Unosi za: Arhiva za 2010/01

Gužva, januarski praznici, slave razne i mnogo posla oko toga svega su krivi jer nisam stigla da objavim ni jedan post još od 16. januara.

Posle porodične slave trebalo je spremiti i Dan biblioteke, Svetog Savu. Ove godine proslava je bila u Narodnom muzeju u Aranđelovcu. Razlog: pored standardnog programa za ovaj dan, trebalo je dodeliti i mobilne telefone za 50 najboljih učenika iz opštine Aranđelovac, poklon privremenog Veća opštine pa je bilo potrebno obezbediti mesta za sve posetioce ( i u Muzeju je bilo stajanja).

Mogu da kažem da je priredba bila sasvim fina. Nagrađeni su pobednici na literarnom konkursu koji Biblioteka već tradicionalno raspisuje u oktobru, povodom Meseca knjige, s tim da je privremeno Veće dodalo malo novca za nagrade, pa su bile primamljivije nego inače: 6.000, 4.000 i 2.000 dinara (malo li je na ovu skupoću? ) ) Nagrađeni su i najaktivniji čitaoci, kao i uvek. Tokom priredbe prisutni su mogli da pogledaju prezentaciju zavičajnog odeljenja Biblioteke na video-bimu a oni koji nisu žurili dalje, posle zvaničnog dela, mogli su da se malo promuvaju okolo, porazgovaraju sa svima onima koje retko viđaju izbliza.

Meni je bilo fino. Malo hladno, ali sve u službi lepote ;) Najlepše mi je bilo kada se sve završilo bez problema, incidenata i vidljivih propusta.

Sad idemo dalje, bliži se Sretenje.

Ah, da, fotografija će biti na Flickr nalogu Biblioteke.

Sa snegom, naravno Podeli:
Zaista je neverovatno kako organizatori Velikog Brata biraju svoje ukucane. Ovogodisnji serijal je nesto sto cu zaista propustiti sa osobitim zadovoljstvom. A sta mislite zasto? Jednostavno , nadovezacu se na skorasnji post : Pokazi se u pravom izdanju . Ako budete procitali taj post, kao i sve komentare, a sutinski zakljucili da je u Srbiji okrenuto sve [...]

http://profile.ak.fbcdn.net/object3/1364/97/n47640682697_9473.jpg Od februara Radio Skala kreće sa novim emisijama,o muzici,filmu ,sportu……unose se nove rubrike i dosta iznenađenja.Već danas 31.01.2010 godine poslušajte novu emisiju ,,NASLOVI,, premijerno izdanje u 17 h ) SKALA JE RADIO KOJI VAS POKREĆE i sluša vaše srce )
96.8 MHz FM STEREO RDS
ili
preko Winampa net talasi http://79.143.173.18:4500/listen.pls

Da sam imao lance, verovatno bi bolje prosao? Ovako, ostaje mi da u narednom periodu, dok su zimski uslovi, da nabavim lance, da se opremim i ne brinem o bilo cemu: Ovo i nje lose, nema da se ” ljizgaju ” … Strava, zar ne? Opanci s’s lanci !!! addthis_url [...]

Danas je nacionalni dan bez duvanskog dima.

Znate li koji je najefikasniji način da neko nikad ne počne da puši?
Tako što se nekome koga voli nešto vrlo loše desi zato što puši.

Moj otac je pušio 3 pakle drine bez filtera, i umro sa 49 godina.

Želite li da svojoj deci tako nešto priredite?

Post to Twitter Tweet This Post Post to Facebook Facebook

Related posts:

 • Duvan

 • Torba je gotova, a imam jedan i na majici. Na majici je transfer folija koja je se pokazala kao savršena! Motiv sa majice - jedna vintage Ciganka, je prosto čaroban, zar ne?
  Thanks Suzee Que! Od koje sam uzela motive!
  Polako se arhiva na mom blogu popunjava fenomenalnim muzickim numerama koje Bojan Cukic izvodi na klaviru ili klavijaturama. Prvi snimak: Samo dzez, numera Over the Rainbow Drugi snimak: The most beautiful music, numera Black Orpheus Treci snimak: Klavirom do… , numera Blue in green Poslusajte: Zahvaljujem se Bojanovoj zeni Snezani na ovim predivnim video prilozima. Muzika, muzika, muzika i [...]


