Unosi za: Arhiva za 2010/03

Potpisivanje ugovora

Ugovor

Kratko rečeno Non Disclosure Agreement ili  kako englezi vole da kažu Confidentiality Agreement.

U poslednjih par meseci sam potpisao toliki broj NDA dokumenata da više ne znam o čemu smem, o čemu ne smem i o čemu ograničeno smem da pričam. Nekada su dugi 2 stranice a nekada narastu na 10-tak.

U stvari sve je to u redu kada ste radna snaga u najam, jer je svrha da je posao završen i naplaćen. Ko će dobiti hvalospeve, PR vrednost, centralno mesto u medijima vas se ne tiče.

Uvek je prijatno videti projekat koji je nastao od vašeg ili znoja vaše ekipe, kako raste i evoluira, pojavljuje se na naslovnim stranama i televizijskim ekranima. Najveći problem je što ne možete da se hvalite ) .

U stvari, ne možete da reklamirate svoj rad.

Smešna situacija se svodi na ovo. Dođete kući i kažete, potpisao sam odličan ugovor sa odličnim uslovima, a kada vas pitaju ko je klijent i šta se radi, odgovor je ne mogu da kažem.

Sa pravne strane odgovornost za čuvanje poverljivih informacija se ne završava na vama već na sve učesnike u projektu, kako zaposlene tako i podizvođače, sa kojima morate imate slične ugovore.Slični članci


Proizvođač Xwave DVD plejera i rikordera

Proverite trenutni kurs za sve konvertibilne valute

Extreme softver

Mustek DVD plejeri

Rating: 4.5 out of 5 stars

LG HT33S Home Theater

Kada se pomene Home Theater, obično se misli na sistem koji se sastoji od DVD plejera sa 5.1 zvučnicima. LG je sa modelom HT33S pokazao da se to može napraviti i na malo drugačiji način. lejer koji stiže u HT33S kompletu deluje prilično neobično za jedan DVD uređaj i lako ga možete zameniti za Playstation 3, pošto veoma podseća na njega. Iako spada u grupu home theater uređaja, on ima samo 2.1 sistem zvučnika.

LG HT33S Home TheaterNačin funkcionisanja ovog plejera je potpuno neubičajen. Zaobljen je i na prednjoj strani se primećuje slot mehanizam pored kojeg je postavljeno dugme za izbacivanje diska. Ono na ovom plejeru ima važnu ulogu, pošto na daljincu ne postoji taster za ovu funkciju. U desnom delu plejera, na njegovoj gornjoj (zaobljenoj strani) nalaze se displej koji je mnogo informativniji nego što bi se na prvi pogled moglo pomisliti, kao i komande osetljive na dodir. Ovakav način upravljanja uređajem nije stran LG-ju, ali moramo da priznamo da je na ovom modelu prevazišao sebe. Površina osetljiva na dodir omogućava da osim stacionarnih tastera, koristite i pokrete po osetljivoj površini, pa tako rotiranjem prsta u desno možete da pojačavate zvuk, a rotiranjem u levo utišavate. Naravno, ove i sve druge komande mogu da se obave i preko daljinskog upravljača, ali taj uobičajeni način nije ni blizu zanimljiv kao ovaj koji smo pomenuli. Jedina negativna stvar kod ovakvog upravljanja je što zbog piano finiša, svaki dodir plejera ostavlja veoma vidljive otiske prstiju. Zbog toga se u kompletu dobija i krpica za uklanjanje otisaka, ali ne znamo nikog ko je spreman da licka plejer baš posle svakog korišćenja. Sistem poseduje i Simplink tehnologiju koja omogućava da se sa jednim daljincem kontrolišu i LG TV prijemnici.

LG HT33S Home TheaterOvde nije kraj specifičnostima HT33S modela, već bismo mogli da kažemo da je tek početak. Na gornjem delu plejera, nalazi se i poklopac koji krije podnožje za iPod plejer ili iPhone mobilni telefon. Osim što se na ovaj način mogu reprodukovati multimedijalni sadržaji sa ovih uređaja, postoji i mogućnost prikaza njihovih menija na ekranu povezanog TV-a. Sa desne bočne stranice postavljen je još jedan poklopac ispod koga se nalaze USB port i stereo ulaz. USB podržava samo FAT16/32 fajl sisteme, pa stoga ne prepoznaje eksterne diskove koji po pravilu koriste NTFS sistem. Preko USB-a postoji čak i mogućnost snimanja audio diskova u MP3 formatu (128 bita) i to bukvalno pritiskom na jedan taster na daljincu.

