Unosi za: Arhiva za 2011/04

16. Aprila je organizovan prvi PechaKucha u Novom Sadu. To je bio globalni PechaKucha posvećen Japanu. Tema je bila Inspire Japan i sav prihod od prodatih ulaznica je bio namenjen obnovi najrazrušenijeg grada u Japanu Sendaj-a. Ovo je bio moja prva PechaKucha prezentacija. Savetujem svima koji se bave javnim poslom da se bar jednom okušaju [...]
Pet do deset je i ja zvanično progrlašavam lenju subotu. Ma kakvi šankovi, barovi, disko svetla, štikle i svilene haljine.
Aaaa jok!
Kada imate jedan ovako busy subotnji dan, sve što vam ostaje jeste da okačite maskaru o klin, pa na vrh glave vežete punđu... Uskočila sam u svoju piknik pink Oysho pidžamu. I spremam se za jedan dooobar maraton.  Sex and the city maraton. I da, znam da sam taaakooo predvidljiva. I oh ne, te žene meni ne mogu da dosade.
Znate već, sigurno imate neku knjigu, film i seriju koja instant diže raspoloženje. Meni SATC, najčešće četvrta sezona, ali nisam gadljiva na ostale. Gledam bez nekog većeg reda, kako mi padne na pamet. Jednom sam samo gledala Mr Big epizode (nikada nisam svarila Ejdana, a kamoli Rusa, piiiiiiiii)... Sada je nekako ovakav scenario, večerica, ćebence, čokoladne bananice, sofa i mrak. Pa onda play i poznati dijalozi... Toplo preporučujem bar jednu dozu za ove praznike...
Te bye bye, lepo se provedite u gradu, a meni sledi jedan ozbiljan TV overdouz :*
Oh, bilo je tako teško ! Zato i kasnimo sa odlukama … Ali, evo: treća nagrada – deveti komentar – Maja-zezdica druga nagrada – treći komentar – Sandra prva nagrada – prvi komentar – O. Čestitamo dobitnicama ! „Bumbar“ daje i utešne nagrade, svako ko je ostavio komentar dobiće člansku karticu Kluba Bumbar, za 5 [...]

Elem, došlo vreme da i ja registrujem kola. U petak sam izašao ranije da obavim tehnički pregled. Kola su nova i nije bilo problema, osim 14 uplatnica i 33.000 dinara.  Druge su vraćali zbog kočnica, motora, guma i sl.

Poranim u subotu u prigradsko naselje, jer sam čuo da su redovi u gradu ogromni, i čekam, čekam… Bio sam sedmi na redu,  ali se oteglo od 8. do 14h. Stigoh na red sav ozaren i srećan, kad će ti meni policajka: "Da li ste skinuli tablice i doneli ih?" U sebi se mislim:"Za ovolike pare trebalo bi i da mi ih skinete i da namestite nove", ali ajde. 161 registrac Pokažem pobedonosno tablice, ali fali još nešto. Pa dobro da donesem za pola sata, ali ne lezi vraže, oni imaju samo 10tak tablica još i ne vredi da se vraćam. Onaj poslednji u redu odlazi skrušeno, a onaj ispred njega sav ozaren stiska mi ruku:"Hvala vam, dolazim već treći put."

Sad razmišljam, moram da uzmem slobodan dan (1 za porez i tu sam se objasnio ali sam 1 dan u minusu, 1 dan za uknjižavanje stana jer kad su praznici, čitaj Nova godina, oni ne rade i sada 1 dan za registraciju). Dokle bre da trošim odmor na stvari i poslove koji se u normalnim zemljama završavaju za sat vremena. Čekali smo za pasoš i ličnu kartu prošlog leta i mislio sam da je taj eksperiment završen. Ali…161 registr

Posle razmišljam. Zar ne vidite lepotu u svom životu? Sva sreća imam kakva takva kola i mogu da platim (teška srca) celu registraciju. Kako je onima koji imaju kola a nemaju pare, pa će da ih parkiraju dok ne poraste životni standard. Zato ćutim i trpim i nadam se da ću u sredu sve da sredim, pa kad skupim pare za benzin i da se vozam. Na zdravlje.

Registracija,kola,čekanje,redovi

Prema navodima iPhone softver developera, kompanija Apple interno testira sljedeće izdanje iOS sa aplikacijama treće strane. Dokaz je „crash report”, koji je primila Njemačka tvrtka FutureTap, koja je razvila aplikaciju Whete To?, koja pomaže korisnicima u traženju obližnjih tvrtki ili atrakcija. Programeri mogu dobiti „crash report”, kada njihove iOS aplikacije imaju neki problem sa radom. [...] Relevantni naslovi:
 • Google traži programere za rad na Android aplikacijama
 • Steve Jobs predstavio Apple iPad 2
 • Google lansirao One Pass i objavio rat Apple-ovom servisu pretplate
 • Po prvi put istraživanja pokazuju da Amerikanci više koriste Android od Apple iOS
 • Poređenje kompanija Microsoft i Apple
 • Kompanija Apple predstavila novi Mac OS X Lion
 • Intel i Apple predstavili Thunderbolt tehnologiju
 • Nova high-speed tehnologija konektora počinje od Apple-a
 • Do 2015 godine Windows Phone 7 će preteći Apple iPhone
 • VMware lansira open-source PaaS platformu Cloud Foundry
 • U ovom žurnalu: - 1. Upoznajte Bodrijara, luditu i “primitivistu” 2. O knjizi 3. Odjavna špica - Pun naslov: Ogledalo proizvodnje ili Kritička iluzija istorijskog materijalizma Naslov originala: Le miroir de la production ou l’illusion critique du matérialisme historiqe (Paris, Casterman, 1973); eng., The Mirror of Production (Telos Press, Saint Louis/ New York, 1975) - Prevod, prateći tekstovi i priprema za [...]

