Unosi za: Arhiva za 2009/07

Etarget free PPC – Ko je dobio kupone? Izbor petoro blogera koje ETARGET nagradjuje lepim nagradama, meni je olaksao svojim izborom Goran Anicic na svom blogu: Svakodnevnica Blog . Od Etarget -a preko DEDABOR -a , zelim sve najbolje sledecim blogerima: Walteru,    Gagi,   Milosu,   Flying Manu i   Suski… Ovim redosledom su se javljali, dok je Pedja Supurovic koji se  [...]

Microsoft je ove nedelje izjavio da će donirati preko 20000 linija koda Linux kernelu, pod GPL licencom. Posle početne euforije, ispostavilo se da je to prekršaj GPL licence.

Stefan Heminger, inženjer mreža otvorenog koda (open source) za brend Vyatta i Linux doprinosilac, otkrio je da je mrežni drajver u Majkrosoftovom Hyper-V koristi komponente otvorenog koda koje su licencirane pod GPL. Ove komponente su statično povezane sa delovima koji su zatvorenog koda, što je direktno kršenje licence.

Heminger je kontaktirao šefa Linux Driver Project-a, Grega Kroah-Hartmana, koji radi za kompaniju Novell, koja je poznata kao usko povezana sa Majkrosoftom. Iako je želeo veliku medijsku pažnju, on sumnja da če Greg postaviti prave ljude da slučaj istraže, što je izjavio na svom blogu.

Kada je donacija tj. otvaranje koda objavljeno u ponedeljak, ni Majkrosoft ni Kroah-Hartman nisu govorili o prekršaju licence. Da bi potvrdio priču, blogger Meri-Džo Foli je kontaktirao Kroah-Hartmana koji mu je celu priču potvrdio uz opasku da je Heminger neusumnjivo upravu: kod je prekršaj licence.

Stručnjaci i Microsoft bloggeri kažu da je ovo velika neprijatnost za Microsoft.

Izvor

P.S. Ovo valjda govori o tome koliko je Microsoft krao i krao i krao…pitanje je koliko je pokrao a da se ne zna…

Predsednik Obama je naložio vladinim službama da uštede 100 miliona dolara i one su, nakon mnogo muke, uspele da ispune nalog.

Američki budžetski deficit će ove godine iznositi 1,75 hiljada milijardi dolara, što je 17.500 PUTA VEĆE od predviđenih ušteda.
E-tvrdjava NišE-TVRDJAVA je jedinstveni festival Interneta koji će se ove godine održati od 3 - 5. septembra na preko 3000 kvadrata Rovova niške tvrdjave. Tokom tri dana trajanja festivala posetioci će imati prilike da učestvuju ili posmatraju rad brojnih umetničkih, Internet, filmskih i ekoloških radionica, društvenih akcija, muzičkih i vizuelnih konkursa i nastupa, sportskih nadmetanja, edukativnih predavanja, a svi segmenti festivala će imati ekologiju kao osnovni motiv.

Detaljnije »

Dodaj komentar »

Pa ti sad nemoj kupiti ovaj Linksys ruter iz video isječka… Koji, zar ima neki komad hardvera u videu? ;)

Uglavnom, prilično domišljato. Ekipa sa stranice www.swaksy.com shvatila je da će im se proizvodi bolje prodavati ako ih predstavljaju polugole manekenke i voila…

Izvor… via twitter.com/lilirodic

croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2009/07/30/seks-prodaje-sve-pa-tako-i-gadgete-polu-nsfw/";croportal_title = "Seks prodaje sve pa tako i gadgete (polu-NSFW)";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";Pošalji na Facebook, Twitter...

htc hero

Tvrtka Movens d.o.o., distributer HTC-a, Palma, General Mobile-a i Sonima za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, u svoju je ponudu uvrstila najnoviji mobilni uređaj iz HTC-ove ponude. HTC Hero predstavlja jedinstvo forme i funkcije potpuno integriranih pomoću HTC Sensa, novog HTC-ovog sučelja koje postavlja najviše standarde za Android uređaje.


Doljnjim dijelom nagnutim pod kutom, HTC Hero je dizajniran na način da udobno stane u dlan, ali i prione uz vaše lice tijekom poziva. Dogoočekivani kapacitivni zaslon otporan na otiske prstiju, napokon će omogućiti da uređaj ostane čišći i bez mrlja duže vrijeme; uz to bijeli HTC Hero obložen je teflonskim premazom koji rezultira naprednijom, otpornijom površinom, podatnom na dodir. Premda je sam uređaj dovoljno malen i kompaktan, obogaćen je 3,2 inčnim HVGA zaslonom optimiziranim za pregled multimedijalnih, web i drugih sadržaja.

