Unosi za: Arhiva za 2010/10


Novi, 42. broj Full Circle Magazin-a, donosi:

- Command and Conquer,
- Program in Python (16. deo),
- Rezultati "Readers Survey 2010",
- Review – MoonOS and Kubuntu 10.10
- Top 5 – Alternatives To Gnome,
- Novo - Linux lab.

Broj 42. se može skinuti sa adrese:
http://dl.fullcirclemagazine.org/issue42_en.pdf
Ponovo je nedelja, a kao što znate, svake nedelje poklanjamo jedan kačket. Sve što je potrebno da uradite da biste učestvovali u izvlačenju jeste da odgovorite na nagradno pitanje u toku današnjeg dana (31. oktobar) između 11 i 23 časa. Odgovor napišite u komentaru, a obavezno je da se prijavite koristeći neki sistem za identifikaciju (google/blogger nalog, wordpress nalog, aim nalog, open id,
Ukoliko ste vlasnik posećenog sajta ili bloga, do pre nekoliko godina sigurno ste imali izrazit problema prosleđivanja sadržaja sajta putem elektronske pošte u vidu biltena (magazina ili newslettera).
Da li verujete podacima koje nalazite na veb-u? Mislim da li im slepo verujete? Da li sve što je online, pa makar i na tzv. “kredibilnoj lokaciji” ima za vas vrednost argumenta? Dva puta godišnje predajem E-PR na Londonskoj školi za odnose sa javnošću LSPR, u njenim lokalnim ograncima u Beogradu, Zagrebu i povremeno u Crnoj [...]

Nacionalni Roadstar Radio koji za područije istočne Srbije emituje na 94.1 MHz on nedavno je ponovo u etru posle duže od godinu dana.

Da li ljudi iz tehničke službe nisu previše bili zainteresovani za ovaj deo Srbije ili je nešto drugo u pitanju ja ne znam, ali ono što znam je to da emituje u mono tehnici sa čestim prekidima i seckanjima. Verovatno su česti prekidi prouzrokovani satelitskim doturom modulacije sa Digi platforme koja je i ranije imala dosta problema sa seckanjem ovog radija. Ostaje nam samo da vidimo da li će tehničari sa Tupižnice nešto preuzeti da dotur modulacije prebace na Atlantic Bird 1.

Valjda bi ovim redom trebali da nabrajamo, premda mi se čini da je seljak, nekada smo ga u staroj Yugi zvali Poljoprivredni robni proizvođač, na prvom mestu, jer on je taj koji zaista proizvodi! Recimo, MLEKARE… šta oni rade, šta proizvode? Ništa oni ne proizvode, oni PRERAĐUJU! Oni prerađuju mleko, a mleko proizvodi seljak, tj. KRAVA, krava muzara. Dakle, MLEKARE prerađuju: imamo šajta, pa mladog sira, jogurta, pavlake, mleka… vid’ bogati, MLEKARE mleko prerađuju i u MLEKO!

No, svejedno! Svi mi znamo da je naš seljak pravi bogataš, ali samo kuka, kuka! Svake godine vodi porodicu na krstarenje oko sveta; zimi skijanje! Sinovima kupuje kućice u Londonu za dvadeset miliona dolara… i da ne nabrajam. Naravno da je prerađivačima teško, a još teže političarima, i mislim da je vreme da se seljaku kaže da ovako više ne ide! Ili će njegove krave dati više mleka, kvalitetnog mleka, ili ćemo biti prinuđeni da uvozimo i kupus i mleko i krompir i sve, sve! Međutim, meni smeta što u subotičkim prodavnicama nema onog našeg mleka, već onog glavnogradskog IMLEKA! Jasno, nemam ništa protiv te firme, ali ovo tržište je malo i baš me čudi što naša mlekara nema dovoljno mleka za nas SUBOTIČANE! Eh, seljaci, seljaci! Eh, MLEKARA, MLEKARA! Eh, političari, političari!
JASIKEVIČEUS GRANDE

Redakcija Bloga * * * Disident kao što i njegov nickname govori živi van Srbije. Stoga često sa nostalgijom sluša muziku sa naših prostora. I njegov ovonedeljni izbor pesama je vrlo emotivan, vezan za ove prostore, ostanak i odlazak. Dvoumio se kakvu listu da napravi, da li da predstavi muziku koja ga okružuje, ili pak [...]