(more…)

Mislim na one informacije koje dobijamo na broju (koji je poskupeo) 988! Naravno, ako imate tu sreću da vam informacija treba u prepodnevnim, ili popodnevnim satima. Ali, kakva informacija? Treba vam broj telefona, ili ulica gde se u nekoj kući ili stanu nalazi taj telefon! Premda se nisam raspitao, ipak mi se čini da informaciju sa nekim drugim sadržajima, osim već spomenute tražnje broja ili ulice, ne možete dobiti; zapravo, zavisi od raspoloženja (ljudske kvalitete) operatera na spomenutom broju. Naime, juče mnogi od nas nisu imali pristup internetu, a kada imate probleme sa netom, onda zovete onu brojku sa dve stotke na kraju. Zovete, zovete… možete zvati koliko god hoćete, možda ćete morati čekati na spoj tri meseca, ili nešto manje u zavisnosti koliko ste srećna osoba. Može da vam se desi da ćete pre imati pet ili šest pogodaka na lotou no da dobijete ovaj broj.

I šta onda? Ništa! Probate sa 988, možda su oni nešto čuli o ovoj problematici. Verujte mi na reč da će mnogi od nas biti smireniji ako operater kaže da je i on čuo za neke probleme sa internetom i da je još čuo i to da se uveliko radi na otklanjanju problema. Čista psihologija! Medjutim, na 988 imate zaposlene osobe koje se ponašaju kao da su u srednjem veku! „To nije naš posao (što jeste istina), mi ne smemo govoriti o drugim stvarima, nas prisluškuju i prate šta govorimo…“ Otprilike ovo sam slušao juče od osobe kojoj sam „dodeljen“ da mi da broj ili ulicu, jelte. Kad sam zaustio da mu kažem (reč je o muškarcu) još neku lepu reč, on me je jednostavno isključio iz saobraćaja. Naravno, ja se pitam ko je zaposlio ovog čovečuljka koji misli da je ovo doba inkvizicije i smatra da ne treba ni da pokuša pomoći osobi sa druge strane „žice“. Dakle, ovo je dvadeset i prvi vek!
Međutim, nije sve tako crno koliko se u mraku vidi. Pre mesec dana na 988 javi se ženski glas, pitam odakle se javlja, ona kaže Pančevo! (Eh, srbijanske pošte!) Ja joj objasnim šta mi treba: „Bife Majo, u centru Subotice, al’ da me ubijete ne mogu da se setim imena ulice, no treba mi broj telefona!“ A ona mi kaže, je l’ to ulica gde se nalazi Madjarski konzulat, ja kažem da, a je l’ se tamo nalazi i Rajhlova palata, ja kažem da! I ona mi izdiktira broj telefona, malo popričasmo o vremenu, o lepotama Subotice i Pančeva… Šta da vam kažem!
JASIKEVIČEUS GRANDE

Ukrajina je jedna od država koju je kriza i recesija zahvatila jače čak i od nas, a obično kad nastupi financijska neimaština ljudi se okreću raznim inovativnim idejama i zahvatima. Ovdje nema ništa inovativno, ali ...
Zlatko Šćepanović * * * Srbija ima mnogo skrivenih lepota. Tek savet dobronamernih i obaveštenih prijatelja može da vas uputi u čuda prirode koje naša zemlja ima i čuva. U turističkim mapama ćete retko naći mala i skrivena mesta koja se čuvaju kao dragulji medju poznanicima.  Jedno od tih mesta je i selo, odnosno vodopad Lisine, pored Despotovca, [...]
KRALJEVO – Sve linije kraljevačkog saobraćajnog preduzeća “Autotransport” od juče saobraćaju u punom obimu, jer su vozači doneli odluku da do srede uveče zamrznu štrajk. Prema rečima potpredsednika štrajkačkog odbora Milana Mihailovića, do tada bi trebalo da im bude isplaćena jedna od šest zaostalih plata, u iznosu od 16.000 dinara. Ovo je [...]
Ova fontana u centru grada mnogima pa i nama sluzi da se prosetamo i osvjezimo u temperaturi preko 35C.

 
 
 Posted by Picasa
Andrej je bio presrecan kada se vozio sa ovim vozom...da se vidjeti po osmijehu...

 
 Posted by Picasa

Znam da kasnim, teške dve nedelje i kusur, da trenutno nije aktuelno, da su svi već zaboravili, i da će mi neko možda kašnjenje uzeti za zlo, ALI jednostavno moram da iznesem SVOJE MIŠLJENJE i tako je. Zato valjda i imam blog.

