Unosi za: Arhiva za 2009/05

Aktuelna generacija studenata Specijalističkih strukovnih studija iz e-poslovanja na Fakultetu tehničkih nauka je ubedljivo najvrednija generacija studenata ovih studija do sada (da se drugi studenti ne uvrede) - Od 17 studenata ove generacije, u proseku je njih 15 (!) slušalo sva (!) dosadašnja predavanja i izašlo na dosadašnje ispite. Danas je bio ispit iz predmeta Internet marketing, [...]
Na jednom od mojih omiljenijih sajtova sa dečjim aktivnostima Crafty Crow trenutno je aktuelna abeceda. Svako slovo dobija po nekoliko odgovarajućih aktivnosti. Krenuh da izdvojim poneku, ali previše dobrih ima. Sačuvajte adresu, ili ubacite blog u vaš rss čitača, jer tek su na pola stigli
Ovih dana sam imala prilike da se uverim vise puta kako bogatstvo nije novac, vec duh i raspolozenje. Zapravo, ili ste jedno ili drugo, retko ko moze imati oboje. Elem, bila je ovo bogata nedelja. Prvo da krenem sa onim hitnim, a to je da vas obavestim da ce se danas i sutra (30. i 31. maj) [...]
Leta 2007-me provele smo nedelju dana u Rovinju. Nije cak bila ni puna nedelja, jedva sest dana. Taj ekstra dan, sedmi i poslednji dan u jednoj nedelji,  je dodao neocekivanu paletu celom iskustvu, i mozda zbog toga ta kratka nedelja ovako dugo i sporo putuje. Smesta se negde, ili mene namesta. Mozda je samo bio u [...]


svaka sličnost sa suvremenicima, namerna je.
monthy python spot the looney

Google Wave je novi servis za komunikaciju (browser/messanger-like app) koji kombinuje mnoge, već poznate, karakteristike dosadašnjih web komunikatora ali uvodi i nova, do sada neviđena rešenja koja vas, sigurno, neće ostaviti ravnodušnim.

GW je u potpunosti open source projekat koji dozvoljava svima da se aktivno uključe u njegov razvoj. Zvaničan start Google Wave je najavljen za drugu polovinu ove godine.

Facts:

Developers: Lars Rasmussen i brat mu Jens Rasmussen (napravili i Google Maps)

- API
- Wave Protocol
- Screenshots
- Video
- Sign up for updates

[Post to Twitter] Tweet this post

Prilikom javljanja na oglas za posao ljudi se obično trude da se dodvore potencijalnom poslodavcu kako bi zasijali u njihovim očima i dobili posao. Nije li to sve ironija na nešto poput ovog propratnog pisma uz biografiju?

Definicija, šta je to paralelno po udžbeniku iz geometrije, kaže da je to svojstvo nekih pravaca da se nikada ne seku, odnosno da je paralelizam uporedno delovanje.

Čista teorija, ali evo kako to biva u praksi.

Ovi predlažu naravno ovo, oni predlažu naravno ono.

Ovi nastupaju naravno ovamo, oni nastupaju naravno onamo.

Ovi rešavaju ovaj deo problema, oni rešavaju onaj deo problema.

Ovi se slikaju samo ovamo, oni iskljućivo onamo.

paralel

Ovi otvaraju ovaj deo puta, oni samo onaj, drugi deo puta.

Ovi se baš trude da ovo realizuju, a o ni da ono obave.

Ovi se susreću sa ovima, a oni sa onima, a i sa kim bi drugim?

Ovi presecaju ove vrpce i nema druge, dok oni samo one.

Ovi su sa ovima, a oni sa onima i ne mešaju se baš.

Ovi su na fudbalu, oni na odbojci, ovi na vaterpolu, oni na stonom-tenisu, ovi na rukometu, a oni na velikom tenisu.

Ovi smerno prate ovo, a oni u inat ono.

Eeeee, ali ovi troše ovaj novac iz budžeta, dok oni iz istog budžeta troše onaj novac.

I jednima i drugima su usta, ma bila i ova i ona, puna meda kako je zajednički, građanski, tolerantni i iznad svega demokratski život i suživot ono na čemu počiva razvoj, ovaj ili onaj u sada izgleda već ovoj i onoj Subotici.

