Unosi za: Arhiva za 2011/05

 Vogue Turska. Možda nekome zazvuči kao oksimoron, ali zlobnim komentarima zaista nema mesta. Ovo izdanje Vogue magazina izlazi od marta  prošle godine i od tada je uspeo da stekne laskavu reputaciju "novi ruski Vogue". U prevodu: najzanimljivije izdanje pored četiri Vogue titana. Ovaj utisak samo je dodatno pojačao odlazak obožavane Alione Doletskaye i postavljanje znatno slabije Victorie Davydove na mesto glavne urednice ruskog izdanja.
Takva poređenja nisu slučajna. Turci rade sjajan posao, njihov magazin je dovoljno vrckast, ali i umerno ozbiljan, stvaaarnooo dobro dizajniran, dok editorijal tim funkcioniše besprekorno! Iz meseca u mesec oduševljavaju neobičnim editorijalima, ali i sjajnim naslovnicama koje se rade u njihovoj produkciji.
Moja toooopla preporuka. Skoro pa vruća ;)
Ja sam gvirnula iz Ivankine ruke, a vi ako ste se ovog leta nameračili na osvajanje turske obale ne propustite da pazarite svoj primerak, pa makar i za gledanje slika. Možete i meni doneti koji, nije da bih se bunila :)
Kao ilustraciju ostavljam vam editorijal iz junskog broja, delo fotografa Ahmeta Polata. Miu Miu neon haljina uz prugastu Prada stolu. Carven uz Bulgari. Pa Jil  Sander haljina, Louis Vuitton sandale, Dolce&Gabbana korset, Fendi suknja... Redom The komadi prolećnih kolekcija.
Ma vidite valjda sad o čemu pričam...
U popularnoj kulturi, moguće je povući znak jednakosti između dalekih severnih/južnih predela prekrivenih nanosima snega i patetične akcione melodrame. Probajte da se setite kada ste poslednji put odigrali igru (ili odgledali film) čija se radnja odvija na polovima, a koja nije bila potpuno đubre? Pomoći ću vam - verovatno nikad. Upravo zato sam skeptično odmahnuo rukom kada je Turmoil Games najavio Alpha Polaris. Međutim, Walker je video nešto više u ovom naslovu, te mi je suptilno kljucao po mozgu od dana kada je saznao za igru. Očigledno mu je pošlo za rukom da me zainteresuje, jer sam preuzeo demo verziju čim sam saznao da je (krišom) objavljena.

[Pročitaj ceo članak...]
KRALJEVO – Humanitarni koncert organizovan od strane kraljevačkih maturanata pod pokroviteljstvom "Havana Club Caffe". Sav prihod od karata namenjen je za pomoć porodicama kojima je zemljotres poremetio normalan život. Podsetimo ih da nisu sami u ovim momentima i pokažimo da SVI ZAJEDNO možemo da ostvarimo sve. Koncert će se održati 5. juna 2011. u Domu [...]

365-ti  tekst na blogu ) . Mnogo, malo,  pojma nemam, pisala sam kad sam želela i osećala potrebu  ne razmišljajući nikad o nekom komtinuitetu pisanja,  a i zašto bi? Ovo je lični blog, na neki način moj online dnevnik,   oaza u koju se sklonim kad poželim, mesto gde iznosim sve svoje emocije bez skrivanja i uvijanja, mada, često se  zapitam zbog čega. Šta je to što me “tera” da pišem? Odgovor je jednostavan, nametnuo se sam, odjednom, kristalno jasan.

DESIO MI SE BLOG!

DESILI SU MI SE BLOGERI!

Pogodila me je blogerska strela. Zašto bi ona bila samo Amorova? Mislite da mi blogeri nemamo svoje strele? O da, itekako,  ja sam živi dokaz za to!

Bejat tužna, povučena u sebe, namerno zatvorena u kući,  izgubljenog samopouzdanja, mišljenja da sam stara, da je moje vreme prošlo, da …. a tada,  blogeri su doprli do mene, vratili mi samopouzdanje, svojim komentarima me naterali na razmišljanje, vratili mi osmeh na lice, naterali suze na oči, prodrmali me, probudili, naveli na akciju!

