Unosi za: Arhiva za 2009/07

38. skup IT profesionalaca će se održati 2. jula 2009. godine u Splitu (FESB, Ruđera Boškovića bb, sala B402) i pokrivaće teme koje se tiču Microsoft tehnologija i njihove primene. Ulaz je slobodan, a predavanja počinju u 18:15h.

Detaljnije »

Dodaj komentar »

VirtualBox, popularni open-source softver za virualizaciju kompanije Sun Microsystems, dostigao je veziju 3.0.

Nova verzija VirtualBox-a donosi puno novih mogućnosti, mnogo ispravljenih grešaka i poboljšanja.
Jedna od najvećih novina na novome VirtualBox-u, ako ne i najveća, je ta da korisnici sada mogu koristiti Direct3D 8 i 9 podršku za igre i aplikacije.
Takođe je prisutna i podrška za OpenGL 2.0, koja je dostupna samo za Linux, Solaris i Windows.
Važna je novina i nova SMP (Symmetrical Multiprocessing) gost podrška sa ne više od 32 virtualnih procesora.

Više informacija o novinama koje donosi novi VirtualBox 3.0, možete naći na: http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=1&p=83370#p83370

walkman tps-l2

1. srpanj 1979. godine dan je kada je revolucionarni Sonyjev gadget započeo svoj pohod na tržište. Prvi model iz Sonyjeve serije prijenosnih svirača nosio je oznaku TPS-L2, a omogućavao je stereo reprodukciju glazbe, istovremeno slušanje glazbe dvama osobama, snimanje glasa i to u varijanti preko postojećeg audio zapisa.

Inače, prijenosni svirač audio kazeta osmislio je još 1972. godine Nijemac Andreas Pavel i patentirao ga tako da je Sony za svoj megapopularni uradak izumitelju morao platiti naknadu.

U prva dva mjeseca od predstavljanja Sony je prodao 30.000 primjeraka Walkmana, a u prvoj dekadi čak 50 milijuna.

Danas znate kakva je situacija – tržištem neprikosnoveno vlada Apple sa svojom Apple serijom, no sve zasluge za glazbu u pokretu definitivno idu Sonyju.

Izvor…

croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2009/07/01/dragi-walkman-sretan-ti-30-rodendan/";croportal_title = "Dragi Walkman, sretan ti 30. rođendan";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";Pošalji na Facebook, Twitter...

pr-objave-logo-beli-250pixDanas je mesec dana kako je pušten u rad servis PRObjave.com za online distribuciju saopštenja (preporučujem da pogledate tekst povodom godišnjice jednog bloga na isti ovaj dan).

30 dana kasnije, i meni i korisnicima promenila se percepcija o tome šta je ovaj servis i na koji način treba da se koristi.

Iskreno, očekivao sam da će mnogo više organizacija koristiti ovaj servis, naročišto što je i dalje uglavnom besplatan za korišćenje. Ipak, imao sam prilike da vidim i da čujem lepe reakcije na servis, a naročito mi je drago što mogućnosti servisa polako rastu sa porastom interesovanja njegovih korisnika.

Nekoliko dana servis nije bio vidljiv svim korisnicima, jer smo imali problema sa DNS-ovima, i od kada je to ispravljeno servis radi normalno. Uskoro sledi premeštanje servisa na novi server.

Svakim danom raste broj online medija (sajtova) koji preuzimaju saopštenja, određeni broj saopštenja je prenet kao posebna vest od strane novinara i/ili blogera (npr. informacija o predavanju - programski jezik Skala), jer se ispostavilo da ovaj servis pruža mogućnost da se online pojave i neke informacije koje do sada nisu bile dovoljno vidljive…

Sa druge strane, na samom sajtu servisa možete lepo videti koliko su pojedini članci pregledani (tačno se vidi interesovanje korisnika), pa je tako npr. članak o jednom katalizatoru za Formulu 3 u roku od 2 dana dobio ne mali broj pregleda…

Najdraže mi je od svega što organizacije koje koriste servis doživljavaju isti veoma ozbiljno, saopštenja koja se prosleđuju potiču iz pouzdanih (i često veoma poznatih) izvora - desilo se da u prvih 30 dana imamo samo 3 saopštenja koja nismo mogli da objavimo jer su bila ili anonimna, ili je neko pokušao da “proturi ” čistu reklamu (tipa - cenovnik).

