Unosi za: Arhiva za 2011/03

honeycomb Android 3.0 kip

Pćelinje saće ili Honeycomb (Android 3.0) sljedeća je verzija Googleovog operativnog sustava za mobitele i mobilne uređaje. Jednako kao i sve ranije verzije i Honeycomb je dobio svoje mjesto u obliku kipa pred Googleovim uredom.


Pogledajte i video koji vam pokazuje ostale verzije Androida, također ‘ukipljene’ pred Googleom.

Izvor…

Baš me interesia kako se Jaca osjeća kada ju podsjete na njene slavne riječi "day after yesterday". To bi joj trebao biti dovoljan razlog da odstupi sa kormila, jel oluja je stigla, brod će potonuti.
Ima li Jaca kakav stan u Karlovcu da odemo malo prosvjedovati ispred? Recimo: GO JACO GO...... AWAY....TODAY!!!!-----------------------------------------> blog je na adresi www.vladimirgajic.iz.hr


Eto radosti za nas, ovde u Vojvodini, pa i Srbiji, što da ne.

Vojvodina polako, bez galame sprema svoje službenike za kancelariju u Evropskoj uniji, samo da nam Srbija dobije status kandidata.

Ma biće toga, biće, samo, samo još malo strpljenja i eto nas i formalno gde delimo sudbinu sa svim zemljama kontinenta.

Pitate me, koliko je to samo malo?

Šta da vam kažem.

Više od dve decenije se pokušavamo premundiriti, ali nam ta preobuka, presvlačenje, ta tranzicija kako to gordo vele naše i njihove vođe, baš i ne polazi za rukom.

Možda će ovog puta sve ipak ići i brže i bolje, možda nam trenutna belosvetska zbivanja idu u prilog, možda nas i Putin potapše po ramenu, možda i prime uskoro našu kandidaturu u Uniji i eto nama kancelarija Vojvodine u Brislu, eto nas u Evropi, eto nas u igri i državi bez granica.


Možda ono sa Kosovom zbilja nije uslov, ultimatum, pa možda nas, mislim Srbiju prime etapno u Evropu. Onako, deo po deo, na komad, kako bi smo mi ovde rekli.

Počeće sa nama, Vojvodinom, mi smo im najbliži i geografski, a čini se i po drugim kriterijumima. Potom će u neka vremena primiti u svoj topli zagrljaj i Srbiju, ali bez Kosova i Metohije, a u nekoj budućoj budućnosti i Kosova sa Metohijom eto u Evropi.

Zna stara dama šta radi, pa nije ona od juče, pregurala je mnogo toga preko glave, pa i preko tela, hm – hm, tako i danas, čini se, stoji na čelu svekolikog čovečanstva, šepuri se, pokazuje svoje kvalitete, čak se nudi, bez straha od kojekakvih zaraza.

Nije ona tinejdžerka, odavno nije virdžina, naivna po najmanje nije, naučila mnogo toga u flertovanju, prevariti je ne možeš, zaskočiti nikako, preskočiti tek nekako.

Elem, kako se čini, kako biva i naslućuje, granica Evropske Unije lako se može pomeriti na administrativnim granicama Vojvodine sa Srbijom, a da se celovita Srbija ne promeni i ne iziritira nikog ni kod nas, ni u Ujedinjenim nacijama.

Pa za mudro flertovanje sa starom damom, potrebno je biti dobar partner, još bolji kavaljer, uslužan džentlmen.

aleandro minore

Evo prave male ogledne vežbe koja demonstrira zašto je takozvani mainstream libertarijanizam deo problema a ne deo rešenja, u Americi, ali ne samo u Americi. Kad je krajem 2008 Obama pobedio na predsedničkim izorima i republikanci uvećali svoje većine u oba doma Kongresa mnogi su pričali o nadolasku nove ere, o tome da je konzervativizmu i desničarima odzvonilo, da republikanci moraju da se prilagode situaciji, da je došlo do tektonskog poremećaja koji najavljuje novu eru socijal-demokratije. Republikanci moraju da naprave "veliki šator", da bi bili u stanju da dobiju glasove nezavisnih, što znači da razvodne poruku i postanu još sličniji demokratima.

