Unosi za: Arhiva za 2009/12

Drаgi posеtioci mogа sаjtа…! Žеlim vаm svе nаjlеpšе u novoj 2010-oj godini, а prе svеgа dа budеtе zdrаvi i čili, jеr to jе nаjvаžnijе dа vаm život budе srеćniji! Srpskom nаrodu i ostаlim grаđаnimа Srbijе žеlim dа sе u idućoj godini dеsе krupnе i totаlnе promеnе u držаvi Srbiji, dа smеnimo sа vlаsti ovе strаnаčko mаfijаškе sеktе, [...]
Drаgi posеtioci mogа sаjtа…! Žеlim vаm svе nаjlеpšе u novoj 2010-oj godini, а prе svеgа dа budеtе zdrаvi i čili, jеr to jе nаjvаžnijе dа vаm život budе srеćniji! Srpskom nаrodu i ostаlim grаđаnimа Srbijе žеlim dа sе u idućoj godini dеsе krupnе i totаlnе promеnе u držаvi Srbiji, dа smеnimo sа vlаsti ovе strаnаčko mаfijаškе sеktе, [...]

Za par sati završava ova 2009. godina. Pre novogodišnje čestite i želja za narednu godinu Mesec se pobrinuo da poslednji sati ove Međunarodna godina astronomije budu obeleženi jednom interesantnom pojavom.

Širom planete se već nekoliko vekova koristi termin “plav Mesec“. Ovaj pojam označava neki događaj koji se dešava samo retko. Pojam vodi poreklo od jednog astronomskog fenomena. Plav Mesec označava drugi put Mesec u jednom kalendarskom mesecu. Poznato je da između dva puna Meseca protekne 28 dana i da taj period, očigledno, nije usaglašen sa kalendarskim mesecom.

Svakog meseca možemo da vidimo pun Mesec samo jednom, ali nekad se “pojavi” plavi Mesec, tj. drugi pun Mesec. To će se dogoditi večeras. Po prvi put u poslednjih 20 godina novogodišnji Mesec biće plav. Naravno, treba napomenuti da je plav Mesec samo pojam, Mesec nikako neće postati plav.

Ne samo to večeras će nastupiti i delimično pomračenje Meseca! Na žalost pomračenje će biti malo i jedva vidljivo golim okom. Mesec će u Zemljinu senku ući u 19 sati i 52 minuta. Maksimum pomračenja će nastupiti u 20:22h i tada če oko 7% Meseca biti u senci. Mesec će iz senke izaći u 20 sati i 52 minuta.

Ove godine se nisam pretrgla oko poklona – onih iz tržnih centara, poslastičarnica, knjižara. Za onog ko mi je najbitniji u životu imam poklon vredan ne samo ove Nove godine, već i onih koji nam dolaze. Taj poklon, dugo i vredno pripreman i nežno upakovan, možete videti na fotografiji. Onima koji me vole poklonila sam to što sam srećna. A svima ostalima – koji me prate, čitaju, podržavaju i uče, poklanjam lepe želje!

Želim vam da nikada ne prestanete da želite. Da čuvate svoje zdravlje kako biste ostvarili ono što vam je najvažnije. Da volite. Da stvarate. Da ne prestajete da verujete da je ono što vas čini srećnim nepogrešivo prava stvar. Želim vam da stalno rastete, da se puno smejete i da nikada ne izgubite iz vida da je ovaj svet jedno lepo mesto. I da svojim zalaganjem drugima date razloga da veruju u isto to!

Milica, Ivan, njihova dva cvetića, Štucko i Pipi žele vam srećnu, ispunjenu i uspešnu Novu 2010. godinu!

Dobro, ali rešite Rimanovu hipotezu )

 Novogodišnji chain letter

Nisam baksuz, majke mi, ali ne volim novogodišnje ludilo.

Mene ti datumi vezuju za ružne stvari, neke lične patnje u mom životu, i dugogodišnji razarajući bol. Još ako na to nakačimo bezumnu gužvu, jurnjavu, trošenje para koje nemamo,  isfolirano slavlje i ničim izazvanu euforiju, utisak mi je baš onako … bljutav.