GPS, digitalni kompas, G-senzor, 3,5mm priključak na stereo slušalice, zajedno sa 5 megapikselnom kamerom sa autfokusom, samo potvrđuju tehnološku nadmoć uređaja. HTC Hero predstavlja i vrlo praktičnu Serach tipku kojom na najprirodniji način pregledavate Twitter, locirate osobe s liste konatkata ili pregledavate elektroničku poštu.

HTC Sense

Prvi put predstavljeno na HTC Hero-u, potpuno je novo sučelje vođeno temeljem tri osnovna principa: ˝Samo moj˝,˝Biti u kontaktu˝ i ˝Otkrijte neočekivano˝.

˝Samo moj˝ je princip koji nam potvrđuje da je HTC uređja stvoren i prilagođen isključivo za korisnika. Sense vas potiče da sami organizirate sadržaje i kontakte na način koji vam najviše odgovara.

Danas je ˝Biti u kontaktu˝ nepohodno u svim sferama života i zato nam Sense omogućuje kontakt s ljudima koji su nam bitni kroz najrazličitije sadržaje, na najrazličitije načine. HTC Sense integrira sve kanale komunikacije i omogućuje nam da jednim pogledom na kontakt obuhvatimo sve suvremene načine komuniciranja.

˝Otkrijte neočekivano˝ nam otkriva HTC-ovu misiju da nas stalno oduševljava inovativnim, a jednostavnim rješenjima.

˝HTC Hero u sferu Android uređaja donosi potpuno nov vrhunac koji će biti teško dostići˝ rekao je direktor prodaje Movensa, Branko Belošević ˝Snažne mogućnosti u kombinaciji sa jednostavnošću i intuitivnošću koju nam donosi HTC Sense, garancija su prepoznatljivosti novog HTC uređaja, koji vam u isto vrijeme kad i u ostatak Europe, u Hrvatsku i BiH donosi Movens.˝

HTC Hero je u Movensovoj maloprodajnoj mreži Hrvatske i BiH od sljedećeg tjedna.

croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2009/07/30/opa-sljedeceg-tjedna-stize-nam-htc-hero/";croportal_title = "Opa, sljedećeg tjedna stiže nam HTC Hero";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";Pošalji na Facebook, Twitter...

Emporia TALKpremium V29

Ako ste me pratili jutros na Twitteru mogli ste live doživjeti dio službene pressice kojom se austrijska tvrtka Emporia Telekom predstavila hrvatskom tržištu. Ako i jeste, evo ponešto detaljniji izvještaj s pressice.

Emporia Telekom obiteljska je tvrtka iz Austrije, osnovana 1991. godine. Osnivač je Albert Fellner, a u rukovodstvo kompanije 2003. pridružila mu se supruga Eveline Pupeter-Fellner. Gospođa je zadužena za europsko poslovanje i marketing, dok je gospodin Fellner zadužen za R&D. Osnovni cilj kompanije predstavljanje je uređaja namijenjenih osobama iznad 50 godina.

Zašto hrvatsko tržište? Ovo pitanje nametnulo mi se samo po sebi, a odgovor je vrlo jednostavan. Od 1. srpnja ove godine svaki telekom operater u Hrvatskoj u svojoj ponudi mora posjedovati barem jedan uređaj za starije i osobe s posebnim potrebama; tako barem tvrde u Emporia Telekomu… Karakteristike koje takvi uređaji moraju zadovoljavati su:

- signal poziva i SMS-a moraju biti glasniji nego li je to uobičajeno
- osobe sa slušnim uređajima moraju znati koristiti uređaj
- vizualni signal kod dolaznih ili SMS poruka mora se moći dodatno regulirati
- tipke za upravljanje moraju moći koristiti slabovidne ili motorički hendikepirane osobe.

Upravo navedene karakteristike ključna su odlika mobitela ove kompanije. Glasni su da ne mogu biti glasniji; prilikom dolaznog poziva ili SMS poruke telefon blješti na tri različite strane; tipke su mu ogromne; prikaz na ekranu također…

Trenutno se u ponudi domaćih operatera nalaze dva modela – emporiaLIFEplus kod Vipneta i emporiaTALKpremium kod T-Mobilea, a ovisno o paketu moguće ih je nabaviti po cijenama od jedne do 1.491,00 kune. Oba modela naručio sam na test pa ću o njima kad ih dobijem, a do tada ove i sve ostale modele možete pogledati na službenim stranicama.

To vam je ukratko to. Emporia Telekom prošle je godine u 22 zemlje gdje su prisutni prodala 500.000 primjeraka uređaja, a do kraja 2010. godine u Hrvatskoj planiraju prodati 20.000 primjeraka. Optimistično…

E da, upitao sam ih o budućim planovima kompanije s obzirom da će vrlo brzo današnje sredovječne osobe postati penzići, a kako izjavljuju njihov istraživački tim stalno radi na razvoju novih karakteristika uređaja, prvenstveno prateći zahtjeve korisnika u njihovoj ciljanoj skupini.

