Unosi za: Arhiva za 2010/03

Windows je do prošle verzije (Vista) uvek sa sobom vukao siromašnog poštonošu, poznatog kao Outlook Express. Pošto se u njegov razvoj ulagalo koliko i unapređenje Yuga, bio je red da se u istoriji Windows-a, okrene novi list. Trebalo je napraviti poštara, brzog i pouzdanog, sa lepim manirima, a da se povrh svega, može besplatno preuzimati sa Interneta. Tako je nastao Windows Mail. Kako je ova ideja naišla na odobravanje, došlo se do zaključka da bi još neki korisni programčići mogli da budu amputirani iz operativnog sistema. I bi tako. Rasterećeni Windows 7 poslao je na remont dva veterana: Movie Maker (program za obradu video klipova) i Messenger (program za ćaskanje), te je sa pomenutim Windows (srednje ime Live) Mail-om oformio sajber porodicu nazvanu Windows Live Essentials. Naravno, srećna porodica je vrlo brzo dobila prinove u vidu programa Photo Gallery (za baratanje slikama), Writer (za nadarene autore blogova), majstora animiranih trikova Silverlight, kao i Internet dadilju Family Safety (koja zaista vodi brigu o deci na Internetu). Hronološki, ova priča ne stoji, ali joj je zato dobro legla poetika uvoda. U narednim tutorijalima, obradićemo svaki od navedenih programa, a sada ćemo se pozabaviti instalacijom Windows Live Essentials paketa.

Kakva borba? Borba političkih partija za glasove na sledećim izborima, koji bi, jelte, po njima (opozicionim partijama), mogli raspisati sada, ili sutra, a ako se dobro razmisli – juče! Ma šta juče, prekjuče bre! Kako smo samo smeli ne glasati za njih koji nisu na vlasti, a tako bi hteli, voleli i izvoljevali da je to svašta nešto! Kako bi tek oni vladali! Kako bi tek onaj brka vladao, onaj koji posle ove partije gde je sada više nema kud, jer se ne zna gde nije bio član. I sada zahteva od gradskih vlasti nešto što bi trebalo tražiti od republičke vlade. Ali, dame i gospodo, mi smo ovce na centilitar i oma padamo na parole dotičnog političara koji je već legenda postao, a legendama je mesto u lokalnom parlamentu gde kažete svoje i potom idete u lagodnu šetnju po hodnicima Gradske kuće, da bi posle par minuta se ponovo pojavili, osuli paljbu, pobacali se drvljem i kamenjem i iznova se udaljili iz svečane sale…
Ma idji bre, legendo nad legendama, no oni koji drugo ne znaju, drže se plota ka netrezven čovek. Oni drugi traže od gradske vlade da se asfaltiraju ulice u Malom Radanovcu. Tražim i ja da se u Novom Selu asfaltira sve i svašta. Medjutim, ako je cena povratka na političku scenu asfaltiranje, tj. galama oko asfaltiranja za šta nema para, a ne bi ni oni imali para za tako nešto, onda galamite propali političari jedni i drugi i treći, i tako u nedogled.
IM000844

Ono sa čime se slažem sa onim preletačem iz jedne u drugu partiju jeste pitanje zašto Subotica mora „državi“ da plati ono što je ionako njeno, već se ulazi u kreditne aranžmane da bi se platilo ono što se nalazi na teritoriji grada? Dakle, država naplaćuje ono što nije njeno. Za kraj ovog teksta predlažem da u zamenu za Gradsku kuću, Subotica podigne kredu za Belgrejdski metro i ako eventualno ostane koji dinar da Belgrejd upotrebi tu siću za projekat neke nove tramvajske linije!
JASIKEVIČEUS GRANDE

kroz prohladno veče
saobraćaj huči
a reka ne teče

ispod slapa kiše
pogrbljeni prosjak
skakuće po baricama

život je jutros prošao
preko njegovog mosta

i što se njega tiče
dosta
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37