I najveći optimista, kakav sam ja, ovo sa ponosom kažem, jesam optimista i kao takva ću i da umrem, zapadne ponekad u neko čudno stanje pa ni ja nisam izuzetak. Osetim tada potrebu da se malo izjadam,  da viknem,  zaplačem, ali tada,  otvorim  dobro čuvana vratašća na svojoj blog kućici, smestim se udobno i vratim malo u prošlost.

Pročitam po koji stari blog post,  vaše komentare, i tu,  tu ću zastati.

NikiBGD:

“Vratila sam se za računar da sednem da radim pre čitavih sat vremena. Taman sam htela danas da ti se zahvalim na prethodnom blogpostu o @Džangrizalo, opet sam se baš sita nasmejala. Kad ono, po povratku me čeka link na Twitteru. Šta reći na ovo sve? Kako sklopiti bujicu misli u razgovetne rečenice koje me neće ovde otaviti emotivno razgolićenu pred svima? Posle ovakvog tvog gesta – nikako. Dakle, ako moram da se razgolitim, ovde ću kod Džepne Venere.

Da znaš da si uspela ovim jednostavnim i božanstvenim potezom da učiniš dve skoro nemoguće stvari. Uspela si da me rasplačeš (ne šalim se, imam svedoka) i da me ostaviš bez teksta. Pa ti si PROČITALA sve! Koliko li si dragocenog vremena i misli utrošila u sve te naše blogove, ženo? Ti zaista ČUJEŠ naše reči, moje reči, i shvataš ih. Danas sam inače čitala da je juče preminula žena koja je krila porodicu Ane Frank i sačuvala njen dnevnik do posle rata. A sad se prisećam i početka Aninog dnevnika… Kako beše? “Koga bi uopšte zanimalo da pročita ono što ja imam da kažem?” Daleko od toga da upoređujem sebe sa Anom Frank i njenom pričom. Ne. Upoređujem tebe sa onima koji su prepoznali da tu ima priče pa su istu podelili sa svetom.

Mislim da nisi svesna svog velikog značaja u ovoj našoj maloj i, na žalost, ponekad jadnoj blogosferi. Okupljaš nas. Aktivno učestvuješ u stvaranju jedne celine tamo gde većina ili misli samo na svoja dupeta, ili traži neki profit, ili pokušava da rasturi i ono malo zajedništva što se nazire.

Ko ovo bude čitao, da ući od Vere. Odvojite vremena i pročitajte ovaj blog. Ovaj blog piše osoba koja ništa ne traži, osim možda – malo svog mira i da podeli misli sa nekim. Ima ona bolja posla. Daleko bolja nego da sa nama visi po Twitteru i da provodi sate brižno sastavljajući blogpostove. Ta ljubav prema pisanoj reči, prema druženju i blogovanju – to je ono što ljudi nanjuše pa ih vraća na neki blog. I ovaj blog će zbog svega toga još dugo poživeti. (I, ne bilo vam zapoveđeno, ostavljajte komentare na blogovima, majku vam lenju…)

Ne umem ovako da ti kažem “hvala” za ovaj gest. Ne ide. Nadam se da ćeš mi u što skorije vreme pružiti priliku da ti se zahvalim u četiri oka, kako se valja. Do tada pomno pratim i šaljem veliki virtuelni poljubac. :*”

Deda:

“Hvala ti za ove predivne reci koje si mi uputila kao i za izbor Mike Antica i videa.
Verujem da si se podrobno namucila listajuci moj blog, ali i da si uzivala? P

Zelim ti da volis svoj blog kao sto ja volim svoj.
Zelim ti da volis blogovanje makar mali deo onoga koliko ga ja volim.
Zelim ti da uzivas u svemu ovome bas kao i ja sto uzivam.
Zelim ti da svakoga dana otkrijes predivne blogove jer ih zaista ima .

Srecno !!!”

Mahlat:

“Napred Verkic, ti sa tom energijom mozes mnogo! Pokreni lavinu!”

