Unosi za: Arhiva za 2010/03

Možda ste već čuli za video igru RapeLay. Mada postoji već 4 godine, i dalje izaziva kontroverze jer je s vremenom postala sve dostupnija i sada je oni koji znaju gdje tražiti mogu naći potpuno besplatno. Mada je igra u kojoj glavni lik siluje mladu ženu i njenu majku, a nakon toga ih pretvori u svoje seksualne ropkinje, nekima šokantna, pravi šok je ono što svi vidimo, a nitko ne želi otvoreno reći. Muškarci vole silovati.

Prekidač za silovanje

Greg Laden je postavio kontroverznu teoriju o prekidaču za silovanje koja kaže da ga muškarci u svom mentalnom sklopu već imaju. U određenim životnim situacijama on će se uključiti i taj će muškarac, koji se inače ne bi mogao ni zamisliti kao silovatelj, ostrašćeno silovati drugo ljudsko biće. Ono što nas u običnim okolnostima sprečava su status, društvene norme i strah da ćemo biti uhvaćeni. Stavite nas u situaciju gdje smo, recimo, usred građanskog rata u Bosni i veselje ubrzo počinje. Mada ova teorija još uvijek nije potkrijepljena, ako razmislite o tome vidjet ćete smisao.

Muškarac usred noći, usred ničega pokupi autostopera. Nema svjedoka pa ga siluje.

Muškarac na ratištu sudjeluje u “oslobađanju” neprijateljskog teorija. Pritom oslobodi žene koje pripadaju mrskom neprijatelju pa ih siluje jer se i tako neprijatelju pokazuje tko je gazda.

Muškarac se zavjetovao na celibat i okružen je djecom. Nad njima ima moć i nitko mu ne može ništa jer njegovi kolege nisu završili u zatvoru za isti zločin. Pa ih siluje.

Muškarci manje osjećaju grižnju savjesti

Žene znatno jače i češće doživljavaju grižnju savjesti od muškaraca.

Taj nedostatak empatije muškarcima olakšava da na svijet gledaju kao na dućan u kojem im se nudi sve što mogu poželjeti i samo treba odabrati što će skinuti s polica. To što će neke od njihovih odluka druge povrijediti, ili ih trajno emotivno oštetiti, muškarce ne brine previše jer je prirodno da ih grižnja savjesti manje muči – a kada ih i muči cijela će frka brže proći nego ženama.

Ne smije se zanemariti ni utjecaj društva koje jasno poručuje da su muškarci oni koji biraju što žele, a na ženama je da ulove što boljeg muškarca.

Što možemo učiniti?

Kada spojimo prirodnu nebrigu za druga ljudska bića s prekidačem za silovanje, jasno je da nas od zvjerskog postupanja dijele samo tanak splet sretnih okolnosti i emotivna zrelost na koju se ne može previše osloniti. Muškarcima bi bilo korisno da ne reagiraju refleksno i odmah ove informacije dožive kao skandaloznu uvredu već da se aktivno trude prema obitelji, bližnjima, prijateljima i neznancima s ulice postupati s više toplote i suosjećanja. Jedini lijek za zvjerstvo je svjesnost.

Ovo što su dаnаs Srbiji učinili 127 poslаnikа koji su pаli nа nеviđеnе grаnе ljudskе niskosti, proglаsivši nаrod Srbijе gеnocidnim, što ćе sе tаko tumаči od zаpаdа, jе svеsni i ciljаni duhovni gеnocid prеmа sopstvеnom nаrodu, mа kаko nаs oni, trеtirаjući nаs ko rеtаrdе, ubеđivаli dа „skidаju krivicu sа nаrodа“ priznаjući rеzolucijom, u nаšе imе, [...]
Ovo što su danas Srbiji učinili 127 poslаnikа koji su pаli nа nеviđеnе grаnе ljudskе niskosti, proglаsivši nаrod Srbijе gеnocidnim, što ćе sе tаko tumаči od zаpаdа, jе svеsni i ciljаni duhovni gеnocid prеmа sopstvеnom nаrodu, mа kаko nаs oni, trеtirаjući nаs ko rеtаrdе, ubеđivаli dа „skidаju krivicu sа nаrodа“ priznаjući rеzolucijom, u nаšе imе, [...]

