Unosi za: Arhiva za 2011/04

Essentials je zanimljiva, mala i jako lijepo dizajnirana aplikacija hrvatskog developera Habitatus, smještenih u Zagrebu. Posjetiteljima našeg foruma vjerojatno je već poznata s obzirom da je developer tamo podijelio nešto promo kodova zainteresiranima. Postoji već nekoliko sličnih aplikacija kao što su Fresh, SideFolders, ili QuickPick koje sam također isprobao ali mi se Essentials nekako najviše svidio . [...]
Jeste li se posle čitanja stripa i igranja hita Portal 2 zapitali kuda se deo Ratman, poslednji radnik Aperture Science laboratorije? U jednoj od njegovih skrivenih sobica igrači mogu da pronađu zvučnu poruku emitovanu ko zna odakle... Ipak, fanovi su uspeli da dešifruju značenje "modemskog" zvuka. Posredi je - fotografija![Pročitaj ceo članak...]

Imala sam u planu ovakvu tortu za peti rođendan, ali u Tortecu nisu imali flomastere. Zar nije sjajna? A tek unutrašnjost. ;)

Klik na link za više fotografija ove ižvrljane poslastice – Sweetapolita.

Foto http://sweetapolita.com. Via Pinterest.

Podeli/Sačuvaj

Praznik rada je pred nama, a običaj nalaže da ga proslavimo u neradu. Ako volite da poštujete običaje, ali niste raspoloženi da izazovete šumski požar roštiljajući na obližnjoj zelenoj površini, imamo rešenje za vas. Ovonedeljnu ponudu čine malobrojni, ali probrani naslovi.
[Pročitaj ceo članak...]

We come from the fire
Livin’ in the fire
Go back to the fire
Turn the world around

We come from the water
Livin’ in the water
Go back to the water
Turn the world around

We come from the mountain
Livin’ on the mountain
Go back to the mountain
Turn the world around

Oh, oh so is life
Oh, oh so is life
Oh, oh so is life
Oh, oh so is life

Do you know who I am
Do I know who you are
See we one another clearly
Do we know who we are

Oh, oh so is life
A ba tee wah ha so is life
Oh, oh so is life
A ba tee wah ha so is life

Water make the river
River wash the mountain
Fire make the sunlight
Turn the world around

Heart is of the river
Body is the mountain
Spirit is the sunlight
Turn the world around

We are of the spirit
Truly of the spirit
Only can the spirit
Turn the world around

We are of the spirit
Truly of the spirit
Only can the spirit
Turn the world around

Do you know who I am
Do I know who you are
See we one another clearly
Do we know who we are

Oh, oh so is life
A ba tee wah ha so is life
Oh, oh so is life
A ba tee wah ha so is life

Vrlo je lako, ako se pita ekipu kompanije PepsiCo. Oni su naime jučer objavili da su postali vlasnici Guinnessovog rekorda za najveći broj novih fanova na Facebooku. U jednom danu, 11. travnja, prikupili su vrtoglavih 1.571.161 fanova na Facebook stranici svog branda Frito-Lay.


Dostignuće je sasvim očekivano potvrdila i ekipa Guinnessa.

Uglavnom, postići toliku brojku fanova na Facebooku u jednome danu baš i nije tako jednostavno. Na njurorškom Times Squareu postavili su repliku svoje promotivne kuhinje, a događanja u istoj uživo su prenosili na svojoj Facebook stranici, poklanjali svu silu promotivnih proizvoda, platili oglas na Facebooku, a imali su i sponzoriranu akciju u Facebook igri FarmVille.

Znate što vam je činiti > postanite fan Gadgeterije na Facebooku ;)

Izvor…

Isus je bez sumnje najznačajnija ličnost u istoriji svijeta. Njegov uticaj je i danas aktivan. Djelovanje ovog Čovjeka bilo je tako neuporedivo, rašireno i trajno da svako treba da uloži trud da u potpunosti sazna ko je On bio, šta je mislio i govorio o sebi i šta je želio da ostvari. Izbjegavati Isusa znači [...]

Nisam ranije primijetio ali HGK, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za e-Hrvatsku i Hrvatskom udrugom poslodavaca, inicirala je i objavila Analizu hrvatske IT industrije za razdoblje od 1999. do 2009. godine s ciljem kvantifikacije stanja informatičkog sektora u državi.

Analizu su objavili s ciljem poticanja rasprave o njenim rezultatima i o stanju IT sektora u Hrvatskoj. Budući da su rezultati analize podložni različitim interpretacijama, a činjenica je i da o nekim aspektima IT poslovanja postoje tek nepotpuni podaci, objavom analize žele pokrenuti raspravu unutar IT sektora.

Analiza hrvatske IT industrije za razdoblje od 1999. do 2009. godine sadrži pregled ukupne ICT industrije te pregled ICT industrije po različitim segmentima.

Objavljeni dokument sadrži podosta zanimljivih podataka, a ukupno gledajući u 2009. hrvatska ICT industrija se sastojala od 2.139 poduzeća s 27.881 radnim mjestom. Ukupni prihod ICT industrije dosegao je 32,4 milijarde kuna, a dodana vrijednost 11,5 milijardi ili 35% ukupnog prihoda. IT komponenta ICT industrije uključivala je 1.853 tvrtke s ukupno 15.114 radnika. Ukupni prihod IT sektora iznosio je 12,6 milijardi kuna, a dodana vrijednost 3,30 milijardi. Telekom sektor uključio je 285 tvrtki s 12.767 radnih mjesta. Telekom industrija ostvarila je ukupni prihod od 19.79 milijardi i generirala 8,16 milijardi dodane vrijednosti.

