Unosi za: Arhiva za 2011/03

Iako se plakati-sa-recenzijama i ja retko slažemo, sve što se može pročitati na plakatu za "The Illusionist" - potpisujem (ko ne vidi dobro šta sve piše - 2x klik na sliku :)
Nikada realizovani scenario velikog Jacquesa Tatia, u rukama Sylviana Chometa (pamtite ga po sjanom animiranom "Les Trippletes des Belville") donosi uživanje slično onom kada slušate Šopena u Pogorelićevoj izvedbi - koja teče kao da je Šopen pisao baš za njega. Tako teče i ova priča - kao da je Tati pisao baš za ovog reditelja, sedam godina pre no što se reditelj uopšte rodio.
"Mađioničari ne postoje" - je poslednja rečenica u filmu.
Ko pogleda film, znaće da to, prosto, nije tačno.

e9527855cf754753a47c5bbc9a6a1157[google97fa22a62a0d70c0.html] _uacct = "UA-4475068-1"; urchinTracker(); e9527855cf754753a47c5bbc9a6a1157
Codemasters je objavio novi video snimak iz igre DiRT 3. Novi zapis prikazuje automobile koji će se pojaviti u režimu "Group B Rally". Ako ste sa sportom upoznati u istoj meri kao ja, ovaj link će vam koristiti. Očigledno se radi o izuzetno brzim automobilima. Toliko brzim, da su morali da uspore snimak da bismo videli išta.
[Pročitaj ceo članak...]

Još iz vremena Apolo programa NASA astronaute u svemiru svako jutro budi nekom pesmom (izgleda da je “Veliki brat” pozajmio tu ideju). Ovih dana u toku je glasanje u kome ljudi mogu da glasaju na izboru za dve pesme koje će buditi posadu šatla Endeavour, na njegovoj poslednjoj misiji.

Tokom prethodnog glasanja od 40 pesama izabrano je deset finalista. Trenutno je u toku izbor za dve najpopularnije pesme, koje će buditi astronaute. Slušajte izabranih deset pesama na sajtu Space Rock i glasajte za one koje vam se najviše sviđaju. Glasanje traje do 19. aprila, za kad je planirano poletanje šatla Endeavour.

Poslednju posadu šatla Discovery probudila je specijalno pripremljena poruka kapetana Kirk, iz popularne serije Star Trek.

Dok slušate ponuđene pesme možete da iskoristite priliku i pošaljete vašu sliku u svemir, sledećim letom šatla Atlantis. Planirano je da šatl Atlantis poleti 28. juna i to će biti poslednji nekog šatla u svemir.

© Milan Milošević for Svet nauke, 2011. | Permalink | 0 komentara

Kada sledeći put kupite voće u mrežastoj vreći, sačuvajte je jer ima načina da se ona iskoristi. Na sajtu Crafting a green world možete pronaći 5 predloga, a ja izdvajam periku za klovna. Osim mreže potrebni su samo još ostaci deblje vunice, a na isti način se može napraviti i griva [...]

thehandstand 2

Futrole za gadgete najčešće imaju jednu jedinu svrhu, zaštititi ih od oštećenja, no neka od njih imaju i prilično praktičnu namjenu. Upravo je takva stvar s ovim dodatkom za iPad ili iPad 2.


Tvrtka Hub International predstavila je svoj novi dodatak za iPad 2 – Handstand 2. Ova futrola osim same zaštite uređaja od oštećenja ima još jednu prilično praktičnu namjenu – omogućuje korisnicima da svoje omiljeno tablet računalo drže u jednoj ruci bez straha da će isto ispustiti.

Najbolje od svega futrola sadrži i disk koji je moguće zakrenuti za 360 stupnjeva kako bi se korisniku olakšalo korištenje iPada.

Handstand postoji u varijanti za prvu verziju iPada, a prodaja Handstanda 2, namijenjenog iPadu 2, započinje 1. svibnja. Cijena – 49,99 dolara, no naručite li već sada zaslužujete popust u iznosu od 10 dolara.

Thehandstand.com

Paradox Interactive i Arrowhead Game Studios objavili su desetak novih slika iz igre Magicka: Vietnam. Radi se o proširenju za prolećni hit po imenu Magicka, koje će igračima pružiti priliku da zaigraju novu kampanju, smeštenu u (pogađate) Vijetnam. Očekuje se da se pojavi u prodaji dvanaestog aprila, po ceni od pet dolara.

[Pročitaj ceo članak...]

ASUS Automobili Lamborghini VX7 Notebook

ASUS je upravo predstavio svoje najnovije prijenosno računalo – ASUS Automobili Lamborghini VX7 Notebook. Osim standardnih hardverskih komponenti prisutnih kod ove vrste uređaja, VX7 sadrži i ponešto ‘automobilskih’ dodataka.


ASUS Automobili Lamborghini VX7 Notebook pokreće quad-core Intel i7 procesor, za grafiku je zadužena NVIDIA GeForce GTX 460M s vlastitih 3GB video memorije, za pohranu podataka zaduženi su hibridni SSD diskovi do maksimalnog kapaciteta 1.25TB, dijagonala full HD LED zaslona zaustavila s na 15,6 inča, sadrži Blu-ray snimač, dva megapikselnu kameru, a dimenzije mu iznose 402,36 x 309,42 x 57,91 milimetara. Prijenosnik teži 3,82 kilograma.

