Unosi za: Arhiva za 2009/10

Discopolis @ Club BASE (Subota 7. Novembar)

…progressive house and progressive trance…

dj’s: Human / Manatee / Testudo

club-base-subota-7-novembar

Related posts:

 • Progressive Sounds @ Green Caffe – 02.10 Nešto drugačiji zvuci u Green Caffeu. U petak 02.10.2009. očekujte...
 • New Season ‘09 Selected DJs F1 Night Club Nis Sa ponosom Vas obaveshtavamo o pochetku nove sezone u...
 • Tektonika u klubu Base – petak 09.10 Ponovo kreću techno eventi u niškom klubu Base. U petak...
 • Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

  Dan je poceo kada je klinka primila poruku od jednog decaka – pozvao je da idu zajedno u skolu. On zivi na pola puta i sresce se ispred njegove kuce. Kad mi je rekla da je mnogo dobar decak, moje lice je dozivelo transformaciju. Treba pomoci evoluciji, pricam joj vec neko vreme, okaciti na polovima [...]

  organizovani-prevoz-za-koncert-grupe-underworld-Velikani svetske elektro scene, britanski sastav Underworld održaće koncert u Bg Areni u utorak, 10.novembra 2009.

  Za tu priliku biće organizovan prevoz iz Niša udobnim turističkim autobusom, a cena povratne autobuske karte je 1.300,oo dinara!

  Polazak je u 15 h sa parkinga kod teniskih terena u neposrednoj blizini tvrđave, povratak za Niš odmah po završetku koncerta.

  Autobuske karte mogu se kupiti u CD Sound-u i Energy music shop-u, a telefon za informacije i rezervacije je 018 258 480.

  Karte za koncert po pretprodajnoj ceni od 2.290,oo dinara mogu se naći u knjižarama Mamut – Obrenovićeva ul. i TC Merkator.

  Related posts:

 • Organizovan prevoz iz Niša za koncert grupe SLIPKNOT Za predstojeći veliki heavy metal spektakl, koncert američke atrakcije...
 • Najpovoljniji organizovan prevoz iz Niša za koncert grupe AC/DC ! Za predstojeći veliki koncert grupe AC/DC 26.maja u Beogradu...
 • Organizovan prevoz iz Niša za koncert Santane 11. jula u Beogradu Za predstojeći veliki koncert legendarnog Karlosa Santane u Beogradu, 11.jula...
 • Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


  Ma, jeste danas Sveti Luka, slava negotinske Narodne Biblioteke "Dositej Novaković", one negdašnje "Radmila Novaković". Ali, došla su druga vremena, nema više Radmile. Ni one Novaković, niti one Gerov. Odoše, ko zna gde i da li će da se vrate.
  Zato u Negotinu danas imamo nešto sasvim novo, drugo. A opet isto.

  Sada imamo demokratsku noć. Noć Veštaca, a ne Veštica.
  Eto, mnogo je različitih stvari u Negotinu u odnosu na prošlogodišnju Noć Veštica.
  • Rijeka više ne radi u igraonici Tweety, u stvari ni sama igraonica više ne postoji. Radili manje od godinu dana, naradili se, šta li ih je već spopalo, pa zatvorili. Standarni negotinski bizMismeni.
  • Profesor Žarko Korać je zamaskirao SDU u stranku na još neki mesec, kada će (na moju veliku žalost) morati da prizna i sebi ali i Srbiji da im neće uspeti preregistracija po pravilima igre koju je povela sadašnja Vlast. Tada, krajem januara 2010. godine, u ovoj zemlji više neće postojati ni jedna jedina građanska stranka. Neka nam je laka Srbija.
  • Deki Grujić i dalje maskira RTK u televiziju, samo je sada dodat i strani akcent, da se KO ne seti?! Voarbim Romanešte. Rumunješće. Trick-Or-Treat, kažem ja na to.
  • Sunđermiki je i dalje maskiran svaki dan, a ona budala nikako da se opameti. Niti da skine maskata sa facata. I dalje priča (i piše) okolo kako mu nešto sve više smrdi. Plus grip.
  BU!
  Ma jok bre, niko da se štrecne, a kamo li da se uplaši.
  Njih se ama baš ništa ne dotiče, kakvi crni slatkiši za decu! Mogu samo kuvana jaja ofarbana u crveno, žuto ili plavo. Ili u sva tri odjedared.
  I zašto šalju maskiranu decu po slatkiše, neka se odmah sami lično učlane u Četvrtkove stranke. Dobiće na instant lutriji - instant učlanjenje.
  Maske - skidaj! Šta će vam, farbara i detelinara ionako rade punom parom.

