Unosi za: Arhiva za 2010/07

Proizvođač Xwave DVD plejera i rikordera

Proverite trenutni kurs za sve konvertibilne valute

Extreme softver

Mustek DVD plejeri

Rating: 3.5 out of 5 stars

NetGear EVA900 media centar

Iako media centar uređaji najvećim delom nemaju displej, na prvi pogled nam je to zasmetalo kod Netgear EVA9000 plejera, a razlog zašto se to desilo uspeli smo da otkrijemo vrlo brzo. Ispostavilo se da nas je zavarao dizajn uređaja. Dok većina media centar uređaja ima mala kućišta koja se stavljaju negde sa strane, Netgear EVA9000 je napravljen u obliku klasičnog DVD ili Blu-ray plejera, a takav dizajn asocira na postojanje displeja. Ali, ako već ne postoji displej, postoji nešto mnogo interesantnije – fioka za hard disk. Na središnjem delu prednje maske nalazi se poklopac, za koje bi neupućeni pomislili da se radi o poklopcu loadera. U stvari, unutar plejera se nalazi izmenjiva fioka za 3.5 hard diskove (koja nije hot-swapable), a inicijalno se u njoj nalazi disk kapaciteta 500 GB. Na prednjoj strani je postavljen samo power taster i USB konektor. Uređaj je u stanju da čita i NTFS particije, pa se na njega mogu priključivati i eksterni hard diskovi.

Netgear EVA9000 media centar 

Na zadnjoj strani uređaja nalazi se veliki broj priključaka. Počev sa leve ka desnoj strani na raspolaganju su SCART, HDMI, S-Video koaksijalni S/PDIF, komponentni i kompozitni video konektori, stereo audio izlazi, optički digitalni audio izlaz, još jedan USB konektor i mrežni priključak. USB port sa zadnje strane može da se iskoristi za povezivanje dodatnog hard diska (koji zbog pozicije porta verovano nećete često vaditi). Unutar plejera nalazi se i integrisana antena za bežični pristup mreži.

(more…)

Znate li onaj ritam od koga vam se noge same pomeraju, onu muziku koja vas tera da zvižduckate i glas koji vam posle dugo odzvanja u glavi? Ovo je to. Ovo je savršeno izbalansirana muzička hemija.

Nešto što ja veoma cenim je kada pesma počinje dinamično. Kada se od prvog takta zarazna lavina obrušava na bubne opne i ne da vam mira. A to nije ni malo lako napraviti. Kako bi došli do harmonije ljudi prave jako dugačke uvode, a ovde je totalno suprotno!

www.youtube.com/watch?v=86M1HgofE0k

Iako je muzički pravac najsličniji nekom popu, nešto me ipak tera da ga za sebe definišem kao ultra-light rock. Na žalost (ili sreću) ne mogu da generalizujem sve numere ovog ivodjača, jer prilično “šeta” sa raspoloženjima i dinamikom. Pa tako u jednoj pesmi možete gotovo naslutiti rap. Svestran čova, nema šta.

www.youtube.com/watch?v=mpE21EHMhLY

Ova pesma me veoma podseća na stil Noir Desir-a, a to je najveća moguća pohvala nekom muzičaru. Zaista. Uvodi nas u malo tamnije raspoloženje, moje omiljeno. I to, za razliku od prošle numere, radi veoma lagano. Tamo je odmah prešao na veselje, opuštanje, skakutanje, ovde polako spušta i ubacuje nekog crva da razdvoji osećanja. Obratite pažnju na refren, mene je oduševio.

Da sumiramo, Pep’s je još jedan dokaz da Francuzi znaju šta rade kad je muzika u pitanju, prave skladne i lepe kompozicije pa ih onda začine sa različitim “filterom” raspoloženja. Naravno, naći će se tu i nepravilnost, ali će ona biti ubačena na pravo mesto i u pravo vreme. Želim vam da uživate i opustite se!