Koncert Hladnog Piva u NišuHrvatski punk-rock bend, Hladno Pivo, održaće koncert u Nišu, kako prenose mnogi elektronski mediji.Informacija se pojavila na zvaničnom MySpace profilu, kao i oficijalnom sajtu Hladnog Piva.

Koncert je planiran za 26. jun. Lokacija još uvek nije poznata javnosti.

Idemo na Hladno Pivo?

Related posts:

 • Otkazan koncert Riblje Čorbe Planirani koncert legendarnog srpskog rok sastava “Riblja Corba“, ipak neće...
 • Humanitarni koncert Gimnazije “Svetozar Marković” – Lutkarsko pozorište – 29. januar 2010. Članovi muzičke sekcije Gimnazije “Svetozar Marković” na čelu sa...
 • Bolje jedno vruće pivo nego 4 ladna – reče Rambo U niškom klubu YeahBug@ juče, 13. januara, nastupio je muzički...
 • Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

  Dok ne smognem, vremenna za nešto drugo, još jedan intermezzo uz poeziju. I ovoga puta kombinovanu sa fotografijom, jer vam se to prošlog puta dopalo!

  [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]  [fbshare]

  Opa, počelo je. S obzirom na sve veću popularnost mobilne platforme Android ovo je sasvim logičan slijed događaja. Telekomunikacijski div Vipnet pokrenuo je Vip Android Izazov, natječaj za izradu aplikacije za ovu mobilčnu platformu. Prvonagrađeni rad dobit će 91.000, drugi 10.000, a vlasnici osam aplikacija koje budu proglašene trećima po jedan primjerak mobitela HTC Desire.

  Ajmo programeri, što se čeka?

  Vipnet s partnerom HTC te u suradnji s CARNetom i mjesečnikom Bug kao medijskim pokroviteljem vas poziva na sudjelovanje u Vip Android™ Izazovu – prvom hrvatskom natječaju za najbolju aplikaciju za smart telefone na Android™ platformi.

  Natječaj je otvoren za pojedince, tvrtke, grupe ljudi, a cilj mu je poticati razvoj lokalnih aplikacija za Android™ platformu.
  Prva nagrada koja očekuje autora najbolje aplikacije iznosi 91.000 kn.
  Aplikacije šaljite Vipu i na Android Market™, od 6. travnja do 6. lipnja 2010. Pobjednici Vip Android Izazov natječaja bit će proglašeni 1. srpnja 2010 godine.

  www.vipnet.hr/android

  croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2010/03/31/primite-se-posla-jer-vipnet-naboljem-android-programeru-daje-91-000-kuna/";croportal_title = "Primite se posla jer Vipnet naboljem Android programeru daje 91.000 kuna";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";

  PhotobucketNisam neki bog zna kakav korisnik mobilnog telefona, to vam može biti jasno i samo činjenicom da imam prepaid broj, jedan jedini, već negde 10tak godina.

  Pre nekog vremena, možda ima dve godine, napravila sam nalog na telenor portalu, preko njega vršila neka podešavanja, i koristila druge njegove mogućnosti.

  U poslednje vreme se razmišljam da ipak pređem na neki postpaid paket, a nije da mi je baš neophodno.

  PhotobucketNekoliko puta u prethodnom periodu koristila sam jednu od opcija portala za prepaid korisnike, tzv. Kalkulator uštede (evo ovde iz opisa te usluge). Na osnovu podataka o ostvarenom saobraćaju za prethodne mesece, proračunava se koji bi postpaid paket bio najpovoljniji. Par puta sam na takav upit dobila odgovor da mi se preporučuje da i dalje ostanem prepaid korisnik.

  E, jutros se ja ulogujem na portal, kad ono nemaaaaaaa. Nema više opcije kalkulatora uštede, ukinut.

  Ne bude mi mrsko, napišem pitanjce, opet preko neke opcije na portalu.
  I malopre, dobijem odgovor sledeće sadržine:

  Na nasem web sajtu postoji slican alat na adresi
  http://www.telenor.rs/?section=private&page=6430

  Ajd sad kliknite na link. Njima je ovo sličan alat. Hej! Ja pitala za babe, a dobila odgovor za žabe. Alat pomaže da izaberete paket za internet. Slično, nema šta.