  Ne tako davno, opstanak knjižare „Geca Kon“ obezbeđen je okupljanjem „javnih ličnosti“ pod barjakom „očuvanja kulturne baštine“. Sa jedne strane – to beše ne mala pobeda iako je, zapravo donela malo upotrebljivog i korisnog: zaposlene i zaposleni u navedenoj knjižari i dalje mogu nesmetano nemati pojma šta u knjižari imaju ili ne, krišom zapaliti poneku cigaretu i spopadati posetioce muzikom sumnjivog subkulturnog porekla, te često prećutati da u podrumu kriju jedan od najboljih antikvarijata u gradu. Sve ovo navodim razočaran u ponašanje onih kojima je pružena šansa da se bave plemenitim poslom, ali je ne koriste.

  No, svi ti detalji nisu interesantni široj javnosti - u knjižari ionako nema gužve – a javnost zna da je knjižara „Geca Kon“ sačuvana od prenamene i sama ta činjenica - da je knjižara i dalje tu - je sasvim dovoljna, još jedan dokaz da živimo u „You CAN judge the book by it’s cover“ vremenu.

  „Beopolis“, po svemu sudeći, ne očekuje slična sudbina.

  Možda baš zato što je filozofija „Beopolisa“ drugačija: petnaest godina teškog rada, stvarna posvećenost poslu, razumevanje delatnosti kojom se baviš, pokušaj da napraviš korak napred, trud da nešto i objaviš - u Srbiji izgleda donosi ili osude ili nestanak sa scene.

  Nestanak, i to uz zdušnu - ravnodušnost!

  Peticiju namenjenu Skupštini grada, a kojom se apeluje na neophodnost pronalaženja (upotrebljivog) prostora u kojem bi knjižara mogla da nastavi sa radom do sada je potpisalo 627 (slovima: šeststotina dvadeset i sedam) osoba.

  http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?beopolis

  Tolika sila može gradske i ostale vlasti samo učvrstiti u stavu „nek propadne, nije šteta“.

  Nije ovo samo pitanje da li će baš ta i takva peticija promeniti nešto u budućnosti „Beopolisa“. Ova peticija je, ne zaboravite – i ogledalo i dokaz zainteresovanosti građana za postojanje knjižara u kojoj dominantni naslovi nisu oni koji se mogu kupiti i na kiosku ili u hipermarketu.

  U „Beopolisu“ je trenutno dostupno oko 16.000 naslova.

  Ukoliko ne pokažemo da nam je stalo, ponoviće se poraz koji smo već doživeli pre nekoliko godina: knjižaru u Knez Mihajlovoj ulici odmenila je prodavnica odeće, u kojoj je nešto knjiga zadržano kao deo enterijera, one malo sofisticiranijih naslova, poneka namerno raskupusanih korica, postavljene tako da izgleda kao da su čitane.

  „Na metar.“

  UPDATE: Do 02.02 - 1110 potpisa!

  UPDATE II: Beopolis nastavlja sa radom u TC Eurocentar (Makedonska ulica)

  Ili možda bolji naslov – Slika Doriana Graya na iPhoneu. U svakom slučaju aplikacija naziva Hourface navodno je jedna od najprodavanijih u Japanu jer su ovi naši dalekoistočni susjedi, opet navodno, naprosto opsjednuti sa starenjem.

  HourFace vam omogućuje da učitate fotografiju te pričekate da vam izračuna i prikaže kako ćete izgledati kada budete stari i onemoćali. Okrenete li iPhone prilikom korištenja aplikacije naopako, proces će se obrnuti i fotografija njuške vratit će vam se u prvobitno stanje.

  Aplikaciju HourFace možete ugrabiti izdvojite li za nju 0,99 dolara. (iTunes link)

  Izvor…

  croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2010/01/31/aplikacija-hourface-zna-kako-cete-izgledati-kada-budete-stari-i-onemocali/";croportal_title = "Aplikacija HourFace zna kako ćete izgledati kada budete stari i onemoćali";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";
  blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37