Ovo je priča koju su ponavljali ne samo New York Times i MSNBC, što je i za očekivati, nego i mnogi "konzervativci" poput Ramesha Ponurrua sa National Review (kao i njegovih ostalih drugara) David Brroksa koji je tvrdio da desničari moraju da prihvate priču o globalnom zagrevanju, Peggy Noonan koja je pisala prava ljubavna pisma Obami u kampanji i nazivala Saru Palin "kancerom" do David Fruma koji je bio užasnut time koliko su republikanci skrenuli u desno. Dve godine kasnije, republikacni su pod uticajem Tea Party skrenuli još dramatično udesno u odnosu na to što je već bilo previše za konzervativnu vašingtosnku elitu 2008, i osvojili najveću pobedu na midterm izborima posle 1938! Naravno, isti lumeni koji su u novembu 2008 predlagali da se skrene ulevo i smanji doživljaj sa free market retorikom i danas veruju da ih neko sluša, i dalje žvrljaju iste idiotizme o "velikim šatorima" po novinama i misle da mogu da arbitriraju u političkom životu.

Ali, za mene je zanimljivije nešto drugo - činjenica da su mainstream libertarijanci podržavali te lažnajke i njihovu strategiju, i napadali one koji su bili za radikalizaciju i skretanje udesno. U članku "Small tent concervatives" iz rane 2009, jedan od urednika famoznog Reason magazina se okomljuje na Rush Limbaugha i Mark Levina, radio voditelje koji u velikoj meri oblikuju ali i izražavaju šta prosečni red-state glasač misli i veruje. Oni su suviše radikalni, nesofistikovani, treba slušati David Fruma i Peggy Noonan. Rush Limbaugh i Mark Levin su problem jer zavađaju, napadaju druge konzervativce zbog nedovoljnog ideološkog zelotstva i sprečavaju da se postavi "veliki šator". Libertarijanci brane big-government neokonzervativce od ljudi koji su pripremili teren za Tea Party! Zona sumraka.

Ovo je samo jedan od primera trenda koji sam ja uočio najmanje od 2006. Napadi na "populizam" i "religiozni fundamentalizam" Crvene Amerike itd, samo su smokvin list za izdaju "libertarijanskih" lažnjaka generalno: oni zapravo nisu (samo) protiv socijalnog konzervativizma, nego su protiv slobodnog tržišta u bilo kom radikalnijem smislu (osim legalizacije vutra, amnestije za ilegalne imigrante i gej brakova). Will Wilkinson i Lindsay koji su postali otvoreni levičari samo su najradiklaniji (i najpošteniji) ali ni po čemu izuzetni; oni su samo najdalje otišli putem kojim i mnogi drugi idu, često nesvesni toga. Čak i Ron Paul koji je startovao kao dosledni paleo-libertarijanac pre mnogo decenija sada često privlači horde mladih hipi-zombija sa koledža kojima je trenutno on "najotkačenija" opcija u nedostatku Malkolm Xa, Če Gevare ili nekog sličnog. I on misli da može da napravi rezultat napuštajući paleo-filozofiju i trudeći se da pretme Obamine glasače.

Nema spasa za libertarijanizam. On je postao deo ne samo korumpirane beltway političke pot-kulture nego i mainstream intelektualnog konsenzusa o granicama dozvoljenog. Koliko su oni nepovratno posrnuli i izgubili svaki kredibilitet članak koji sam linkovao najbolje svedoči. Oni brane "kompromis" i "konsenzus" od radikalnih radio voditelja (koji zaparvo nisu radikalni, da stvar bude još gora!); štite svoje ništavne drugare sa prestoničkih koktel partija a napadaju one koji su najefiktivniji i najglasniji u mobilizaciji protiv etatizma (koliko god ne bili u stanju da stvore celovitu filozofiju slobode). Libertarijanci postaju uterivači političke korektnosti i disciplinujuća ruka establišmenta čija je glavna funkcija da polomi zube radikalizmu Tea Party pokreta i dokaže da nikakva stvarna alternativa nije moguća, a ni poželjna.