  Postoji na sajtu i drugi alat, koji pomaže da izaberete tarifni paket za telefoniranje (hvala opet AniK za prosvetljenje) ali nisam taj link dobila kao sličan.

  Hvala ti dragi Telenoru što si mi stručno odgovorio na moje pitanje.

  E sad već razmišljam da promenim i operatera.

  Post to Twitter Tweet This Post Post to Facebook Facebook

  No related posts.

  U znak obeležavanja dostizanja brojke od dvesta hiljada članova na svojim diskusionim forumima, Paradox Interactive nagradio je člana “simonwoof”, koji je probio granicu, doživotnom pretplatom na sve Paradox Interactive igre (objavljene i još neobjavljene). Član “X_MasterDave_X,” je nasumično odabran da bude nagrađen za vernost, te je takođe osvojio doživotnu pretplatu za sve naslove ovog  [fbshare]

  Ako do sada već niste naletjeli na novi online auto magazin na adresi sestabrzina.com znajte da propuštate podosta dnevnih informacija o automobilima i suto industriji u globalu. Stranica postoji niti mjesec dana, no već se sada pretpostavlja kao odličan dnevni izvor vijeti vezanih uz auto industriju.

  Da ne bi ispalo da hvalim previše upućujem zamjerku na nedostatak favicona te na činjenicu da trenutno automatsko mijenjanje veličine fotografija stranice izgleda katastrofalno. Nadam se da će se nešto promijeniti na ovom polju… ;) Pročitajte ostatak službene objave…

  U ožujku ove godine pokrenuti je novi hrvatski online magazin o automobilima sestabrzina.com. Glavni urednik i osnivač ovog online magazina je Goran Vuzem koji je više od osam godina pratio automobile i automobilsku industriju za Jutarnji list, a tekstove je objavljivao i u Lideru, Planu B, Sportskim Novostima i drugim hrvatskim medijima.

  Sestabrzina.com nastala je s idejom da se čitateljima u Hrvatskoj i regiji pruži drugačiji pristup svijetu automobila, odnosno da se o automobilima piše i kroz zabavu, te da objavljene informacije budu naravno točno, provjerene i pravodobne, ali i da se objavljuju bez bilo čijeg utjecaja na uređivačku politiku.

  Posebnost ovog online magazina je što većinom objavljuje jedinstvene autorske sadržaje iz Hrvatske i svijeta. Uz uobičajene rubrike kao što su vijesti ili testovi automobila sestabrzina.com ima i posebne rubrike kao na primjer Ručna u kojoj se objavljuju zabavni sadržaji o automobilima iz drugog kuta, autorske teme ili pak analize. U rubrici Akcije čitatelji mogu naći sistematičan pregled svih aktualnih akcija automobila na hrvatskom tržištu, dok se u rubrici Info obrađuju teme koje zanimaju većinu vozača automobila poput savjeta o štedljivoj vožnji, gumama, servisima i drugo. Uskoro će krenuti i posebna rubrika koja će se baviti tržištem rabljenih automobila u Hrvatskoj. Također, za razliku od većine portala koji se bave istom tematikom sestabrzina.com ima otvorene komentare korisnika za koje nije potrebna prethodna registracija. Sestabrzina.com je dostupna i preko većine važnijih društvenih mreža pa komunicirati s ekipom koja radi magazin možete i preko Facebooka, Twittera, dok njihove video sadržaje možete gledati na YouTubeu, a fotogalerije na Flickru.

  Provjerite novi online magazin o automobilima na kojem je ovaj tjedan aktualna ekskluzivna priča o dolasku Infinitija u Hrvatsku, kao i prve fotografije Forda Focusa RS500 sa 350 konja.

  croportal_url = "http://www.gadgeterija.net/2010/03/31/prva-druga-treca-ma-idemo-odmah-na-sestabrzina-com/";croportal_title = "Prva, druga, treća... Ma idemo odmah na ŠestaBrzina.com";croportal_abstract = "";croportal_skin = "horizontal";
  blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37