Unosi za: Arhiva za 2010/08

Narode, od danas puštamo i dve plejliste Bad Musica, pod sloganom: ROCKA ROLLA OUTTA CONTROLA, a pošto je bilo shitload muzike, podelili smo u 2 plejliste, i to: 1. Muzika za mačkice (gde je uglavnom za šiz), i 2. Muzika za mačore (gde prete mužjačko rokanje iz garaže) Pa, ko voli indie/vintage surf, funk, blues, garage, pre-punk i sl. derivate Amerikane [...]
Još jedan u nizu sajt o Ubuntu distribuciji koja postaje sve popularnija iz dana u dan ili kako ja volim da kažem iz verzije u verziju. :) Sigurno ste naleteli par puta na ovaj sajt u google pretraživaču ali vas je sigurno mrzelo da se malo bliže bakćete sa njim verujte i meni je tako bilo dok nisam naišao na jedan tutorijal koji mi je dosta pomogao i sada neću navesti o kom tutorijalu je reč jer nije od relevantnog značaja. Sajt pomalo podseća na blog ali je velika važnost stavljena na vrlo moćnim i korisnim tutorijalima. Iako postoji dosta reklama sa obe strane sajta čak i one nose poneku korisnu informaciju. Sajt sadrži i svoj sopstveni forum i posebnu kategoriju sa besplatnim ubuntu knjigama u pdf formatu. Sa leve strane ispod nekoliko banera se nalazi lista kategorija sajta to je najkorisniji deo sajta. To su kategorije sajtova koji vam listaju postove sa istoimenim tagom npr. izaberete security kategoriju i sajt vam izlista sve postove vezane za bezbednost u nekom smislu. Na desnoj strani sam primetio ispod svih reklama i poneke sajtove takođe vezane za Ubuntu ali i za Linux uopšte. Takođe postoji opcija za pregledavanje arhive sajta kao i za registraciju. Možete i da donirate sajt kao projekat u vidu simboličnih suma od 5 pa do 100 dolara. Kladim se da će bar nekom od vas tutorijali sa ovog sajta pomoći da vaš Ubuntu podigne na viši nivo. Posetite ga: http://www.ubuntugeek.com

Blog Day 2010
Today’s the day. BlogDay 31. avgust.

Šta je bre ovo, niko na srpskoj blog sceni se nije setio ovoga? Kako je to moguće. Ajd’ dobro, biću ja prva.

Ako i vi želite da učestvujete, uputstvo pročitajte ovde.

Dakle, potrebno je da preporučim pet novih blogova. Evo ih:

1. Definitivno prva na spisku moja omiljena devojčica (i po obrazovanju buduća koleginica) Leyla. Blog, i sajt sa nosivim divotama. Gledajte, ako vam se šta dopadne, naručite. Ja sam ponosna vlasnica nekoliko predivnih komada nakita.

2. Sjajan, ali sjaaaajan blog o učenju engleskog jezika. Toplo preporučujem. Kako da nikada ne naučiš engleski ! : )

3. Simpatične životne pričice. Moj tzv. život. Piše Tanja, pročitajte.

4. Smarach divno slika grad. Preporučujem.

5. Poslednja, ali definitivno ne najmanje važna, Verkić, kao mesto gde ćete uvek naći inspiraciju za otkrivanje novih blogova. Verkić, skidam kapu. Uspesi, padovi i život uopšte.

Post to Twitter Tweet This Post Post to Facebook Facebook

No related posts.

U ovom potu će te videti 5 zanimljivih fotografija iz Google Street View servisa. Čovek konj Šta reći… Jurnjava… Pijanac Kad se mora mora se! Ukoliko neko od va ima zanimljive slike sa online servisa neka nas kontaktira. Uživajte
Poslednjeg vikenda letnjeg raspusta održano je srpsko izdanje takmičenja World Cyber Games 2010. U BelExpo Centru steklo se oko 400 igrača i oko 3000 posetilaca. Zbog male zainteresovanosti i finansijske krize zvanična takmičenja u finalu održana su samo u kategorijama Counter Strike i Warcraft III. Ko zna, možda do sledeće godine na turniru vidimo i novu FIFA igru i svakako StarCraft II. Osim

Kad sam bila dete, stalno sam nesto izvoljevala oko hrane… Te ne volim supu, te mrzim sarmu, te karfiol necu ni da vidim… I tako stalno. Cuvale su me bake i tetke i mislim da sam im bas zadavala glavobolje. Jedna od tetki, kad vec izsizi sa mnom, imala je obicaj da mi kaze: “A, sta bi ti? Pticjeg mlijeka?”