  Dakle, preostalo nam je još samo da konačno dočekamo onaj čuveni demokratski mrak.
  Pa da polegamo.

  I think I saw myself on CCTV.
  Slonček bar, Subotica, 31.10.09.

  Jesenje lišće može biti neiscrpan izvor ideja za decu. OTISNUTO LIŠĆE

  Primer za to može biti kreiranje slika u vidu raznih životinja i predmeta (obrađeno u tekstu SLIKA OD LIŠĆA). Međutim, rad može biti još jednostavniji i primeren deci mlađeg predškolskog uzrasta (3 godine). Lišće se može otiskivati na papir, što će deci biti posebno interesantno.

  Za ovu jednostavnu ideju potrebno je sakupiti što više lišća različite veličine i oblika.

  Materijal za rad:

  • lišće
  • papir
  • tempere

  Tempere u više boja iscediti u odgovarajuću posudu. Što više boja, to je živopisnija slika i deci interesantnija.

  MATERIJAL POMEŠANE TEMPERE

  Listove raznih veličina i oblika umočiti u tempere i otisnuti na papir, kao na slici. Mogu se koristiti boje koje su karakteristične za jesen, ali je još bolje upotrebiti i neke neobične. Kada se otisci osuše, napraviti okvir od hamera u boji i slika se može okačiti na zid.

  UMOČEN LIST OTISNUTO LIŠĆE

  Na ovaj način se može dobiti i zanimljiva jesenja čestitka.

  ČESTITKA LIST

  Iz ličnog iskustva mogu reći da deca izuzetno vole igre otiskivanja i rad sa temperom.

  Pre neki dan sam snimala neki disk sa muzikom jednoj durgarici, i stavila ga u trpezariju na neku policu, pored tašne, da ga ne zaboravim kad krenem u ponedeljak.

  Došla Vanja malopre, mota se okolo, kad u jednom momentu donosi mi taj disk, pruža mi da uzmem. Disk je u onim papirnim ‘gaćama’.
  Kažem joj – to je disk, neka muzika, nećemo sad.
  Ona se ljuti, okreće ga, i pokušava da otovri “gaće”, ne uspeva joj.
  Ponovim – nećemo sad to.
  Pipka zvučnike, ja se malo začudim, ali to obično radi kad hoće da joj pustim neke spotove, youtube je omiljena zanimacija.
  U sledećem trenutku, uzima mi ponovo disk, i prinosi kompu, tačno na mesto gde su dvd i cd uređaji.

  Kad se ne sruših.

  I tako sad slušamo Eminu Jahović i Sašu Kovačevića.
  Pesmu je iz momenta prepoznala, iako nije spot, nego samo audio zapis. Izvol’te vi spot.

  Post to Twitter Tweet This Post Post to Facebook Facebook

  No related posts.

  Imate apartmane? Oglašavate ih preko interneta? Želite svojim gostima ponuditi nešto više? Razmislite da li želite omogućiti gostima kupnju ljetovanja online. Da bi mogli gostima ponuditi mogućnost on-line kupnje, moramo razmotriti pozitivne i negativne posljedice koje mogu nastati. Također, moramo biti svjesni zakonskih odredbi ili ograničenja koja se mogu pojaviti. U nastavku pročitajte malu analizu ovog problema. _______________ Što je webshop? Webshop ili online trgovina je web aplikacija koja omogućuje korisnicima kupnju proizvoda ili usluga preko interneta. Kod proizvoda je priča jednostavna, korisnik se odlučuje za proizvod koji želi kupiti te obavlja kupnju i plaćanje na jedan od ponuđenih načina. Najbolji i najbezbolniji način plaćanja za kupca je preko PayPal sustava. To je jedan od najprihvaćenijih sustava plaćanja na internetu, a da bi ga mogli korisititi dovoljno je registrirati se na službenim stranicama i unjeti podatke o svojoj kreditnoj kartici (ili nekoj drugoj podržanoj kartici). Ako ste vi u ulozi prodavatelja (vlasnik webshopa), situacija nije baš tako jednostavna, pogotovo u Hrvatskoj. Naime, PayPal za sada ne isplaćuje gotovinu na području RH, već sredstva koja ste dobili na svoj PayPal račun (vaša webshop zarada) možete koristiti za daljnje transakcije i potrošiti ih jedino na internetu (za kupnju proizvoda ili usluga). Zato je prilikom planiranja webshopa potrebno razmotriti i neke druge načine plaćanja kako bi mogli dobiti novac koji vam gosti uplate. Razlozi ZA Osnovni razlog za integraciju webshopa u vaše web stranice je brzina i efikasnost kupnje ljetovanja koju omogućavate svojim gostima. Gost više ne mora odlaziti u banku da bi vam uplatio ljetovanje ili rezervaciju, već može zakupiti ljetovanje u svega nekoliko klikova. U zapadnim zemljama ovakav princip je uobičajen, pa gosti iz tih zemalja očekuju mogućnost kupnje online. Osim toga, ukoliko na svojoj web stranici imate webshop stvara se dojam ozbiljnog i modernog pristupa poslovanju koji vam može biti od velike koristi u budućnosti. Evo sistematizirani razlozi ZA: -brzina i efikasnost za vaše klijente -moderniziranost i prilagodba najnovijim standardima -dojam “ozbiljnog” prodavatelja

