Unosi za: Arhiva za 2010/02

Otprilike u februaru prosle godine zapocela sam ovaj dzemper. Pa je stajao. I stajao. Pa je doslo leto, jesen, zima. Utvrdjeno da su rukavi mali, pa parano. Onda da je ceo dzemper nekako nakriv, i da mu ne pristaje rajsfeslus. Malo zelene vunice. Zakljucak – pribeci omiljenom odevnom predmetu – prsluku. Poparani rukavi posluzili su za [...]

Tonemo kroz dlanove umiruće vode
kao slepo jato velikih ptica
gutajući ogrlice bilja iz dubina
vređaju nas samo šeširi u granju
i mir sa kojim nadolaze lokvanji

Saša Pešić

Share and Enjoy: Facebook email StumbleUpon TechnoratiProizvodi ove vrste imaju jednu specijalnu kategoriju na Gadgeteriji. Rubrika gadgetoliko oduvijek mi je nekako prirasla srcu jer sadrži gadgetolike pojave koje najčešće ne sadrže ni jedan jedini elektronički dio, nego samo nalikuju pravim gadgetima. Jednaka je stvar s ovim TV jastukom.

Jastučić sa slike pokušava oživjeti duh sada već arhaičnih televizijskih aparata. Osim kotačića za namještanje i biranje televizijskog programa jastuk oživljava i prepoznatljivi ’snijeg’ na zaslonu, koji je nekada davno sugerirao neprisutnost televizijskog signala.

Dimenzije jastučića su 15,20 x 22,8 centimetara i sasvim će se fino uklopiti u dom bilo kojeg geeka ili geekete. Cijena – 18 dolara.

Izvor…

croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2010/02/28/volite-zaspati-uz-tv-sada-to-mozete-i-na-televizijskom-aparatu/";croportal_title = "Volite zaspati uz TV? Sada to možete i na televizijskom aparatu";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";

prethodnom članku sam pisao o osnovama sabliminalnih poruka koje mogu da utiču na našu podsvest. Sada bih pisao o iskorišćavanju te tehnologije da bismo uticali na podsvest da promeni negativne programe koje je ranije usvojila. Korišćenjem sabliminalnih poruka možemo da napravimo promene u raznim oblastima života, od korenitih unutrašnjih promena, do promena na svom telu. Na primer, možemo da poboljšamo samopouzdanje, unapredimo motivaciju, promenimo odnos prema novcu, izlečimo razne psihičke probleme, promenimo odnos prema hrani, pa samim tim smršamo ili se ugojimo ako je to cilj. Mogućnosti su neograničene.

Da ne bih o sabliminalnim porukama pričao napamet, lično sam isprobao nekoliko proizvoda koji omogućavaju ovaj način uticanja na podsvest. Ono što sam pronašao na internetu su dve grupe proizvoda:

  • vizuelni i
  • audio.

Probao sam i jedne i druge. Čak štaviše, dok ovo pišem, koristim jedan vizuelni i jedan audio program.

Vizuelni programi se zasnivaju na tome da se odabrane afirmativne rečenice ispisuju na ekranu kompjutera tako brzo da jedva svesno možete da ih primetite. Ako ste se dovoljno udubili u to što radite, nećete ih sigurno ni primetiti. Ali vaša podsvest hoće. Probao sam nekoliko takvih programa (Subliminal blasterSubliminal Mind 1.1Subliminal Visualizer Pro, a sada koristim Subliminal Power). Sva četiri programa omogućavaju da sami definišemo svoje afirmativne rečenice, tako da možemo da napravimo skup od nekoliko pozitivnih rečenica koje su usmerene na to što želimo da postignemo ili promenimo i onda redovno dok radimo za računarom, naša podsvest menja svoje usvojene šablone.

Dok vizuelni programi jednostavno ispisuju rečenice na ekranu (ja nisam naišao na drugačije programe), audio albumi korite više različitih tehnologija da bi putem čula sluha direktno u našu podsvest utiskivali afirmativne rečenice. Pre nekoliko dana sam kupio tri takve audio sekvence koje su usmerene na promenu stavova u vezi sa novcem. Ono što se čuje su neki pomešani zvuci (talasi, kiša, cvrkut ptica, topot konja…), a afirmativne rečenice se ne čuju, odnosno ne možemo svesno da ih registrujemo. Nažalost, za sada ne znam kako bih utvrdio šta se sugeriše u tim zvučnim programima, tako da postoji mogućnost i da proizvođači manipulišu nama. Ipak, proizvođači daju garanciju da su programi napravljeni u skladu sa najnovijom tehnologijom i da sadrže sledeće karakteristike:

  • Wave Repose Technology TM (WRT) – pomažu prilikom relaksiranja i uspostavljanju pravilnog disanja da bi se pospešilo prihvatanje sabliminalnih poruka.
  • Matrix Dimensional Binaural Beats TM (MDBB) – nova tehnologija binauralnih zvuka koja je naprednija od običnih ili dualnih binauralnih zvuka. Inače, binauralni zvuci utiču na frekvenciju rada mozga i dovode ga na niže frekvencije (najčešće u alfa stanje) i tako omogućavaju kvalitetniji pristup podsvesnom umu.
  • Dual Subliminal Scripting – aktiviraju obe hemisfere mozga da bi se postigli bolji i ubrzani rezultati.
  • NLP Optimized Messages – afirmativne poruke su optimizovane u skladu sa NLP pristupom u psihologiji čiji je jedan od osnivača Ričard Bandler o kome sam već pisao.
  • Reverse Messaging – poruke su kodirane inverzno da bi  se zaobišla kritička sposobnost našeg svesnog uma i da bi se postigli dugotrajni pozitivni rezultati.