Poslednji Skaut:

“I da njega (nas) nema, o kome bi ovako sneno pisala…možda bi druge tražila, il gumicom sto puta brisala…:)”

 

Mnogo je komentara koji su me ostavili bez teksta, na koje nisam znala da odgovorim, koje sam čitala iznova i iznova,  i svi, ali zaista svi za mene imaju izuzetnu neprocenjivu vrednost.

Počeh sa ova četiri al uskoro nastavljam na jedan drugačiji način jer:

I ovaj dan  će da prodje,
i novi će da dodje
al’ energija stara
uvek se vraća!

Zbog  vas dragi moji prijatelji BLOG SE DESIO BLOGERU! HVALA VAM NA TOME!

Svom prijatelju i kolegi, Ninusu Nestoroviću, bez bilo kakve najave i nagoveštaja, napravio sam blog na wordpresu i publikovao celokupan njegov rad. Cilj mi je bio da ga iznenadim i šokiram jer je njegov prethodni sajt ugašen zbog čega se on prilično nervirao. Znao sam da mu je taj sajt mnogo značio i da je nastojao da ponovo isti pokrene, ali životne obaveze su ga prilično ometale u tim pokušajima.  Zbog toga, malo sam se odrekao svog slobodnog vremena i napravio mu blog.  Verujte mi da sam u potpunosti uspeo. Čovek se oduševio. Takav poklon nije očekivao. Još niko mu nije poklonio blog.

Ninus je jedan od najboljih aforističara u Srbiji. Osvojio je mnoge prestižne nagrade za humor i satiru a njegovi aforizmi postali su antologijski. Aforizmi koji se pamte. Na svom blogu konstantno sam objavljivao Ninusove aforizme jer sam time želeo da poboljšam kvalitet istog.

Ako bih Vam preporučio neku web stranicu za posetu, onda bi to sigurno bila adresa Ninusovog bloga. Stvarno ima odlične aforizme. Ako sumnjate, posetite i uverite se. Ako ne sumnjate opet posetite blog. Sigurno nećete pogrešiti. Dovoljno je da kliknete ovde.

 

Tweet

Kao tester za Nokia E7 telefon, danas sam se malo igrala aplikacijama, instalirala / deinstalirala. Jedan pregled nekih aplikacija sa kojima sam se druzila i druzim se napisacu ovih dana.
A sada jedan odlican apps za twitter koji se zove Different Tack ) u prilogu je moj mali video napravljen upravo za njega i sve testere #E7TesterRS

Potpuni pogodak i meni se licno jako jako dopada ;) ima sve kao sto ste i mogli videti.
Za kraj i njihov zvanicni sajt http://www.differenttack.com/

Slični tekstovi:
 • Nokia E7 – #win hardvera #fail softvera #E7TesterRS
 • Nokia E7 – društvene mreže #fail
 • Kako samo brzo leti život. Prošle godine u ovo vreme sam napisala Samo malo… sastaviću se. Ivan je par dana pre toga otišao u Avganistan, deca i ja smo došli tog dana iz Kraljeva, jer smo pobegli od kuće da se ne pozdravljamo, spremala sam se da legnem u veliki krevet za dvoje u kom je jedno od nas dvoje nedostajalo. Koliko je to “samo malo” kad se meni čini da se još nisam sastavila od onda? Izgleda da odavno nisam ovako “rastavljena” sama od sebe bila.

  Sada evo već tri meseca kako spavam u velikom krevetu bez druge polovine. Eeee naučila sam i ja nešto. Spakovala sam krevet, pa sada jedva da ima mesta i za mene samu, tako da druga polovina ne zvrji prazna i ne podseća me da mi toliko mnogo nedostaje jutarnji zagrljaj.

  Već je tri meseca prošlo kako svaku noć čekam 2 i 15 da probudim čoveka koga volim da mu kažem: “Dobro jutro dragi.” i da pre nego što legnem čujem: “Laku noć draga.”, a onda jedno drugom pošaljemo ono Skajp srce. Nije mi teško, jer tako imam osećaj da i ja radim nešto važno za nas. Bar mogu da ga probudm.