Tako sam dugo godina verovala da se izraz pticje mleko koristi za nesto sto, zapravo, i ne postoji. Naravno, nisam bila u pravu, i to sam shvatila kad sam se doselila u Suboticu.

Jedna drugarica iz razreda, jednom prilikom, nam pricala kako se prethodnog dana strasno najela, toliko da joj nije bilo dobro. “A sta si jela?”, pitam je. “Pticje mleko.” Krenem da se smejem k’o idiot, pa je pitam kako je moglo da joj pozli od necega sto ne postoji? A ona me belo gleda… Tada mi objasnise da je pticje mleko, u Subotici, jedan od naziva za snenokle. E, svasta cu u zivotu cuti i nauciti!

P290810_17.12

Post to Twitter Tweet This Post

iphone protiv androida

Nema kraja člancima u kojima se uspoređuje vlasnike iPhonea s vlasnicima uređaja na Androidu. Posljednji u nizu ove tematike dolazi nam od ekipe stranice coupons.com, a koja je analizirala korištenje njihove shopping aplikacije na različitim mobilnim platformama.


Analizirani su podaci u periodu od 1. siječnja do 31. srpnja ove godine, a prikupljeni su preko mobilne aplikacije Grocery iQ. Aplikacija korisnicima omogućuje stvaranje, organizaciju te upravljanje popisa namirnica, a tijekom ovog mjeseca aplikacija je probila granicu od jedan milijun downloada.

Kako bilo, u kategoriji mesa vlasnici iphonea najčešće su odabirali piletinu dok su Androidaši najčešće birali svinjska rebrica.

U kategoriji proizvoda za čišćenje iPhoneaši su najčešće odabirali sredstva za čišćenje raznih površina, a Androidaši sredstva za čišćenje zahodskih školjaka.

Što se kućnih ljubimaca tiče vlasnici iPhonea najčešće su kupovali hranu za ribice, a vlasnici Androida hranu za ptice.

Ostatak zanimljivih podataka ove vrste pročitajte posjetom ovoj adresi

Svega jedan minut i petnaest sekundi bili su mu dovoljni za poemu dostojnu i većih pesnika, jedan klavirski pasaž dovoljan je da podseti na rastuću čežnju za toplotom sunca u zalasku kasnog leta, nad sporom rekom koja se valja kroz korito čije su obale već pomalo ispucale od suše, jer kiše će tek doći – možda će početi odmah nakon kraja ove pesme, nakon što se i poslednji zvuk izgubi u tišini koju krši samo šuštanje topola na uglu Ivan-Begove i Čubrine: ova pesma uvek pred oči vraća to drvo, sada ograđeno neprikladnim gvožđem, ovo je jedini odgovarajući soundtrack za poslednje šetnje Varoš-kapijom pre no što se dani međunarodnim ukazom ponovo ne skrate za čitav sat, za još jedan prolaz Čubrinom ulicom pa nizbrdo do Kosančićevog, još uvek punom odjeka pesme lastavica između zgrada – i ta njihova pesma će mi najviše nedostajati sve do kraja marta, kada će njegov povratak dokazati da je proleće ponovo tu.
David Sylvian - "September", sa albuma "The Secrets of the Beehive".

Verovatno većina vas kada je pročitala naslov pomislila je potrebno dati neke podatke, broj kartice ili slično. Jedini zahtev jeste da koristite vip ili mt:s mobilnu mrežu, a ako se nemožete odlučiti koju da izaberete pročitajte ovo. Pa da počnenmo… 1. U vašem internet pretraživaču učitajte stranicu www.qvoucher.rs. 2. Kliknite na dugme “Registracija” (ikonica sa
Shrapnel Games danas je objavio da je igra World Supremacy, koju razvija studio Malfador Machinations čiji serijal Space Empires je nadaleko poznat, ušla u beta fazu testiranja. Ipak, i dalje se ne zna tačan datum početka prodaje, niti cena. Igra će svaki put praviti nasumičnu mapu, ali će moderima biti omogućeno da obrade svako okruženje po želji, uključujući i Srednju zemlju. Dakle, očekujte
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37