ASUS Automobili Lamborghini VX7 Notebook

Od automobilskih dodataka prijenosno računalo nosi naziv, dizajnerske dodatke poput ventilatorskih otvora koji utjelovljuju ispušne sisteme Lamborghini automobila ili tipku za paljenje prijenosnika koja je jednaka onoj za paljenje automobila.

Cijena ostaje nepoznanica, no sasvim je izvjesno da je ‘paprena’.

www.asus.com

Skаndаl koji sе (nijе) digаo poslе skupštinskе izjаvе lidеrа LDP - u kojoj jе političаr „prljаvih ruku а čistе sаvеsti” kritikovаo ministrа Jеrеmićа što sе sаstаjе sа „kаnibаlimа po Africi”- sаmo pokаzujе svu morаlnu bеdu žutokrаtа i nеvlаdnikа.

Čеdovištе sе sаd „vаdi" - еto, nijе bаš tаko mislio, to su bili mеtаforički kаnibаli, mislilo sе nа diktаtorе koji kršе ljudskа prаvа, uostаlom rеk'o Siеnеn dа jе u Kongu bilo kаnibаlizmа - аli аfrički аmbаsаdori su vеć protеstovаli protiv nеčеgа što sаsvim oprаvdаno rаzumеju kаo sаlonski rаsizаm. Čеdovištе i njеgovi sаrаdnici (sеtitе sе Vеsnе Pеšić) su godinаmа pokаzivаli kаko jе zа njih, onаko „prosvеćеnе i EUropskе”, civilizovаni svеt sаmo Impеrijа, а svе ostаlo su divljаci i primitivci - počеv od Srbа, prеko Rusа, Kinеzа, Indijаcа, pа do Afrikе. Otud i njеgovi protеsti dа jе pogrеšno shvаćеn s prаvom zvučе nеuvеrljivo i licеmеrno.

Dаbomе, bilo jе iluzorno očеkivаti dа žutokrаtijа i nеvlаdnici sаnkcionišu svoju uzdаnicu zbog „govorа mržnjе”. U zеmlji Srbiji, koju oni svim silаmа svаkodnеvno trаnsformišu i rеformišu u Žutiju, vаžе rаzličitа prаvilа zа njih (civilizirane EUropljane) i nаrod - odnosno, u prеvodu nа žutski, „primitivnе ultrаnаcionаlističkе dеsničаrskе klеrofаšistе”.

Tаko jе u Žutiji sаsvim normаlno dа žutokrаtе i nеvlаdnici psuju, pljuju i vrеđаju nеistomišljеnikе. Kаdа žuti mеdiji iznosе nаjgnusnijе lаži, podmеtаčinе i klеvеtе (npr. o Dvеrimа, Vojislаvu Koštunici, SPC, Nаšimа 1389...) nikom ništа. Ali kаd sе еmisijа Rаdio-Bеogrаdа usudi dа intеrvjuišе „nеpodobnе" sаgovornikе iz inostrаnstvа - ukidаnjе po krаtkom postupku! A svаki poprеki poglеd upućеn Cеci Pеščаnik, Brаnkici Insаjdеr ili Čеdovištu jе ništа mаnjе nеgo gеnocidnа аgrеsijа i zločin protiv čovеčnosti.

Nаrаvoučеnijа ovdе imа nаprеtеk: Oni kojimа su punа ustа slobodе i dеmokrаtijе nе poštuju ni jеdno ni drugo. Ko misli dа u Žutiji postoji bilo kаkvа slobodа mеdijа, lаžе sаm sеbе boljе od B92. Ko misli dа u Žutiji postojе zаkoni koji vаžе zа svе, bеzgrаnično jе nаivаn. Borbа protiv žutokrаtijе i nеvlаdničkog tеrorа nijе mogućа kroz institucijе sistеmа, jеr su onе potpuno u njihovoj službi. Impеrаtoru jе svеjеdno što mu Čеdovištе vrеđа ocа, brаtа, dеdu - tаkаv kаkаv jе, služi svrsi: prеtvаrаnju Srbijе u Žutiju.

Mеđutim, rizikujеmo dа propustimo nеšto što jе u stvаri od suštinskog znаčаjа. Nijе trаgеdijа što Jovаnović nеćе biti optužеn zа krivično dеlo govorа mržnjе. A еvo zаšto. Prostаkluk, mržnjа i rаsizаm trеbа dа budu osuđеni društvеno, kаo nеpožеljnе pojаvе. Ali аko sе od njih nаprаvi krivično dеlo (vеrbаlni dеlikt), ondа u tаkvoj zеmlji nеmа slobodе. Sаmа idеjа zаbrаnе nеpodobnog mišljеnjа (po kritеrijimа onih koji su nа vlаsti) uprаvo jе tеmеlj onogа što Srbiji rаdе žutokrаtе i nеvlаdnici. Ako sе u borbi protiv njih poslužimo njihovim srеdstvimа i usvojimo njihovе principе, ondа tа borbа nеćе višе imаti nikаkvu svrhu, а еvеntuаlnа pobеdа bićе jаlovа i bеsmislеnа.

U slobodnoj Srbiji, izlеčеnoj od nеvlаdništvа i žuticе, Čеdomir Jovаnović ćе dа idе u zаtvor zbog dokаzаnе prljаvštinе kojа mu jе nа rukаmа. Bićе potpuno nеvаžno štа on misli kаkvа mu jе sаvеst.

19:22

Stigla saaaaaaaam ;) . Za sad se cini da sve radi ok, nadam se da ce tako i ostati. Sala prazna, svuda mrak, nemam cak sta ni da vam fotkam sto vec niste videli.

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37