Tu su i ovi i oni, samo nas nigde nema.

aleandro minore

sony-ericsson-yari

„Yari je prvi mobilni telefon s kontrolom igranja uz pomoć trzaja i pokreta van japanskog tržišta,” izjavila je Catherine Cherry, Manager za tržišno poslovanje u Sony Ericssonu. „Vrijeme je da se krećete kao što se nikada prije niste kretali uz pomoć mobilnog telefona! Uz igranje kontrolom trzajem i pokretom, umjesto pritiskanja tipki na telefonu, pokrećete svoje tijelo, što vam daje posve novo iskustvo igranja, a istovremeno vam pomaže da ostanete u formi. Ako su vas iscrpile igrice, na raspolaganju vam je mnoštvo multimedijskih funkcija i sadržaja koji će vas zabaviti. Fotografirajte prijatelje s fotoaparatom s 5,0 megapiksela ili se opustite uz omiljene taktove uz pomoć vrhunskog glazbenog playera”.


Zavrti, protresi, okreni, zakucaj – kontrola igranja trzajem i pokretom je stigla
Kontrola igara trzajem i pokretom za akciju na zaslonu i ispred njega
A/B tipke – prečac tipke za igranje
Vrtuljak igara omogućava izravan pristup igrama sa zaslona
Vrhunski glazbeni player i stereo zvučnici za uživanje u omiljenim taktovima
Glazbeni poziv – pritisnite jednu tipku da podijelite omiljene pjesme za vrijeme telefonskog razgovora
Fotoaparat s 5,0 megapiksela – jednostavno postavljajte fotografije u album na web-stranici
Pošaljite svoju lokaciju SMS-om

Da biste dodatno unaprijedili svoje iskustvo igranja, Yari dolazi s postoljem za telefon EC500. Postolje za telefon je malo i prenosivo, a ima i ugrađeni privjesak za ključeve, što znači da ćete ga jednostavno ponijeti sa sobom i da nikada nećete propustiti mogućnost da se poigrate s omiljenim sadržajima. Možete koristiti Bežični zvučnik za boravak na otvorenom (Outdoor Wireless Speaker) MS500 da pojačate glasnoću u pokretu – dovoljno je malen da stane na dlan, a toliko je lagan da ga uvijek možete imati sa sobom.

Yari podržava GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 i UMTS/HSDPA 900/2100. Yari će biti dostupan na odabranim tržištima od početka 4. tromjesečja u Zagasito crnoj (Achromatic Black)i Ljubičasto bijeloj (Cranberry White) boji.

sony-ericsson-aino

Kontrolirajte svoj PLAYSTATION®3 i pristupite njegovim medijskim sadržajima na svom Ainou u bilo koje doba i gdje god se nalazili, koristeći Remote Play s PLAYSTATIONOM®3. Remote Play s PLAYSTATIONOM®3, izvorno je razvijen za PSP, a korisnicima omogućava da kontroliraju i pristupe medijskim sadržajima na PLAYSTATIONU®3 sa svog mobilnog telefona. To je moguće putem lokalne mreže između PLAYSTATIONA®3 i Aino u vašem domu ili putem interneta s bilo kojeg mjesta na svijetu. Za ljubitelje TV-a u Italiji, Francuskoj, Španjolskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji, korisnici Ainoa mogu također uživati u PlayTV™ usluzi na PLAYSTATIONU®3 putem Ainoa. Gledajte, pauzirajte i uživo snimajte TV program s velikog broja besplatnih TV kanala putem Ainoa u pokretu.

Aino također predstavlja Media Home. Aplikacija koja automatski „povlači“ medijski sadržaj s Media Go™ na vašem osobnom računalu putem Wi-Fi-ja™ na vaš telefon. Korisnici mogu jednostavno umetnuti svoj Aino u postolje za punjenje i automatski će se sinkronizirati sa svim najnovijim medijskim sadržajima koji se nalaze na osobnom računalu. Uvijek ste spremni za pokret s najnovijim sadržajima na svom telefonu.

