Unosi za: Arhiva za 2009/05

Roberto J. Dhnert objavio je novo izdanje njegove PC/OS Open64 Workstation 10 Linux distribucije, zasnovane na najnovijem Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope).

Image and video hosting by TinyPic

Novi PC/OS Open64 Workstation 10 je pravljen isključivo za 64-bitnu arhitekturu. Nova verzija takođe sadrži brojne bezbednosne zakrpe i ispravljene bagove.

Šta nam donosi novi PC/OS Open64 Workstation 10:

· Xfce 4.6 desktop environment;
· OpenOffice.org 3.1.0 office productivity suite;
· QT 4 application and UI framework;
· Monodevelop IDE (Integrated Development Environment);
· VLC multimedia player;
· Exaile audio player;
· Sun Java Runtime Environment;
· Adobe Flash 64-bit plugin;
· Full collection of multimedia codecs;
· GIMP Gnu Image Manipulation Program 2.6.6;
· FileZilla FTP Client 3.2.2.1;
· Mozilla Firefox web browser 3.0.10;
· Wine 1.0.1;
· Scribus 1.3.3.12;
· Development and multimedia libraries and tools.


Tu je takođe i nekoliko poznatih problema kojih bi korisnici trebali biti svesni. Pre svega, kod butovanja Live CD-a dolazi do problema zastoja kada korisnici treba da čekaju 10-ak sekundi pre nego što se uloguju na sistem, takođe dok je pokrenuto live okruženje Xfce panel launchers neće raditi dok se ručno ne podesi da pokazuje na pravi path.

Novi PC/OS pored toga što je zasnovan na Ubuntu, ovaj Linux nastoji postići određene ciljeve a to je, biti prijateljski nastrojen prema novim korisnicima i lakoća korišćenja sistema pa do zadovoljenja svih korisnika od multimedijalnih do softver developera.

Detaljnije o ovoj distribuciji:

http://www.pc-os.org/2009/05/pcos-open64-workstation-released.html

Download PC/OS Open64 Workstation 10

JISA - Jedinstveni informatički savez Srbije i DICG - Društvo informatičara Crne Gore od 7-13. juna organizuju kongres JISA DICG u Herceg Novom.

Detaljnije »

Dodaj komentar »

bing

Iskreno ne znam što bi Microsoft sve trebao učiniti kako bi ljudi prestali googlati i počeli bingati, no čitajući recenzije strane ekipe koja je imala priliku isprobati najnoviji Microsoftov pretraživač internetskih sadržaja izgleda da je na dobrom putu.

Microsoft Bing navodno donosi ponešto poboljšanja, a da vam ih bezzeze ne prenosim evo cnetovog članka nazvanog Microsoft Bing: Much better than expected.

E da, Bing sa službenim radom započinje 3. lipnja…

croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2009/05/29/halo-bingcom-kako-brat/";croportal_title = "Halo Bing.com, kako brat?";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";Pošalji na Facebook, Twitter...
Prilikom svoje jutarnje šetnje, doktor je primetio stariju gospođu koja je sedela na stepenicama pred svojom kućom i pušila cigaru. Prišao joj je i rekao: “Nisam mogao ne primetiti kako ste sretni! U čemu je tajna vašeg zadovoljstva?” “Dnevno popušim desetak ovakvih cigara”, odgovori bakica. “Pre spavanja maznem debeli džoint, a osim toga svakog dana [...]

burek

Ovo je fenomenalan recept! Oduševili smo se. Veoma ukusno i nešto što se sad kod nas pravi svaki treći dan :). Da vas ne buni, napravila sam ga ja prvi put još kada je objavljeno da je ovo tema za ovomesečnu igricu, gde jedan recept pravimo, isprobavamo i dajemo mišljenje o istom svi (naravno, koji to želimo). Ideju za sve ovo dala nam je Maja, ne znam kako ostali, ali ja baš uživam u ovome. Pa da krenem.
Zadatak nam je bio da napravimo ovaj burek, što je mene i dodatno oduševilo, pošto autora recepta znam lično, imala sam čast da uživam u njenom gostoprimstvu, pa koristim i ovu priliku da kažem da je Marija jedna veoma draga osoba, i fenomanelna kuvarica,a od skora je počela i porodični posao.

Ja sa pravljenjem ovog bureka nisam imala apsolutno nikakvih problema. Sve mi je išlo od ruke, ako samo zanemarim to da sam imala malo duže nokte, pa sam kore malo izbušila dok sam iz razvlačila, ali to nije ništa pokvarilo što se tiče onog krajnjeg utiska, a to je ukus, za koji opet kažem da je fenomenalan!