  I ne razmišljam. Uopšte ne razmišljam. Sva tri meseca do sada od kako nismo zajedno su mi se slila u jedan dugačan dan u kom je on, eto čas skočio do grada ili do Čačka, Niša i samo što nije ušao na vrata, pa da ručamo svi zajedno. I baš iz tog razloga umemo i da se “Skajpovski” posvađamo, čisto da ostanemo u formi. Da taj osećaj bliskosti ne izostane ni u jednom segmentu naših ovakvih života.

  Nisam poludela i nisam pukla, znam da je propustio najmanje bar 90 ručkova, ali ko meni može da zabrani da mesece sastavim u jedan dan? U plemenu Amondawa čak i ne postoji reč vreme. I šta im fali?

  Ovaj naš dugačak dan će potrajati još neko vreme, ali kakve to veze ima kad je u pitanju samo jedan dan? U nekim zemljama dan traje i po 6 meseci, naš dan će biti nešto kraći i moj dragi će napokon stići na ručak. Taman na vreme da se supa ne ohladi.

  Možda bi mi neko sada pozavideo. Sedim na Jarku, uživam na suncu, deca se igraju. Toliko sam uspela da ih nevaspitam da znaju da se zabave i bez mene. Daš im tri plastične flaše, lepo vreme i česmu. Više im ne treba da bi bili neizmerno srećni, a i da ja ukradem samo svojih pola sata, sat. Lepo je pisati u ovakvim uslovima, šteta što nisam bolje volje.

   

  Svi koji misle, ma koji su na trenutak za sve ovo vreme samo pomislili ili se odvažili da kažu “Blago njoj. Šta je briga, uživa dok on tamo negde crnči.” ili nešto slično tome, mogu samo da poželim da im nikada niko koga vole ne bude ovoliko daleko i da im nikada niko ne nedostaje kao nama naš tata. Idemo dalje. Potrajaće ovaj dan.


  Ponudа onlаjn picеrijа u Bеogrаdu uvеćаnа jе picеrijom Pizza Market! Pronаđitе picе, lаzаnjе, sеndvičе, pаlаčinkе, krofnе i ostаlе spеcijаlitеtе u mаrkеtu dobrе hrаnе . )

  Prе ovog nаjnovijеg obаvеštеnjа još jеdnom pročitаjе tеkst nа donjеm linku oko ovog vеć zаkаzаnog protеstа: Nаrodni skup u Bеogrаdu protiv GMO, Codexa Alimentariusa, zаprаšivаnjа sа nеbа, 5-og junа 2011-tе, Dođimo! Svi!! http://wp.me/p3KWp-3SS Nikolа Alеksić: Obаvеštаvаm Vаs dа ćе od govornikа nа protеstu biti prisutni Emir Kusturicа, proslаvljеni filmski rеžisеr i vitеz frаncuskе Lеgijе čаsti, [...]
  Online poslovi za rad kod kuće se sve aktuelniji, kako za ljude koji žele da rade tako i za poslodavce. Većina ljudi bi volela da je u mogućnosti da zaradi novac na Internetu radom od kuće. Međutim, pronalaženje legalnog online posla koji bi mogli raditi od kuće za mnoge nije nimalo lako. Postoji hiljade firmi [...] Relevantni naslovi:
 • Online zarada: Rad od kuće kao virtualni asistent
 • Online zarada sa Partner with Paul je online prijevara!
 • Online zarada popunjavanjem anketa
 • Online zarada i socijalni mediji
 • Online zarada: Načini zarade sa YouTube
 • Online zarada sa Facebook prodavnicom
 • Online zarada: 5 razloga zašto početi kao affiliate marketer
 • Veća online zarada sa kvalitetnijim istraživanjem ključnih reči
 • Online zarada: Tipovi affiliate programa
 • Zaradite novac na Internetu radeći jednostavne poslove
 • blogodak blog

  Blogodak?

  Blogodak je vaš pogled na domaću blogosferu. Prijavite se i napravite sopstvenu listu blogova koje pratite.

  O projektu

  Podrška

  MyCity.rs

  DevProTalk

  Duhovi iz Palmotićeve 37