U razdoblju 1999-2009 ukupni prihod hrvatske ICT industrije je rastao po prosječnoj godišnjoj stopi rasta (PGSR) od 10,6%. Ta bi stopa bila i viša da u 2009. nije, po prvi puta u promatranom razdoblju, zabilježen pad u odnosu na godinu dana ranije za 11.4%. Unutar toga PGSR za IT industriju je iznosio 12,4% dok je telekom segment rastao po PGSR od 9,6%.

Potpunu Analizu možete preuzeti sa službenih stranica HGK.

Sećam se nekadašnje muzičke emisije na radiju pod nazivom Fontana želja.

Sasvim dobar naziv koji skladno komunicira sa muzikom kao kraljicom umetnosti, i u komunikaciji je sa bacanjem novčića preko glave kada poželimo nešto što će nas, valjda i još po nekog usrećiti.

Lepe stvari se vezuju za fontane.

Setite se trenutka kada je Barselona izabrana da bude domaćin Olimpijskim igrama. Monserat Kabalje i Merkjuri su pevali nad velikom, osvetljenom i milozvučnom fontanom, a da se nije moglo razlučiti ko je u tom teve prenosu ostavljao jači utisak, da li operska diva svojim gabaritom, da li frontmen kraljičinog sastava, nadaleko poznati gej, da li pesma koju su izvodili ili fontana nad kojom su pevali. Slika koja se svima, siguran sam duboko urezala u pameti. Po lepoti.

Jedna od najčešćih lokalnih tema rasprave i kod nas jeste tema vezana za fontane.

Imamo ih.

Imali smo ih. Sećam se kako me je otac, Altix nemačkim fotoaparatom fotografisao ispred nekadašnjeg Sokolskog doma, tadašnjeg bioskopa Jadran, današnjeg Narodnog pozorišta, scene Jadran, a fotografija sačuvala klinca u kratkim pantalonama, zoknama i sandalama, sa mornarskom majicom, šiškama po sredini čela i osmehom koji se razvukao između nabreklih obraza.


Danas te fontane više nema. Danas na tom mestu više ničega nema. Zatrpano i zakopano.

U samom centru grada dve velike fontane. Zelena i Plava.

Ona starija, Zelena kao da je na izdisaju, a ima tek 25 godina.

Naravno da nas nisu ubedili, da je na izdisaju, ali ako oni to kažu, ako oni to tvrde, biće tako i nikako drugačije.

Plava se još uvek proteže, valjda će se za koji dan i probuditi nakon dugog zimskog sna. Možda je treba nazvati Plavim Medvedom, za razliku od mrkog i belog.

Ali, dosetili se oni, pa nam ne daju ni da u dilemi ostanemo.

Pojavila se još jedna fontana. Iznenada i gotovo nenajavljeno.

Na Paliću, u samoj jezerskoj vodi.

Niko ne spominje po kojoj ceni, niko ne pominje težinu građevinskih ili ti monterskih radova, niko probleme sa cevima, sa izlivcanjem vode, niko sa pumpama i filterima, niko sa strujom, sa svetlom, sa muzikom. Za sada je sve idealno i biće tako dok ne bude drugačije.

A potom?

Potom u nove radne pobede.

Te fontana je preduboika, ali istovremeno plitko postavljena, kapaciteti su joj golemi, ali mlazevi prekratki, struje je neznatno, ali zato nadaleko svetli, muzika koju volimo ne odgovara turistima, pumpe je iz domaće proizvodnje, ali su štrcaljke inostrane, ma pravi građevinski podvig kojim lepotu darujemo i građanima, sugrađanima ali i gostima, turistima.

Prava Fontana želja, pa nek traje dok traje.

 

aleandro minore

Ono što je bilo zajedničko praktički svim dosadašnjim pregledima uređaja zasnovanih na Windows Phone 7 platformi je visoka kvaliteta virtualne tipkovnice. Ekipa iz Microsoftovog odjela za istraživanje odlučila je podijeliti nešto informacija kojima otkrivaju kako stvar doista radi.


Trenutna verzija tipkovnice (dakle i ona sa NoDo updateom) je razvijena korištenjem strojnog učenja, statističkim modelima jezika te podacima iz korisničkih testiranja. Zvuči komplicirano? Može i gore! Kombiniranjem svega navedenog sa dodirnim točkama, tipkovnica je u mogućnosti dinamički mijenjati virtualnu veličinu pretpostavljenog znaka koji slijedi. Ukratko, pravi mali AI. Testiranja su naposljetku dovela do razvoja igre Text Text Revolution! koja pomaže korisnicima u navikavanju na brzo i precizno tipkanje, a istovremeno skuplja dodatne podatke o dodirnim točkama. Od pojave aplikacije do danas, igra je skupila više od 20 milijuna dodirnih točaka za trening!

Ipak, koliko god napredni pozadinski procesi tipkovnice bili, teško će postati dio zlog Skyneta, a i pati od određenog problema. Jednom kada se tipkovnica ‘udomaći’ na korisnika, navike koje je stekla teško se brišu. Nerijetko postoji problem kada želim slovo ‘m’ registrira se točka jer sam jednostavno ‘krivo’ tipkao tj. naučio tipkovnicu u začetku. Vjerujem kako će problem izići s vremenom, no ne bi bilo na odmet da postoji kakva AlzheimerMyKeyboard aplikacija kojom se tipkovnica dovede…u stanje zaborava. Barem za određene stvari.

Microsoftov tim je najavio kako i jednom od updatea za platformu koji slijede dolaze i dodatna poboljšanja za virtualnu tipkovnicu, a posebno su naglasili prilagodbu tipkovnice brzini korisnika, bolje rečeno – njegovih prstiju.

Izvor…

blogodak blog

Blogodak?

Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

O projektu

Podrška

MyCity.rs

DevProTalk

Duhovi iz Palmotićeve 37