„Sony Ericsson se pozicionirao kao THE Communication Entertainment brend (brend za komunikaciju i zabavu), a Aino naglašava našu posvećenost tome da donesemo najnoviju komunikacijsku tehnologiju na tržište, i to na zabavan i inovativan način u kojem korisnici mogu uživati.” Izjavio je Alexandre Cardon, Manager za tržišno poslovanje u Sony Ericssonu. „Media Home i Remote Play s PLAYSTATIONOM®3 predstavljaju ključni korak u proširivanju zabavnih iskustava u kojima korisnici mogu uživati na svom Sony Ericsson telefonu, ali i daju naznaku naše vizije budućnosti.”

Gledajte filmove na kristalno jasnom 3-inčnom zaslonu i slušajte glazbu izvrsne kvalitete i uz još više slobode - zahvaljujući elegantnoj Bežičnoj stereo slušalici EC100 i usklađenim Postoljem za punjenje MH100, koji se dobivaju s Ainom. Ovaj moćni telefon nudi potpuni spektar zabavnih funkcija koje podržavaju zabavna iskustva na telefonu, kao što su: fotoaparat s 8,1 megapiksela, fotografska bljeskalica i Clear audio (čisti audio) iskustvo.

Oslobođenje zvuka i slike
Najbolje od oba svijeta: tradicionalna tipkovnica i UI (korisničko sučelje) osjetljivo na dodir u medijskom načinu rada (traditional keypad and touch UI in media mode)
Media Home i Media Go™ - jednostavno ponesite svoj sadržaj sa sobom
Remote Play s PLAYSTATIONOM®3 – kontrolirajte i pristupite svom PLAYSTATION®3 medijskom sadržaju s mobilnog telefona
3-inčni zaslon s 16 milijuna boja – surfajte webom na širokom zaslonu (widescreen)
Čisto audio iskustvo – slušajte glazbu i uživajte u zvuku izvrsne kvalitete
Dizajnom usklađeni Bežična stereo slušalica EC100 i Postolje za punjenje MH100

Aino podržava GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 i UMTS/HSPA 850/1900/2100. Aino će biti dostupan na odabranim tržištima od početka 4. tromjesečja u Opsidijan crnoj (Obsidian Black) i Blistavo bijeloj (Luminous White) boji.

sony-ericsson-satio

„Uz Satio možete uživati u bilo kojem obliku zabave, bilo kada i bilo gdje. Bilo da je riječ o glazbi ili filmovima, samo vas jedan dodir dijeli od omiljenih pjesama ili emisija,” izjavio je Fredrik Mansson, Manager za tržišno poslovanje u Sony Ericssonu. „Jednostavno dodirom izravno pristupite svojim omiljenim videoisječcima i glazbi uz pomoć jedinstvenog medijskog izbornika koji je u potpunosti osjetljiv na dodir, panela na zaslonu te glazbenog playera. Snimanje savršenih fotografija je također postalo jednostavno, zahvaljujući fotoaparatu s 12,1 megapiksela, intuitivnom fokusu osjetljivom na dodir i ksenonskoj bljeskalici. Podijelite ih s najbližima i najdražima uz pomoć vaše stranice za društveno umrežavanje, napravite velike ispise ili čak izravno komentirajte svoje fotografije.”

Preuzmite uzbudljivu glazbu, filmove i igre s PlayNow™ arene da bi personalizirali svoje zabavno iskustvo na Satiu i uživali u njima u kristalno jasnom 16:9 widescreen formatu. PlayNow™ arena osigurava potpun spektar mobilne zabave koja je dostupna za dvostruko preuzimanje – na vaše osobno računalo i na mobilni telefon, s posebno komponiranim melodijama zvona i glazbenim tonovima, pjesmama bez DRM-a music tracks i TrackID™ top listama iz zemalja širom svijeta.

