Unosi za: Arhiva za 2010/10

Drop.io, sajt za dijeljenje sadržaja, je objavio da je kupljen od strane Facebook-a na svom tvrtkinom blogu. Ovo izgleda kao najnovija u nizu akvizicija talenta od strane Facebook-a. Drop.io je do sada imao 9,95 milijuna dolara investicija najviše od strane RRE Ventures. Ponosni smo što možemo objaviti da smo postigli dogovor sa Facebook-om. To znači [...]
Microsoft je kupio Canesta, proizvođača poluprovodničkih čipova koji su u stanju da osete kretnje i gestove u 3D. Ova tehnologija se može primeniti na sve, od Windowsa 8 kontrolora kretnje do Xbox Kinect uređaja. Canesta je osnovana 1999 godine, specijalizovana je za 3D senzore koji pokreću "Prirodni korisnički interfejs". Prirodni korisnički interfejs (NUI) ne zahteva [...]
Kao što smo i očekivali, Noć veštica je sa sobom donela raznovrsne popuste u svim digitalnim prodavnicama poznatim čovečanstvu. Ako ste nas prošlog vikenda poslušali, i stavili katanac na buđelar (a onda uspeli i da ne spiskate ušteđevinu na sajmu knjiga), vreme je da odrešite kesu. Čak i ako ste se istrošili, i ostao vam je samo sitniš, na Steam-u možete kupiti Overlord za manje od sto pedeset
Šta je zajedičko opasnom Majoru Tomasu i slatkoj Fransis Stivens? Harper's Bazaar!
Ovaj odgovor možda niste očekivali, ali glumci koji tumače ove likove (Clint Eastwood u filmu Heartbreak Ridge i Grace Kelly u filmu To catch a tief) sa uživanjem listaju ovaj modni magazin. Grace čita broj iz 1955. godine, dok Clint lista nešto svežije  izdanje iz 1986. godine. 
Mi i dalje čekamo na domaću verziju Harper'sa i čekamo, i čekamo i...
Heartbreak Ridge, 1986.To catch a tief, 1955.
Ukoliko želite da vaš sajt obogatite najnovijim vestima i uputstvima sa ZAneupućene bloga, kopirajte (Copy-Paste) sledeći kod. Postavite ga na sajt gde god hoćete da se vesti nalaze! Horizontalni <!-- ++Begin Dynamic Feed Wizard Generated Code++ --> <!-- // Created with a Google AJAX Search and Feed Wizard // http://code.google.com/apis/ajaxsearch/wizards.html -->   <!-- // The [...]
Neonsku noć boje Ilegalne emocije i neoModern. ::
U novom Ekonomistu je moj tekst o dešavanjima vezanim za septembarsko zasedanje Ujedinjenih Nacija u Njujorku i ljude i događaje koje sam upoznala tokom boravka tamo tih dana. Među njima su novinar, dobitnik Pulicerove nagrade, sada šef odseka za novinarstvo na Kolumbiji Džoš Fridman (Josh Friedman) - ovde je njegov tekst o savremenm medijima nedavno objavljen na sajtu sarajevskog Medija centra - i šta misli o izveštavanju o temama razvoja u svetu. Takođe, i Melinda Gejts (Melinda Gates), koja je na TEDx skupu održala vrlo zanimljivo predavanje o tome šta se u različitim sferama (uključujući razvoj) može naučiti od Coca Cole.Pisala sam i o napretku Srbije u ostvarivanju Milenijumskih ciljeva Ujedinjenih Nacija tokom prethodnih godina.Ekonomist je zanimljiv časopis, tako da eto još jedne preporuke. Ja bih svom tekstu dala drugi naslov, no, dobro. ***Drugi njujorški tekst objavila sam u Kolubari. Za razliku od Ekonomista, njega je moguće pročitati i online. U njemu: Ljudi, ulice, kafei, saobraćaj, MOMA...Fotografije u oba teksta su moje.

SBB će, nakon dužeg perioda radova na sopstvenoj mreži kojom spaja Beograd i Niš preko nekoliko većih gradova, do kraja godine omogućiti potpunu digitalizaciju i u centralnoj i južnoj Srbiji.

Usluga digitalizacije kablovske televizije ovog operatera je besplatna u okviru SBB MIX paketa, a korisnici SBB-a na tržištu u Srbiji i regionu imaju na raspolaganju usluge nove generacije – televiziju visoke rezolucije (HDTV), snimanje i pauziranje živog televizijskog programa (DVR), a uskoro i video sadržaje na zahtev (VoD).

chad hurley

Tijekom jučerašnjeg dana suosnivač i izvršni direktor najpopularnijeg od sviju online video servisa objavio je da napušta kompaniju.


Tijekom 2005. godine Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim javnosti su predstavili YouTube, a godinu dana kasnije kompaniju je za 1,65 milijardi dolara kupio Google.

Chad Hurley ostao je u kompaniji na poziciji izvršnog direktora, no sada dolazi vijest da odstupa s te pozicije. Hurley će se posvetiti vlastitoj kompaniji Hlaska, posvećenoj odjeći za muškarce.

Ipak, Huley će u YouTubeu zadržati poziciju savjetnika, a njegovo mjesto izvršnog direktora preuzima drugi YouTubeovac, Salar Kamangar.

Izvor…

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37