Unosi za: Arhiva za 2009/12

Novogodisnja Cestitka

Poštovani,

Sve najbolje u životu, mnogo zdravlja, ljubavi i sreće, dobru poslovnu godinu, ostvarenje svih planova i snova u predstojećoj 2010. godini želi Vam

Xmedia Design Solutions ekipa.

Neka vam 2010. bude uspešnija od stare.

Budite zdravi i srećni!

Budite kreativni.

Pišite, čitajte i VOLITE bez granica!

Vaši Tragovi

Share and Enjoy: Facebook email StumbleUpon Technorati

Dragi moji,

Početak godine je, pa da vam svima poželim srećnu Novu Godinu, da je provedete u zdravlju i sreći, ljubavi i poštovanju, uspesima i radosti i da vam svima donese napredak i ostvarenje želja.

Želim vam da u Novu godinu uđete sa dobrim mislima i pozitivnom energijom i da zaboravite sve loše stvari koje su za nama.

Želim da vam pošaljem najiskrenije želje da se vaše nade pretvore u vašu radost.

Čuvajte se i Bog neka vas čuva.

Srećna Vam Nova godina.

Voli vas vaša  Charolija

Podeli: Print del.icio.us Facebook Google Bookmarks email Netvibes RSS StumbleUpon Technorati Twitter

Još samo par sati i stiže nam dvadesetdeseta godina.
Nova.
Teško da će biti ispunjena želja Artura Klarka, da u 2010. godini brod sa ljudskom posadom dospe u orbitu oko Jupitera.
Teško da će Srbija postati uređenija država.
Teško da će u Negotinu opozicija doći na vlast, a vlast sići sa sebe.
Teško da će nas do marta mimoići nova epidemija; ovog puta sledi nam volovski grip.
Teško da će običnom čoveku biti makar malo manje - obično.
Ko li me samo prošle godine vukao za jezik da kažem "Jedva čekam da počne ta, još luđa 2009. godina."? Trebalo je još tada da kažem:

Jedva čekam da prođe ta, još luđa 2009. godina.

Američke punk drtine Bad Religion imaju pesmu "Ten in 2010", o deset milijardi zombija, o sivoj rasi koja će živeti na Plavoj Planeti, i koja neće stići do Jupitera. Za zombije su na pragu da pogode, za cifru - kako se uzme.
Poklanjam vam svima taj video za Novu 2010. Godinu.Građanski Krug vam želi sve najbolje u narednoj godini.
Naravno.
Nеćе sе ništа promеniti pukim okrеtаnjеm strаnicе nа kаlеndаru, аli novа godinа jе uvеk simboličnа prilikа zа novе počеtkе. U situаciji kаdа nаs sаmoizаbrаni spаsitеlji vodе prаvo u svеtlu prošlost, novi počеtаk nаm jе potrеbniji nеgo ikаdа.

Ako vеrujеtе, nеkа vаs Bog blаgoslovi i čuvа. Ako nе vеrujеtе, nеkа vаm slučаj idе u prilog. I nеkа vаm sе ispunе svе žеljе - аli sаmo onе kojе stе zаslužili.

Srеćnа novа 2010!

Dragi prijatelji, želim vam svako dobro u Novoj godini. Čitamo se i pišemo. Živeli )

Happy New Year

Slični tekstovi:
 • Sretna Nova godina


 • Svim posetiocima i čitaocima ovog bloga,  prijateljima i svima ostalima koji se ovde zateknu, želim da sebi u Novoj Godini ostvare želje!

  od Gordane Matković, eksperta za socijalnu politiku CLDS:

  U Srbiji ne bi trebalo uvoditi drugi stub penzijskog osiguranja, odnosno obavezno privatno osiguranje, ocenila je direktor studija socijalne politike u Centru za liberalno-demokratske studije Gordana Matković.

  Ona je u intervjuu za mesečnik Ekonometar, koji izlazi sutra, kazala da su najnovija istraživanja pokazala da u Srbiji nema uslova za uvodjenje obaveznog privatnog penzijskog osiguranja zbog nedovoljno razvijenog finansijskog tržišta, a nema ni ubedljivih opravdanja za to.

  Matkovićeva, koja je bila ministar za socijalna pitanja od 2001. do 2003, ocenila je bi uvodjenje drugog stuba prouzrokovalo i visok tranzicioni trošak, sa neizvesnim rezultatima na dugi rok, bez jasnog dokaza da bi se stvorili uslovi za sigurniju i dovoljno visoku penziju.


  Morao sam da uštinem sebe, da proverim dal sam budan. Ali, nema greške, čestitka je autentična. Evo šta ista autorka kaže u časopisu Fokus:

  Zabluda je…da reforme nužno podrazumevaju uvođenje II stuba. Od toga je uostalom odustala i Svetska banka zalažući se i danas za sistem višestrukih stubova, ali prihvatajući da svaka zemlja ima svoje specifičnosti i početne uslove od kojih će u velikoj meri zavisiti pravi recept za adekvatne promene


  Ostalo je samo nejasno pod kojim bi to uslovima privatizacija u Srbiji bila opravdana? Ovo mi dosta liči na varijantu danas popularne kritike liberalizma a la Stiglitz - kad god ne odobravaš neku meru liberalizacije ti kažeš da "konkretni uslovi" u toj i toj zemlji to ne dozvoljavaju, pri čemu nikad ne defininšeš zašto bi recimo privatizacija penzionog sistema bila dobra u Čileu, a ne i u Srbiji? Nejasno je i zašto autorka uopšte citira afirmativno ovo mišljenje Svetske banke, kad je već prethodno utvrdila da je privatizacija načelno nepoželjna i da nigde nije dala dobre rezultate? Ako se slaže da poželjnost privatizacije zavisi od početnih uslova onda njena analiza ne važi i treba da pokaže zašto baš u Srbiji početni uslovi nisu adekvatni? Ako se ne slaže, nejasno je što citira Svetsku banku (imlpicirajući, onako uzgred, da je Svetska Banka neki bastion opakog neoliberalizma. Kad su oni relativizovali značaj privatizacije onda znajte da "nema gde dalje").

  Mislim da se ne treba mnogo čuditi žalosnom nivou prihvaćenosti liberalnih ideja u Srbiji, kad i jedan od vodećih srpskih free market think tankova, sa slikom Adama Smita na naslovnoj strani svog vebsajta, misli da je državni penzioni sistem u redu, i da "nema ubedljivih razloga" čak ni za njegovu parcijalnu privatizaciju! Niko nije naneo više štete liberalnim idejama u 20-om veku od nedoslednih zagovornika tih ideja. Recimo, kad sledeći put LDP u Parlamentu kaže da penzioni sistem treba privatizovati ili reformisati, na to će Dačić i Krkobabić mirno da uzvrate da je "čak i neoliberalni think tank CLDS bio prinuđen da prizna da je postojeći sistem dobar i da je privatizacija pogubna". I svako ko je pročitao išta od Marka Paunovića ili Boška Miajtovića će da kaže: da vidi stvarno, ako su oni protiv toga, onda je to stvarno propala stvar.

  Mislim da je Pinjerin dolazak u Srbiju važniji nego ikad.
  blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37