Što se pak predstavljanja mobitela za klince tiče, one najmlađe, u Emporija Telekom neće predstavljati uređaj namijenjen njima jer vlasnici kompanije smatraju da mobiteli nisu zdravi za djecu. Ajd fino…

www2.emporia.at/en/home/

croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2009/07/30/penzici-cupaju-kosu-u-hrvatsku-stigla-emporia-telekom-proizvodac-mobitela-za-starije-od-50/";croportal_title = "Penzići čupaju kosu. U Hrvatsku stigao Emporia Telekom, proizvođač mobitela za starije od 50";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";Pošalji na Facebook, Twitter...
Blogovi spadaju u medije, a dokaz za to je i monitoring istih od strane domaćih PR agencija. Blogeri uveliko dobijaju pozive za konferencije, saopštenja, obraćanja kompanija. Blog je više od bloga. Uticaj blogova u Srbiji je u porastu . Bloger više nije samo zaljubljenik u wordpress koji obožava da svakodnevno napiše po jedan tekst. Glas blogera [...]

Sezona je rebalansa i manje-više nitko od toga nije pošteđen. Naravno, puno se diskutira o rebalansu državnog proračuna i proces donošenja tog rebalansa više podsjeća na cjenjkanje na ulicama Istanbula nego na neki dobro promišljeni proces, no što je tu je – birači će to (valjda) znati vrednovati prvom slijedećom prilikom.

Oglasio se i novopečeni (ali zdravi) predsjednički kandidat koji nam tvrdi da nije sve tako sivo. Andrija Hebrang, lik koji tvrdi da ne govori uvijek istinu počastio nas je svojim osvrtom na krizu a koji je objavljen (gdje drugdje) nego u Jutarnjem listu. Ne ulazeći u detalje i analizu ostalih (očigledno tendenciozno plasiranih) brojeva, zapalo mi je oko na slijedeći citati:

Zato što je poznat podatak kako 78 posto stanovnika Hrvatske smatra da zemlja ide u lošem smjeru. To pojačava tzv. potrošački pesimizam, pa promet u trgovini pada dok ukupna masa štednje u bankama raste. Pesimizam je rak-rana izlaska iz krize, a najbolje se liječi usporednim podacima.

Ovo naime nije točno, jer je štednja hrvatskih građana pala u proteklom razdoblju a novi bilten HNBa koji bi morao izići svakoga časa (ako već nije) sasvim sigurno će pokazati i trend smanjenja. Andrija je daleko od stvarnosti i voli slušati ono što mu uši žele čuti pa mu nije za zamjeriti, no treba malo promotriti što se događa na razinama ispod državnog.

Ako ste primjetili, grad Zagreb je nedavno također u tišini i dubokom hladu gornjogradske vijećnice također izglasao rebalans proračuna. To je bio jedan žestoki obračun i puno se toga srezalo i rezultat silnih pregovora je smanjenje proračuna od impresivnih 1,87% ili ukupno “breath taking” 150 milijuna kuna (ovo navodim tek toliko da shvatite kako je država u stvari dala daleko veći obol krizi nego primjerice grad Zagreb).

No, Zagrebački nojevi u uredu za proračun bojim se i nisu nešto previše pametno napravili i nekako ne vjerujem da je sadašnja situacija održiva. Ako promotrite prijedlog proračuna grada Zagreba (a nažalost samo prvotnu verziju možete vidjeti na stranicama grada, ova najnovija očito još nije online) tada možete lagano uočiti da impresivnih 5 milijardi kuna proizlazi iz primitaka na Porez na dohodak. Dakle, nekih 63% ukupnog proračuna ovisi o primicima iz vaše i moje plaće. Ono što je puno zanimljivije je to da grad nije dirao očekivane primitke iz poreza na dohodak unatoč tome što primjerice državni proračun, čiji (prijedlog) možete vidjeti ovdje, predviđa pad prihoda od poreza na dohodak od cca. 7,8% što bi preneseno na Zagreb i to bez obzira na formulu koju smo upotrijebili moralo značiti minimalno 5% promjene u prihodima ili nekih 400mil kuna što je neusporedivo više od 150mil kuna koliko je rebalansirano proračunom.