Zato ja mislim da je sa "libertarijanizmom", ne samo kao filozofijom i pokretom, nego čak i nazivom gotovo. "Stranka slobode", da se poslužim Hajekovim izrazom, mora da iskoreni tu bolest, mora da vrati filozofiju slobode njenim reakcionarnim, konzervativnim, desničarskim korenima, da oplevi i popali taj hipi korov koji je iždžigljao svuda naokolo, koji priča o "slobodi" a podržava etatizam. Mora da se vrati manifestu koji je Murray Rothbard napisao pre više od 20 godina, i da tretira "libertarijanizam" na isti način na koji je Lenjin tretirao socijal-demokratiju, kao izdaju i služenje neprijatelju. Ako stranka slobode želi ikakav legitimitet, prvi i glavni predmet ataka mora da bude "libertarijanizam". On mora biti teorijski i praktično raskrinkan kao ono što jeste - dragulj u kruni socijalizma, bezazlena, dvorska opozicija bez ideje, koncepta i strategije.
Više puta sam bila u dilemi da li da napišem jedan ovakav tekst. Ubacivala sam nekoliko komentara tu i tamo, misleći da je to dovoljno i da ne treba sada ja pored svih ovih tekstova da vam bilo šta još napišem. Predomislila sam se. Iako imam iskustva sa događanjima iz moje okoline, pa ako ste primetili [...]


 Stil = Njujork. Njujork = Stil.
Te dve reči tako prirodno idu jedna uz drugu, zar ne? Stanovnici velike jabuke svoju kreativnost i originalnost vrlo rado istražuju i ikušavaju kroz odeću koju nose. Od Bergdorfskih plavuša do alternativne scene u Njujorku, sve prolazi. Ekipa sajta StyleCaster, pokušala je da prikaže finest od NY stila. Izabrano je 50 lica koja po njima predstavljaju najstilizovanije Njujorčane. Ovaj izbor nije mogao da prođe bez Olivie Palermo, a tu je i Leigh Lezark, ali i Waris Ahluwalia. Vrlo zanimljiv izbor.
Top 50 pogledajte - ovde. A možete baciti pogled i na to šta se dešavalo iza kamere Stefani Pappas.
Ovo su moji omiljeni stajliš Njujorčani...
Olivia PalermoWaris AhluwaliaKelly FramelMemsor KamarakeAnnabel TollmanKwesi BlairAbigail Lorick
PDF format je standardni format  za dokumenta. Njegove prednosti su te što se može videti na svakom kompjuteru, nezavisno od toga koji operativni sistem koristi. Isto tako, PDF format je najbolji za štampanje. Ali najveću prednost predstavlja to što se teško menja. Ako napravite PDF fajl i pošaljete ga nekome, ne morate brinuti, da li [...]
Saznadoh danas da su idol jednog dela nacije i još jedna učesnica jednog od inih rijalitija na putu da budu krivično gonjeni.

Da budem iskren, meni su njihova razmišljanja, ili već kako da nazovem ono što sam imao nekoliko puta prilike čuti, jednako besmislena i kad pričaju o drugim stvarima i kada mrze Jevreje. Međutim, neke stvari mi nisu jasne:

1. Svaki bogovetni dan u medijima slušam izjave kojima se određene verske, nacionalne, seksualne, rodne i druge grupe vređaju i nikome ništa. Ako ćemo ovo dvoje na sud, ima još kandidata, ne treba baš mnogo kopati.I zašto Maji Nikolić braniti da ne voli Jevreje, pa ja svaki dan pročitam desetine izjava mržnje prema Sjedinjenim Državama i Amerikancima uopšte?

2. Da li neko misli da izjave ovog rijaliti polusveta imaju neku težinu ili još gore, da mogu proizvesti neka činjenja protiv grupe o kojoj se ružno govorilo? Da li bi sada Srbija trebala da juri po svetu svaku budalu koja govori o Srbima u lošem kontekstu i vređa nas na pasja preskakala?

3. Da li je ovo samo zato što se vređa jedna grupa koju nije uputno vređati?

Moj predlog je da umesto što se glumi histerija neko od onih koji udaraju u talambase ispriča našem narodu o jednoj Judenfrei zemlji ili barem takvom gradu, uz malo opravdanje da je ta zemlja bila okupirana. I da objasni zašto se nikada nisu pojavili oni koji bi potraživali imovinu tih ljudi.

A za novije generacije da se prijateljstvo pokazuje tako što se ne radi sve ono što se danas radi izraelskim investitorima u Beogradu. Kada bi im se pustilo da završe svoje investicije, verovatno bi samo budala mogla da ih mrzi, a glas budala nije bitan, čak ni na TV-u.
blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37