 Slušaj sinko. Nema tu previše filozofiranja. Čarobna formula je skrivena u tri prava rifa. Kažu da se u dolini Graševke pojavio novi mesija. Ako malo bolje otvoriš oči shvatićeš da je u pitanju lažni mesija. Svi ti likovi koji misle da je jazz fusion vrhunac umeća sviranja gitare su izgubljeni slučajevi. Veruj mi. To su umišljeni likovi koji se bave muzikom da bi im se divili lažni intelektualci. Takvi likovi nikada nisu verovali u sveto trojstvo – gitara, bas, bubanj. Smislili su način da svoju nekreativnost sakriju iza peglanja nekih besmislenih solaža koje ničemu ne služe. To ti je kao drkanje bez svršavanja. Niko od njih ne shvata da je za dobru stvar potreban Groovy. Mora da se oseti miris ljudskog mesa, živosti, znoja. Mora da poteče krv, da se probudi dionizijska strast u tebi kao stvaraocu i izvođaču, kako bi istu preneo na slušaoca. Ne smeš sebe da štediš ni jednog trenutka. Taram Tam Tam Taram Tam Tam, kapiraš...samo distorzirano...i naravno, pažljivo koristi wah wah pedalu. Nemoj da preteruješ. Jedan je bio Hendrix. Nemoj da se ložiš kao što se prosečni gitaristi lože. Većina njih nije mrdnula dalje od Erica Claptona ili Stevie Ray Vaughana. Njima je svaki pokušaj pomeranja granica, bogohulništvo. Kloni ih se. Oni su uniformisani umovi. Mrzeće tvoju potrebu da preispituješ miteme koje se ne dovode u pitanje. Druga bitna stvar sinko, skrivena je u jednostavnosti. Nemoj da je mešaš sa banalnošću i prostaštvom. Recimo, jednostavnost ti budi dobar osećaj koji prepoznaješ kad slušaš neke Dilanove ili Parsonsove pesme, kad čitaš Karvera koji piše o bivšim alkosima kako sede kod kuće i gledaju bejzbol utakmicu, ili kad čitaš Fantea kako kreše matoru gazdaricu, koju ne voli kao ženu, ali ipak počinje da plače u mračnoj ulici L.A-a, kada saznaje da je matorka umrla. To je ta emocija koja mora da se oseti u tvojoj muzici. Nemoj da se hvataš velikih tema koje žele da razotkriju velike istine. To je pretenciozno. Drži se malih priča o običnim ljudima. Pevaj za ljude, ne za elitu. Budi baja. Slušaj sinko, ovo što sam ti ispričao zavređuje bar jedan dupli burbon. Ni ti ni ja nismo Bogu skrivili ništa, ali je proviđenje htelo da se rodimo i živimo u ovoj vukojebini, miljama daleko od delte Misisipija. Ništa nam drugo ne preostaje nego da osmislimo naš imaginarni Memfis i tako nađemo po koje parče slobodnog neba. Ako hoćeš pozajmiću ti svog Gibsona....da, onog crvenog...pa ti kad me vidiš na vratima kreni sa onim dobro poznatim rifom. Možda se desi čudo. Trebalo bi verovati u to.

Dobijam ga svaki put kada odem kod dijabetologa. I nikad ga se ne prodržavam.

Šećerna bolest ili dijabetes je hronični, neizlečivi sistemski poremećaj metabolizma, koji se karakteriše hiperglikemijom, tj. trajno povišenim nivoom glukoze u krvi. Uglavnom je uslovljen naslednim faktorima, a nastaje zbog smanjene sekrecije ili smanjenog biološkog dejstva hormona insulina, odnosno u kombinaciji ova dva faktora. Taj nedostatak ometa razmenu ugljenih hidrata, masti i belančevina u organizmu (što se ispoljava tipičnim tegobama), a nakon dužeg vremena utiče i na strukturu i funkciju krvnih sudova, živaca i drugih vitalnih organa i organskih sistema.


Šećerna bolest se manifestuje karakterističnim simptomima: izražena žeđ, učestalo mokrenje, gubitak telesne težine (uprkos često povećanom apetitu), brzo zamaranje (malaksalost). Za ovakvo ispoljavanje dijabetesa kaže se da je klasično, pošto su prisutni svi simptomi koji su karakterišu ovo oboljenje. Kod simptomakoji nisu izraženi bolest se najčešće otkrije slučajno pri nekom pregledu. Neke osobe imaju izraženu potrebu za slatkišima, žale na svrab na polnim organima, obolevaju od čireva na koži, itd. Ako se iz bilo kojih razloga posumnja, neophodno je izvršiti lekarski pregled (analiza krvi i mokraće).


Vladaju velike zablude u ishrani dijabetičara, počev od potpunog prestanka uzimanja pojedinih namirnica do izuzetno slobodnog unosa pojedinih vrsta hrane. Ishrana dijabetičara, ustvari, predstavlja model kako bi trebalo da se hrani svako.


Svaki citat je linkovan do izvora. Reših da okačim skenirano uputstvo, možda nekom pomogne. Nadam se preventivno.


IMG_0001 IMG_0002 IMG_0003
Hteo bih ovom prilikom koja mi se retko ukazuje da vam kažem da trenutno nisam u mogućnosti da pišem članke na blogu zbog kvara kompjutera. Nadam se da neće dugo potrajati rešenje tog problema a u međuvremenu bih preporučio da obavezno isprobate Maverick verziju Ubuntu distribucija. Ja sam ugrabio priliku da ga isprobam na jednom laptopu koji inače nije moj ali Lubuntu koji mi je omiljen i oduševljen sam. Takođe sam preko live cd režima isprobao Ubuntu sa Gnome okruženjem i takođe sam impresioniran. Takođe bih ovom prilikom hteo da dodam da Ubuntu od sledeće verzije koja izlazi aprila sledeće godine neće više koristiti GNOME okruženje već svoj produkt Unity desktop. Hvala vam na strpljenju i nadam se da ću veoma uskoro moći ponovo da unapređujem ovaj blog zajedno sa vama. Veliki pozdrav svima od Karenskog.
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37