  http://www.corbisimages.com/

  Imate apartmane? Oglašavate ih preko interneta? (ako to nije slučaj pročitajte moj članak o primjeni modernih tehnologija u turizmu) Želite svojim gostima ponuditi nešto više? Razmislite da li želite omogućiti gostima kupnju ljetovanja online. Mogućnost kupnje online je već odavno zastupljena u razvijenim zemljama, a vaši gosti očekuju tu mogućnost kako bi mogli na najbrži način kupiti ljetovanje. Da bi mogli gostima ponuditi mogućnost on-line kupnje, moramo razmotriti pozitivne i negativne posljedice koje mogu nastati. U nastavku pročitajte malu analizu ovog problema.

  Što je webshop?

  Webshop ili online trgovina je web aplikacija koja omogućuje korisnicima kupnju proizvoda ili usluga preko interneta. Kod proizvoda je priča jednostavna, korisnik se odlučuje za proizvod koji želi kupiti te obavlja kupnju i plaćanje na jedan od ponuđenih načina. Najbolji i najbezbolniji način plaćanja za kupca je preko PayPal sustava. To je jedan od najprihvaćenijih sustava plaćanja na internetu, a da bi ga mogli koristiti dovoljno je registrirati se na službenim stranicama i unijeti podatke o svojoj kreditnoj kartici (ili nekoj drugoj podržanoj debitnoj kartici).

  Ako ste vi u ulozi prodavatelja (vlasnik webshopa), situacija nije baš tako jednostavna, pogotovo u Hrvatskoj. Naime, PayPal za sada ne isplaćuje gotovinu na području RH, već sredstva koja ste dobili na svoj PayPal račun (vaša webshop zarada) možete koristiti za daljnje transakcije i potrošiti ih jedino na internetu (za kupnju proizvoda ili usluga).

  Zato je prilikom planiranja webshopa potrebno razmotriti i neke druge načine plaćanja kako bi mogli dobiti novac koji vam gosti uplate. Više o tome pročitajte u nastavku.

  iStock

  Razlozi ZA

  Osnovni razlog za integraciju webshopa u vaše web stranice je brzina i efikasnost kupnje ljetovanja koju omogućavate svojim gostima. Gost više ne mora odlaziti u banku da bi vam uplatio ljetovanje ili rezervaciju, već može zakupiti ljetovanje u svega nekoliko klikova iz udobnosti vlastitog doma. U zapadnim zemljama ovakav princip je uobičajen, pa gosti iz tih zemalja očekuju mogućnost kupnje online. Osim toga, ukoliko na svojoj web stranici imate webshop stvara se dojam ozbiljnog i modernog pristupa poslovanju koji vam može biti od velike koristi u budućnosti. Uz lakoću kupnje, lako je za očekivati porast broja rezervacija, no to je sasvim druga tema. Evo sistematizirani razlozi ZA:

  • brzina i efikasnost za vaše klijente
  • moderniziranost i prilagodba najnovijim standardima
  • dojam “ozbiljnog” prodavatelja
  • imate bolju ponudu od konkurencije
  • mogućnost da povećate broj rezervacija zbog jednostavnog postupka kupnje
  Razlozi PROTIV

  Webshop sustav nije jednostavan za ugradnju ili održavanje. Zbog toga je i cijena visoka. Osim toga, gostima je možda bitna komunikacija sa vlasnikom prije no što se odluče za kupnju preko interneta, pa je potrebno na tome poraditi. Evo sistematizirani razlozi PROTIV:

  • visoka cijena instalacije i održavanja
  • vrlo složen pristup (treba poraditi na mnogim čimbenicima i omogućiti klijentima jednostavnu kupnju)
  • nedostatak komunikacije koja je mnogim gostima od velike važnosti
  • nemogućnost da osobno utječete na odluku gosta ili udijelite savjete
  iStock Ok, želim webshop, ali kako?