Umesiti testo od brašna, vode i soli (oko 1/2 kg brašna), meni je trebalo tačno 450gr, računajući i ono za posipanje radne ploče. Podeliti testo na 5 loptica veličine šake.

burekburek

Razviti loptice na jufke prečnika 15-ak cm. Jufke slagati u šerpicu koja je prethodno do pola nalivena mešavinom ulja i masti u odnosu 1:1. Ja sam stavila 150ml ulja i 150ml rastopljene masti.

burekburek

Posle pola sata jufke vaditi iz masnoće jednu po jednu i stavljati direkt na radnu ploču. Na radnoj ploči rukama razvući testo. Krajeve razvući povlačeći testo u vazduhu. Po prvoj kori posuti sir i preklapati svaki kraj prema sredini. Takvu koru odlažemo sa strane.

burek

Sledeću jufku razvući kao prvu, posuti je sirom i na sredinu staviti onu prvu preklopljenu koru. Preklapati na isti način kao i prvu. Ovakav postupak se ponavlja sa svih 5 kora što znači da imamo koru u kori.
Tako pripremljen burek prebaciti u tepsiju i dodatno oblikovati, peći na 200C dok ne dobije zlatnu boju.

burek

super-mario-board-game

Popularni brkati talijanski vodoinstalater odlučio je dati petama vjetra i preseliti se u stvaran svijet. Sa sobom je donio i svoj uobičajeni okoliš

Mushroom Kingdom projekt je dizajnera Ashleya Buerketta koji nam donosi scenarij Super Marija u obliku klasične stolne igre. Projekt donekle spada u kategoriju uradi sam projekata s obzirom da je cijelu ploču i sve njene dijelove potrebno izrezati i posložiti kao na slici. Nemam pojma je li Mushroom Kingdom uopće moguće kupiti…

Mushroom Kingdom

croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2009/05/29/mushroom-kingdom-super-mario-pobjegao-iz-digitalnog-svijeta/";croportal_title = "Mushroom Kingdom, Super Mario pobjegao iz digitalnog svijeta";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";Pošalji na Facebook, Twitter...

No related posts.

Pa kome dosadi dosadi! A siguran sam da je ova vika oko Palića najviše dosadila onima koji bi trebali da vode brigu o jezeru. Da li takve osobe postoje? Ne znam, pojma nemam. U mnogim američkim filmovima možemo da se uverimo da tamo za sve i svašta (osim ako bombarduju neku drugu državu) neko snosi odgovornost. Gde bi nam bio kraj da se Palić nalazi negde u ‘merici, jelte. Ali, Bog je hteo da ovo jezero bude od mene udaljeno da se do njega kamenom dobacim, nikako da se u njegove prljave, zagađene vode ubacim. U njega neka skaču oni koji tvrde da je voda ispravna za kupanje, no ne i da se konzumira kao pitka.

pict0014
I sad sam stigao do toga da još nešto kažem o ovom jezeru i završio sam š njime. Pre neki dan me zvali prijatelji iz inostranstva, Nemačke konkretno. Kažu, Grande da nam u mesecu junu nađeš kuću u zakup na dve do tri nedelje i da bude blizu obali jezera… I još su dodali – nek’ košta što košta! Dakle, ne pitaju za cenu. Da im nađem gajbu a ono uginulo, po poslednjim podacima, devet tona ribe u jezeru. Oni koji su videli, bili prisutni kažu da smrdi do Londona, srećom vetar duva iz pravca Engleske pa oni tamo preko ne osećaju.

pict0004
Ovih dana smo svedoci da kod nas nekažnjeno može da se fizički maltretira ljudsko biće. Šamaraj ga, udaraj ga lopatom… Šef državne policije reče da oni već tri godine ukazuju da tamo negde tuku ljude. E, Bogo moj, šta se to dešava u ovoj zemlji?, može neko mog suseda da tuče lopatom i svim i svačim a mi samo da gledamo, skupa sa policijom i da ne učinimo ništa, skupa sa policijom! Tuku narkomane?!, pa šta! Oni koji kažu da narkomane treba tući – takve da uputim na Bibliju, gde piše oko za oko, zub za zub… i tako dalje. No, Vi dobri ljudi, nemojte da se nervirate. Zamislite šta bi bilo da i Palić ima luku, baš kao Beograd, a tajkuna i lopova i kod nas kao u Belgradu!
JASIKEVIČEUS GRANDE

(autor:  jelenaartpoezija)

Kada je stigla pozivnica na Apple (VAD) konferenciju, počele su razne spekulacije kroz vrlo zanimljive komentare oko toga što se krije iza naslova “Apple bliži korisnicima”, a kad ono… …nakon kratkog pozdravnog govora i pregleda kvartalne prodaje Apple-a, odmah slijedi one more thnig odnosno reorganizacijom Apcom Grupe, tvrtka Powercom postala je predstavnik u Hrvatskoj. [...]
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37