Unosi za: Arhiva za 2010/05

unpacman[fbshare]

Ekipa naziva Studio Psyho izradila je otvarač za boce koji utjelovljuje duh i tijelo legendarnog PacMana. Ovo je u stvari možda prvi puta da vidimo zube legendarnog lika kojima tamani horde izvanzemaljskih beštija…

Izvor…

Ljubavni problemi devojaka o kojima piše Zelena i parodija na njen post koju je napisao  Stevo, mene su asocirali na genijalnu scenu iz filma “Čekaj me, ja sigurno neću doći” . Petar Božović “doktor za ljubav” ima rešenje. D

Nisam sigurna da recept koji on daje deluje, ali u trenucima očaja vredi pokušati.

Aleš Babić * * * Najverovatnije ne očekujete, da vaš zdravi jutarnji light jogurt može biti vaš najveći neprijatelj. Ili da dijetalni napitak koji vas „štiti“ od kilograma i nije tako dijetalan, a ni sve light namirnice nisu uopšte bezopasne. Naime, ozloglašena prehrambena industrija već neko vreme prikriva zabrinjavajuće rezultate ispitivanja uticaja aspartama na naše zdravlje. Aspartam naime [...]
Izašao je novi broj Ubuntu nedeljnika za period od 23 do 29 Maja 2010 godine.

U ovom broju:
 • Track the Desktop Team and UNE in Maverick
 • Ubuntu Server update for Maverick Meerkat
 • Ubuntu Foundations and Maverick Meerkat 10.10
 • Maverick Community Team Plans
 • Welcome: New Ubuntu Members
 • Winners of the 1st Annual Ubuntu Women World Play Announced
 • Ubuntu Stats
 • Ubuntu NC LoCo Team: Guitars to Goat Festivals: Ubuntu For All
 • Ubuntu Massachusetts LoCo Team: Ubuntu @ Intel LAN Party
 • Catalan LoCo Team: Ubuntu Lucid release party in Valencia
 • Why Launchpad Rocks: Great Bug Tracking
 • Ubuntu Forums News
 • Full Circle Magazine: Interview with Penelope Stowe
 • Matt Zimmerman: The behavioral economics of free software
 • Thierry Carrez: Return of the Ubuntu Server papercuts
 • Matt Zimmerman: Rethinking the Ubuntu Developer Summit
 • Jono Bacon: Testing Indicator Application Menu Support
 • In The Press
 • In The Blogosphere
 • Landscape 1.5 Released with new Enterprise Features
 • Canonical Pushes Skype into Ubuntu Repository
 • Linux Security Summit 2010
 • Full Circle Magazine #37
 • Ubuntu UK Poscast: Three Friends
 • Upcoming Meetings and Events
 • Updates and Security
 • and much much more!
https://wiki.ubuntu.com/UbuntuWeeklyNewsletter/Issue195

iTunes

MOUNTAIN VIEW - iTunes muzička prodavnica kompanije Apple kontroliše dominantan deo američkog tržišta digitalne muzike, objavili su analitičari prodaje.

Ono što su analitičari NPS grupe uspeli da saznaju o stanju na tržištu i poslovnim praksama kompanije Apple moglo bi da bude iskorišćeno od strane antitrust zakonodavaca sa ciljem početka istrage o poslovnoj praksi kompanije Apple.

Prema saznanjima ove kompanije iTunes trenutno poseduje oko 70% udela na tržištu digitalne muzike, pri čemu je ovaj udeo povećan u odnosu na prethodno istraživanje iz 2009 godine.

Proslo je 40 dana, a nafta i dalje neometano izlazi u more meksičkog zaljeva. Zagađenje okolisa je takvo da se neće moći sanirati nekoliko desetljeća. Možda nekada prije dok smo čitali ili gledali filmove katastrofe i apokalipse koja bi mogla zahvatiti planet nitko o tome nije previse razmisljao, ali događaji koji se desavaju posljednjih godina morali bi sve na ovom svijetu itekako ozbiljno zabrinuti. Katastrofe svih vrsta postale su dio nase svakodnevnice.

Nije veliki mislilac po prvi put na ovim stranicama.

Ovog puta se prisećam kako je trvdio da će čovek budućnosrti sve više i više osvajati carstvo slobodnog vremena.

Rekoh prisećam se, iz prostog razloga, što sam ne samo učio obavezni ptredmet po školama i fakultetima pod nazivom Marksizam, već ga i položio. Zaboravio sam koju sam ocenu dobio.

Mi smo iznova oni koji upravo potrvrđuju u praksi ono šti je Marks u onom dalekom 19. stoleću predviđao.

Osvrnite se pa ćete po ulicama i trgovima, pijacama i autobuskim stanicama (vozovi iznova kasne), na graničnim prelazima pogotovo, po kafeima i stadionima videti nebrojeno pre svega mladih koji potvrđuju Marksovu teoriju o carstvu slobode.


I sama naša se država, do pre dve decenije socijalistička, uključila u obezbeđivanje tog carstva.