Niz okolnosti me je sputao da o Beoviziji 2010 pišem ranije (oštećenje fajlova bloga na serveru, za koje je SezamPro bio potpuno nezainteresovan – da ne kažem bolelo ih je dupe i nedostatak vremena nakon što je Sad Clown reanimirao blog – tnx mate!).

Posle gomiletine pročitanih tekstova na internetu o ovoj temi, danima vajam ideju i stav koji imam u glavi. Kako je, meni veoma draga blogerka i fenomenalan kritičar stanja svesti, postupaka i posledica u Srbistanu, Džejn Dou, rekla:

Lakše je grickalicom za nokte pocepati atom, nego naterati sve stanovnike ove buđave zemljice da se slože oko nečega, bez obzira šta je u pitanju. Od politike, reprezentacije, pa do seče platana u Beogradu. Iako je odabir nacionalnog predstavnika za Eurosong kojim će svi biti zadovoljni težak koliko i gore opisana nuklearna fisija, to ne znači da ceo cirkus koji je pratio odabir nije podložan kritici.


Kada sam čula kakav monopol je dozvoljen, tačnije plaćen, bez reči glasnogovornika, odlučila sam da ove godine, iz dva razloga ne gledam Beoviziju. Prvi je gore pomenuti monopol, nekako spakovan u benigne omote sa mašnama u ovom slučaju, ali koji nam u drugim oblicima prouzrokuje sve probleme i zagorčava život, a drugi je to što događaje ovog tipa pratim isključivo u finalu, ako predstavnici naše zemlje stignu do njega. Ako ne, onda ne gubim vreme. Međutim, uredno sam pratila komentare putem twittera. I shvatila da nisam pogrešila.

Dan posle debakla sam na youtube pronašla pobedničku pesmu i preslušala je. Dok sam slušala pesmu, čitala sam komentare ispod. No, o tome kasnije. Slede moji utisci.

O muzici

Odmah se može primetiti da je Bregović pokušao da pomiri etno zvuk Šumadije sa trenutno aktuelnom – modernom muzikom. Kako melodiju, tako i ritam. E sad, davno sam ispala iz svega ovoga i ne znam koliko sam svojim obrazovanjem kompetentna, tako da ću dati svoje nestručno i laičko, ali ipak čvrsto mišljenje. Da li je potrebno da zauvek težimo baladama ili sladunjavim pesmicama? Ili nečemu što je već milion puta odslušano/komponovano? Ovakve mešavine mogu imati odličan uspeh i pozitivnu kritiku, ukoliko su lepo usklađene. Ne znam da li je ovo urađeno po pravilima teorije muzike, kontrapunkta ili čega već, ali znam da nam je u ovom momentu je svaka inovacija u BILO KOM pogledu dobro došla, i mislim da je ideja za ovako nešto odlična. Činjenica je da nije smeo da eksperimentiše na pesmama za Beoviziju (ne znam da li sam napomenula da ostale dve nisam preslušala, tako da pojma nemam ‘u kom su fazonu’), pogotovo što je isključivo on uticao na izbor, ali o tome ću na kraju. Mislim da je ideja odlična.


O tekstu

Prvo mi je, kao i većini (da ne kažem svima), tekst bio besmislen i tupav. Posle detaljnije analize dolazim do zaključka da je tekst itekako smislen. Pokušajte da ga razumete, bez predrasuda. Među eliptičnim stihovima i simpatične igre reči, ima dosta toga da se pročita.


Eh… Ljubice, Ljubice,
Praviš mi, Ljubice, zazubice
Eh… Stisni me, kissni me
Ljubice, na grudi pritisni me

Ljubiš me k’o balavica, nije te sram
Beograd, Beograd, ja bezobrazan
Ne jednom, ne dvaput, tri puta me
Beograd, Beograd, tri puta po naški je

Balkan Balkan Balkan ovo je Balkan come on!
Hop hop hop ovo je Balkan come on!
Hop hop hop ovo je Balkan come on!
Hop hop hop ovo je Balkan come on!
Hop hop hop ovo je Balkan come on!

Eh… Ljubice Ljubice
Grudi ti Ljubice haubice

Ljubiš me k’o balavica nije te sram
Beograd Beograd ja bezobrazan
Ne jednom ne dvaput tri puta ne
Beograd Beograd tri puta po naški je

Balkan Balkan Balkan ovo je Balkan come on!
Hop hop hop ovo je Balkan come on!
Hop hop hop ovo je Balkan come on!
Hop hop hop ovo je Balkan come on!
Hop hop hop ovo je Balkan come on!