  Sopranovski je pozvao sve zainteresovane blogere da na njegovom blogu pišu na temu muzike i svog doživljaja muzike. Ja sam to jedva dočekao. Konačno, druže moj, da se neko seti.

  Možda ćete se zapitati čemu toliko ushićenje ? A ja bih upitao Vas, zar to nije glupo pitanje ? Muzika je život. Barem za mene. Od malih nogu, kada sam imao svega 4-5 godina života, pa sve do dan danas moj život protiče u ritmu tamo neke čudne muzike. Muzika je to što me pokreće, budi volju i daje snagu. Muzika me gura dalje i čini srećnim i ispunjenim. Ako je nešto bilo konstantno u mom životu, onda je to muzika. Moja prva ljubav. Zna se. Muzika.

  Neću sad da Vam pišem o mojoj muzičkoj evoluciji. Bio bi ovo prilično dug post. Rećiću samo da sam preslušao mnogo toga, mnoge muzičke pravce, potpravce i mešavine raznih žanrova. Imao sam i dalje imam mnoge omiljene grupe, bendove, izvođače. Imam pozavidnu kolekciju. Od klasike do grind cora, od duhovne muzike do psychedelic trance-a. Od muzike stare nekoliko vekova do vrelih noviteta. A ono što je najbolje u celoj priči je što uvek otkrivam nešto novo, neku novu grupu, neki novi zvuk i zbog toga sam neizmerno srećan. Sopranovsky mi je svojim blogom prilično pomogao i olakšao to moje traganje.  I zato ja ovaj post i pišem kao znak zahvalnosti. Muzikofil muzikofilu.

  www.youtube.com/watch?v=AFVlJAi3Cso

  Mene su vaspitavali roditelji, rođaci, škola, društvo, država, ulica a ponajviše muzika. Mnogo muzike je prošlo kroz moje uši, ostavilo trag u mom mozgu, ugnezdilo u mojoj duši, formiralo kao ličnost i čoveka i eto tako je postao Exxxperiment. Slušao sam domaću muziku, mnogo više stranu, prevodio pesme i polako kontao. Postao sam kolekcionar, skupljao kintu, odricao mnogih užitaka kao srednjoškolac, samo da bih mogao što više kaseta, ploča a kasnije CD-a da kupim. Ritual je bio poznat: čim bih sakupio neku malo veću lovu otrčao bih na bus pa pravac Beograd ispred SKC-a u kupovinu do poslednjeg dinara. Koliko sam samo puta potrošio pare i za autobusku kartu. Ali bitna je bila samo muzika. Sada je ta draž nestala. Na jedan klik sa neta skineš sve što ti treba. To i ja radim. Nemam toliko para da kupujem tolike diskove. To će uništiti muzičku industriju ako već i nije.

  Žena mi skoro reče onako pomalo besno „I ovu decu si zarazio muzikom !!!“ a ja sam u tom trenutku bio presrećan i ponosan na sebe kao roditelja.

  Za kraj svog 1. posta na blogu muzike, šta bih mogao da Vam kažem. Samo jedno. Slušajte muziku i slobodno pojačajte ton do daske. Muzika je lek za dušu !!!

  www.youtube.com/watch?v=VAXaZQbym94

   

   

  Amir Hodžić, Esad Delibašić i Zijad Softić

  U petak, 29.04.2011. godine sa početkom u 10,00 sati u Velikoj sali općine Zenica održana je javna rasprava o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu Zeničko-dobojskog kantona. Javnoj raspravi odazvalo se oko trideset predstavnika sportskih klubova iz Zenice.
  Raspravi su prisustvovali i pomočnik Načelnika za društvene djelatnosti, socijalnu zaštitu, raseljena lica i izbjeglice Zijad Softić, predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Ze-do kantona Esad Delibašić i Amir Hodžić te ispred Sportskog saveza općine Zenica Erzet Avdić i Himzo Halać.
  ***********************

  Nakon ispitivanja različitih verzija Linuks kernela na različitim konfiguracijama, ustanovljeno je da prenosivi računari troše i do 30% više energije sa kernelom verzije 2.6.38 (trenutno aktuelni). Poređenje je vršeno sa 8.04, 10.10 i 11.04 verzijama Ubuntua, a računari koji su poslužili za testiranje imali su različite tipove procesora sa Intel, Ati i Nvidia grafičkim karticama. Na ovaj problem sa novim kernelom je ukazano još ranije, ali će ostati nerešen i u verziji kernela 2.6.39.

  Zbog ovako drastičnog povećanja potrošnje, baterije na mobilnim uređajima će trajati znatno kraće, a druga posledica je da se radni vek baterije znatno smanjuje. Test mašina na kojoj je rađen test sa baterijom je jedan Lenovo ThinkPad sa kernelima verzije od 2.6.35 do 2.6.39 i rezultati su prikazani na sledećoj slici.

  

  Kada sistem miruje, potrošnja energije na novom kernelu je drastično viša, za čitavih 18%.  Što je ilustrovano sledećim grafikom.

  Ovi kao i svi drugi testovi, koji se tiču radnog takta procesora i drugih parametara, takođe pokazuju povećanje temperatura, frekvencije i potrošnje, tako da je ovaj problem potrebno hitno razrešiti i ovde se ne podrazumeva instalacija starije verzije kernela )

  Izvor i cela priča: http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=linux_mobile_uffda&num=1

  Novа onlаjn picеrijа u Bеogrаdupicеrijа Mеtеor. Porеd vеlikе ponudе itаlijаnskih spеcijаlitеtа isprobаjtе i obrokе, sеndvičе, pаlаčinkе…

  blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37