Iz gornjega slijedi kako ćemo o Zagrebačkom proračunu još diskutirati. Iako, za razliku od državnog proračuna koji je koliko toliko konsolidiran, u Zagrebačkom proračunu ne vidimo aktivnosti Zagrebačkog holdinga. Primjerice jedna od većih financijskih injekcija koje oni očekuju su i one pare od Jure Radića i njegovog IGH-a. Ako se sjećate, oni su kupili 50% Zagrepčanke i do kraja ove godine morali bi isplatiti 40mil eur za svoju polovicu. Razlog zbog kojeg IGH nije platio zagrepčanku je kriza i nemogućnost pronalaska financiranja – pa stoga donekle čudi informacija kako je upravo IGH bio jedan od onih koji su dokapitalizirali tamo neke tvrtke koje posluju u neposrednoj okolici Pelješkoga mosta. Očito se prioriteti mijenjaju.

Država ovim posljednjim rebalansima jasno pokazuje da je Vlada u cijelosti izgubila kompas te da se odluke donose preglasavanje po razno-raznim hodnicima bez čak i minimalne analize rezultata i efekata. No može se lagano dogoditi da su proračuni na lokalnim razinama, a mene ovdje zanima Zagrebački, za razliku od državnog još uvijek u svijetu gdje med i mlijeko teče potocima. I dok se na državnoj razini paničari i trči u krug, na lokalnoj čini se još se nismo suočili sa stvarnošću.

Misao dana:
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn’t go away.

Slučajni tekstovi

Podijeli/Snimi

Šilno grešiš!

U pokušaju da osmislim par dana odmora daleko od gradske vreve, užarenog asfalta i ljudi kojima iz pogleda viri trka za parama, posegoh prvo za oglasima turističkih agencija. Vodjena prelepim slikama sa bloga Ribolovci, odabrah par mogućih destinacija i počeh raspitivanje. Potpuno razočarenje me poklopilo. Nijedna destinacija koju sam poželela nije bila u ponudi.

Ali, u Grčkoj, Turskoj, Tunisu... i najmanje seoce sam mogla istražiti sa vodičem domaćinom, ličnom hostesom...

Razvijajmo Srbiju! Letujmo u inostranstvu! ( Valjda da joj manje smetamo u razvoju?)

Sledeći korak, oglasi u dnevnoj štampi.

Apartmani, zasebne sobe sa kupatilom, bazeni, mnoštvo kafića, mogućnost uplate punog ili polupansiona...Sve je to lepo, ali ja i kod kuće imam sve to. Za mnogo manje para.

Ja bih da znam ima li tu mesta za šetnje u prirodi, spomenika kulture, muzeja, interesantnih biljnih i životinjskih vrsta, arheoloških nalazišta...

Iskoristih i moć globalnog sela Interneta.

Par sajtova, video-klipova...

Opet isto.

Veliki prostor kraj vode opervažen stolovima i stolicama raznih boja, oblika i veličina, poneka nasmešena konobarica ili gospodin natovaren potrepštinama za plažu koji, u znoju lica svoga, žuri da zauzme dobro mesto na plaži ( koja se jedva nazire)...

I kao vrhunac veliki izbor svih vrsta alkoholnih pića ( možda je bilo i „ptičjeg mleka", ali se nije videlo od bar desetak vrsta viskija), italijanskih, kineskih i ko zna čijih specijaliteta...

Odavno znam da ja baš i nisam sa ove planete, ali u stvarnost me vrati osmogodišnji komšija koji jednostavno reče:

- Pa što to gledaš kad ti ne piješ ni pivo!

I u pravu je dete. Što se pijenja piva tiče.

Što ne umanjuje njegovu pomoć kad se pravi sasvim poseban

SVINJSKI VRAT SA PRILOGOM

Potreban materijal

Svinjski vrat 4 parčeta (oko 1 kg)

Paprike-babure 4 komada

Praziluk 1 struk (oko 400 gr)

Krompir 4 komada (oko 600 gr)

Topljeni sir 4 parčeta

Senf 1 kašika

Soja-sos 1 kašika

So ½ kašičice

Brašno 1 kašika

Ulje 2 kašike ( mast 1 kašika)

Pivo 200 gr

Način pripreme

Izmešati soja-sos, senf i so pa ovom mešavinom premazati komade mesa. Složiti ih jedan na drugi i ostaviti poklopljene na hladnom mestu oko 2 sata.

Krompir iseći na kockice, obariti i ostaviti na toplom, paprike i praziluk iseći na deblje rezance. Meso poprašiti brašnom i pržiti na zagrejanom ulju po 2-3 minuta sa svake strane. Dodati isečeno povrće, naliti polovinom pripremljenog piva, poklopiti i dinstati na laganoj vatri dvadesetak minuta. Dodati ostatak piva, protresti šerpu, poklopiti i dinstati još 20 minuta.

Na zagrejan tanjir sipati obareni krompir, povrće i meso preko koga je stavljen topljeni sir. Preliti sokom od dinstanja i poslužiti.

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37