Situacija je malo bolja otkako su se u naš život uselila dva mala „monstera“, jer zbog njih se (nekada i malo silom) vraćam u novogodišnju čaroliju detinjstva. Prija…

Opet u skladu s novogodišnjim ludilom, dobila sam ovih dana gomilu poslovnih novogodišnjih čestitki. Dosadnih i prevaziđenih uglavnom. Dve su mi privukle pažnju. Prva, iako,  chain letter, od kojeg se meni diže kosa na glavi:

Deda Mraz chain letter

je duhovita i originalna, dopala mi se. Tako nešto se i očekuje od kreativaca.

Druga :

Untitled 723x1024 Novogodišnji chain letter

mi je ostavila nekakav čudan utisak…nije mi se dojmila. Cela ta kampanja mi se ni idejno ni vizuelno nije dopala, od samog početka, iako je namera možda dobra…  A pogotovo odkako sam i sama angažovana kao volonter u Udruženju Roditelj, jer sam svojim očima videla neverovatne stvari, i pogubila sve iluzije…

Naša čestitka spada u one dosadne, uobičajene. Ali iskrene. Nemamo para za skupe poklone, jer smo ničiji

Udruženje RODITELJ, Srecna 2010

Ko želi stvarno da bude Deda Mraz nek popuni pristupnicu ovde. Članarinu plaća ko i ako može )

Ili nek nam se javi ako ume da piše projekte, prevodi, lobira, skuplja pare, pravi bužete, izrađuje sajtove… Mi smo gomila zanesenjaka koja i posle četiri godine misli da MOŽE da svojoj deci stvori bolju 2010. i svaku narednu godinu.

OVAJ novogodišnji chain letter možete da prosleđujete (ako vas ne nervira), i tako ćete nam pomoći!

p.s. privatne želje, neću da spominjem ovaj put. Samo jednu, da moja deca budu zdrava i imaju zdrave roditelje koji će dočekati njihovo odrastanje i beskrajno uživati u tome…

Želiš da podeliš? Samo napred! Digg del.icio.us Facebook Google Bookmarks email link Novogodišnji chain letter RSS StumbleUpon Technorati Twitter Print

Diler kola u Moskvi

Nauk za svakoga je

Svaki biznis model se menja sa vremenom.

Nekada je period bio par godina ili decenija, a sada se biznis modeli menjaju u skladu sa tehnologijama koje dopuštaju donedavno nezamislive stvari. Povezivanjem kupaca i dobavljača i plaćanje kroz banku elektronskim putem a za obične smrtnike koji nemaju ERP sisteme SAP veličine, postalo je svakodnevno. Programeri koji to mogu da izvedu se iznajmljuju po potrebi i nije potrebno zapošljavati armije ljudi.

Danas sam u poziciji da razmišljam kako da napravim biznis koji može da opstane i da se menja sledećih par godina. I nemam iluziju da će trajati doveka.

Nazad na evoluciju poslovanja.

Primer su prodavci kola u Americi. Posle krize i turbulencija ekonomije ostaje priča insajdera iz branše prodavaca kola kao i update-a za 2009.godinu.

http://www.edmunds.com/advice/buying/articles/42962/page001.html

http://www.edmunds.com/advice/buying/articles/146686/article.html

Dok mnogi dileri kola pokušavaju da igraju staru igru prodavanja kola, kupci ih teraju da se promene. Javnost traži bolji doživljaj kupovine. Može se čak reći da  je sam proces prodaje kola “pokvaren” model poslovanja koji je preživeo zbog političke moći dilera da sačuvaju zakone franšiza koji usmeravaju kupce ka dilerima.

Mnogi su se pitali zašto se kola ne mogu kupiti u prodavnici ili supermarketu? Samo zato što supermarketi imaju politiku da prave veliki obrt sa malom maržom. Na taj način klasične prodavnice bi ubile finalnu cenu kola.

Anyway, mislim da je potrebno zaboraviti priču o građenju imperije na jednom mestu (radnja, SZR, STR…) i da to traje predugo. Budite spremni da menjate ili morfujete biznis na svakih 9-12 meseci.slični članci
[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]
Večeras je Nova godina! Samo jedan dan ili noć koju nam je kalendar odredio za slavlje. Ustvari, možda je to ipak samo naša odluka, koju pravdamo kalendarom!     Kada sam jutros...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]
Kaže se da u novu godinu treba ući u dobrom duhu, a ima li boljeg “dobrog duha” od malo šale na vlastiti račun. Zato vam uz ovaj video kojim se možemo sami sebi nasmijati, želimo sve najbolje u novoj 2010. godini.
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37