  U Hrvatskoj je situacija vrlo specifična zbog nekoliko razloga. Zakonska regulativa za ovo područje praktički ne postoji, tj. webshop je reguliran kao svaki drugi oblik trgovine i ne postoji poseban zakon o njemu. No možda najvažnija činjenica je da PayPal ne isplaćuje vašu web zaradu na području Hrvatske, osim ako vam je tvrtka registrirana u inozemstvu.  Zbog toga je potrebno pronaći alternativu, te si osigurati priljev sredstava koja zaradite preko interneta. Najjednostavnije rješenje na koje sam naletio je WSPAY sustav koji vam omogućuje sigurnu naplatu kreditnih kartica putem interneta. Jednostavno rečeno, ovo je najbolja zamjena za PayPal na području RH.

  Osim toga, potrebno je imati web stranicu na koju možete instalirati webshop te integrirati cijeli sustav. Moja je preporuka da taj posao prepustite profesionalcima koji su možda najskuplja, no i najsigurnija opcija. Ovdje se ipak radi o novcu, a to zahtjeva sigurnost.

  Zaključak

  Webshop kao takav vam može biti od koristi pod nekoliko uvjeta:

  • ako je kvalitetno integriran u stranicu
  • ako omogućuje gostima brzu i jednostavnu kupnju
  • ako vama omogućuje siguran priljev sredstava
  • ako imate kvalitetnu komunikaciju s gostima
  • ako postoji alternativan način plaćanja

  Ukoliko uspijete zadovoljiti sve te uvjete, webshop će biti dobra alternativa za one koji preferiraju ovakav način plaćanja. Za sve ostale najbolje je imati drugu opciju poput klasičnih uplata na bankovne račune ili slanja novca preko WesternUniona. Kao najvažniji faktor izdvojio bi kvalitetan pristup integraciji webshopa. Taj pristup je skup, no imajte u vidu da vam loše integriran webshop može nanijeti više štete nego koristi. Zato dobro razmislite da li želite svojim gostima ponuditi webshop uslugu i koliko ste ju spremni platiti. Uz dobar pristup, vaša web stranica će biti bolja, gosti zadovoljniji, a vaša zarada mnogo veća.


  croportal_url = "http://blog.mihaelsanko.com/2009/10/31/webshop-za-iznajmljivace-smjestaja/";croportal_title = "Webshop za iznajmljivače smještaja? ";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";croportal_category = "";croportal_target = "new";


  Ovim starim jelom koje se nekada pripremalo u mom kraju zatvaram igricu “Ajme, koliko nas je”,gde mi je ovog meseca pripala čast da budem domaćica. Igricu je osmislila monsoon i bila prva domaćica, iz meseca u mesec ima nas sve više, a ja ću “štafetu” predati dalje u iščekivanju nove teme za dva dana. Neću da kasnim, obećavam. )

  paprike-punjene-semenkama-bpaprike-sa-semenkama

  (Za 4 osobe)

  Potreban materijal:

  8 srednjih suvih paprika
  200gr praziluka
  1 šargarepa
  200gr očišćenih semenki bundeve
  So, aleva paprika, mešavina začina
  Malo svežeg peršuna

  Priprema:

  Suve paprike potopiti u toplu vodu da malo omekšaju. Praziluk i šargarepu sitno iseckati. Očišćene semenke bundeve samleti. Na malo ulja propržiti šargarepu i praziluk, začiniti po ukusu i u smesu dodati mlevene semenke bundeve, pa dodati na vrh noža alevu papriku i sitno seckani sveži peršun. Promešati i skloniti sa vatre. Puniti oceđene paprike i ređati u zemljani sud. Poređane paprike preliti sa malo ulja i staviti da se peku. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200C nekih 10-15 minuta.

  paprike-sa-semenkama2

  Podeli: Print this article! del.icio.us Facebook Google Bookmarks E-mail this story to a friend! Netvibes RSS StumbleUpon Technorati Twitter

