakle, ne kažem da sam nešto ekstremno zadovoljan time šta i kako radi, već da je, kao ministar, bolji nego što sam očekivao. Takođe, mora se priznati da SPS nije mnogo "zastranjivao" u svom levičarenju. Da li je to zato što su odustali od nekih ideja, ili zato što se ostatak vlade približio njihovim idejama, ne znam.

E sad, da pređemo na intervju u Politici, u kojem Dačić govori o mnogo toga, ali je meni par stvari upalo u oko.

Prvo, vezano za svetsku ekonomsku krizu, Dačić kaže "Ovo je krah neoliberalnog koncepta kapitalizma. Odgovor na svetsku ekonomsku krizu jeste veća uloga države". Naravno da se ja sa time ne slažem, ali nije to poenta. Poenta je u sledećem - ako Dačić već smatra da odgovor na krizu mora da bude veća uloga države, zašto onda podržava ovu vladu? Ova vlada nije na krizu reagovala povećanjem uloge države, ni apsolutno, a posebno u poređenju sa nekim drugim državama. Zašto on nije insistirao na povećanju poreza i dodatnom regulisanju banaka, ili za šta god misli da se treba dodatno regulisati?

Drugo, vezano za policiju, Dačić kaže da oni nemaju dovoljno ljudi, sredstava i svega ostalog. To je, verujem, tačno. Ali, da li on ne shvata da je policija u takvu situaciju dovedena UPRAVO zbog "veće uloge države" u svemu ostalom? Kada bi država prestala da se bavi raznoraznim stvarima kojima ni ne treba da se bavi, bilo bi daleko više para za one stvari kojima država mora da se bavi (policija, pravosuđe, vojska).

Treća bitna stvar su plate u državnoj upravi. Dačić kaže da policija ima ozbiljnih problema u popunjavanju ljudstva u Beogradu, pa ljudi moraju da putuju svaki dan na posao iz drugih krajeva Srbije. Meni to sugeriše da bi plate u državnom sektoru morale da u određenoj meri zavise od lokalnih troškova života. Koliko ja znam, to je standardna praksa u mnogim zemljama, a značilo bi da lekar u Medveđi ima nižu platu od lekara u Beogradu, zato što su neki troškovi života (na primer, stanovanje) daleko viši u Beogradu. Možda bi još bolje bilo prosto decentralizovati policiju i prepustiti određivanje plate lokalnim vlastima u skladu sa uslovima na lokalnom tržištu radne snage.

Četvrta stvar koja mi se učinila zanimljivom je izjava da je "pucanj u policajca - pucanj u državu". Mnoge zemlje imaju slične odredbe u zakonu, po kojima su policajci i druga "službena lica" zaštićenija od ostalih, u smislu da se napad na njih strožije kažnjava nego na neka druga, "obična lica". Ne znam konkretne odredbe našeg Krivičnog zakona, ali sam prilično siguran da i kod nas nešto slično postoji, tako da ne znam na šta tačno Dačić misli. Možda misli da će u buduće, ne samo sud posebno kažnjavati napade na policajce, već da će i sama policija davati prioritet tim slučajevima u odnosu na ostale.

Meni se to ne sviđa, mada mislim da mi je jasna argumentacija. Jednostavno, ne vidim zašto bi život policajca ili političara bio vredniji od života vozača ili lekara. Čak i da zanemarimo da takva zakonska odredba verovatno nije u duhu člana 21. stav 1. Ustava koji kaže "Pred Ustavom i zakonom svi su jednaki", meni se čini da je to duboko nemoralno.

moram dirati lišće šutke

dan je otkrio svoje gole grane

sive vlažne umorne ne smijem pričati

puštam ptice

Nevenka Pupek

Dani otvorenih računarskih sustava / Hrvatska konvencija korisnika Linuxa DORS/CLUC 2009Dani otvorenih računarskih sustava / Hrvatska konvencija korisnika Linuxa (DORS/CLUC) 2009 u organizaciji Hrvatske udruge Linux korisnika (HULK) i Hrvatske udruge za otvorene sustave i Internet (HrOpen) će se održati od 6. do 8. maja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (Unska 3) u Zagrebu. Prva dva dana će biti konferencijskoga tipa, dok će treći ispuniti poludnevni seminari i radionice stranih i hrvatskih predavača.

Detaljnije »

Dodaj komentar »

Plastični, gumeni, drveni, kockasti, okrugli, valjkasti - gotovo da nema oblika u kojem nije sada viđen USB stick. LaCie i dizajnerski studio 5.5 Designers predstavili su 5.5 seriju USB stikova, drugačiju od drugih. Umjesto izmišljanja kojekakvih oblika i materijala rekli su zašto USB memorijski “ključ” ne bi bio ključ, vrlo domišljato zar ne? [...]

Pošto je počela sezona intenzivnije posete pijacama imam jedno pitanje za sve koji navrate ovde, a u cilju stimulacije za izbacivanje plastičnih kesa iz upotrebe.
Koja slika će vas pre inspirisati da skoknete do pijace?

Slika br. 1 - preuzeta odavde.

ili

Slika br. 2 - preuzeta odavde.