Postaćemo carevina slobodnog vreman jer kod nasa toliko malo ljudi radi, odnosno toliko mnogo pojedinaca neradi, sve uživajući u carstvu slobodnog vremena, da bi Ginis što pre trebao da nas poseri i registruje ovo carstvo budućim generacijama kao veliki uspeh, koji će i ono veliko Dušanovo carstvo u zasenak baciti.

Prema tome, šta da vama koji ne radite i lunjate od nemila do nedraga po majčici Srbijici, kažem već da se carski osećate i uživate u svom neradu.

aleandro minore

QuitFacebookDay.com[fbshare]

Ako ste u nakani gašenja svog računa na Facebooku onda je pravi trenutak da to učinite upravo danas. Naime, šačica nezadovoljnih potezima društvene mreže Facebook odlučila je upravo današnji dan 31. svibnja proglasiti Danom gašenja računa na Facebooku.


Kažem šačica jer ih se do trenutka pisanja ovog članka skupilo nešto više od 25.000, a ukupan broj korisnika Facebooka debelo premašuje brojku od 400 milijuna.

Kako bilo, ekipa stranice www.quitfacebookday.com poziva vas da zajedno s njima upravo na današnji dan ritualno ugasite svoj račun na Facebooku, a ako vam nije jasno zašto bi to trebali učiniti naveli su i ponešto razloga.

Ako pak nećete ugasiti svoj račun na Facebooku svakako pratite fan stranicu svog omiljenog tehno bloga. ;)

www.quitfacebookday.com

mysql logo Export/Import velikih MySQL baza i rezervne kopije (Back Up)Ok, desi vam se da imate veliku (da ne kažem ogromnu) bazu podataka koju morate da preselite sa jednog mesta (servera) na drugo ili jednostavno želite da napravite rezervnu kopiju iste ili da, iz bilo kog razloga, vratite back-up. Ako je u pitanju baza manjeg sajta, bloga ili tome slično, verovatno će vam muke olakšati projekat otvorenog koda pod nazivom phpMyAdmin. Međutim, ukoliko je vaša baza većeg gabarita, verovatno ćete morati da se dohvatite konzole i komandne linije.

Ako radite na integrisanim LAMP/WAMP rešenjima, da bi importovali bazu, potrebno je da odete u konzolu / komandnu liniju i ukucate sledeće *

mysql -u username -ppassword database_bname < file_name.sql

* napomena: Da bi pokrenuli komandnu liniju u Windows-u kliknite na “start > run” i ukucajte “cmd” i stisnite “ok”; U Linux-u nađite “terminal” ili “konsole”.  U Windows varijanti ćete verovatno morati ručno da ‘odete’ do lokacije gde je MySQL instaliran. To čete učiniti tako što ćete u komandnoj liniji ukucati putanju do mysql.exe, npr (za wamp)
“cd C:\wamp\bin\mysql\mysql5.1.33\bin“.

Ukoliko ovo radite na serveru, potrebno je da se na isti povežete preko SSH, gde ćete primeniti postupak koji je prethodno opisan. Ukoliko nemate SSH pristup serveru, možete upload-ovati bazu (tj SQL dump) negde na server i zamoliti tehnički podršku da neko od administratora to uradi za vas ili da okušate sreću sa system() i shell_exec() PHP funkcijama.

Da bi bazu eksportovali ili napravili njenu rezervnu kopiju postupite isto kao u prethodnom slučaju, samo ukucajte:

mysqldump -u username -ppassword database_name > file_name.sql

napomena: Parametar -p i sam password nisu razdvojini razmakom i unose se spojeno. U suprotnom će vam biti traženo da password unesete ponovo.

Proslavili smo Dušanov 18-ti rođendan, znači bliži se moj 36-ti. Završili smo jednu osnovnu, jednu srednju i jedan četvrti razred. Ispratili smo tatu u svet kao pobegulje. Ma ko će da se pozdravlja i ispraća, nemamo mi srca za rastanke. Jednostvno smo se spakovali i otišli. U stvari prvo smo spakovali njega, da nešto ne zaboravi i otišli našoj drugoj kući u Kraljevo.

A ja…opet sam pustila onu drugu Ivanu, da reši sve ovo, da se suoči, da pojede koje govno, pa da idemo dalje, jer bez nje…ma ne mogu ja ovo. Vratili smo se i nema šanse da ja sama sada odem na spavanje. Nemojte da mi pametujete da nisam sama, da su deca tu, da ovo da ono…kad nema ko da me u onom velikom krevetu stisne svojom nogom i da me nervira, što pored tolikog kreveta voli da spava na mojoj polovini, dok njegova zvrji prazna…sama sam.

E nek’ crknem sada, pička li mu materina, a mislila sam…da nikada neću patiti zato što neko nije pored mene.

I tako rešiće ta Ivana ovo, a onda ću da joj se pridružim, pa da idemo dalje. ;) Sastaviću se za neki dan.

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37