Unosi za: Arhiva za 2010/04

Juče je na svim medijima jedna od udranih vesti bila ona kako je navijaču Urošu Mišiću potvrdjena predhodna presuda od deset godina zatvora zbog napada i pokušaja ubistva Nebojše Trajkovića. Naterao sam sebe da odgledam sve vesti na svakoj televiziji zbog jednog detalja koji mi je privukao pažnju a koji se ...
Nosilac Xbox/X360 zastave, Bungie studio koji iza sebe ima Halo franšizu bez koje crna kutija ne bi bila to što jeste, danas je potpisao desetgodišnji ugovor sa izdavačkom kućom Activision. Kako saznajemo, ovaj dogovor se pripremao devet meseci, a prvi naslov je već u izradi i najverovatnije se radi o multiplatformskom ostvarenju.
Prezentacija novog Adobe paketa je upriličena na splavu Vizantija, veliki broj prisutnih uživao je tokom tri sata demonstracije novih mogućnosti Creative Suite-a 5. Organizaciju ovog skupa potpisala je kompanija Extreme d.o.o. Adobe Partner, uz podršku firme HSM Informatika, regionalnog distributera kompanije Adobe. Prezentaciju je otvorio Alan Albulj, director kompanije Extreme, a u nastavku je Mirko Ledić, [...]

Pitam se u zadnje vreme čemu sve ovo, što ste verovatno i primetili, negde između redova, čitajući moje postove, ali… Moram da vam kažem da sam 100% sigurna da sve ovo što sam radila u zadnje dve godine, pisajući blog ima i te kako smisla. D

Ponekad nešto što napišete, pa pomislite “ma neka ga, neka stoji, možda nekom zatreba”, ispadne da je pravi pogodak. Novembar 2008. tek sam počela da pišem blog, padne mi na pamet da možda nije loše da mailove koje sam dobijala tokom svoje trudnoće, o nedeljama trudnoće, o razvoju i bebe i mame, objavim na blogu na posebnoj stranici.  Ništa posebno, čak se može nazvati i klasičnom krađom, jer nisam čak ni znala koga da linkujem, ispalo je kao pravi pogodak. Možda je to na kraju krajeva svrha ovog bloga.

Na početku te stranice, a i u svim komentarima se ograđujem od toga da bilo kome umem i smem da dam stručan savet, ali sam sigurna da je ponekad trudnim ženama važno da čuju i neko mišljenje koje je isključivo stvar iskustva.

Pravljenje te strane je bilo, par mojih rečenica, a onda copy/paste (kriva sam), ali sve ono u komentarima što se izrodilo, čak i u pravom smislu te reči, je nešto što mi u potpunosti ispunjava i srce i dušu.

Divno je kada se neka od budićih mama, javi sa nekim “prostim” pitanjem koje je muči. Nijedno pitanje nije prosto, nijedna briga nije mala, odgovorim najbolje što umem, na kraju naglasim da je najvažnije javiti se svom doktoru, a onda na blogu ili na mail-u nakon nekog vremena dobijem obaveštenje da je baš ta bebica koja je bila u stomaku i zabrinjavala svoju mamu zbog ko zna čega, došla na svet u najboljem mogućem stanju, sa najvećim mogućim sjajem i srećom koju deca donose.

Znate za moj blog na wordpress-u, on i dalje postoji, nisam ga obrisala i neću, isključivo zbog te strane, mada s vremena na vreme ostavim po koje obaveštenje. Taj blog i ta strana NEDELJE TRUDNOĆE, mi donose veliku sreću. Svrate trudnjače ponekad i ovde, jer ista strana i ovde postoji, sa drugačijim pitanjima, odgovorima, ali tamo ih ima više.

Ako sam ikada svojim odgovorom, bar jednoj od tih žena, makar malkice dan učinila lepšim i lakšim, onda sve ovo ostalo što piskaram, zaista ima smisla.


U subotu je 1. maj, Praznik rada. Takođe i dan za kada je najavljeno više od 25 stepeni i sunce.
Tako da je predlog: izaći na livadu, planinu, kraj reke ili jezera, poneti sve što treba za piknik, povesti koga treba, i poneti neki dobar časopis, po mogućstvu domaći (da se pomogne posrnuloj štampi), a može i strani. Može se nešto lepo pročitati u momentima predaha i/ili sesti na isti, ako ima potrebe.
Photo credit + recepti
FONISUdruženje studenata informatike Fakulteta organizacionih nauka FONIS u saradnji sa organizacijom Java Svet 5. maja 2010. na Fakultetu organizacionih nauka organizuje predavanje na temu "Razvoj Android aplikacija".

Detaljnije »

Dodaj komentar »

Četvrta međunarodna CRM konferencija će se održati u Beogradu, u hotelu Zira 12. maja 2010. godine. Konferencija je namenjena direktorima marketinga i prodaje, CRM specijalistima, rukovodiocima sektora razvoja, IT sektora i telekomunikacionog sektora, rukovodiocima u bankarskom, farmaceutskom, finansijskom i sektoru osiguranja.

Detaljnije »

Dodaj komentar »

OracleKompanija Oracle organizuje Oracle Technology Roadshow 2010 11. maja 2010. godine u Beogradu, u hotelu Zira. Učesnici će saznati novine iz oblasti Oracle tehnologija, Fusion Middleware 11g, kao i šta donosi nedavna integracija Oracle-a sa Sun-om.

Detaljnije »

Dodaj komentar »

Osvežena verzija druge epizode "Ozbiljnog Šime" dostupna je od sinoć na Steam-u, a donosi HD teksture i brojna grafička unapređenja uključujući shadere, prelamanje svetla itd. Jutros je izbačena i prva zakrpa koja ispravlja probleme sa usporavanjem na određenim konfiguracijama sa Ati grafičkim kartama, a mi smo već započeli testiranje, tako da bi recenzija mogla da se pojavi u toku meseca.
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37