Pri izradi sajtova na Wordpress CMS platformi, primetio sam da često koristim 5 dodataka (plugin-a). Držim ih u posebnom folderu, kao neka vrsta obaveznog dodatka wordpress-u, i povremeno proverim da li je izašla nova verzija istih. U razgovoru sa kolegama sam zaključio dasvi manje više koriste ove dodatke, mada svako ima i svoje dodatne favorite. [...]
Pokretna. Retki će znati šta se reklamira i gde se nalazi. Podeli:

Na zasedanju Ujedinjenih Nacija u septembru nedavno formirana komisija (Broadband Commission for Digital Development) prezentiraće svoje izveštaje na temu: Zašto je ulaganje u širokopojasni Internet od ključnog značaja za ostvarivanje Milenijumskih ciljeva UN. Komisija je napravila i kratak pregled koristi koje različite sfere života mogu imati od razvoja broadband Interneta, ali lista koristi svakako može biti mnogo duža. Ja sam dala neke predloge. O svemu tome više OVDE. Vaši predlozi kakve još koristi može doneti širokopojasni Internet su dobrodošle.
Povedi svemirnauta kroz zamak i pobedi čarobnjaka. - Gde jedan pogine, drugi će da nastavi. - Ima jedna (stara) SF novela Andre Nortona koja priča o zemaljskim najamnicima (Horde) angažovanim da se bore protiv primitivnih svetova primitivnim oružjem (pištoljima), bez tenkova i drugih oruđa. Sve se to dešava 3956. godine. Nekima je smetalo što Nortonovi karakteri u ovoj noveli [...]


Pre devet dana postavio sam na svoj blog besplatan servis Tynt.com koji omogućuje praćenje onih sadržaja koji se kopiraju sa vašeg sajta – bloga. Praktično, ovaj servis je uveo praćenje interakcije sajta sa korisnicima na nivou njihovog interesovanja za preuzimanje delova sadržaja sa sajta.

tynt-dashboard

Prema ovom servisu, u tih devet dana bilo 95 kopiranja sadržaja, od čega je 13 puta kopirana neka slika, 31 put su korisnici iskopirali neku frazu za pretraživanje na pretraživačima (Search Copies – kopirano manje od sedam reči), dok je 51 put kopiran tekst za preuzimanje u nekim drugim tekstovima – na nekom sajtu, ili van nekog sajta (Attributed Copies – kopirano više od sedam reči).

tynt-kopiranjePrethodna slika prikazuje kako izgleda kopiran tekst koji se preuzima sa sajta/bloga koji ima dodat Tynt.com sistem merenja broja kopiranja.

Kao sto se može videti, uz sam kopiran tekst dodaje se i link do stranice odakle je kopiran tekst radi referenciranja. To znači da oni koji preuzimaju tekst za upotrebu online, mogu dodati i link do samog teksta, ili ako tekstove koriste za kreiranje različitih radova (seminarski, diplomski i ostali radovi), link mogu iskoristiti za referenciranje – odakle su preuzeli određeni tekst.

Kao što se može videti iz podataka sa prve slike, za ovih 95 kopiranja kreiran je ukupno 51 link. Do sada nije bilo ni jednog dodatnog klika na ove linkove koji su produkovani kopiranjem.

tynt-stranice

Naravno, servis omogućuje praćenje na kojim stranicama se desilo najviše kopiranja, i šta je kopirano i koliko na pojedinačnoj stranici.

tynt-stranica

Trenutno, na žalost, ne radi tzv. Heat Map (kažu, unapređuje se) koji omogućuje vizuelni prikaz dela stranice u kom se najviše kopiralo.

Ono što je veoma bitno što donosi Tynt.com servis jeste saznanje koje možete i vi dobiti, a koje sam definitivno dobio – posetioci sajtova/blogova veoma intenzivno kopiraju sadržaje za različite namene, a sa ovim besplatnim servisom možete imati uvid i u ovaj tip interačcije vašeg sajta/bloga sa vašim korisnicima.