  Roditelji su me vaspitavali da poštujem svakog čoveka, ma čime se on bavio. Bilo da je majstor, bilo da je doktor, bilo da je profesor, bilo da je pekar, bilo da je glavni glumac ili epizodista. Ljudi se dele na dobre i loše. Nije bitna vera, niti nacija, tek nije bitan status, a pogotovu zanimanje. Ništa mi nije bilo jasno. Isto tako mi je otac pričao, da mi se u životu lako može dogoditi da u društveno-socijalnom smislu neću uvek igrati glavnu ulogu. Usput je pominjao lupanje glavom o zid, insistirajući na notornoj činjenici da smo svi mi u našim životima samo epizodisti. Bolje je i to nego biti statista. Glavna uloga je dodeljena samo Bogu ili kosmičkim silama. Doduše, moguće je da prividno budeš Bog ako se zoveš Robert Mičam, Stiv Mekvin, Alen Delon ili Lino Ventura. Mada, to je samo privid. Obična zajebancija. To je samo uvertira za sve zabave sutrašnjice. Dobar film ne bi bio dobar da nema epizodista. Naši životi bi takođe bili besmisleni da u njima nema epizodista. Što bi rekao poslednji veliki mislilac-provokator Aleksandar Kurčić iz 28.bloka: "Te likovi koje odnekud znamo, a koji nas startuju u gradskom prevozu, po prodavnicama, ulazima, biskopima, kafićima, Tojče Dolsić i ja zovemo KORISNE FACE."


  Preža Milinković, Ljubomir Cipranić i Petar Lupa  Navedena trojka predstavlja prvu trojku koja mi uvek padne na pamet kada neko pomene epizodiste. Preža Milinković je odigrao "milion" epizoda i zbog toga u mom intimnom Pantenonu ima titulu vrhovnog božanstva. Lupa i Cipranić su nivo ispod Preže. Tu su još i Stole Aranđelović, Milan Srdoč, Dušan Janićijević, Dragomir Felba, Drago Čuma, Ratko Tankosić. Zatim slede glumci koji bi ponekad odigrali i neku glavnu rolu, ali im je Bog dao takav habitus, da su se bolje snalazili kao prvi sporedni epizodisti, nego kao glavni glumci. Milim na Miodraga Andrića a.k.a Ljubu Moljca,Dragana Maksimovića, Pepija Lakovića, Dragana Zarića i recimo J.J. Burduša. To su bile face. Izledali su kao ljudi. Nije mi jasno na osnovu kojih kriterijuma današnji FDU profesori prave nove glumce, kada više na domaćem filmu nema tako karakternih likova kao što ih je bilo nekada. Kada bih snimao filmove, verovatno bih radio samo sa naturščicima. Ne dopadaju mi se domaći glumci mlađe generacije. Osim toga, većina njih glumata kao u pozorištu. Veoma mali broj se snalazi pred kamerama. Neke kamera uopšte neće, ali to je već druga priča.

  Imajući u vidu ostatak sveta prvo mi na pamet pada legendarni Jack Elam, u ExJugoslaviji od milošte nazvan Ćora, koji je igrao u 70% snimljenih westerna, i u svakom su ga na početku filma, ili negde na polovini ubijali. Ono što je Preža za domaći teren, to je Ćora za američki teren. Doduše, umirao je i u špageti westernima, tako da je overio i evropski kontinent.Vestern film bez Elama bi bio kao pljeskavica bez luka.


  JACK ELAM


  Posle Elama bih izdvojio sjajnog Ernesta Borgnina koji je za sobom ostavio mnogo sjajnih epizoda bez kojih bi mnogi filmovi bili nezamislivi. Zamislite samo Pekinpoov "Wild Bunch" bez njega, ili Oldričev "Voz za dve bitange". To ne bi bili isti filmovi.


  ERNEST BORGNINE


  Met Klark je igrao odmetnike i bitange u filmovima koje su snimali najveći reditelji Novog Holivuda, ali ja ću ga zauvek pamtiti kao ćaleta Džejmsa Spajdera u velikom B hitu iz osamdesetih "Buntovnik iz moje škole".


  Matt Clark


  Harry Dean Stanton je zapravo glavni. Uvek sam ga doživljavao kao čoveka koji je deo familije Kalijadis. Mi definitivno imamo istu krv. Zvuči suludo, ali želim da verujem u to. Jedinu glavnu ulogu odigrao kod Vendersa u filmu "Pariz Teksas".


  HARRY DEAN STANTON

  Od "mlađe" generacije kao najupečatljiviji epizodisti istakli su se Stiv Bušemi i pokojni Kristofer Pen (rođeni brat Šona Pena). Među tim generacijama, deset godina gore-dole, ima takođe sjajnih glumaca koji nisu klasični epizodisti, ali koji su hodali po tankoj ivici. To su Tim Rot,Robert Dauni Junior, Alan Rikmen, Luj Diamond Filips, Bil Pulman, Vinsent Galo i drugi...


  STEVE BUSCEMI


  CHRIS PENN
  blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37