Ostaje mi da se nadam da proizvođači nisu ubacili i neke poruke tipa: “Kupiću sve sabliminalne audio programe od tih i tih” -)

Za primenu ovakvih audio programa kod nas, vidim jednu veliku manu, a to je da su oni usmereni na englesko govorno područje, tako da su i poruke na engleskom jeziku. Smatram da dovoljno dobro znam engleski jezik da bih mogao da ih upotrebljavam. Ipak, našao sam na internetu nekoliko softvera koji omogućavaju da se snime sopstvene sabliminalne audio sekvence u koje je moguće ubaciti sopstvene afirmacije. Za sada mi se to čini suviše komplikovanim da bih se usudio da probam, ali jednog lepog dana, ko zna.

Eto toliko o sabliminalnim porukama. Meni ostaje da vidim kakve će rezultate da mi donese njihova primena, ali nisam siguran da ću to ikada moći tačno da utvrdim jer ih koristim u kombinaciji sa svim tehnikama koje mi dođu “pod ruku”.

Iako Apple veoma dobro stoji financijski i ostvario je veliku dobit vlasnici dionica ove godine ostaju bez dividende. Predviđen iznos od 25 milijardi dolara koji bi mogao biti isplaćen dioničarima ostaje po svemu sudeći u kompaniji. Vjerojatno će to bit veliko razočaranje za vlasnike dionica koji su bili veoma odusevljeni uspjesnim poslovanjem kompanije.

Neću o tome kako nemamo i kako nam nedostaje. Neću o tome kako nam fali i kako smo prikraćeni. Ne o tome da smo bez ovog i onog, kako bez osnovnog i minimalnog, kako bez najskromnijeg, onog neophodnog, onog tek za zub ili tek za lek.

Nemamo mnogo toga. Nemamo ono vreme koje smo želeli da imamo, nemamo ni društvo koje smo hteli da izgradimo, a nemamo ni prostor o kojem smo toliko sanjali. Zapravo kao da ništa nemamo, kao da nam sve, baš sve nedostaje, kao da smo u nekom vakumu, nekoj praznini, gde nit smrdi nit miriše, nit svetli, nit je mračno, nije hladno a niti toplo, nit govori niti ćuti, niti se šije niti para. Upravo to, nemamo ni novčanike a ni, opet, para u njima.

Nedefinisano vreme, rekli bi smo.

Da li ja baš tako?

cveceeee

Hajde da malo bolje pogledamo.

Prošetajte se svojom ulicom i srest ćete izobilje rupa na putevima ali i trotoarima, srest ćete i smeća kraj smeća i to u velikim količinama, a postideće vas baš veliki broj probirljivih oko istog tog smeća.

Otićićete do samoposluge da kupite tek hleb i mleko, kad tamo na tezgama i policama izobilje svega i svačega. Oči će da vam ispadaju, pljuvačka niz usta da curi, u iskušenje da vas dovodi sva ta roba koja strpljivo čami, očekujući da je noko uzme i kupi.

Poćićete i do pijace a tamo tek različitog izobilja svega i svačega. Ne samo voća i povrća, već i mnogo čega još. Tezge pretrpane, prodavci uredni i čisti, doterani sa osmehom nude i očekuju, nadaju se, sakriveni iza ‚‚brda‚‚ krompira i luka, jabuka i turšije, sireva i očišćene živine, cveća i cveća i koječega još.

Nehajno ćete potom šetajući se gradom čitati poruke prilepljene po izlozima o sniženjima za 15% i 30%, potom pojeftinjenjima za 50% i čak 75%, tragajući naivno da naletite na pojeftinjenja od 99% koje će vas stajati kao Svetog Petra kajgana. Akcija i reakcija i sve to iznova u izobilju.

Prevarićete sebe i ući u prodavnicu garderobe kad tamo zgodna i nasmejana mladost nudi vam izobilje koje vas ali I nju u radnji okružuje. Nema šta nema. Pobećićete sa namerom da od stida i cena više nikada u tu radnju i ne uđete.

Na kraju ćete završiti i na Buvljaku, a tamo o izobilju i ne vredi zboriti. Svega, svega, baš svega, Toliko toga u izobilju, da ću narednog vikenda lokomotivu potražiti. Iglu sam već kupio.

I nemoj neko da mi kaže kako ništa nemamo, kako u bedi i siromaštvu živimo.

Vreme je izobilja, eheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej, probudite se!

aleandro minore

U zadnje vrijeme mama i tata razgledaju kuce iako jos nismo nikakve odluke o kupovini donijeli, ali moramo naglasiti da Andrej i Mia prilicno uzivaju u tome...

 Posted by Picasa
Kao mnogi Andrejevi vrsnjaci i drugari iz parka ovog ljeta smo naucili da vozimo bicikl bez pomocnih tockica. Bravoooooooooo!!!

 Posted by Picasa
Nekada nas je sisala kuma, uz neophodnu zabavu, u kadi i na jedvite jade, pa je onda to preuzeo tata kuci sa masinicom, i hvala Bogu evo vec odavno to radimo ovako a muke sa sisanjem smo skoro i zaboravili...

 Posted by Picasa
„Jedne noći u sitne sate, baš pod mojim prozorom dogodilo se ubistvo. Probudila me strahovita galama i, kad sam prišao oknu, video sam čoveka kako leži na pločniku; video sam i ubice, njih trojicu, kako se udaljavaju niz ulicu. Nekoliko nas je sišlo i otkrili smo da je čovek sasvim mrtav, lobanja mu je bila [...]
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37