Unosi za: Arhiva za 2009/08


Leto je na izmaku, pa je vreme i da se počne sa ozbiljnijim radom.

Ekipa predavača Ubuntu LoCo Srbija, gostovaće 4. septembra na festivalu E-Tvrđava u Nišu. Planirano je da u toku dana instaliramo Ubuntu zaiteresovanim posetiocima (naravno i Kubuntu…), a u popodnevnim časovima, sa početkom od 17h, biće održana 2 predavanja.

e-tvrđava

e-tvrđava

Prvo predavanje biće posvećeno lokalnoj zajednici i biće prikazana instalacija Ubuntu-a, a drugo predavanje najpopularnijim programima za zvuk, video, kancelarijsko poslovanje, internet i biće reči o aspektima sigurnosti koja u današnje vreme nije zanemarljiva .

Posetiocima će, kao i obično, biti deljen promotivni materijal i diskovi sa instalacijom (K)Ubuntu-a. Naravno, svi zainteresovani moći će da dobiju odgovore na sva pitanja u direktnom razgovoru sa predstavnicima zvanične Ubuntu zajednice u Srbiji.

Detaljnije o samom festivalu: E-Tvrđava

Znam da je BlogDay tek sutra, i taj post je spreman, ali ovaj novi video blog je danas ‘iskočio’ i jednostavno moram da ga podelim sa vama.

Preporučujem, uz jednu opasku:
loš tretman osoba sa invaliditetom nije samo balkanski specijalitet.

The Deal with Disability

This new video blog came up in my feed this morning.  I recommend it.

Post to Twitter Tweet This Post Post to Facebook Facebook

Related posts:

 • 3. decembar
 • 3. decembar…
 • Neverovatne priče neprimetnih
 • Ne znam kada je otkrivena plastična masa, ali se dobro sećam kada su plastični proizvodi stigli i u moje detinjstvo. Bilo ih je malo i bili su retki. Zavideli smo onima koji su imali plastične klikere, plastične sandale, hemijske olovke, plastične igračke, nesvesni da su staklenjaci mnogo lepši i vredniji, da su kožne sandale udobnije i zdravije, da su drvene igračke humanije.

  Vrlo brzo plastika je zamenila mnoge druge materijale, drvo, karton, tkaninu, staklo, metal, porcelan i keramiku, pa zamenila prirodno cveće i šta još sve ne i prekrila nas a da to i nismo primetili.

  kese

  Italijani su nakon jednog ozbiljnog istraživanja zakljućili da je najznačajniji proizvod 20.veka upravo najlon kesa. Najdostupniji i najkorišćeniji proizvod za najveći broj ljudi.

  Sada se svi pa i Italijani drže za glavu jer ne znaju šta činiti sa tim okeanom bez obala od najlon kesa. Neke države, mislim one ozbiljne, one razvijene koje zbilja znaju šta će i kako će, već preduzimaju mere da bi najlon kese kao neekološke zamenili sa onim papirnatim. Mi smo daleko od toga.

  Ako ih ne možemo zameniti, onda bar možemo našom kreativniošću i maštom koja nam nikad nije nedostajala, da se poigramo i od najlon kesa stvorimo trajna dela koja će ulepšavati a ne zagađivati okolinu u kojoj živimo.

  Dobro pogledajte sliku i krenite u stvaralaštvo.

  aleandro minore

  Kratkoročni cilj anarhije/ blok 45 je ukidanje kapitalističke civilizacije (ili samo “kapitalizma” ili samo “civilizacije”, odnosno “masovnog društva”) na svim nivoima stvarnosti, od svakodnevnog do planetarnog, u svim njenim ideološkim i geografskim modalitetima. Dugoročnih ciljeva nemamo.

  anarhija/ blok 45 nema nikakve veze ni sa jednom političkom ili nevladinom organizacijom, niti sa bilo kojom grupom koja se u Beogradu, Srbiji ili u ovom delu sveta predstavlja kao anarhistička (o levičarima, ma šta to značilo danas ili oduvek, da i ne govorimo). Za anarhiju/ blok 45 ideologija anarhizma je bez ikakvog značaja. Izvesna terminološka podudarnost je slučajna i za sada predstavlja izvor mnogih zabavnih, ali ponekad i vrlo zamornih nesporazuma.

  “Ova avantura nema ime. To nikada ne treba gubiti iz vida. Koje ime, koji izam prikačiti toj želji da život bude Čudo, a ne samo užas, rmbanje i patnja? Ja ne znam nijedno, niti sam ga ikada tražio. Anarhija? Anarhizam? Nemojte me zajebavati.” — Počnimo ljubav iz početka, blok 45, 2002.

  LOGO_ODB

  http://www.modukit.com/anarhija-blok45/

  ajs-nigrutin-necu-masu-hocu-silikone

  Nedelja, 30. 08. 09.

  22h

  Clubu Clinika

  Ajs Nigrutin, dj Marconiero

  Rezervacije na broj: 0641720695

  Sećate se onih preslatkih uspavanki? Mislim da će biti uvek zanimljive (: Nasumično izabrani postovi Ispod stola (dečja kućica za igru) Kolačići od peska Gregory kalendar Konci, lepak i baloni Zooni
  Najveća tri matematičara u svetskoj istoriji su: Njutn, rođen u XVII veku, Gaus, koji je živeo u XVIII i XIX veku, i najveći od svih, Arhimed, koji je živeo u antičkoj Grčkoj približno 1800 godina pre Njutna i koji je ceo svoj život posvetio istraživanju i nauci. Arhimed je rođen oko 287. godine pre n.e. u [...] Related posts:
 • Ping Pong efekat
 • Majkelson-Morlijev eksperiment
 • Fenomen „Razbijača mitova“ (II deo)
 • Baby pouch, originally uploaded by ggyacob. Nošenje u nosiljci mi nedostaje, moram priznati (: Nasumično izabrani postovi Uhvaćeni padobranci Šareni kamenčići Obeležite sa nama Svetsku nedelju dojenja strah (meme od paradoxe) Perle od papira
  U pripremama za novi post, koji već nedelju dana spremam i u kojem ću onako pošteno da se proserem, za trojicu… U utorak su članovi neke opskurne anarhističke grupe bacili molotovljeve koktele na grčku ambasadu u Beogradu. U saopštenju između ostalog kažu da su to uradili u znak solidarnosti sa grčkim anarhistima. Meni je najsmešniji bio [...]

  kolač sa tikvicama i kukuruznim brašnomkolač sa tikvicama i kukuruznim brašnom

  Jednu veću tikvicu očistiti i naseckati na kockice (ne mnogo sitne), staviti u malo nauljenu tepsiju i posuti sa 8 kašika šećera i 1 kesicom vanilin šećera. Onda naliti sa jednom čašom vode i staviti na šporet da se dinsta. Dinstati dok ne ispari sva tečnost. Umutiti 3 jaja, 3 kašike kukuruznog brašna i 1 šoljicu mleka, pa preliti preko tikvica. Staviti u rernu da se peče dok ne porumeni. Pečeno ostaviti da se ohladi, seći na kocke i obilato posuti prah šećerom.

  kolač sa tikvicama i kukuruznim brašnomkolač sa tikvicama i kukuruznim brašnomkolač sa tikvicama i kukuruznim brašnomkolač sa tikvicama i kukuruznim brašnom

  kolač sa tikvicama i kukuruznim brašnom

  kolač sa tikvicama i kukuruznim brašnom

  Podeli: Print this article! del.icio.us Facebook Google Bookmarks E-mail this story to a friend! Netvibes RSS StumbleUpon Technorati Twitter

  blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37