Rating: 10.0/10 (2 glasova cast)

Star Trek Captain's Log

[tweetmeme][fbshare]

U Appleov App Store pronašla je put aplikacija koju će cijeniti samo pravi Trekkiji. Star Trek Captain’s Log vam omogućuje da sve svoje aktivnosti zabilježite na iPhoneu 4 u obliku Star Trek dnevnika.


Osim ovih ‘društvenih’ sposobnosti aplikacija je nakrcana svakojakim sadržajima koji će od vašeg iPhonea napraviti pravi Star Trek komunikator.

Iskreno, nikada nisam pratio ovaj serijal, a ne posjedujem ni iPhone, pa vam ne mogu reći kakvi se točno dodaci kriju u aplikaciji Star Trek Captain’s Log, no pravi Trekkiji definitivno će cijeniti sve njene mogućnosti.

Više o aplikaciji pročitajte na njenoj stranici na iTunesu.

Zahvaljivam @alenf

iPad People

Američki informatički div suočava se s tužbom iPad korisnika koji tvrde kako se uređaj prelako pregrejava i automatski gasi što ga u globalu čini vrlo nespretnim za korišćenje van kuće.

Korisnici tvrde da je Appleov tablet "teorijski beskoristan" u relativno normalnim uslovima kada, na primer, sunce udara direktno u njega, jer izdrži svega nekoliko minuta.

Prigovor na uređaj na saveznom sudu u Ouklendu predala su za sada tri korisnika, Jacob Balthazar, Claudia Keller i John Browning. Oni optužuju Apple za sve od "zavođenja i prevarantskog marketinga" do kršenja elementarnih poslovnih zakona i odnosa s kupcima.

Prigovor se takođe odnosi i na Appleovu "lažnu" reklamu koja iPad opisuje sloganom "kao da čitate knjigu"'.

Već jedno 10 godina me "muči" jedno pitanje - zašto 2000. godine Crnogorci nisu napravili Vladu sa SPS-om i JUL-om?
Naime, 5. oktobra je priznata pobeda Koštunici nad Miloševićem, ali je stanje u tadašnjem saveznom parlamentu bilo daleko drugačije. U Veću Republika, u kojem su obe Republike imale po 20 poslanika, crnogorska partija bliska Miloševiću (Socijalistička narodna partija) je imala svih 2o poslanika, jer koalicija oko Đukanovića nije ni učestvovala na tim izborima. DOS je, ako se ne varam, imao samo 11 ili 12 poslanika. U Veću građana DOS takođe nije imao većinu (ne mogu sada da nađem rezultate izbora, ali recimo da je DOS imao 55 poslanika od 120, ili tako nešto).
Ja sam do nedavno mislio da Crnogorci nisu želeli da od njih zavisi i da su prosto napravili koaliciju sa najjačom grupacijom iz Srbije. Međutim, izgleda da nije bilo tako jednostavno.
Naime, pre par nedelja sam imao priliku da razgovaram sa jednim čovekom koji je tada bio poslanik SPS-a u Veću građana. On mi tvrdi da su socijalisti pregovarali sa Crnogorcima i da su se dogovorili da naprave Vladu, da su čak usaglasili i sva "kadrovska rešenja". Dogovor je dakle bio da Koštunica bude predsednik države, ali da saveznu vladu, koja je i inače bitnija od mesta predsednika, čine predstavnici SPS i crnogorskih socijalista. Ovaj čovek mi tvrdi da su socijalisti otišli u Skupštinu uz veru da će biti izabrana ta vlada. Navodno je na početku zasedanja izbio neki problem oko toga ko će da predsedava Skupštinom - Mićunović je seo u fotelju, pretpostavljajući da je najstariji, ali se onda ispostavilo da je neki crnogorski poslanik još stariji. Napravljena je pauza od par sati u kojoj se, iz perspektive čoveka koji mi je to pričao, desilo nešto bitno, pa su se Crnogorci za vreme te pauze predomislili i odlučili da naprave koaliciju sa DOS-om.
Dakle, pitanje je - da li neko zna šta se tada desilo? Jednostavno, zašto su se Crnogorci predomislili?
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37