Samo malo samo malo samo malo samo malo
Samo malo samo malo samo malo samo malo
Samo malo samo malo mu ga daj

Ljubiš me k’o balavica nije te sram
Beograd Beograd ja bezobrazan
Ne jednom ne dvaput tri puta ne
Beograd Beograd tri puta po naški je


Neću ulaziti u analizu teksta, verujem da će svako sa imalo čitalačkog iskustva uspeti da shvati da je ovo šaljiva, ljubavna pesma, da odiše patriotizmom, i da je i u tekstu koristio mešavinu ’starog’ i ‘novog’. Da li je i u ovom slučaj to najsrećniji spoj, ne znam. Meni se konkretna priča dopada.


O muzici, tekstu i Evroviziji

Da rezimiram dosadašnje iznošenje, muzika i tekst po mom mišljenju uopšte nisu toliko katastrofične, koliko sam mislila, po komentarima koje sam čula i pročitala. Bukvalno sam očekivala sekunde i narodne napeve, u najboljem slučaju. Ali ova pesma u kombinaciji sa Evrovizijom, nažalost, čini mega debakl. Brego, zapitaj se, kako će lik kome je maternji jezik nemački recimo, uspeti da provali tvoje eliptične stihove i pokušaj da preneseš Šumadinca u prestonicu? Koji nema pojma da je truba karakteristična za te krajeve i da sve, muzika, ritam, tekst, ima određenu simboliku? Lepo od tebe što si pokazao da imaš ‘žicu’, ali ta žica u inostranstvu ume itekako da zvuči falš. Tako da se, iako smatram da pesma ima težinu i vrednost, moram složiti sa većinom. Ovo nije najsrećnija pesma za Evroviziju. Nije pesma kojom se možemo predstaviti strancima, a da uspeju da nas skapiraju u tih nekoliko dana.


O izvođaču

Svi koji me znaju, upoznati su sa mojim odabirom muzike. Volim punk i to je. Daje mi određenu energiju i pomaže mi da ostanem nasmejana, širi pozitivu i optimističnost. Mada, slabo slušam punk u poslednje vreme, ne stižem mnogo toga, ali hoću da naglasim da ne slušam narodnjake, niti me interesuje Grand i bilo šta u vezi sa njim. Hoću da kažem da Milan Stanković, koji peva ovu pesmu, za kog sam čula ranije, ali nemam pojma ništa o njemu osim da ima veštačke zube koje primetih (ili navlake) i da definitivno ‘vuče’ na Čolu, fantastično peva, ima lepu boju glasa i da je ovu pesmu ‘razbio’. Čak smatram da ovom pesmom nije pokazao ni deo talenta i onoga što može i ume svojim glasom. To što ga po netu nazivaju “pederom” mi uopšte nije jasno. Da li je homoseksualcima zabranjeno učešće na Evroviziji? I da li njegovo seksualno opredeljenje utiče na kvalitet njegovog glasa i interpretaciju? Apsolutno ne, tako da svako ko vređa ovog dečka po toj osnovi samo pokazuje koliko je plitak i ne ume da razgraniči ‘babe i žabe’. Dalje, sve uvrede upućenje njemu po pitanju pesme ukazuju na isto. Da li je moguće da gomiletina ljudi ne konta da Milan SAMO PEVA PESMU i da nema drugih dodirnih tačaka sa njom? Pogledajte komentare na youtube-u, ono nema veze sa vezom. Dobio je pesmu, otpevao je majstorski i kraj. Na stranu što je možda ovakav ili onakav i što peva narodnjake. Prozivajte ga za to, za ovo nemate osnova.


I ukratko . . . pesma je ok. Eksperiment koji ima šansu lepo da se oblikuje, ali po mom mišljenju, samo na našim prostorima. Slati ovako nešto u inostranstvo je čist promašaj. Osim ako i njima ne treba inovacija.


Ovaj tekst predstavlja moje lično mišljenje, svaki komentar koji nije vezan za temu i sadržaja je uvredljivog po bilo kojoj osnovi će biti izbrisan, a autor istog biti prijavljen provajderu pomoću server loga i IP adrese.

Da bi firma postigla uspeh na bilo kom tržištu, potrebno je da ponudi kupcima nešto što žele, a drugi ne mogu da im pruže. Da bi to mogla da uradi, mora da zna šta kupci žele. U industriji igara imamo, s jedne strane debele ljude u kožnim foteljama, koji se oslanjaju na izveštaje “analitičara”, a s druge male timove koji su u prvim borbenim redovima. Potonji očigledno bolje znaju za čim igrači
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37