Leto će biti iskorišćeno za dodatna unapređenja servisa, njegovu veću vidljivost, ali i povećanje broja objava…

O zaboravljenima od svih brinu monahinje

Od 95 štićenica ženskog doma za osobe teško ometene u razvoju koji se nalazi tik uz manastir Svete Petke u Izvoru, najstarija ima 72, a najmlađa 10 godina.

Paraćin – Domsko odeljenje za ženske osobe teže i teško ometene u razvoju „Manastir Sveta Petka“ nalazi se tik uz manastir Svete Petke u Izvoru kod Paraćina. Reči iz jevanđelja „Što učiniste jednom od moje male braće, meni učiniste“ krasnopisom su utisnute iznad vrata koja vode u njihove prostorije. Štićenice se raduju gostima. Odmah nam je pritrčala devojčica i čvrsto nas zagrlila, što je potom učinilo još nekoliko žena.

– Mnoge od njih roditelji nikada nisu posetili, jer kriju da imaju takvu decu. Neke roditelji veoma retko obilaze, a redovno manje od deset odsto. Nažalost, čak i oni koji često dolaze ne razumeju njihove potrebe – kaže za „Politiku“ mati Glikerija.

pročitajte ceo tekst

edifier if500

Uvijek govorim da je tržište dodataka za iPod ili iPhone veće od samog tržišta spomenutih uređaja. Na žalost ne mogu nigdje provjeriti ovaj podataka, no s obzirom koliko postoji takvih dodataka, izjava mi nije daleko od istine.

Kolekciji dodataka za iPod ili iPhone te bilo koji drugi prijenosni multimedijski svirač početkom ove godine pridodan je zvučnik iF500 tvrtke Edifier. Zvučnik izgleda pomalo nadrealno i kao da je proizašao iz radionice nekog dobrog Fotošopista, no posjetite li stranice proizvođača uvjerit ćete se u vjerodostojnost slike.

Što se tehnikalija tiče radi se o zvučnom sustavu sastavljenom od 10 wattnih visokotonaca i 5,75 inčnog subwoofera snage 32W. Naprava sadrži i ugrađeni digitalni FM prijenik, dimenzija je 376 x 390 x 240 milimetara, teži 6,1 kilogram, a nabaviti ga možete po cijeni od 249 dolara.

croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2009/07/01/poklonite-se-velikom-crnom-zvucniku-za-iphone/";croportal_title = "Poklonite se velikom crnom zvučniku za iPhone";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";Pošalji na Facebook, Twitter...

  knjiga_utisakaPre nekoliko dana sam popio kritiku da ne pišem. Bar da  skoro nisam pisao.

  Onda se zamislim i stvarno. Nema pravog pisanja. A znam da puno kucam i da sam od dečačkih dana pa do danas prešao iz “jao pisanje” do “koliko stranica ti treba” faze.

  Onda sam se setio da postoji druga strana pisanja koja se nalazi na The Keks.

  U cilju vežbanja i privlačenja inostrane publike ;) sa prijateljima pišem blog na engleskom. Blog nije tako daleko od tema koje se načinju na ovim stranicama + ima više zabave.

  Za brz sadržaj… ovde


  Legendarni ulični trkač u svojoj šestoj generaciji razvija 210 KS i pruža fenomenalne vozne karakteristike po ceni od 28.975 eura.

  Klasa kompaktnih sportskih automobila započeta je upravo Golfom GTI, koji je kroz pet generacija pronašao put do srca 1.7 miliona kupaca.

  Nova, šesta generacija poslednja je evolucija koja je kroz 33 godine, od 810 kilograma teškog i 110 KS snažnog automobila izrasla u pravog modernog trkača sa 210 KS koji pruža vrhunske performanse i odlične vozne karakteristike.

  Pre nego što dođem Tebi kucaću na prozor tvoj. Ugledaćeš me na prozoru. Zatim ću ući na vrata… i Ti ćeš me videti… na vratima. Zatim ću ući u dom Tvoj. I Ti ćeš me prepoznati. I ući ću u Tebe. I niko osim Tebe, neće me videti ni prepoznati. Videćeš me na prozoru. Videćeš me na vratima. Osetićeš me u sebi. Juni [...]
  Volim da blogujem. Već odavno to ne radim kako bih testirala novi kanal za PRofesionalno komuniciranje. Uživam u svim fazama ove aktivnosti: pronalaženju izvora inspiracije, izboru teme, pripremama, analizama, pisanju, a najviše u momentu u kojem kliknem magično “publish” dugme… uživam u vašim komentarima, sherovanju mojih textova, retwitovanju linkova ka njima… uživam u čitanju zanimljivih blogova, u [...]
  blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37