Unosi za: Arhiva za 2009/06

bing

Nakon najave službeno je zaživio nov pretraživač internetskih sadržaja iz tabora Microsofta. Na žalost, ovo je jedino bitno u cijeloj priči jer Bing.com definitivno neću koristiti.

Prije nekoliko sati ekipa Binga na Twitteru je objavila vijest da je pretraživač službeno vani:


Ladies and Gentlemen, www.bing.com is live. ) (rollouts will continue however to partners and other mkts, more to come) ^betsy

Je, vani je, ali okrljaštena verzija; barem je meni tako. Jedino što preko njega mogu pretraživati su web i slike. Nema video tražilice, pretraživača vijesti, blogova i ostalih uobičajenih sadržaja. Ne znam hoće li se s vremenom ove opcije pridodati jer ovako kako je Bing mi je u potpunosti beskoristan.

Što se pak pretraživanja internetskih sadržaja tiče i ovdje Bing definitvno pada. Prilažem dvije slike nakon postavljenog upita ‘zagrebački gradonačelnik’ u Bing i Google. Razlika je i više nego vidljiva.

zagrebacki-gradonacelnik-bing zagrebacki-gradonacelnik-google-pretrazivanje

Iskreno, ne da mi se više trošiti riječi na Bing. Po tko zna koji puta se čudim da jedna kompanija poput Microsofta, koja ako to želi može kupiti pola planete, predstavi proizvod koji je u stvari poluporoizvod ili zapravo blijeda kopija uspješnog proizvoda, u ovom slučaju Googlea.

p.s. Live.com daje identične rezultate Bingu za bilo koji upit tako da u stvari ne vidim što je u cijeloj priči uopće novo. Zapravo vidim – nov naziv, nova ikona… Uuuuu da, i svaki puta nova slika kad posjetim adresu Bing.com; stvarno impresivno…

p.p.s. Nekoliko trenutaka nakon objave članka Live.com je prestao postojati tj. redirektan je na Bing…

croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2009/06/01/bingcom-je-vani-opravdano-nisam-impresioniran/";croportal_title = "Bing.com je vani. Opravdano nisam impresioniran";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";Pošalji na Facebook, Twitter...

Ta hrana i težina :-)Jedan od mojih, ovaj, kako da kažem, vidljivih problema je težina (za nevidljive probleme jedan post je malo -P ).

Sad, naravno, imam celu paletu opravdanja i razloga zašto je to tako (”taki mi pos’o”, “predispozicije”, “godine”, “usporio se metabolizam” itd, itd), ali je objašnjenje jednostavno: volim da jedem i toga se ne stidim -)

No, opet, ne bih imao ništa protiv da se oslobodim fudbalske (pre košarkaške) lopte, čisto da bih se bolje osećao (i prestao sebe da plašim pred ogledalom), konačno prestao da slažem odeću za “kad smršam” a bogami i podigao neke zdravstvene cifre (odnosno smanjio pritisak).

Da ne bude da je ovo prvi put - već se dugo vremena bavim dijetama (Što bi Maja rekla: “od kada te znam, ti si na dijeti” a ja bih mogao da dodam “sa sve većim ciframa na vagi” -) ) ili, da parafraziram Marka Tvena, “lako je držati dijetu - to sam radio stotinama puta” -) Doduše, da ne bude baš sve na moj račun, držati dijetu uopšte nije lako:

  • Prvo, tek tada shvatite šta je Frojd mislio sa Ego / Super-ego paradigmom: u svakom trenutku kao da u glavi imate dva glasa: jedan, superego, obično jači na početku dijete koji viče “ostavi tu krmenadlu, na dijeti si!” i drugi, ego, koji kaže: “ne slušaj tu super-ego budalu, već preliv, vruć hleb i čisto uživanje” -P
  • Retko ko, čak i najbliži vas shvataju ozbiljno (valjda zbog broja pokušaja) tako da se i ne obaziru na izjave “neću tortu, na dijeti sam” i slično
  • U Srbiji na vas obično gledaju kao na kvarišu zabave: “vidi kakva plećka / ražnjić / roštilj, a ti jedeš neke trave i salate”
  • Svakodnevnica dijetu ne čini lakšom - silne pekare, Perperi i sendvičare teško da vam mogu pomoći u zdravoj ishrani

Kao informational freak radio sam propisni research na Google-tu, našao i probao Hakersku dijetu (check), razne druge zasnovane na “jedem samo jednu vrstu hrane a nikako i drugu” (check), nisam probao bazirane na krvnoj grupi pošto se surovo racionalni deo mene ne slaže sa teorijom … sve u svemu, svašta sam probao.

Rezulati su da sam sa svojih 180 cm visine dogurao do skoro 100 kg (99.1 kg na današnji dan) što je cifra koja me ozbiljno plaši.

E, kako je 1. jun PRVI u mesecu i PONEDELJAK, savršen je za početak nečeg novog, obećanja, cilja, projekta … recimo da ću u sledećih 26 nedelja iliti 6 meseci solidno smršati -) Sam period je strateški izabran: glavni praznici i slave su prošli, leto je pred nama (= vožnja bicikle), lepi dani … motivacije na pretek.

