Unosi za: Arhiva za 2009/07

Kako bi bilo super da nas i mama ovako pusti da se mijesamo u kuhinju...

 
 
 
 Posted by Picasa

U plesnom studiju Extreme, 1 avgusta počinje ubrzani kurs plesa. Kurs će obuhvatiti poznatije društvene plesove – salsu, bachatu, kizombu i sl. i trajaće 15 dana.

Termini časova su: ponedeljak (21h), utorak (20h), četvrtak (20h) i petak (21h).

Cena kursa je 1200 dinara, a sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona 062/13-70-601.

Dragi prijatelji, želim sa vama podeliti jednu jako zanimljivu studiju Kauffman fondacije za preduzetništvo, u okviru koje su studijsku analizu radili: Vivek Wadhwa, Raj Aggarwal, Krisztina “Z” Holly, Alex Salkever i drugi.
Neki od zanimljivih zaključaka analize su:
- Osnivači preduzetničkih kompanija su pretežno ljudi srednjih godina i dobrog obrazovanja,  i bolji su bili u srednjoj školi nego na fakultetu.
- Preduzetnici su iz srednje ili više klase društva, i imaju bolje obrazovanje i više su okrenuti preduzetništvu od svojih roditelja.
- Većina preduzetnika je oženjena i ima decu.
- Pokazuju rano interesovanje i sklonost za osnivanje kompanija.
- Motivacija za biranje preduzetnilkog poziva su: stvaranje bogastva, posedovanje kompanije, start-up kultura, kapitalizovanje poslovnih ideja.
- Većina njih je imala značajno industrijsko iskustvo kada su osnivali svoje kompanije.
- Nevažni ili manje važni faktori: nesposobnost da se ostvari zaposlenost ili podsticaj od drugih.
- 60,3% ispitanika je reklo da  im rad sa drugima nije prijao. Odgovori na ovo pitanje su bili gotovo ravnomerno raspoređeni na krivoj, gde je 16% ispitanika ovo smatralo veoma značajnim faktorom, a 16,8%  je smatralo da ovo uopšte nije faktor.

Mnogi drugi zaključi mogu se pročitati u izveštaju, svakako interesantno jeste da ono što je nama često motiv da započnemo privatni posao, nije uvek i pravi motiv. Prosto sistemi u kojima živimo i radimo su drugačiji ali svakako može biti interesantno da za sebe same izvučemo izvesne zaključke.
Par detalja iz studije:
NAJVIŠI NIVO (OBRAZOVANJA)
highnest level of degree

KAKO BISTE RANGIRALI VAŠU STRUČNOST STEČENU U SREDNJOJ ŠKOLI U ODNOSU NA VAŠE VRŠNJAKE?

VREME POTREBNO ZA OSNIVANJE KOMPANIJE ZA ONE SA OGROMNIM INTERESOVANJEM ZA PREDUZETNIŠTVO NA KOLEDŽU NASUPROT UKUPNOJ POPULACIJI

Ukoliko vas je ova studija zainteresovala, kompletnu studiju možete ovde preuzeti pod nazivom The anatomy of an entrepreneur.

Izvini, samo zube da operem. Izvini samo da izvedem kuce u kratku setnju, odmah se vracam. Evo sad cu ja, morao sam da skuvam kaficu, nema trenutno koga da zamolim za uslugu. Alo drustvo, menjam polozaj, javljam se za par minuta, samo da navatam wi-fi… Evo me ponovo, javljam se iz baste kafica.. MMM duzi s mlekom.. Twitteru, izvini kad [...]

internet

Barem ako je vjerovati stranici www.internetworldstats.com. Na istoj adresi navedeno je penetracija interneta kod nas na 44,2 posto, a od 2000. do 2008. godine broj korisnika u Hrvatkoj narastao je značajnih 892,4 posto.

S obzirom da imam dosta čitatelja iz susjedne nam Srbije evo brojki i za ovaj dio tržišta. U Srbiji trenutno ima 2.602.478 korisnika interneta, s penetracijom od 32,4 posto, a porast u ranije spomenutim periodu iznosio je 550,6 posto.

Ukupno na svijetu ima 1.596.270.108 korisnika interneta dok se prema ovim navodima ukupan broj web stranica zaustavio na brojci od oko jednog trilijuna. Jednako tako, za pregledavanje apsolutno svake stranice na webu u trajanju od jedne jedine minute biolo bi potrebno oko 31.000 godina. Bez spavanja. Fora.

croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2009/07/31/hrvatska-s-1-984-800-korisnika-interneta-68-na-svijetu-srbija-62/";croportal_title = "Hrvatska s 1.984.800 korisnika interneta 68. na svijetu. Srbija 62.";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";Pošalji na Facebook, Twitter...

Spirometrija je kod astme jedan od najčešćih testova. Naučite pravilno da izvodite ovaj test. Da bi se dobili valjani rezultati ispitanik mora dobro da sarađuje sa doktorom.

U sredu, 28. jula sam radio test opterećenja u Repuličkom zavodu za sport. Članak o testu ćete čitati za koji dan. Ovde izvodim spirometriju 5 minuta nakon trčanja i izlaganja fizičkom naporu.

Slični tekstovi:

 • Ideje za prvo uživo viđanje
 • Test o kontroli astme (Asthma Control Test)
 • Retrospektiva za period do maja 2009
 • Šta je alergija?
 • Polumaraton na Ušću
 • A evo i prave “bombe”. Warhammer Online, jedna od popularnijih MMORPG igara, je od danas dostupna i na Mac platformi. Dok će stabilna verzija izaći najesen betu možete preuzeti odmah. Moram priznati da je Warhammer Online igra zbog koje sam skoro instalirao Windowse na bootcamp particiju, no sad više o tome nadam se neću morati razmišljati. [...]
  NetNewsWire, omiljeni RSS čitač skoro svakog Mac korisnika tokom sljedećih mjesec dana doživjeti će prve veće promjene od kad je aplikacija postala besplatna. Od dobrih vijesti tu je mogućnost sinkronizacije sa Google Readerom, loše je pak da se za besplatno korištenje ukidaju sve druge mogućnosti sinkronizacije. Beta verzija je već vani, no ukoliko koristite NewsGator sinkronizaciju [...]
  Jednostavna fotelja koji se lako pretvara u prostor za igru ili dodatni krevet – Phillippe Malouin (via Deco Peques)
  U više navrata na ovom blogu je bilo reči o značaju sadržaja, ove godine na E-trgovini ste mogli slušati o efektima kvalitetnog kreiranja sadržaja, prošle godine na BizBuzz-u mogli ste slušati o gramatičkom kvalitetu tekstova na domaćem Webu… U nedavno napisanom tekstu o kapitalu društvenih medija, pominje se činjenica da uspeh online nastupa organizacije isključivo zavisi [...]
  Rating: 0.0/10 (0 glasova cast)
  blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37