Vizualna komunikacija kao nikada prije
Pravi 16:9, 3,5-inčni široki zaslon (widescreen) – uživajte u filmovima
Izrazite se kroz fotografije – 12,1-megapikselni fotoaparat, intuitivni fokus osjetljiv na dodir, ksenonska bljeskalica i prepoznavanje lica i osmijeha
Web albumi s porukama – izrazite se kroz fotografije i podijelite svoja iskustva
Intuitivni medijski izbornik potpuno osjetljiv na dodir – dodirom izravno pristupite svojim omiljenim sadržajima, od web-stranica do fotografija i medijskih datoteka
Symbian Foundation operativni sustav – tisuće aplikacija koje su dostupne online
Glazbeni player – puštajte svoje pjesme jasno i glasno

Da bi učinili svoje iskustvo slušanja još boljim, sparite Satio s najmanjim slušalicama na tržištu, Bežičnim Stereo slušalicama HBH-IS800 da bi uživali u glazbi kristalno jasnog zvuka. Ili možete izvući maksimum od mobilnog videoiskustva pomoću Postolja za gledanje videosadržaja (Video Vewing Stand) IM920.

Satio podržava GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 i UMTS/HSDPA 850/900/2100. Satio će biti dostupan na odabranim tržištima od početka 4. tromjesečja u Crnoj, Srebrnoj i Bordo boji.

Sony Ericsson danas dodatno ojačava svoju namjeru da pruži jedinstvena zabavna iskustva na mobilnom telefonu predstavljanjem PlayNow™ arene s filmovima, najnovijeg dodatka PlayNow™ arena platformi za ponudu sadržaja. Najava se nadovezuje na strategiju tvrtke usmjerene na Komunikaciju i zabavu koja je predstavljena na Mobile World Congress u Barceloni ranije ove godine.

PlayNow™ arena donosi filmove na mobilne telefone

PlayNow™ arena s filmovima je potpuna filmska usluga iz Sony Ericssona, uključena uz odabrane telefone, a korisnicima omogućava da pogledaju do 60 filmova godišnje na svom mobilnom telefonu. Usluga je optimizirana da korisnicima ponudi najveći užitak gledanja. Korisnici u bilo koje doba mogu odabrati između 15 filmova, a u katalog se svakog mjeseca dodaju novi naslovi. Nakon ‘učitavanja’ filmova na telefon, možete ih gledati kad god želite tijekom 90 dana.

Preuzeti filmovi će biti automatski formatirani da bi odgovarali performansama vašeg telefona. Iskusite vrhunsku kvalitetu slike, moćan zvuk i toliko jasne kadrove da se nećete mučiti s čitanjem titlova i uočavanjem sitnih detalja.

„Korisnici sve više traže uzbudljive sadržaje i vrhunska zabavna iskustva gdje god se zatekli. Dodajući potpunu filmsku ponudu na PlayNow™ arenu, nastavljamo uklanjati zapreke i omogućavamo korisnicima da kroz svoj mobilni telefon jednostavno pristupe zabavi“, izjavio je Martin Blomkvist, Voditelj odjela za upravljanje i preuzimanje sadržaja u Sony Ericssonu.

PlayNow™ arena s filmovima – kako se koristi

Preuzmite filmove na svoje računalo s www.playnow-arena.com/movies
Prebacite ih na svoj Sony Ericsson telefon ‘učitavanjem’ s računala na telefon koristeći USB uređaj
Gledajte ih koliko god želite tijekom 90 dana. Posebno formatirani filmovi ne mogu se gledati ni na kojem drugom uređaju.
U bilo koje doba izaberite između oko 15 filmova, a u katalog se mjesečno prosječno dodaje 4 naslova koji zamjenjuju izbačeni sadržaj
U razdoblju od 12 mjeseci moći će se preuzeti ukupno do 60 filmova
Dostupni katalog filmova bit će kombinacija specifična za određenu zemlju, mješavina klasika i novijih naslova

PlayNow™ arena s filmovima „debitirat će“ uz W995 Walkman™ telefon, koji dolazi na tržišta u Švedskoj, Norveškoj, Nizozemskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji od lipnja 2009. Uz to, usluga će biti dostupna i na telefonima koji će tek doći na tržište, kao što su Aino i Satio koji su također danas najavljeni.

croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2009/05/30/yari-aino-i-satio-tri-novaka-u-vojsci-sony-ericssona/";croportal_title = "Yari, Aino i Satio: tri novaka u vojsci Sony Ericssona";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";Pošalji na Facebook, Twitter...
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37