Unosi za: Arhiva za 2010/12

Moja želja, najličnija moguća. Svatiće ko treba.

Post to Twitter Tweet This Post Post to Facebook Facebook

Related posts:

 • Moja najveća želja je…
 • Neostvarena želja
 • Novogodišnja želja
 • SalsaNis novogodišnja čestitka
  SalsaNis Tim Vam želi da u novoj 2011. godini još više plešete, još bolje se zabavljate i još više družite sa postojećim i mnogim novim prijateljima!

  Vidimo se na žurkama i seminarima u Nišu, Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Sarajevu, Puli, Rovinju…

  Uz poslednji broj Full CIrcle magazina, koji je izašao u "pet do dvanaest" ali taman na vreme da zatvori ovu proteklu godinu, samo da vam poželim srećnu i berićetnu novu 2011 godinu... živeli!!!

  S r e ć n a    n o v a    2 0 1 1    g o d i n a !!!

  Novi, 44. broj Full Circle Magazin-a, donosi:

  - Command and Conquer,
  - Program in Python (18. deo),
  - Review – Unetbootin,
  - Top 5 – BitTorrent klijenti,
  - i još mnogo...

  Broj 44. se može skinuti sa adrese:
  http://dl.fullcirclemagazine.org/issue44_en.pdf
  Polasmo danas čestitke od papira, pa htedoh da podelim sa vama par crtica. Ako se odlučite da ih pravite – birajte jednostavo. Mališanima može dosaditi ponavljanje kod velikog broja čestitki. Naš prvobitni plan izrade pečata od crteža pretvoren je u ovo što vidite – roze hamer, papirni podmetači za tortu i olovke sa šljokicama. I [...]

  Srecna nova godina

  Photo by…

  Podeli: Print del.icio.us Facebook Google Bookmarks email Netvibes RSS StumbleUpon Technorati Twitter

  Autor: Ekološki Pokrеt Novog Sаdа Upozorаvаmo grаđаnе Srbijе dа su sе nа nаšеm tržištu pojаvili prеhrаmbеni proizvodi opаsni po život i zdrаvljе obеlеžеni znаkom pirаmidе i imеnom Codex Alimentarius. Nаvеdеni proizvodi su sе pojаvili nа tržištu Srbijе nеzаkonito, jеr gеnocidni Codex Alimentarius u Srbiji nijе usvojеn, nijе ,,usklаđеn”, niti možе biti, jеr su odrеdbе Codex [...]

  Dok lagano hladimo šampanjac i smišljamo šta ćemo to veliko promeniti u Novoj Godini, neko tako mator kao ja ne može a da se ne seti kako smo nekada, tamo negde 80-tih godina prošlog veka zamišljali godinu sa rednim brojem 2011.

  Tih davnih 80-tih godina prošlog veka bio sam siguran da ćemo u 2011 na posao ići letećim automobilima, da će se svetla u kući paliti automatski ili barem glasovnim komandama. Ručak bi trebalo da se spremi u sintentizatoru jednim klikom na opciju iz menija (danas nešto sa mesom moliću), koji bi opet servirao neko od naših vernih sluga – androida. Boljitak na poljima nauke i tehnike doneće nam pregršt slobodnog vremena koje ćemo koristiti za čitanje knjiga, bavljenje sportom … jednom rečju uživanje.

  I tako godinu za godinom i dočekasmo i tu 2011. Jedini android je ovaj koji imam je ovaj na mobilnom telefonu, automobili još uvek ne lete, a kako stvari stoje zbog krize energenata uskoro se neće ni kotrljati. Iako naš glas za koji mikrosekund dopre do svih delova zemljine kugle, vremena je sve manje a svoje prijatelje od krvi i mesa zamenili smo šarenim sličicama avatara na raznoraznim društvenim mrežama.

  No dobro, nije sve tako crno, ako ništa drugo mimoišli su nas katastrofični scenariji post nuklearnog doba i scena kojima smo se zabavljali u filmovima poput “Pobesnelog Maksa”. :)

  Kad već spominjem prošlost i kompjutere (a ja kao programer o njima obožavam pričati), mislim da bi onaj dečak iz 80-tih koji se igrao na Commodore-u bio razočaran današnjim kompjuterima. OK, moj današnji mobilni telefon ima veći Hard Disk od Desktopa od pre 10 godina … nakačen sam na taj Internet gde god poželim … ali kao da jedna stvar tu nedostaje … Revolucija!

  Sve ove godine bile su godine skaliranja … jednom rečju evolucije a ne revolucije. Mali računari postali su još manji, umesto Megabajta mere su nam postali Gigabajti (pa i Terabajti), ali nije bilo istinske revolucije. Laptop na kome kucam ovaj tekst faktički je isti onaj na kome sam ga mogao kucati i pre 20 godina. A kao najapsurdniju stvar, u eri kada su desktop (klijent) kompjuteri najmoćniji ikada, smislili smo oblake (Cloud) i zanemarivši snagu naših računara naše programe, slike i muziku smeštamo (ili ćemo smeštati) tamo negde … na serverima daleko odavde … u oblacima.

  No ako zanemarimo gvožđuriju (Hardware), revolucije je ipak bilo i ona se zove Internet. Zahvaljujući njemu već deset godina živim (i to dobro) radeći za ljude na drugom kraju zemlje od kojih mnoge nikada nisam ni video. Informacija je na jedan klik daleko, a gomile diskova sa raznim Britanikama i Enkartama zamenila je Wikipedija. Moć satelita i naših malih GPS programčića omogućila nam je da bezbrižno putujemo bilo gde bez mnogo razmišljanja hoćemo li zalutati. A pored svega tu je i Twitter zahvaljujući kome egomanijaci poput mene mogu svoja razmišljanja da podele sa drugima bilo kada i bilo gde.

  Budućnost je ipak tu i sada je realnost. Možda malo drugačija od one koju smo zamišljali ali bolju nećemo imati.

  Uživajte u njoj i u 2011 godini. Srećno!

  Autor: Ekološki Pokrеt Novog Sаdа U Rеpublici Srbiji jе zаbrаnjеn uzgoj i promеt u komеrcijаlnе svrhе gеnеtski modifikovаnih orgаnizаmа. Uprkos tomе MK Group jе 16. mаjа 2007. godinе sklopio ugovor sа korporаcijom Monsanto kojim jе postаo zvаnični distributеr hibridnog sеmеnа kukuruzа, suncokrеtа i uljаnе rеpicе. Ovu vеst o sklаpаnju ugovorа suprotnog zаkonimа Srbijе prеnеlа su [...]

  Red je da ovu godinu završimo veselo, kao što i priliči. Šta je sve bilo, bilo je i sve ćemo to da ostavimo u 2010. godini, ne ponovila se.

  Želimo vam pre svega zdravlje, pa onda mnogo sreće, e onda puuuno ljubavi i za kraj pun džak para da sve to začini.

  Ne zamerite nešto, trudićemo se da budemo još bolji, pametniji i lepši i da vas uvek dočekamo sa osmehom i naravno “Don’t give up!”, pa ma šta da nam donese ova Nova Godina, srećna vam bila i neka vam se ispune sve male željice, one velike nisu ni bitne, jer sitnice čine srećan život. Ljubimo vas sve i lepo se provedite u ovoj sledećoj godini. Nekako ovo ’11…baš dobro zvuči, volim neparne godine i sigurna sam da će biti bolja od predhodne, jer tako smo rešili. ;)

  blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37