Ja sam pletenu korpu odavno nabavila i intenzivno je koristim. ;)

Pošalji: Digg del.icio.us Facebook Google E-mail this story to a friend! Furl MySpace Print this article! Reddit Spurl StumbleUpon Technorati Tumblr TwitThis

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Sutra je Praznik rada. Radnička gordost danas poprima pomalo nezačinjen ukus, postaje bljutava, neukusna. Sve na svetu treba negovati da bi opstajlo i živelo, pa tako i ovaj radnički praznik ukoliko ga ne budemo zalivali kao ono cveće u saksiji, uvenuće. Zato glavu gore, nedajmo svoj praznik, a sutra juriš na uranak.

Taj uranak može da bude naravno i u sedam, može i kasnije, ma može i u podne, pa čak i popodne a da se eto zove urankom. Kako god bilo pođite u prirodu, izađite u svoje dvorište ako ga imate, odšetajte do nekog parka, na Palić obavezno, a ako Vam je Palić daleko, ako nemate automobil (zamislite ima nas i takvih), ako izbegavate gužve u autobusima ili šinobusima, ako ste nostalgični za izgubljenim tramvajem, ako ste u centru grada pođite obavezno do Dudove šume.

maj-2

Nekada je u ovom gradskom parku koje se zove šuma, u kojem ima različitog drveća ali nikako i dudova, mada se zove Dudova šuma, zapravo bilo centralno okupljalište subotičana.

Nisam nostalgičar iz prostog razloga što je Palić nezamenljiv, ali tek sećanja radi da one starije podsetim, a mlađe upoznam kako se u Dudovoj šumi događalo centralno gradsko okupljanje za 1.maj. Mnogo nasmejanih subotičana i njihovih gostiju koji su bez obzira na svu raznolikost, jedinstveno pohodili ovu najveću zelenu oazu u centru grada, proslavljali su svoj praznik lepo obučeni, jeli razne domaće specijalitete sa roštilja, gostili se šunkama i kobasicama, uživali u čorbama i paprikašima i sve to uz mladi luk, sladili se alvom, onom žutom i domaćim kolačima, radovali se susretu sa prijateljima, da bi potom pošli na čašu piva ili po koji špricer, bozu ili prirodnu limunadu u restoran koji je bio smešten u središtu parka.

Ni njega danas nema, kao što ni tramvaja nema.

Njih baš ništa nije zamenilo ali su slavljenicima, odnosno radnicima ostala obećanja.

aleandro minore

Aktuelna tema, a jedan od odgovora kako se prenosi svinjski grip mozda bude i na ovoj slici P

DEDABOR

ps.ako mi Photobucket i ovu sliku zabrani, nikad vise ni jednu necu tamo da stavim, idem kod drugog…
Random Posts

addthis_url = 'http%3A%2F%2Fwww.dedabor.com%2Fhumor%2Fkako-se-prenosi-svinjski-grip%2F'; addthis_title = 'Kako+se+prenosi+svinjski+grip'; addthis_pub = '';

philips-32pfl5404h

Novi Philipsov LCD TV prijamnik 32PFL5404H s ugrađenim MPEG4 DVB-T/C tunerom omogućuje uživanje u odličnoj HD slici i zvuku i bez dodatnog prijamnika (set top boxa). Atraktivnog dizajna i uz napredne tehnologije, novi LCD TV prijamnik dijagonale 32 inča pruža potpuni audio-video doživljaj.


Slika je dodatno poboljšana patentiranim Philipsovim tehnologijama kao što su Pixel Plus HD i dinamički kontrast. Pixel Plus HD obrađuje digitalnu sliku i usklađuje dolazne piksele te stvara prirodnu, živu sliku punu detalja i bez smetnji neovisno o HD izvoru. Dinamički kontrast 50.000:1 zaslužan je za jasnu i oštru sliku izraženih boja i crnih detalja.

Uz sliku, jednaku pozornost Philips je posvetio i kvaliteti zvuka koja je unaprijeđena ugrađenom Incredible Surround tehnologijom. Incredible Surround znatno povećava zvučno polje stvarajući pravi surround doživljaj i bez dodatnih zvučnika. Sustav zvučnika u potpunosti je uklopljen u elegantan dizajn LCD-a, što ga čini gotovo nevidljivim.

Za ljubitelje multimedijske zabave, Philipsov LCD pruža i dodatne mogućnosti povezivanja. Tako je USB priključkom osiguran izravan pristup omiljenim slikama, glazbi ili videosnimkama. Ovaj LCD TV moguće je i putem PC ulaza povezati s osobnim računalom te ga kao monitor koristiti za rad ili zabavu. Uz tri HDMI priključka jednostavno se povezuje i s ostalim HD izvorima.

Philipsov novi LCD TV prijamnik 32PFL5404H može se kupiti u svim bolje opremljenim trgovinama s tehničkom opremom po cijeni od 3890 kuna.

croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2009/04/30/novi-philipsov-lcd-tv-s-digitalnim-tunerom/";croportal_title = "Novi Philipsov LCD TV s digitalnim tunerom";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";Pošalji na Facebook, Twitter...
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37