Da pored unutrašnje želje (koja zna malko da oslabi pored raznih slastica, slatkiša, mladog filea, šnicli na mađarski način, rozen torte, oblandi sa alvom, sladoleda, šunki, krem sira sa feferonima na toplom sendviču, gulaša, šnicli na luku…) povećam uloge, auditorijum i navijače, rešio sam da sve vas, draga čitalačka publiko, uključim u projekat - možda me bude tako sramota da prerano odustanem -) (kao mnogo puta do sada).

Da sada postavimo i propozicije iliti pravila igre:

Tekuća težina: 99 kg Željena težina: 78 kg (imao sam je poslednji put… ne sećam se :-|) Utešna težina: 83 kg (za svaki slučaj, treba imati fallback cilj) Period: 26 nedelja (6 meseci) Način: dijeta i vežbanje

Pažljivi čitalac će primetiti da nisam naveo koja dijeta; biće zdravorazumska - smanjiti količinu, povećati kvalitet i držati se toga -) Naime, sve ostale dijete koje su podrazumevale ili potpuno izbacivanje jedne vrste hrane (nemoguće: pre ili kasnije vam se užasno jede baš ta vrsta) ili strogo merenje i preračunavanje kalorija (nepraktično: probajte da u dužem vremenskom periodu stalno ovo radite, kako i kući, tako i u posetama) prosto nisu dobre - treba vam nešto što će najmanje poremetiti ritam, a opet dovesti do rezultata.

Da bih vizuelizovao celu priču, evo i prigodnog grafikona (doduše, znam da aproksimacija linijom nije najbolja na svetu za proces mršavljenja, ali da ne preterujem):

Vesic.Org - Projekat 'Težina'

Vaš zadatak neće biti težak: možete da pratite, svraćate svakog ponedeljka na ovaj post, bodrite, dajete predloge šta i kako jesti… Ma sve što vam padne na pamet -)

(Kao informational freak - ovo već zvuči kao eho - onaj gornji grafikon je “živ” - kako unesem podatke u Google Spreadsheets, a to se osveži ovde -) )

Nekako mi laknulo što je u jezero na volšeban način ubrizgan kiseonik, pa je prekinut dalji pomor ribe. Biće lakše preživelim ribama, ako ih još ima, ali i nama.

Ali kako turistima nije dovoljno to što tek, imamo banju Palić, već treba i sadržaje osmisliti, evo po nešto, podržavajući onaj američki projekat večno otvorenog telefona, na kojem možete ispričati, ponuditi i naravno zakonski autorizovati svoju ideju, svoj predlog, u svako doba dana ili noći.

las-paligopalus

Dakle banja postoji ma kakva da je, jezero postoji ma kakvo da je, pa predlažem, a o tome ste na ca-ca-ca mogli već po nešto i pročitati, da se posred jezera nanese dovoljno zemlje, ako hoćete i onog viška mulja sa dna jezera i načini pravo, pravcato ostrvo. Potom ostrvo spojiti molovima do Vikend naselja, Muškog, potom Ženskog štranda, a može i do Jahting kluba. Ostrvo nazvati Las Paligopalus i na njemu podići hotele isključivo sa pet zvezdica, koji bi stremili visoko put neba, imali luiksuzne apartmane, švedske stolove i krevete, finske saune, turska kupatila, američke kockarnice, rusku votku obavezno. Oko svakog hotela izgraditi bazene različitih dimenzija, ali dostupne svekolikom građanstvu i napuniti ih morskom vodom, onom iz Meksičkog zaliva, jer ona ima podosta kiseonika kada se već i jegulje tamo mreste. Molovi za spajanje ostrva sa obalom bili bi dovoljno široki, zapravo dvosmerni pa bi naravno, obnovljeni tramvaji spajali ne samo grad sa banjom, već i obalu sa ostrvom. Koristili bi se isključivo letnji, otvoreni tramvaji. Oko Las Paligopalusa, dakle ostrva, sa svake strane bi bile marine dovoljno velike i dovoljno duboke da prihvate i one velike jahte iz Kana, Barselone, Pireja, ali i sa Floride i Hong Konga. Jahanje na talasima bi bila omiljena zabava, a velike talase od po 20 metara bi pravili za to posebno postavljeni ventilatori, veći čak i od onih holivudskih. Kako bi oni pravili jake vetrove, čak promaju, organizovala bi se svetska takmičenja u jedrenju takođe na daskama, a da bi prizor bio kompletiran, trebalo bi upravo iz tog Holivuda iznajmiti, već ostarelu Spilbergovu ajkulu koja bi nam povremeno plašila decu. Na samim vrhovima hotela, pored obaveznih heliodroma bi bili izgrađeni teniski tereni sa podlogom od laminata, jer toga još u svetu nema, pa bi možda i Nadala mogli da pobeđujemo na svom terenu.

Bilo bi tu još mnogo, mnogo toga, pa neka i od ove ideje bude čitava serija, baš kao one južnoameričke na televiziji. Za sam početak, pred početak leta, dovoljna je i ova epizoda, kao svojevrsna terapija.

A šta je sa ribama?

Ma koga još interesuju ribe!

aleandro minore

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37